duktig bebis!

Bebis hade skött sig exemplariskt och vänt sig själv! Duktiga underbara busbebis, ville bara skrämmas lite med mamma o pappa! Kanske var mina (föga) gymnastiska övningar med rumpan uppe på soffans ryggstöd som gav resultat? Tydligen rekommenderat av många barnmorskor också för att vända på bebbar. Nu fick vi bara en liten tjuvkik in i bebishuset. Vi såg inte så jättebra eftersom bebis börjar bli så stor. Men vi fick se en profil, en hand vid ansiktet och en fossing inte långt därifrån. Tight värre. Vi skymtade även en lååång navelsträng. Robert frågade om kön men jag vill inte veta längre, har vi inte sett något hittills så kan vi gott vänta några veckor till!

Eftersom det konstaterades att lillis låg rätt blev det ett kort besök på Sunderbyn. Åt frukost i restaurangen (hungrig- JA!) innan Robert släppte av mig på Porsön för mammafika. Massor med bebisar, vågade mig till och med på att provhålla. Var riktigt mysigt med en bebis i famnen, nu längtar jag massor efter vårat lilla liv! Johanna plockade upp mig efter fikat så tog vi en lunch på stan innan hon började jobba. Nu ska jag bara ta det lugnt, sova några timmar osv. Ikväll blir det familjemiddag på Waldorf!

Jag kan inte riktigt släppa det - gud så skönt att slippa vändning! Slippa fundera på effekter för bebis, oroa sig för blödning etc. Slipper planerat snitt och får gå i underbar ovisshet och vänta på vattenavgång/värkar! Hihihi! Otroligt lättad!

För övrigt måste packningen till BB ses över. Tre väskor?! Robert menade att vi förmodligen slår packningsrekord. Måste se ut som att vi ska campa på BB eller planerat att bosätta oss där för gott. Nu är det inga stora bagar vi talar om men ändå. En väska med inneskor/myskläder/hygienartiklar etc till oss, en väska med bebiskläder/blöjor m.m. och en axelbandsväska med kamera, papper, tuggummi och annat småkrafs.

Nu tänkte jag slockna i sängen. Halvsover redan!


Take care!


dagen före

Då var den här, dagen före vändningsförsöket! Imorgon klockan 8 ska vi infinna oss på Sunderbyn. Känner mig faktiskt väldigt lugn. Jag har fått för mig att bebis ligger rätt men är omöjligt att veta. Och även om så inte är fallet känner jag mig lugn inför eventuellt vändningsförsök (säger jag nu - får väl se när nattvakan slår till!). Det jag inte ser framemot är argumentation kring snitt om det skulle behövas. Men den dagen den sorgen.

Idag har jag varit hos frisören och toppat håret. Nu är en halv decimeter kluvna hårtoppar borta - thank God. Kände att det var dags för detta nu när det närmar sig bebistider. Får se om jag lyxar till det med tvåfärgade slingor också till veckan. Jag har även bakat inför Roberts eventuella 30-års fika. Han har inte bestämt sig ännu för om han ska ha hit sina vänner på söndag eller inte. Men nu finns det hallonmuffins och chokladbollar förutom det vi haft sedan förut, om han känner för uppvaktning!


Var tvungen att smaka två hallonmuffins, bara för att försäkra mig om att dom var goda...

Lägenheten ja. Det blev ingenting. Från ingenstans kom en tredje budgivare in i leken. Attans, vi som förhandlade direkt med köparen! Shit happens, bara att ta nya tag.

Angående sängen så kommer vi ha en spjälsäng när lillis börjar bli rörlig. Sängen kommer även stå inklämd mot väggen bredvid min säng när det beger sig. Både jag och min lillasyster har sovit i den, vet inte hur länge. Har för mig att mamma sa runt 6-7 månader någonting innan spjälis behövdes.

Fotade magen igår, måste såklart föreviga om det skulle bli något imorgon! Dessutom var det än en gång ny vecka i måndags, nu inne i graviditetsvecka 37. Jag kan för mitt liv inte hålla med de som tycker den är liten, tycker den är enorm numera! Större lär den bli. Undrar när den ska börja sjunka...


