snart helg!

Helgen närmar sig och jag ser framemot en after work med gammelgänget: Emelie, Madde och Linnea! Sedan kommer även Ida från Gällivare så blir att träffa henne på lördag. Med andra ord en rolig helg jag väntar på! Hoppas bara energin räcker för ett späckat schema.

Igår har Robert varit rökfri i en vecka och tycker han varit så himla duktig som klarat av det såhär långt, t.o.m. på jobbet där han dras med tristessen och haft rökningen som enda paus och livlina. Sagt åt honom att ändå gå ut och ta luft då och då så han känner att han fortfarande kan pausa. Inte ens nikotintuggummi har han tagit annat än de första två-tre dagarna! Hursomhelst. För att peppa min älskling lite extra på han 1-veckas dag så ordnade jag go-middag åt honom när han kom hem från jobbet. Tre rätters och allt! Fick bidrag i lite ingredienser av mammsen, tack så mycket!

När jag som bäst står och kockar ringer Robert och säger att han fått ATK (arbetstidsförkortning, vi kan söka ledigt om det är lugnt på telefon och hoppas på det bästa) 1½ timme. Alltså kommer han hem kl 17 istället för 18:30. Well, alla andra dagar hade jag varit överlycklig med tanke på att ATK inte gått att få sen innan sommaren. Men såklart får han det just den dag när jag ska fixa middag! Blev småpanik bland grytorna men hann i alla fall göra klart det mesta innan han kom. Till förrätt blev det smörstekt skagentoast, varmrätt köttgryta med rostbiff och champinjoner, efterrätt en färdigköpt bakelse! Mmmm, blev både gott och uppskattat!


Tre små rätter och Robert redo att hugga in på förrätten - eller kanske ölen... ;-)


Idag har jag varit en sväng på stan och shoppat loss. Hör och häpna: två nya tröjor! That's it för denna månad med tanke på studentbudget. Men blev inte så farligt dyrt, 350 kr totalt. Då fick jag mig en lång, mörklila stickad "klänning" och en svart/lila randig lång t-shirtklänning. Svårt att fastställa modet just nu, är det klänningar, tunikor, koftor eller långa t-shirtar? Jaa. Som smakråd hade jag Pernisen och Stina, vi hann även med en kaffe på Waynes och lite surr. Of course.

Nu ska jag unna mig att läsa lite deckare innan han Robert kommer hem vid halv fem!

Take care!



rainy day

Är på ett ypperligt humör idag trots grådaskväder! Kanske för att jag äntligen fått klart en tråkig inlämningsuppgift idag?! Haft några veckor på oss, den skulle vara inlämnad i inlämningsmappen senast kl 14:40 (då mappen stänger). Som den sanna sista-minuten-människa jag är lämnade jag in den idag efter kl 12. Suttit hela morgonen och skrivit klart, som det blir när man har extremt svårt att ta sig för menlösa skoluppgifter. Suck. Nu är det bara att hoppas på att den duger, lite ovisst såhär i början av universitetstiden då man inte riktigt vet vad som förväntas av en...



Köpte lax i helgen, hade billigt på Kvantum. Så förutom att använda till gratängen ovan frös jag även in lagom stora middagsbitar och dessutom ligger det lax på gravning i kylen! Sååå gott!


Igår var vi förbi Emlan-Semlan och Jakob en sväng på dagen, drack lite kaffe och surrade på. Emelie var hundvakt till sina föräldrars två små hundar. Den ena, Tuva, satte sig mitt under fikat (resterna av chokladfudgetårtan) på vardagsrumsgolvet och la en klick diarré, identisk i både färg och konsistens med kakan vi just smaskade på. Jag och Robert höll på skratta ihjäl oss över liknelsen, Emelie och Jakob var inte fullt så roade då den ena fick tvätta vovvsingen och den andra ta hand om högen. Stackars Tuva verkade ha ätit något dåligt för bara några minuter senare hoppade hon upp i en av sofforna där hon kräktes, sedan upp i den andra där det kladdades mer bajs. Försökte hålla tillbaks skrattet för hundens skull (hon skämdes) men det hela var rätt komiskt. Sådär från åskådarplats alltså. En sån gång det är skönt att inte ha ansvaret för djuren, man gullar med dom men så fort det kommer till kiss/bajs/kräk så räcker man över till ägarna. Som barn typ. Fast inte ägarna då, föräldrarna.

