bloggpaus

...Eller paus för blogg rättare sagt. Idag har flitens lampa lyst här på Björkskatan. Vi har plockat, målat fönsterbräda, målat skåpkanter, skurat badrummet etc. Och inte minst packat barnet i vagnen och promenerat iväg för att rösta! På självaste valdagen och allt. Skulle förtidsrösta igår, tanken var god men när vi mötte en kö som ringlade sig ut från biblioteket framstod traditionellt röstande som en bra deal. Givetvis röstar vi rödgrönt här i huset. För vår skull men inte minst för andras. Allt är inte guld som glimmar, som det heter.

Igår tjuvstartade vi med smakisar! I tidigaste laget men med tanke på vilken spybebba Livia är så kändes det aktuellt. Hon är dessutom väldigt nyfiken när vi äter så intresset finns där. Igår fick hon smaka en tesked med mjölkfri gröt, samma idag. Hon såg lite fundersam ut men rynkade inte ihop sig totalt i alla fall!
Kul mamma, kul...

Inte så mycket mer att tillägga för stunden. När lillan somnat för natten vankas det film och godis! Myyyys.


Take care!tovor

Åhh, måste än en gång plocka fram saxen och klippa bort Livias tovor! Vet inte vad vi ska hitta på för att slippa klippa hennes bebishår, växer inte direkt ut. Snart har hon världens kalfläck på bakhuvudet och inte på grund av att hon nött bort det i sömnen (sover oftast på sida)!


Små små tovor, men många bäckar små...

Barnet sover och jag sitter här med en kopp kaffe. Skulle egentligen befunnit mig på bodypump med Emelie men bytte ut träningssällskap mot kaffesällskap i eftermiddag istället. En blandning mellan att jag är osäker om jag får träna det ännu (hyfsat nysnittad) och trötthet efter bökig natt gjorde att jag slängde in handduken. Pilates och yoga får nog vara min melodi till en början!

Upptäckt att jag gjort en missbedömning i fråga om höstoverall. Hade inte räknat med att ärtan skulle spurta så mycket i längd som hon gjort sista veckorna. När jag igår tog på henne overallen i strl 62 var det verkligen på gränsen. På fel sida om gränsen dessutom. Damn! Även byxor och bodys börjar bli på håret. Bara att börja tvätta upp 68:or, maskinen brummar i skrivande stund.

Min lilla stora tjej har börjat leka "bam-bam". Slå på grejer är nya favvosysslan! Sitta i knät framför datorn är inte fy skam det heller:


"Då ska vi se...."


"...Aaaa, allt ser bra ut..."


"...Ehh jahaa, ville du något eller...?" Gullunge!


Borsta gaddarna och duscha. Kanske att jag hinner det medan hon sussar?! Ger det ett försök...


Take care!


kaffekopp

Sitter här med en kopp morgonkaffe, viktig dryck efter nätter med lite sömn! Livia fick diarré för ca 2½ vecka sedan, hållt i sig sedan dess. Var in till Sunderbyn för lite prover förrförra veckan, testat ge bara vätskeersättning osv. I förrgår kulminerade det totalt och hon bajsade minst varannan timme oavsett tid på dygnet. Ont i magen också av allt bajsande, lillstackaren. Höll på sätta hjärtat i halsgropen iförrgår när jag såg blod i bajset. Det är något respektingivande med blod på fel ställe. Verkligen. Men inte så konstigt eftersom tarmarna fått arbeta så mycket! Vi har en läkartid imorgon i Sunderbyn om det inte blivit bättre.


"Jag är glad ändå!" hälsar Livia

Vi diskuterar detta kring dop här hemma. Dop kommer det bli, frågan är bara hur - var - när? Var: förhoppningsvis domkyrkan. När: så snart som möjligt. Hur: oh my... Där vi fastnar. Robert tycker vi bara ska bjuda familjerna. Jag vill att min moster m. familj ska komma. Då vill såklart Roberts mostrar också komma - tre mostrar och två morbröder med barn och barnbarn. Blev det plötsligt ett stooort dop. Vänner? Jaa.. Det är frågan. En del att besluta i.

Innan Livias förmiddagsnap provade vi gåstolen här hemma. Hon fick såklart bara sitta några minuter med tanke på ryggen men ändå kul att testa. Kuuul tyckte Livia, mest för att få sitta upp. Och var allt ena festliga leksaker att snurra på där framme på stolen.
Stortjejen!