Magen igår v 36+2

Gnällparentes:

[ Nu idag (och i natt) fick jag första slängen på länge av att vara less på graviditeten. Varit riktigt lugnt sista veckorna, njutit på ett helt annat sätt än tidigare. Lärt mig mina begränsningar och accepterat vad som händer. Men efter gårdagens tvättning så sa fogarna tack och bock - eller snarare den eviga högerfogen. Om det beror på större mage, för mycket aktivitet eller utebliven vattengympa kan jag inte svara på. Hur som helst, i natt har höger sida varit utesluten. Råkat rulla över dit i sömnen några gånger och vaknat av att det gjort ont. Så jag har sovit på vänster sida eller på vänster sida. Sovställningarna har jag varierat i det oändliga: raka ben eller böjda ben. Har till och med tänkt tanken på att vara riktigt wild n' crazy och ha ett böjt - ett rakt. Men tror jag sparar det till festliga tillfällen ]

Uppdaterar läget imorgon eftermiddag. Blir det inget vändningsförsök (som jag hoppas och tror) utan bara en bonuskoll in i bebishuset, bär det av på mammafika direkt efter Sunderbyn!

Take care!


mitt i veckan

Haft ett par dagars paus från det mesta datoranvändandet samt det sociala livet. Bara varit här hemma, stökat på och förberett inför bebis. Var så trött i måndags så jag mest av allt ville gråta efter en fullspäckad helg utan vila. Hormonerna låg utanpå för en gångs skull, jag som annars varit mer stabil än vanligt! Hoppas det var en tillfällig svacka, stackars Robert om hormonerna fortsätter spöka.

Onsdagmorgon, precis nyäten och sitter nu och smuttar på en kopp hallonbladsthé. Bebis hickar i magen och blir som vanligt lite upprörd över detta och försöker sprattla bort hickan. Jag har verkligen ingen aning om vilket håll lillis ligger just nu. Något som pressat vid revbenen hela natten, om det är rumpa eller huvud eller något annat vet jag inte. Dock känns det som att det hickar nere till vänster igen istället för uppe till höger. Jag hoppas du ligger rätt lillis!

Nu är allt rätt så förberett här hemma för eventuell bebisankomst. Om det blir vändningsförsök och om det på något sätt får igång förlossningen på fredag så är vi inte strandade. Och om det inte gör det så har vi allt hyfsat redo ändå! Sängen bäddad, skötbordet uppblåst (kör en enkel variant tills vi vet vart vi bor och vilken typ av skötbord vi behöver), alla bebisgrejer tvättade osv. Det som är kvar är att koka nappar samt packa BB-väska. I helgen ska vi laga mat och frysa in så vi har till första tiden hemma.


Bebis säng! Ska sy en sänghimmel också. När vi vet vart vi ska bo.

Vi budar förresten på en lägenhet på Björkskatan igen. Renoveringsbehov indeed. Får se vart det slutar, vi vill inte gå för högt så vi har kvar utrymme för en rejäl upprustning (när nu den tiden ska finnas med ett spädbarn och heltidsjobb). Fortsättning följer!

Nu ska jag göra lite nytta! Emelie kommer över på ett par timmar så ska vi plugga tillsammans, under tiden kör jag ett par maskiner i tvättis så även våran säng är nybäddad inför fredag.


Take care!

soliga söndag

Hör och häpna - vi var kvar på festen enda till kl 22.30! Och då for vi hem främst för att Roberts öl var slut och han tycker det är aptråkigt att sitta utan när andra dricker [ välkommen till klubben ]. Var ändå rätt lagom tid, började bli seg och skönt att landa hemma innan sovdags. Men väldans trevligt att komma iväg på fest och surra på!

Kvällens intag för min del bestod av cupcakes, chips-dip-öl (givetvis alkoholfri) och en god specialdrink Hanna blandade till sin gravida syster:


Gottigott!


I alla fall EN bild där Robert är med tillsammans med magen har vi nu!

Den hälsosamma livsstilen fortsätter idag med födelsedagsfika hos Pernilla om ca en timme, efter det bär det av till Byn och middag hos Roberts föräldrar. Grillning står på menyn, vädret kunde inte ha varit bättre! Underbar sol, smarrig middagsmeny och gofika före det, sommar som närmar sig och snart färdigbakad bebis vi får träffa om inte allt för länge - kan dagen bli bättre?!