Nu ska jag gå på stan en sväng med sis. Tänkte spana in KappAhls nya klädkollektion, verkar vara i min stil!

Take care!





snö!

Åhhh snööööö! Det snöade igår och den har fått ligga kvar!! Vilken lycka! Mitt julpyntssug minskade dock inte, blev en kraftig ökning snarare.... Börjat fundera på att julpynta med grankvistar på balkongen men vet inte riktigt hur jag ska få till det... Hmm.

Glögg, pepparkakor, tända ljus och mys med familj och vänner
..... Kära december kom nu!

Fika hos Emelie igår, som har fyllt år. Hon hade gjort en grym chokladfudgetårta (recept här), mmm.... Resten av kvällen spenderades i soffan framför Idol, tack och hej Nicklas!


Delli!

Nu snöar det igen ser jag :D

Dags att fånga dagen!

Take care!


Draft: Okt. 22, 2009

Ååååååhh vad jag vill börja julpynta!!!! Det riktigt kryper i fingrarna nu när mörkret har börjat lägga sig om kvällarna. Vad passar väl bättre då än adventsstjärnor, mysiga julgardiner, tomtar och tända ljus? Ska försöka hålla mig till 1a advent men då åker banne mig allting fram! Brukar mjukstarta med adventsstjärnor och ljusstakar så får tomtar och annat komma senare. Men inte i år, nu ska det njutas av jul hela december!

[ Jul jul jul ]

Dagens middag bestod av rårisfyllda paprikor, ett recept som stannat kvar från detoxen eftersom både jag och mr R tycker det är gott. Igår bestod middagen av panerad fisk med potatis - riktigt smarrigt! Enkelt också - bara doppa firren i uppvispat ägg, sedan gegga in den i en blandning av ströbröd, mjöl, salt och peppar. Mmmmm.... Varit si och så med matlagningen på sista tiden så kändes fantastiskt att få i sig lite hemlagat! Imorgon blir det en laxgratäng med potatismos och spenat där allt åker in i ugnen. Fisk is the shit.

Robert har slutat röka. Inplanerat sedan länge så han är ledig både idag och imorgon, plus helgen. Slipper vara på jobbet när det är som tuffast. Han rökte sista igår efter middagen så har nu varit rökfri ett dygn. Har börjat lida av abstinensbesvär, går omkring och är irriterad/deprimerad. Det sägs ju att de första dagarna är värst vad gäller just den biten, då giftet går ur kroppen. Sen kommer resten - att bryta alla vanor... Men jag ska stötta honom! Och till sin hjälp har han nikotintuggummin, tagit en 3-4 st idag.

That's it for today!

Take care!



sjukstuga

Jaha, förutom ämnesomsättningen har jag nu fått börja knapra antibiotika mot urinvägsinfektion! Med andra ord är jag stammis på vårdcentralen och apoteket. Har skaffat ett plus-kort på det sistnämnda så jag får lite bonus för alla mina inköp (gäller dock ej medicin).

Mycket plugg står på agendan, vill inte ens tänka på det. Men gör mitt bästa så får vi hoppas det går hela vägen!

