God jul!

Här kommer ett snabbt och kort litet julaftonsinlägg. Precis kommit till mamma efter en frisk promenad i den bitande kylan. Skönt sätt att vakna till liv på! Kom lite tidigare för att kunna hjälpa till med det sista julstöket.

Robert han jobbar, sedan far han till sina föräldrar i Sunderbyn och så får vi fira ihop efter det. Smusslat ner en julklapp till honom i hans julklappspåse fast vi inte skulle köpa något mer åt varandra, kunde inte låta bli...

Mitt i all julstämning fick jag höra om en bekant som förlorat sin mamma idag, något som verkligen berörde och jag känner stort medlidande med alla inblandade. Det går knappt att föreställa sig att en nära anhörig går bort och allra minst på en dag som denna. Tankarna är hos denne och deras familj.

Som avslutning vill jag önska alla en riktigt, riktigt God Jul med massa god mat, klappar, fin stämning och Kalle Anka!

GOD JUL!

En dag närmare...

...julafton. Har dock inte samma känsla av förväntan och hur tiden kryper fram sådär olidligt långsamt som jag haft när jag var yngre. Kanske för att man nu värdesätter andra julinslag än just själva paketutdelningen, t.ex. familj och gemenskap. För att inte nämna mat - julfrosseriet är i full gång! Jag rullar. Precis hemkommen från glöggkväll hos moster och kusinerna, massa gott men nu är magen ett par storlekar större än normalt.

Dagen i övrigt har även den gått i julandans tecken. Först kokades här risgrynsgröt till lunch, som avnjöts tillsammans med vörtbröd och ägg. Efter det har vi fixat julgodis, blev riktigt bra! Kommer nog bli uppskattat av de som får paketen.
Igår slogs klapparna in, färdig snart. Måste bara inhandla cellofanpapper så är det sista klart!



Nu har vi Roberts kusin på besök, ska kolla vad som händer i vardagsrummet. En film vore en trevlig avrundning på denna helg enligt mig.

Take care!

PS. Här kommer lite bilder från helgens julstök. Knäcken ser betydligt mer aptitlig ut i verkligheten än här då det ser ut som en avlämning av den akuta infektionen som går just nu (vinterkräksjuka). DS


Fredag igen

...och inte många dagar kvar till julafton! Fjärde advent på fredag som jag har bestämt ska firas med tomtegröt (det heter så runt jul, annars risgrynsgröt) och julgodisknåpande! Blir både en variant av Mozartkulor och även mörk chokladkola med nötter i. Julklapp till våra respektive föräldrar!

Sitter och har kvalitetstid här hemma, lyssnar på julmusik samtidigt som jag avnjuter en kopp kaffe och Marabou mjölkchoklad. När "O helga natt" kom på låtlistan kände jag att fullkomligheten var nära. Lätt bästa jullåten! Även hunnit köra en omgång i gymmet åtföljt av promenad hem efteråt. Skulle inte vilja vara pensionär i denna halkan, vissa vägpartier ser man ut som Bambi.

Nu ska jag lämna datorn för en stund. Tänkte bara delge lite julharmoni sådär innan det är dags för att göra ett ryck här hemma. Vill att det ska se drägligt ut när lil'sis och Janne kommer förbi ikväll! Fixat grönsaksdip och popcorn, så får dom stå för eventuellt slisk ;-)

Take care och glöm inte att njuta av stunden!

[ over and out ]

mitt i ledigheten

Riktigt underbart med långhelg, njuter i fulla drag! Idag har vi haft en riktigt nyttig dag, tvättat och frostat av frysen. Fick ett bra tips av Emma, att snöra ut frysmaten på balkongen nu när det är vinter. Sagt och gjort, sedan var det bara att sitta med en skruvmejsel och hammare för att hacka loss isstycken. Plus en hårtork för att värma upp isen. Värsta kittet.

Igår bakades det pepparkakor för fulla muggar. Upptäckte att det var mycket roligare att skapa för fri hand än att använda formarna. Efter en smärre köksexplosion i glasyr så lyckades även spritsen komma där den skulle. Mer eller mindre. Så nu åt jag pepparkakor till middag, frukost och lunch! Slänger upp ett par bilder från pepparkaksbaket, även på bullarna från förra veckans bagarstuga.




Nu ska jag göra mig klar, blir utbjuden på Waldorf idag eftersom vi firar 4-månaders ;-) Inte illa! Så tänkte fräscha till hemmanissestilen lite.

Take care!

När det lider mot jul

Tiden rusar verkligen mot julafton! Redan Lucia imorgon, kan inte förstå att det gått så snabbt. Man får verklgien anstränga sig för att stanna upp och bara njuta av adventstiden.

Både jag och Robert har tagit ledigt måndag och tisdag nästa vecka, plus att vi har ledigt helgen. Så sitter nu och räknar timmarna till den lilla ledigheten! Ska bli alldeles underbart, hoppas julstämningen infinner sig nu när man får en chans att hinna slappna av och dona med julpyssel. Det står bl.a. pepparkaksbakning på schemat, får visserligen mer eller mindre tvinga en motsträvig pojkvän till en sådan aktivitet men ingen jul utan julbak i någon form! Tänkte även göra någon form av julfudge eller nougat. Mmmmm.