Take care!



arcus

Känns bättre idag angående ångesten kring detta om säte. Satt och googlade igårkväll om vändningsförsök, att bebisen kunde fara illa av vändningen osv. Ångest total. Att det kan vara obehagligt eller göra ont för mig kunde inte vara mer som en fis i rymden jämfört med om något skulle hända med lillis. Efter en nästintill sömnlös natt så har jag kommit fram till ett par saker. Det första är att jag har googleförbud i ämnet från och med nu. Det andra är att jag litar på läkarna. Skulle det vara alltför farligt så skulle de inte göra det. Det görs så många vändningsförsök och minimalt få som går totalt fel. Beredskap för akutsnitt finns där om något skulle sätta igång (därför jag ska fasta 8 timmar innan). Så nu håller vi på att planera vad vi ska packa med oss i BB-väskan! Just in case.

Dagen idag har spenderats på Arcus fyndmarknad som resten av Luleå (och Finland för den delen - herregud vad mycket finska bilar jag skådat!). Vi tänkte vara smarta och komma dit typ kvart över 10, så kön hunnit försvinna. Ha-ha-ha, alla verkar ha tänkt samma sak. Liten kö när vi körde förbi med bilen - 30 minuters köande när vi var där - kön tunnades ut när vi var framme vid kassan. Well. Robert muttrade om "En gång och aldrig igen", dock blev han på bättre humör efter att vi fyndat de grejer vi behövde. Dagens fynd:


Babygym, babysitter och kläder (pyjamasar, byxor, mössor, bodys, koftor m.m.)!

Babysitter och babygym är fotat i motljus, så skabbiga som de ser ut på bilden var de inte! Inte världens snyggaste prylar men det fyller sin funktion. Angående kläderna tänkte jag först "Inte kan väl vi köpa begagnade kläder till bebis!". Sen kom jag på att det är precis lika begagnat om jag beställer från Tradera. Tss. Prislappen för vårt fyndande slutade på totalt 340 kr. Helt klart överkomligt! Fogarna grät när jag kom hem och benen kändes som vätskefyllda köttklumpar. Efter några timmars vila i soffa/säng med uppassning från den käre sambon är jag lite mer människa igen.


Shopping

Bebis fick sig ett par tunna, könsneutrala sommarsockar under gårdagens stadstur. Och en filt! Äntligen! Nu har vi en i alla fall. Såg en till på Lindex jag ska köpa med en rabattkupong som jag glömde hemma dagen till ära. Bebis mamma fick ett bevis på att graviddemensen förutom att vara väldigt irriterande kan vara riskabel. Fikade på BOs, betalade och satte mig ner. Efter ett tag kommer en kvinna från personalen och frågar om jag heter Sara (joo?). Då hade jag lagt upp visakortet vid kassan efter betalning. Well. Måste knyta fast kort och mobil i jackan hädanefter. Såna där klämmor som barn har till vantarna.

Ska förbereda middag nu innan vi går tvärs över gatan till sis och Janne. De har fest samt fika! Vi tänkte vara där tidigt så vi träffar in det sistnämnda medan de förstnämnda ännu inte urartat.


Take care!


säte

Jag hade tänkt lägga in bilder på den nybäddade bebissängen men helt för splittrad för det. Precis hemkommen från barnmorska där det konstaterades att bebis fortfarande ligger i säte (rumpan neråt)- SUCK! Två barnmorskor som nästintill klämt sönder magen för att känna ordentligt. Så nu blir det vändningsförsök till veckan på Sunderbyn, något jag inte ser framemot. Hon ringer senare idag för att meddela vilken dag och tid det blir.

Nu fick jag dubbelångest, både för att jag hört att vändningsförsök inte är en trevlig upplevelse. Men mest för att barnmorskan sa att om det inte lyckas så blir det bäckenmätning för att se om det går att föda "vanliga vägen" eller blir kejsarsnitt. Jag sa att jag inte kommer föda vanligt i säte, men tydligen inte upp till mig att bestämma. Jag. Kommer. Inte. Föda. Vaginalt. I. Säte.