Var till stugan i lördags när Robert jobbade och njöt av en av de sista (?) vackra höstdagarna. Kall luft, sol, spegelblank älv, löv och frost... Lika underbart som alltid! Missade tyvärr svanarna som visst brukar ligga i viken morgon och kväll, damn. Tog även en tupplur med Cindy medan mamma o pappa högg ved. En varm, spinnande fluffkatt vid magen under filten - mys på hög nivå! Vill så hemskt gärna ha en katt men går inte när Robert är allergisk... :(


Vackeröga

I torsdags fick jag en anledning att städa här hemma då tjejerna från teamet kom förbi på kaffe och provsmakning av Roberts chokladmuffins! Tur var väl det, annars ser lägenheten ut som kaos (det gjorde den både före och efter besöket så frågan är hur mycket det egentligen hjälpte...). Vi måste göra någon form av städschema/ansvarsområden här hemma för detta går inte! Att varje gång vi får oväntat besök trycka in allt i extrarummet/köksskåpar etc, torka upp ingrodda matfläckar, paniksvabba av toan och alla hårochdammbollar. Känns så trist också att när jag och Robert väl har en kväll/dag när vi inte jobbar om varandra ägna den åt tvättning/handling/städning. Strukturera mera.

Ska slänga ett öga på vädret nu och se om energin räcker till för en promme till Pernisen, hon lockar med sommarkaka - mmmmm!

Take care!


Paulina: De gjorde blodprov för ca ett år sedan när jag var hos läkaren p.g.a. magkatarr och då sa att jag var trött. Legat i gråzon/på gränsen enda sedan dess (gjort prover ett par gånger till) men nu var det dags med medicin! Så trötthet (kan ju vara järn el B12 brist också), koncentrationssvårigheter, nedstämdhet och viktökning brukar vara vanliga tecken. Även om jag inte märkt av just viktökningen särskilt mycket ;-)



check

Åh guuuud vad skönt att mitt argumenterande tal är bortgjort! Inget fan av att stå inför grupp och prata, ett tal kändes ännu mer främmande. Aldrig byggt ett tal baserat där ethos (trovärdighet) blandas med logos (budskap) och avrundas med pathos (känsla). Rangordna argument som plockas upp i sammanfattningen etc etc. Efter några dagars beslutsångest bestämde jag mig för att prata om något jag själv brinner för, och vad passar väl bättre då än kosten? Så mitt tal hade tesen "Ät bättre". Gick faktiskt helt okej även om nerverna höll på kväva mig. Eller helt okej - det gick bra! Fick fram mitt budskap, lyckades få med alla delarna, fick bra publikrespons. Och en oväntad vändning på slutet som gör att alla kommer minnas talet för ett bra tag framöver ;-)


Denna man vet hur man talar

Efter detta blogginlägg är det dags för nästa skoluppgift: yrkesrollen. Intervjua någon inom ett framtida yrke för just min inriktning och hur de arbetar för miljön, samverkan med andra myndigheter etc. Haft mailkontakt med en som jobbar med miljöjuridik på länstyrelsens miljöskyddsenhet - rätt aktuellt med andra ord! Det jag ska göra idag är ett intervjuunderlag som personen i fråga ville ha innan själva intervjun som äger rum på torsdag. När detta är klart hålls en muntlig presentation inför klassen nästa måndag (ännu mer träning...) och en rapport lämnas in till läraren.

Fick svar på mina blodprover igår, lite för låg ämnesomsättning så nu ska jag börja knapra levaxin. Får inte tas tillsammans med min multivitamin på morgonen då mineralerna motverkar levaxinet. Får dela upp mitt pillerpoppande helt enkelt. Lite av en släktsjukdom det där, både mamma och sis har samma problem likaså moster och kusin.

Skola.nu!

Take care



pizza

Gjorde hemmagjord pizza igår till middag, säger bara mmm-mmhm-mmmmm! Blev två olika, en korvpizza (chorizo, marinerade vitlöksklyftor, paprika, lök, kronärtskockshjärtan och fefferoni) och en "hawaii" (skinka, räkor, champinjoner, ananas, lök, paprika). Det bästa av allt är att förutom middagen igår fick vi fyra lådor var! Åt en till lunch nu, resten väntar i frysen på lämpligt tillfälle...



