bloggtorka

Det blåser rätt mycket ökensand här över min blogg... Typ tystare än i graven. Snudd på.

Fredag idag och som vanligt: TGI FRIDAY!

Ska bara ta det lugnt ikväll, planerat en riktig myskväll bara jag och Robert. Första gången denna vecka vi ska fixa middag tillsammans, jobbar helt olika och sen diverse aktiviteter. Men idag ska vi fixa en lasagne på färska lasagneplattor, tacokryddad quornfärs, mozzarella, färska tomater och champinjoner, basilika m.m. Till det är det planerat en blandad ruccolasallad och ett glas vin. Dessert: choklad!

Imorgon bjuds det på inflyttningsfest hos Stina, har flyttat till Skurholmen. Ännu en som blir skurholmsbo, snart bor hela min bekantskapskrets där! Utom jag då.

Har ni några förslag på bra höstaktiviteter? Sommaren har ju sina, vintern sina. Men hösten då? Mysa inne med tända ljus och thé, promenera bland höstfärgerna... Men mer då? För att lysa upp mörkret till snön kommer :-)

Har inte mycket mer att tillägga just nu. Tillbaks till jobbet nu. Trots allt det jag får betalt för.

plugganda

Idag har jag äntligen slagit upp naturkunskap B boken! "Vilket mörker" var första tanken som infann sig då jag började arbeta mig igenom kapitlet om mikrokosmos, alla dess jonföreningar, valenselektroner och halogener. Men allt eftersom jag läste igenom sidorna och betade av pappret med övningsuppgifter börjar det sakta men säkert infinna sig en viss tillfredställelse. Hjärnan får arbeta. Den får lära sig nya saker. Den behöver inte bara gå på autopilot. Hell yeah!

Att sedan ha sin lediga dag, ligga i sängen och plugga, ta en paus och röjja upp i lägenhetskaoset. Bara ha egentid. Det gjorde inte saken sämre. Sedan fixa middag med Robban innan vi skiljdes åt för olika kvällsaktiviteter, han med hockeykväll tillsammans med grabbgänget, jag dyka ner i anteckningsboken igen. Denna gång komponerad av klassisk musik (som jag hört man blir smart av, why not?!) och avnjutandes min lyxiga choklad jag fick från systers Londonresa (delikat för övrigt, sis). Njuter av tillfället lika mycket som chokladen. Men då är jag ju njutningsmänniska också!

Nu får det dock vara nog med flitighet för idag, ska börja bege mig mot Peppe för movietime! Var månader sedan sist, ska bli trevligt. Och imorgon är sista arbetsdagen, sedan helg!!!! YEY!

Take care!

vill sluta

Sitter på jobbet och är måttligt less. Ringer som vanligt på rätt duktigt då man jobbar kväll. Är helt enkelt ingen kvällsarbeterska, blir så himla seg av köer och tidpunkt på dygnet. Men inte så länge kvar nu, förhoppningsvis får jag stänga ner kl 22, om det inte är folk kvar i kön!

Igår var det en måttligt road Sara som efter arbetsdagen kom fram till sin bil och "fyndade" en vacker vit lapp instucken under torkarbladet. Ni vet den där känslan när man går mot bilen och ser den vita papperslappen ligga där. Man tänker "Åh nej. Fan. Åh neeeej!". Mycket riktigt: BÖTER. 800 kronor åt helvete. För nära en korsning som det så fint heter. Det var den Stockholmsresan det! Nå inte mycket att göra åt saken, gjort är gjort. Bara att lära av läxan, och en sak är då säkert: kommer i fortsättningen ställa mig minst en halv kilometer från närmaste korsning!!!!!

Imorgon är jag ledig, ska bli skönt. Tänkte plugga mest hela dagen, sitta ner med Emelie som läser samma kurs, toppat med lite yoga framåt kvällen. Helt underbart! Var för övrigt på Bodypump idag, första träningen på ett tag. Kämpigt värre men så ska det vara!

Nä nu ska jag beta ner kön så jag får sluta i tid.

Take care!

middag med familjen

Lördagkväll, helstekt som människa. Jobbhelgen, därav det sega tillståndet. Men ett litet livstecken kommer här i alla fall!

Syster kom hem från London i natt. Så nu bjuds det på pajmiddag här hos mamma, välkommen-tillbaka-till-hemstaden.Hannas pojkvän Janne, Ulle och killarna, mamma och pappa, och sen jag och Robert (stackarn jobbar till kl 20 och får fara direkt från jobbet direkt hem till min familj för att bli presenterad på allvar). Så vi blir ett lagomt gäng!

Håller på att fixa och trixa med pajerna och salladen, tjuvtog mig en paus innan vi börjar stöka med det sista. Bjuds på köttfärspaj, kycklingpaj, ädelostpaj och grekisk paj. De sistnämnda är aktuella för mig. Så att säga.