Så är det. Kommer jag gråta varje dag fram till förlossningen. Jag vill inte. Jag vet att det kan gå hur bra som helst men vill inte testa det med första barnet. Nej, nej, nej. Och jag vill verkligen föda vanligt! Jag vill inte snittas! Nu har jag kokat mig en kopp hallonbladsthé för att lugna nerverna. Bebis kan faktiskt hinna vända sig själv tills nästa vecka vilket vore det ultimata. Om inte så kan vändningsförsöket lyckas. Om inte - ja, då får jag ta ångesten då och argumentera för min sak.

I övrigt såg allt bra ut.

Blodtryck 105/65
Bebis ♥ 140 slag/min

SF-mått: 34 cm

Vikt fortfarande + 5 kg sedan start

Nu ska jag lägga mig med rumpan uppe på soffan och ligga så i 10 min. Denna procedur ska upprepas tre gånger per dag då det kan få bebis att vända sig själv. Ska möta upp Pernilla för lite shopping och en kaffe vid halv ett, kul sällskap jag kommer vara då...!

[ faaaaaaaaaaaaaaan ]


Take care!

insikt

Ibland får jag klara insikter om hur jag vill ha det och hur jag inte vill ha det. Det är just en sådan insikt jag kommit till just nu och det gäller skola. Jag lägger kursen i miljöekonomi på is. Punkt. Jag kommer klara nog med poäng för att få fortsatt CSN-stöd och får ta upp den någon gång framöver - inte nu. Efter att ha provat plugga 125% höggravid, där dessutom just den kursen kräver största möjliga fokus och förståelse från min sida, i några veckors tid så känner jag tack men nej tack. Stressmagen kom dimpandes som ett brev på posten (har du känslig mage sedan innan är det tydligen ännu lättare att få magkatarr eftersom bebis trycker upp magsäcken), sammandragningar till höger och vänster osv.

Nej, nu lyssnar jag på mig själv och pluggar hädanefter "bara" 75%! Behöver jag säga att det känns fantastiskt? Nu kommer jag även att ha tid att reflektera över vad som komma skall, det vankas nämligen en bebis inom de närmaste veckorna...! Har till och med lyxat till det rejält med powernaps mitt i dagen på soffan - livsnjutning och kraftansamling på hög nivå! Som sagt, fantastiskt.

Ny vecka också, graviditetsvecka 36 (35+1). Bebis börjar nu bli färdigbakad, hjärnan är färidgutvecklad och de inre organen likaså. Ligger och bygger på underhudsfettet nu. Kanske därför jag är så hungrig?!


Dagens mage från olika håll

Förutom att haft lektion idag så har jag även gått en sväng på stan. Nu är både present till sis och Pernilla fixat! Blir en hel del kalasande framöver: imorgon för sis, någon gång i helgen för Pernilla samt även för Roberts bror, nästa helg för Robert. På tal om det - där är inte present fixad! Ååhhh... Knepigt att köpa till honom, han älskar teknik men:

1. För dåligt insatt i vilken sorts teknik det rör sig om
2. Teknikprylar av de slag han vill ha brukar inte ha en rimlig prislapp

Ska klura ut något bra... Nu ska jag kolla till fisksoppan som står och kokar på spisen, smakar det mumma kommer recept här sedan! Vi gjorde köttfärsbiffar här om dagen, gott! Recept för dessa finns här. Efter maten ska jag dyka ner i soffan, ingen vattengympa ikväll då den är flyttad så då ska jag se Desperate housewives och smaska honungsmelon. Sweet.


Biffarna

Take care!


våran helg

Söndag idag! Robert jobbar så jag har plockat på här hemma i lugn och ro. Gick iväg och handlade efter upptäckten att mjölken gått ut igår och inte luktade användarvänligt. Mjölk är ett måste i kaffet och dessutom underlättar det frukostätandet (vi delade på ett glas fil imorse till äggmackorna, det enda som fanns kvar i frukostväg).