Pizzorna och tillhörande pizzasallad

Precis kommit hem från stan, tog en fika med Johanna där vi surrade lite om dessa karlar och annat smått och gott. Fick med mig ett par sminkpenslar från HM, efter att ha kollat priset på make-up stores bestämde jag mig för att HM is the shit. (195 kr för en pensel?! Köpte mina på HM för 20 kr/st). 


Såhär kul kan man ha när man leker pizzabagare (Robert var inte lika road)

Blir stugan för mig ikväll för övrigt, ska smaska tacos och se körslaget med föräldrar och missebabysar. Inte helt olikt gårdagskvällen då jag satt och norpade gröna druvor ur förpackningen framför Idol. Pensiovarning, någon? Robert såg Idol tillsammans med mig, mer eller mindre motvilligt [ jag gör det för din skull älskling ]. Tyckte fel person åkte ut, även om hon har lite primadonnaattityd har hon en väldigt bra röst och förtjänade inte att åka ut före många andra som är kvar! Exempelvis Nicklas.....

Har egentligen inget annat att tillägga för stunden, tänkte bara fresta lite med pizzan! Hehe...

Take care!



freeeedag

Har självstudier idag även om jag har en del annat att stå i (som det brukar vara på självstudiedagar). Först ska jag till vårdcentralen för lite provtagning, bl.a. ämnesomsättningen som varit fortsatt låg under en längre tid. Sedan väntar konsultation på make-up store kl 16. Fick ett presentkort i julklapp på sminkning och som vanligt ingår det att välja produkter efteråt. Har sparat på dyrgripen till ett speciellt tillfälle, en rolig fest/middag etc. Letade fram det nu i veckan och såg till min fasa att det bara räckte i 6 mån! Alltså gick det ut någon gång i juni. Well, var bara att ringa moderskapet som fixade biffen (var visst inga som helst problem, var för kundens skull de skrev 6 mån) så nu tar jag tillfället i akt och gör denna sminkning trots att det är en vanlig fredag utan några roliga planer!

Får se vad som händer i övrigt i helgen, lördagkväll ska Robert se fussball med karlarna så funderar på att fara ut till stugan och hälsa på föräldrarna. Brukar alltid vankas go-middag där lördagar också... ;-)


Mitt mysgott igår! Inte alltid godis...

Tenta på måndag om två veckor. Känner paniken samtidigt som jag inte gör något åt saken. Skulle verkligen behöva bo i böckerna men energinivån ligger på minus, likaså koncentrationsförmågan. Men i helgen måste jag ta tag i det hela! Ska köpa en bärbar dator tänkte jag, kan jag ligga i soffan och plugga! Och ta med den vart jag än drar fram, alltid redo! Verkligen på tiden att jag införskaffar en, tänkt göra länge men inte blivit av. Nu gäller det bara att hitta en bra, prisvärd dator i lagom storlek och modernt snitt - kanske inte det lättaste, nej. Men skam den som ger sig!

Nu ska jag börja den mentala förberedelsen inför blodproven...

Trevlig helg!




sunday

Söndag idag, det vackra höstvädret är utbytt till grådask och blåst (i och för sig höstväder det med). Vi har precis ätit lunch, resterna från gårdagens goda festgryta med kyckling och curry! Mmmm!

Under lunchen började vi diskutera kring det här med julen. Eller ja, vi fortsatte diskussionen jag och sis hade igår framför körslaget. Knepigt tycker jag, vi vill ju fira tillsammans jag och Robert och med sin (min) familj. Förra året jobbade Robert, sedan firade vi var för sig och sågs först sent på julaftonskvällen - inte helt lyckat. Alternativet är att äta lunch hos ena föräldraparet och middag hos andra. Well, jag vill ju då fira kvällen hos mina... Vi har alltid så lagom jul med bara familjen. Hög mysfaktor, god mat, avslappnad stämning... Roberts familj firar hela tjocka släkten (dvs tre mostrar, två morbröder och alla deras barn/barnbarn) - lite mer hysteriskt än det jag är van vid och kan inte ens namnet på hälften!