Fikade med Pernilla igår efter jobbet, satt på TA och smaskade biskvie och kaffe under lite update och surrande. Sedan for jag förbi henne och Stina på kvällen. Kul att träffa brudarna!


PSI imorgon... ? Det är frågan.. Att orka eller inte orka. We'll see. Ska se hur det går i köket nu.


Take care!


sovmorgon

Jag vet inte vart man drar gränsen för sovmorgon, att börja kl 15:45 är väl mer som att.. Ja.. Nä jag vet inte, sovmorgon är det ju på sitt sätt även om sovmorgon för mig är längst till 13-snåret.

Hursomhelst. Hade ställt väckarklockan på 09:30, den ringde, jag stängde av den och sov en timme till. Tanken var att jag skulle gått upp och tagit mig iväg mot gymmet för lite bodypump. Men icket. Inte omöjligt att jag far iväg trots allt, men då för gymmaskinerna.

Igår var jag och Robert ut på en mc-tur i finvädret. For först mot Rutvik där vi testade slå lite bollar på golfanläggningen som ligger där. Kände inte av några brinnande golf-skills, blev mest sne för att jag inte fick in rätta svinget och ett lass med gubbar stod och kollade på mina tappra försök. Vadå press?! Efter den smått misslyckade golfdebuten fortsatte vi mot Sunderbyn där vi tog färjan över till Avan, innan vi styrde hojjen hemåt. Jag älskar att göra små utflykter, se natur, landskap, hus. Blivit på tok för lite av den varan i sommar, tur att det blev en sväng nu, även om det mer känns som höst än sommar i luften (kändes minst sagt igår på hemvägen, då vi åkte i skuggan. Dröjde inte länge innan känsel i fingrar och ben var borta!).



Imorgon är jag ledig! Helt underbart! Jobbar ju helgen, mindre kul men vad tusan. Money money. Skönt att vara ledig en vardag ibland. Då ska jag baka. Jag ska laga en veg. paj. Jag ska fixa ihop ärtsoppa. Och fylla frysen!!!! Sedan ska jag sätta mig med näsan i skolboken, börja arbeta mig igenom naturkunskapen. Var på intro i måndags, ca 1 timme. Rastlösheten tog knäcken på mig, hur ska jag någonsin lyckas sätta mig i skolbänken igen??? Kan ju i och för sig ha att göra med att kursen är det ointressantaste jag skådat på länge.

Det känns det som att livet rusar på för fort, obestämbar känsla. Vet inte hur jag ska bromsa upp. Hinna med allt och alla. Satsa fullt ut på träningen. Äta bra. Uttrycka mig själv i ord eller bild. Uppleva kultur. Jag vill!! Ska nog skriva en "Viktigt för mig"-lista när jag kommer hem. Kan det helt enkelt vara så att jag vant mig vid att vara singel, att helt och hållet själv disponera min tid precis som jag behagar?

Nä dags att börja knata mot stan, blir promenad eftersom storasyster har bilen. Får gå till jobbet, plocka upp Robbans bil, fara på Kvantum (handla inför morgondagens bestyr) och sedan styra hem mot mitt kära Bergnäset som jag inte sett på ett tag!

Förresten! På fredag kommer lil'sis hem efter sin London vistelse! Yey!!!!! :D

Take care!

75%

Jag säger bara en sak: GUD SÅ UNDERBART att jobba 75% istället för 100%!!! Snacka om att få ut mer av dagen... Som idag, slutar jag kl 14:30 istället för kl 16:30. Nu hinner jag hem, jag hinner äta mellanmål. Sen kan jag fara och träna.
En annan dag kan jag fara och fika med vänner, och ändå hinna göra saker på kvällen.

Såklart ska jag ju plugga också, Nk B står på schemat, huvudsakliga anledningen till att jag gått ner i tid så får ju inte försaka skolan. Kursen kör igång på måndag.

I söndags for jag ut till stugan för att ta till vara på den fina dagen och hälsa på föräldrarna som jag inte träffat på länge. Plockade hallon, röda vinbär och svarta vinbär, så nu är frysen påfylld med vinterreserver! Gott att ha till frukostfilet, gröten eller göra en mellanmålssmoothie.

  

Och igår hade vi teammiddag i chefens stuga. Jättemysigt, åt allt möjligt gott. Västerbottensost paj, getostpaj, kräftor, mozzarella, nötter... Sedan fanns det surströmming för den som kände för det. Till efterrätt bjöds det på parfait med varma hjortron - mmmm! Trevligt att träffa teamet utanför jobbet också, även om det är mitt i arbetsveckan. Den 20/9 ska vi köra teamfest, en lördag, då blir det nog umgänge av annan karaktär hehe.

Nä dags att göra ett ryck sista halvtimmen! Imorgon fredag sen HELG!!!!

Take care!

RSS 2.0