I fredags gick vi ut och åt go-middag på Waldorf. Lite spontant sådär, ringde en timme innan och hörde om det fanns bord. Det fanns det och tur var väl det, andra som kom dit samtidigt och inte hade bokat fick sitta och vänta i hopp om ledigt bord. Vi hade tänkt äta något enkelt, bara ta lite kinamat. Men hur det nu blev så smaskades det vitlöksbröd till förrätt, ryggbiff med bea & pommes till varmrätt och banan/kolapaj till kaffet. Mmm-m-mmmm! Grymt gott!


Det vattnas i munnen bara jag ser biffen...

Efter denna vrålmåltid kändes det som att jag var gravid i 20e månaden. Minst. Kan inte ha funnits mycket plats kvar för bebis, Halsbrännan kom som ett brev på posten, inte konstigt då jag bröt mot alla regler (inte äta fet mat, inte äta stekt mat, inte äta för stora portioner, undvik kaffe). Men det var det helt klart värt! För att gå bort lite mätthet tog vi en omväg hem. Försökte fånga Robert på bild men fick snabbt fotoförbud (Guuu vad du är pinsam som fotar mitt i stan!). Så gick och tjuvknäppte tills han snodde kameran - slut på det roliga! Jag fick i alla fall nästan en bild på ansiktet. Även en bild på mig i min nya vårjacka som än så länge går att stänga...! Sedan vette tusan vad jag hittar på. Får hoppas det hunnit bli varmt nog för öppen jacka!


Gravid o mätt flickvän gånger två och halv pojkvän

Igårkväll tvättade vi. Inte så nämnvärt i vanliga fall, men denna tvättning var speciell. Det var nämligen tvätt av bebisgrejer som stod på schemat! Oj vad ovanligt att se små, små sockar och pyrrebyxor bland tvätten! Vi missade till och med en socke efter att den gömt sig i ett veck av tvättpåsen!


Inte varje dag det ser ut såhär på tvättställningen, inte alls varje dag!

Dessutom kom mapa förbi med bebissängen nu idag, så nu står den redo att bäddas i sovrummet. Det blir samma säng som jag och lil'sis sov i när vi var små. Tror ni jag är sugen på att börja bädda?!?!??! Ååååhh... Men var tydligen strängerligen förbjudet innan Robert kommer hem. Sedan får vi nog packa ner täcke/kudde/lakan igen, efter provbäddningen, så de inte ligger och samlar damm. Men gör ingenting, lätt att jag måste provbädda ändå!

Dags att plugga lite grann, går igenom miljörätt just nu på juridiken - äntligen ett ämne jag har förkunskaper om! Bebis hickar för fullt, uppe till vänster denna gång. Hmm. Svårt att bestämma sig för hur h*n ska ligga, helt klart. Spännande att höra vad barnmorskan säger på fredag, förhoppningsvis har lillis fixerat sig tills dess eller i vart fall lagt sig åt rätt håll!


Take care!




längtan

Sådär, färdigäten och en nyttig middag blev det också dagen till ära! Rena detoxklassen på den, sojabönsgratäng serverad med riven morot/rödbeta och avocado. Ser framemot att köra en detox när allt vad gravidet och eventuell amning är avklarat, Robert längtar faktiskt också. Denna gång ska vi dock lägga på minnet att detoxen verkar optimera våra kroppar så vi inte får ett oväntat plus igen ;-)


Ser inte detta nyttigt ut så säg!

Vet ni vad? Jag längtar efter min bebis. Som jag längtar! Nu när det börjar närma sig kan jag komma på mig själv med att gå omkring med ett leende i ansiktet samtidigt som jag stryker magen - snart får vi träffa dig där inne! Inte alls länge kvar. Och som sagt: jag längtar!

Jag längtar efter att få föda fram dig. Längtar efter att få känna på dina små händer. Efter att få hålla dig sovande i famnen. Efter att möta din blick för första gången. Efter ditt första leende. Ja, jag längtar efter första allt: blöjan, badet, barnvagnspromenaden... Jag längtar till och med efter första bajsblöjan, efter sömnbrist och skrik - för det innebär att du är hos oss! Efter att få lära dig det jag kan om livet, ge dig en bra grund att stå på. Lilla älskade frö


V 35 (34+3)

Ringde barnmorskan idag och kollade om det var en urinvägsinfektion eller inte - det var det inte. Då är det troligen bara förvärkar som spökar, då jag haft en del "mensvärk" sista veckorna (förutom sammandragningar som inte känns, bara stenhård mage). Hoppas jag får en riktigt fit-for-fight-livmoder tills när det beger sig!