Just det. Planerna på det nya livet har inletts. Version 159 (eller var det kanske version 1658?!). Graviditet, nybliven mamma, flyttning och renovering - matvanorna har aldrig varit sämre. Levt på pizza sista veckorna - less! Robert har tröttnat på att se sin gubbmage (när blev det förresten gubbmage istället för ölkagge? När han fyllde 30? När han blev pappa? Måste fråga...) och jag har tröttnat på att hela tiden tänka "det syns inte på utsidan men känns på insidan!". Nej minsann, nya vanor! Enkel men nyttig matlagning. Bra vardagsmat. Godis på helgen. Fika bara vid speciella tillfällen (kalas etc). Fler barnvagnspromenader. Och nypremiär för mitt träningskort som började gälla igen 1a september. Beach 2011 here I come!

På tal om det måste jag införskaffa en ny garderob. Inga byxor passar längre då höfterna blivit bredare. Jahapp. Mina tighta fodral till tröjor och klänningar känns inte heller alltför smickrande. Mer tunikor åt folket! Får gå en shoppingrunda här framöver.

Okej för nu!


Take care!


heeej

Ååååh vad jag missköter min blogg! Shame on me. Måste varit förlossningsberättelsen som sög musten ur mig. Tack för fin respons där! Men nu var det dags att damma av tangenterna igen. Blir inte att sitta så mycket vid datorn, vi har tapetserat här i läggan sista veckorna så haft svärisarna på nästintill dagligt besök. Lillan sover inte mer än ca 30-45 min och då passar jag på att äta/duscha/dricka kaffe etc. Läser bloggar via min iPhone men ett mindre projekt att kommentera där. Så då vet ni det mina vänner: jag läser, även om jag inte är så duktig på att kommentera alla gånger! Måste införskaffa den där bärbara datorn jag surrat om i hundra år så jag kan surfa där Livia är. Inte som nu, sitta inne i klädkammaren.


Var visst lite mer underarbete än planerat....

Livia växer så det knakar. Vi var och tog 3-mån sprutor förra veckan (stackars liten!), 63,5 cm och 6420 g bebis. Hon är så nyfiken nu, vill vara med i allt. Måste bädda för med kuddar när hon ska sova, annars vrider hon nästan nacken ur led för att spana runt omkring. Samma vid matning, hallåååå här är maten! Lär sig nya ljud som hon verkar tycka är helfestligt, ligger alltid och pratar och skrattar. Älskar när vi sjunger för henne. Lillskrutten!

Goa goa mysunge!

Vet ni vad? Jag var ut och slog klackarna i taket för ett par helger sen! Inte illa, inte illa alls. Först 60-års fest (30+30), sedan fortsatte jag kvällen tillsammans med Emelie och vi hamnade slutligen på Allstars. Försökte avrunda kvällen vid ett tillfälle men det köptes inte av Emlan. Så mitt i allt tänds belysningen, jag slänger ett öga på klockan: 3!!!!!! Höll på att ramla av stolen. Halv fyra klackade jag in genom dörren hemma, slog igen mina blå en timme senare. Riktigt rolig kväll, verkligen välbehövligt att lämna bubblan för en kväll och bara-vara-Sara! Var inte fullt lika trevligt att vakna av bebban vid 7-snåret dagen därpå. Vara ute sent och dricka mer än ett glas vin håller verkligen inte i längden för en småbarnsförälder! Men någon gång då och då, den smällen kan jag ta utan problem.


Jag och Emlan

Det enda som drog ner lite grann ute på krogen:

- Jaha, är du här?!
- Eh, jaa?
- Jaha, och är Livia också här eller?!
- Eh, nej.


Va fan. Sånt där stör mig riktigt mycket. Faktiskt. Lever vi på 1700-talet? Får inte mamman vara ute och roa sig EN kväll utan barn eller? Inte på hela jorden eller himlen att någon fällt samma kommentarer med samma tonfall till Robert. Aldrig. Nej, då hade jargongen hellre varit "Höhö, jasså du fick dispans av frugan en kväll? Höhö". Jag ammar inte alls längre, Livia somnar sött runt 20-tiden och sover sedan ca 8-9 timmar. Vad gör det för skillnad om jag sitter hemma i soffan beredd på att hon mot förmodan skulle vakna eller om Robert gör det? Jag tycker det är jättejobbigt att vara ifrån lillan när hon är vaken. Då saknar jag henne så det gör ont. Nu när jag visste att hon sov för natten slappnade jag av helt och fullt. Hon var med sin pappa, inte en främling jag träffat på stan. Hon skulle lika gärna kunnat vara med sin mormor, men nu var det dessutom pappan. Att jag ens ska behöva förklara mig. Usch! Summan av kardemumman: Vill du  som nybliven mamma fara iväg själv en kväll så är det helt okej. Vill du det inte så är det helt okej. Välkommen till den fria världen.

Oj nu vaknar lillhjärtat. Dags att kramas!


Take care!

RSS 2.0