Robert har sagt att han inte bryr sig om julen lika mycket som jag så han firar gärna hos oss. Kanske fungerar en jul men hans familj känner sig garanterat övergivna om det fortsätter. Men firar jag inte jul med min familj kan jag lika gärna låta bli att fira! Sis satt i en liknande situation, hon och Janne firade hos oss ifjol så vad står på tur? Jo, jul i Övertorneå (buhuu säger jag också)! Så dom överväger att splittra sig över jul. För oss är det lite lättare eftersom båda familjerna bor här, alltid något.

Hur gör ni? Några bra tips för en jultokig familjefantast som jag?

Nu ska jag plugga, drömma om ett liv där man slipper vända på varje krona och tjuvöppna kvällens chipspåse!

Take care!





Emma

Ganesha.

Okej, lider av svår Emma-abstinens idag. Är väl alltid mer eller mindre där men idag var den väldigt grov! Eeeemmmmmaaa koooom heeeem, för jag längtar efter dig! *na na na naaa*. Ett år räcker att vara borta tycker jag, två år... mnae, nu börjar det bli på gränsen.

Så med detta inlägg vill jag säga: Emma, kom hem till jul!!!!!! Jag (och garanterat din familj också) behöver kramas och umgås med dig! Fuck Turkey och alla andra platser över jul...



Vilken tur att jag valde att jobba efter gymnasiet! Haft lite funderingar kring det nu när jag börjat plugga "Varför började jag inte tidigare...". Men för det första hade jag inte inriktat mig mot det jag gör idag då, hade troligen läst fotografi. För det andra hade jag aldrig börjat jobba på Eniro (okej, spypåsevarning där) och då inte heller träffat dig! We met at work...

Stockholm favorit-i-repris någon gång framöver tycker jag!

PUSS honey!

Ps. Bio ikväll, Flickan som lekte med elden. Höga förväntningar! Ds.


inställd lektion

Skulle ha varit på skolan nu och haft lektion men icket. Igår fick tydligen alla andra ett mail där lektionen kl 10:15 flyttades till kl 14:45, men eftersom läraren ännu inte lagt till mig på maillistan (trots påtryckningar) fick jag inte mailet så steg snällt upp imorse och gjorde mig redo. Tack och lov skrev en klassis ett sms om ändringen, jag slapp med andra ord fara till skolan i onödan. Nu blir det som så att jag far på lektionen kl 13 men får hoppa den sista eftersom jag redan hunnit göra planer för dagen! *daah*

Igår fick jag veta att nationalekonomi ingången i princip är nerlagd. Well, blev lite omvälvande då jag tänkt välja just den. Nu blir det istället rättsvetenskap för hela slanten, känns helt okej med tanke på att jag ändå hade tänkt läsa dubbelt (både rättsvetenskap och nationalekonomi)! Nu blir det "bara" rättsvetenskap ;-)

Efter skolan (lektionen) står det simning med Pernilla på schemat. Skönt att sträcka ut sig i bassängen igen, måste bara få upp tempot då en gång i veckan är liiite för lite. Annars har jag promenerat varje dag i det strålande vackra men ack så kalla höstvädret. Jag som sett framemot att använda nyinförskaffade höstkläder men lutar åt att gräva fram vinterutstyrseln direkt!

Ikväll blir det slagsmål om fjärrkontrollen, Idol vs. hockey. Vi kan ju alla gissa vem som vill vad. Fördelen för mitt lag är att jag redan nu kommit på tv-krocken så har god tid att vässa argumenten och gömma ett par ess i rockärmen.

Nu ska jag fortsätta med att skriva en löptext med olika referenser som ska in imorgon!

Take care




RSS 2.0