Dagen till ära packade jag också en provisorisk BB-väska. Väldigt tidigt, men som sagt; provisorisk. Blodgrupperingspapper, blöjor och kamera. Om det mot förmodan skulle krisa har vi en start i alla fall, så får vi fylla på eftersom det närmar sig. Sen är det ju detta med namn... Jag tror att det är en pojke, och där är vi inte riktigt klara. Tjejnamn har vi hyfsad koll på, killnamn måste bearbetas.

Vore det inte gott med lite karra såhär på kvällskvisten... Vi tänkte se en film och vad är film utan filmgodis?! Och vi åt ju trots allt nyttig middag... Tss.


Take care!


sovdags

Vet inte varför jag satte mig vid datorn istället för att lägga mig i sängen. Kanske för att jag kände underskottet i slösurfandet? Might be, might be. Dessutom är det mycket trevligare att kvällsfika framför datorn! På tal om det - gud vad jag är hungrig hela tiden! Bebis måste lägga på sig rejält på hullet, eller så är det jag som gör det. Vi säger det förstnämnda. Hungrig är jag då, det är ett som är säkert! Nu räcker nästan inte två mellanmål utöver frukost-lunch-middag utan även kvällsfika. Slurp.

Mamma och pappa kom hem från Thailand idag så jag och lil'sis knatade över dit för att agera välkomstkommité. Kul att se bilder från deras tripp, fick mig en hel del flashbacks till min och Emsis resa. Jag fick en resepresent också, en jättefin tavla som kommer passa perfans i sovrummet med sina gulddetaljer:



Bebis fick också resepresenter - ett somrigt klädset bestående av tröja, shorts samt små supergulliga björn tossor och en busig leksak att ha ovanför skötbord/säng!


Nu blir det inte vettigare än så här - helt för trött för att tänka! Imorgon väntar plugg och även en lunch med Pernisen. Skulle ha blivit av redan förra veckan men flyttade fram den då skolandet såg ut som det gjorde. Hoppas det finns plats för vagnen på symfoni för är grymt sugen på deras salladsbuffé!


Take care!


soool

Underbara sol, jag blir pigg och på gott humör så fort vädret är som idag! Och igår med för den delen. Hoppas hoppas det bjuds på lika fint väder imorgon, då tror jag banne mig det blir en paus i pluggandet med en utflykt till stugan!

Gårdagen spenderade vi i Sunderbyn, Roberts föräldrar jobbade så vi lånade huset några timmar. Vi passade på att avnjuta grillpremiären för säsongen, som många andra verkar ha gjort. Grillen var inlåst i förrådet, förrådet var insnöat. Det var bara att kavla upp ärmarna och hugga tag i spaden. I alla fall om man heter Robert, själv stod jag och min gravida kropp för matförberedelse. På tal om det ny vecka också! Graviditetsvecka 35 (34+0). Vart försvinner tiden?! 6 veckor kvar, får magpirr av nervositet. Iiiih. Snart får vi träffa dig lilla frö!


Mandomsprov 1: Skotta fram insnöat förråd



Mandomsprov 2: Stå för grillandet



Graviditetsfilosofi: Fötterna högt, händerna på magen



Grillat är goooott!


Haft lektion och sedan grupparbete idag, även hunnit med mathandling. Ska jobba undan lite mer, sedan blir det med gott samvete en kväll i soffan. Nu väntar jag på att Emma ska ringa från Indien...!!!

Oh förresten! Såg och hörde de första fiskmåsarna igår! Hur vår är inte det på en skala när flyttfåglarna börjar dyka upp!?


Take care!


kaffe

Läste precis Emelies blogg där hon hyllade kaffe och kan inte annat än hålla med. Som nu; första koppen kaffe på morgonen, en skvitt mjölk, fötterna på skrivbordet och läser bloggar. Vi är hos mapa och har kattvård, Robert sitter och läser morgontidningen och jag passar på att surfa lite med Cindy i knät.