Annars då? Allt knallar på som vanligt. Träningsvärk som inte är av denna världen sedan onsdagens bodypump. Sinnessjukt, men så är det antagligen när man legat efter med träningen. Benböj vet vart det ska blöda i benen, så att säga. Hyrde film med Emelie i onsdags (som självklart helt i det nya livets anda åtnjöts tillsammans med en påse Hemmakvälls godis), blev en skräckis som heter Shutter. Eh ja. Det var ju det där med att jag inte ska se sådana filmer för att:
 
1. Jag blundar i stort sett filmen igenom, bra valuta för pengarna
2. Råkar jag titta så skriker jag bara och skrämmer både mig och filmkamrat

Hur som helst så vaknade jag klockan 3 på natten efteråt och fick världens flashbacks från diverse otäcka scener. Låg och skruvade mig ett tag innan bilderna blev för övertygande i min halvdvala, då jag fick hoppa över till Roberts sänghalva och väcka honom. Haha. Sara 10 år har sett sin första skräckfilm. Typ.

Nej dags för jobb. Har ingen matlåda idag, måste ut och springa på halvtimmes lunchen. Nice price.

Take care!

jobbanda

Nu har jag börjat beta av mina 7 arbetsdagar i sträck, endast 6 st återstår. Det känns... Som en prövning. Återkom när jag bara har en dag kvar så känns det nog lite mer överskådligt!

Precis suttit i soffan och sett film, vi tyckte vi behövde lite onsdagsmys och hade äntligen en kväll tillsammans då vi inte jobbade/hade annat inbokat. Vi började starkt med att  fixa en nyttig middag med ugnstekt lax och bönsallad till den. Nyttigheten var tvungen att kompensera onyttigheten som följde, dvs ett besök på Hemmakväll och godis i mängder. Vi fick det billigare priset som man bara får om man handlar ett kilo, det säger väl allt. Såg Pans labyrint, gillar den filmen! Sett den förut men varit sugen på att se den igen, så fick bli idag.



Haha jag har assisterat Robert i köket idag, då han bakade sitt första matbröd. Försökte att vara pedagogisk och uppmuntrande, även om jag ibland fick bita mig i tungan för att inte skratta ihjäl mig. Men nu är det klart och bröden ser väldans goda ut! Är man med mig då är det nyttigheter som gäller (förutom mina sockersvackor) och då ligger hembakt bröd högt i topp! Bra nu när båda kan baka eftersom han nästan äter mer bröd än jag ;-)

Ni vet  det där med att man inte ska peka med ett finger på någon och säga "Vad har du gjort?!", eftersom det i den gesten pekar tre fingrar tillbak på dig själv (testa får ni se). Medan han höll på baka öppnade jag kylen för att ta fram något, ser då saltkaret stå på en av hyllorna på kylskåpsdörren, bland soltorkade tomater och citronsaft. Smått förvånad börjar jag skrocka och frågar Robert varför i hela fridens namn saltet står i kylen? Vad är tanken med det, och varför intryckt på en trång hylla? Han ser ut som ett levande frågetecken, och påpekar att det var jag som städade undan bakingredienserna. Goddag yxskaft, inget minne av att jag gjort det men garanterat. Man får skratta åt sig själv mellan varven!

Nu dags för nedvarvning. Lite lugn musik. Lite tända ljus. Och en bra bok.

Take care!

julmusik

Sitter här och njuter av ledigheten, har semester idag och fripassdag imorgon, eftersom jag jobbar helgen. Fantastiskt skönt! Varit och ätit salladsbuffé på Symfoni med Pernilla, väldans länge sedan sist, var nästan stammis där förut. Efter det körde jag och Johanna en omgång i gymmet, även där har jag lyst med min frånvaro. Och nu sitter jag här och njuter av adventsljusstakar och snö. Pyntade redan för en vecka sedan, var lite tidig. Vill hinna njuta längre tid av julen. Efter jul åker nämligen pyntet ner illa kvickt !

Måste passa på att tipsa om www.sr.se, som jag snappade upp av kussen Elin, där man kan lyssna på radio och då i synnerhet nu under jul då de sänder två kanaler med julmusik, Klassisk jul och Bjällerklang (lite nyare jullåtar). Väldigt stämningsfullt att ha på under surftiden och annars också!

I fredags hade vi produktionsträff med jobbet, for till Pite havsbad för god mat, trevligt sällskap och föreläsningar. Vi gick även på Stormen, den var helt okej, bättre än förväntat men ingen high five. Maten bestod av buffé med julinspiration. Efter det följde styrdans, vin och en och annan shot, varav en och annan var lite för mycket. Har en tendens att urarta så fort man blandar arbete och fest, så även denna gång. Vilket resulterade i en inte alltför angenäm känsla klockan 8 dagen efteråt då väckarklockan ringde för att fortsätta med föreläsningarna. Det klart bästa med lördagen var då bussen rullade in i Luleå och jag fick fortsätta vidare hemåt mot sängen! Men skoj hade vi fredagkväll!

Julklappar.. vad köpa.. hmmm... I de flesta fallen har vi sagt att vi istället gör saker tillsammans eller kvittat helt, dock finns det några klappar som måste hittas. Inspirationen ligger någonstans på minus 10. Får fundera vidare.

Väl inne på jultemat så blir det årets första riktiga julbord nu på torsdag! Mamma och pappa som bjudit ut mig, Robert, Hanna och Janne på middag på Magma. Kommer nog bli kalasgott!

Dags för att plocka lite här hemma till sköna jultoner!

Take care!

RSS 2.0