Jag klarade gårdagens dugga! Yeeey! Riktigt skönt. Inga direkta supermarginaler men gör ingenting. Vet ändå att jag kommer måsta nöta en hel del mer för att förstå. Men nu fick jag mina två bonuspoäng som jag har till godo inför tentan. Två veckor kvar till nästa dugga, bara att köra igång från måndag.

Vet ni vad? Den gravida sömntutan for ut på krogen vid 22-tiden igår! Inte illa, jag är imponerad av mig själv. Robert slutade 22, hade ett par kompisar som skulle spela på Jazzomat. Jag tänkte att det kunde vara kul att se lite folk så jag joinade. Var mycket trevligt! Drack min cola, knaprade lite chips och satt och garvade åt karlarna som höll låda. Blev rätt imponerad av deras fascination för magen, ni vet riktiga inbitna ungkarlar som måste komma fram och känna, fråga massa frågor etc.

Däremot skulle jag nog ha druckit en sprite istället för cola. Eller kanske en Loka. Vi kom hem efter tolv och jag var inte trött någonstans. Robert som jobbat och dessutom fått i sig ett par öl såg rejält sömndrucken ut. Dessvärre var hans flickvän hyperpigg till runt 2-tiden. Han blev säkert jätteglad när jag dessutom vaknade vid 8 imorse pigg som en lärka. Tro mig, kommer sova middag idag för att inte däcka ikväll. Och jag tror jag nattar Robert också.

Nu ska jag snutta lite på bebisarna innan vi tar tag i dagen. Får se vad som händer, stadsbesök eller inte. Restaurangbesök ikväll eller inte. Den som lever får se!


Take care!

plugg-ugg-ugg


- Hej jag heter Sara och jag har inget liv
- Heeeeeeeej Saaara


Lite så känns det just nu men får på sätt och vis skylla mig själv som påskade i måndags istället för att plugga och då tappade en viktig vardag. Priset för detta är att mina tankar kretsar kring nationalekonomi 24/7, med lite juridik och miljöledning däremellan. Och att jag inte hinner med allt roligt som jag så hemskt gärna vill göra, t.ex. ta en fika med Ida som är nere från Gällivare! Men icket, får bli nästa gång. Imorgon eftermiddag är jag hyfsat klar för veckan, då har jag gjort (och förhoppningsvis klarat) duggan i miljöekonomi samt haft gruppmöte i miljöledning. Lär bli några svängar helgplugg också men tänker åtminstone ha en heldag ledigt!

Barnmorskebesök imorse så jag vaggade iväg till vårdcentralen. Jo precis, vaggade. Känns sådär att bli omsprungen av pensionärer men vad tusan. Allt såg bra ut, magen hade dragit på sig ytterligare 3 cm sedan ett par veckor tillbaks så blev ett skutt på kurvan. Nu är det ju alltid +-, svårt att mäta exakt. Men tycker själv den växer så det knakar! Lämnade urinprov då jag misstänker urinvägsinfektion, får besked om så är fallet.

Blodtryck 115/60
Bebis ♥ 144 slag/min

SF-mått: 33 cm

Vikt + 5 kg sedan start

(Blodsocker 5,0, Blodvärde 135)


Dagens mage v 34 (33+3)

Järntabletterna verkar ge effekt! Däremot ligger bebis och myser med huvudet under mina revben. Nu är det ju några veckor kvar för chans till egen vändning så nu är det bara att snurra runt lillis! Det lustiga är att jag i ett par veckors tid varit övertygad om att bebis ligger neråt, eftersom det alltid hickat på samma ställe (vänster sida rätt långt ner) och alltid sparkat på samma ställe (höger sida under revbenen). Men igårkväll minsann, då kändes det som att hela magen vändes ut och in. Troligen så snurrade busbebis runt då. Sedan dess får jag mysiga sparkar i trakten av kissblåsan samt att de fantastiskt sköna sparkarna långt ner som känns att ett ben ska sticka ut är tillbaka. Har jag inte saknat sista veckorna!

Nåja nåja nu kallar lite smaskig läsning om grafer på engelska, I can't wait. Vad är det med mig och siffror/tabeller/grafer för övrigt, läser texten och känner att allt är greppbart men så fort jag ser graferna till texten så slår min hjärna bakut?! För övrigt farligt att plugga hemma med en frys full i godsaker...


Dessa läckerheter väntar i frysen...


Take care!





färdigpåskat

Sista dagen på påsken för i år. Vi har inga direkta påsktraditioner i vår familj, leta påskägg och stugvistelse när vädret tillåter. Men inte sådär traditionsenligt som julen exempelvis. Fick i alla fall fram några kycklingar på köksbordet, och så bjuder jag på en bild av årets påskägg nej jag menar påskkort...!


Pååååååååsk

I helgen har vi bakat en hel massa, både fikabröd och matbröd. Mackorna lär hinna ta slut rätt snabbt så där måste vi nog fylla på. Men fikabröd har vi en hyfsad bas nu inför stundande födelsedag och bebisbesök! Vi behöver ju inte överdriva, tror knappast någon kräver sju sorters kakor för ett besök hos lillis. Vi har även farit en raggarrunda runt stadens olika bostadsområden för att se vart vi kan tänka oss och inte tänka oss att bo. Hyresrätter spanades in denna gång. Ska vara nära till grönområden, dagis och gärna så någon av oss kan promenera bekvämt till antingen jobb eller skola. Vi fick oss en del tankeställare, nu gäller det bara att hålla ögonen öppna hos Lulebo samtidigt som vi fortsätter nöta Hemnet.


Maries snorbullar, kletkaka m. glasyr och någon ny sort av långpannebröd Robert bakade

Idag ska vi svänga förbi Jämtön och farmor, blir middag där. Synd bara att inte vädret var bättre, hade mer än gärna sett gårdagens solsken även idag. Fått sitta och lapa lite sol på altanen. Plockar upp lil'sis som också ska med, hon är hund-och sambolös för tillfället då hon jobbat påskhelgen och Janne vände hemåt Övertorneå!

Tänk om jag skulle göra bort lite pluggande innan bilen brummar...! Tror jag ska påminna Robert om detsamma, hör att det pangar för fullt framför tv:n.

OJ hur kunde jag glömma! Vi hade ju ett historiskt moment här i förrgår. Once in a lifetime. Vi köpte första blöjpaketet på Willys. Ooooh. Mer lär det onekligen bli men bara ett är det första! Rätt surrealistisk känsla, kan inte påstå att jag brukat hänga så mycket vid de hyllorna i vanliga fall. Vad mycket blöjor det finns! Nu hade vi en rabattkupong så beslutet blev lätt. Försökte tjata på Robert att jag skulle få föreviga ögonblicket då han plockade paketet ur hyllan och sedan betalade för det i kassan. Men där gick tydligen gränsen, fick jag inte. På inga villkor. Han kunde inte ens tänka sig att ställa upp som fotograf istället, tss.

Nu skola!


Take care!


långfredag

Långfredag idag! Enligt många av den äldre generationen var det en väldigt tråkig dag när de var unga, eftersom olika nöjen uteslöts en dag som denna så även lek. Vårat tråkiga består av tvättid kl 12 och städning av lägenheten. Väldigt behövligt, dessutom är det nästan värt det efteråt när hela lägenheten luktar fräscht av citron!


Påskägg!

Robert fick leka lappleken igår när han kom hem från jobbet. Som "skatt" fick han ett alldeles eget påskägg med godis! Gav mig själv ett påskägg också, hade känts torftigt att sitta och smaska direkt ur påsen när Robert hade ett glansigt ägg.


Bebisbaket häromdagen resulterade i hallongrottor och frysmuffins

Idag blir det släktmiddag hos Roberts föräldrar. Det var efter att jag insett att jag inte hade några passande kläder rena som vi fick panikboka tvättid. Numera begränsar sig min garderob med lite finare kläder (alltså inte träningsbyxor och linne som slutar halvvägs ner på magen) i typ två uppsättningar.

Dags att återgå till städningen efter min paus. Bebis pressar så mycket neråt nu och magen förvärkar o har sig så pauser då och då känns nödvändigt! Kanske fixering på G? Nästa siesta innefattar kaffe och godis, can't wait...


Take care!

RSS 2.0