snowy sunday

Jag förstår inte hur det kan snöa när det är -15? Snö brukar oftast hänga ihop med lite varmare grader. Ska ändå trotsa vädret och ge mig ut på en promenad, tänkte knata över till föräldrarna för lite kattmys med mina bebisar. Och såklart föräldramys.


Mina "pälsklingar"

Gjorde misstaget att lite småfrusen och seg lägga mig under täcket efter att jag ätit frukost. Steg upp tillsammans med Robert och kände mig jätteduktig. Men då var det just den där 5-minutersvilan... Som slutade i att jag yrvaket kollade på klockan ett par timmar senare. Oh my. Tur att jag pluggat klart igår så jag kan unna mig lite slappande idag!

Kommit på att jag måste införskaffa en ny badutstyrsel inför tisdagens vattengympa. Denna upptäckt gjorde jag efter att först ha slängt ett öga på min lilla strandbikini med knyt i sidorna på både trosa och överdel. Avfärdade den i samma stund då den inte funkar i annat syfte än att få en fin solbränna. Skulle se fögra smickrande ut just nu, inte heller särskilt bra för rörelser i vattnet då den lätt kan flyga åt både höger och vänster. Kom istället på att jag har ju faktiskt en rätt stor baddräkt - perfa! Hoppade i den och kunde konstatera att den inte var nog stor. Den slutade snyggt precis under brösten. Med andra ord blir det stadsbesök imorgon! Hittade däremot en sportig överdel som satt bra, så egentligen behöver jag bara införskaffa ett par bikinitrollor. Gärna hipstersmodell eller liknande.

Nu lunch, sedan fånga dagen!

Take care!


nyäten

Oh my vilken matkoma! Precis ätit middag, fläsk(ytter)filégryta i rosépepparsås, bandspagetti och knaperstekt bacon. Till detta den sedvanliga dragonsalladen. Redan lagt ut receptet här en gång tidigare så får räcka så. Eftersom Robert jobbar helg och då slutar kl 18:30 hade jag maten på bordet när han kom hem. Som den husfru jag är.


Gårdagens sushimiddag och dagens köttmiddag

När vi lika är inne på ämnet mat så kände jag mig riktigt duktig när jag istället för yoghurt/gröt fixade mig en räksallad till lunch. Skalade räkor, gjorde vinegrette - hela baletten. Är egentligen varken svårt eller tidskrävande, bara inte lika bekvämt som en filtallrik. Men måste tänka på lilla pyret också, som behöver vitaminer och mineraler!

Passat på att plugga idag när Robert ändå jobbat och jag inte haft några andra planer. Sis kom över på en kopp morgonkaffe och pluggade ett par timmar hon med. Tur var väl det, eftersom jag inte hunnit få min lagbok ännu och då fick låna hennes. Satt tills jag var klar med övningarna i förvaltningsrätt som vi ska ha färdiga i veckan. Så nu kan jag med gott samvete ägna söndagen åt annat än skola!

Förutom plugg och matlagning har jag även ägnat dagen åt två andra saker: njuta av bebis och digga musik. Jag älskar att bara ligga i soffan på rygg och känna bebis röra sig, sparka, fäkta och mellan varven göra hela vändningar. Okej, de sistnämnda är inte alltför skönt då det känns som att alla organ möbleras om på köpet. Värre lär det bli. Men ändå fascinerande. Antar att det är en av grejerna man kan sakna när man inte längre är gravid. Så passar på att njuta för fullt nu!

Sedan letade jag upp Hair soundtrack på Spotify (gammal nostalgiklassiker från förr, Hair är en musikalfilm som jag älskade!). Hög volym i högtalarna, sedan in i köket för matlagning och allsång. För att inte nämna dansande. Tog en sväng om i köket jag och skärbrädan, rockade även loss med tomaterna. Som på film ni vet. Började småfnissa när jag tänkte på vad grannarna måste tänka när de passerar på en loftgång alldeles utanför köksfönstret. Står jag där i hemmakläder med putmage, mimar (som de ser det) och dansar mer eller mindre graciöst. Kanske mindre. Definitvt mindre.

Eftersom filmen Hair är från 60-70 talets hippietid så innefattar låtarna en hel del knark. Igår spelade bebis pappa andra låtar (av Dan Berglund) för liten som innehöll kommunism, revolution och allt möjligt smått och gott. Utöver det brukar bebis oftast få höra diverse growlinglåtar som jag inte har en aning om vad det handlar om men låter onekligen inte som att det är blomstrande ängar det sjungs om. Tur att bebis inte kan engelska. Eller svenska heller för den delen. Hur som helst tror jag det är dags för lite "Bä bä vita lamm" och "Blinka lilla stjärna". Gjorde faktiskt slag i saken och spelade ett par barnvisor. Såna vi kan sjunga sen för att göra lillis glad och lugn. Jag har då ingen lust att growla inför liten, tror inte det skulle glädja någon av oss.

Nu dags för efterrätten, chokladmousse som jag fick recept på av Jenny! Sedan blir det film, Sommaren med Göran. Då jag varit så huslig av mig fick Robert stå för hyrning av film.




Take care!


vill ha

Bebis har redan nu gjort sin vilja hörd när det gäller kläder. Coolt va? Bebis vet precis vilka kläder h*n vill ha. Hittade en body på Maries blogg som jag blev fullkomligt kär i. Var tvungen att maila en bild till Robert som sitter på jobbet. Han menade att det var fröets mamma som ville ha den mer än fröet själv. Meeen, hur ska han veta vad fröet vill och inte vill?! Bebis för ju sin talan via mig för tillfället. Den är hursomhelst på tok för dyr, det kunde både blivande mamma och framförallt blivande pappa konstatera. Men fin var den! På både kille och tjej.


Hittade även ett bra snygga byxor på sidan (bägge bilderna är från http://www.blingo.se/). Även dessa vill bebis ha. Det bästa av allt är att kläderna är gjorda i ekologiska material. Nästan mer försvarbart att betala en dyrare slant då.


Har testat mina gränser idag då jag promenerade till Bergviken för en fika hos Pernilla och lilla Ebba. Gick sådär med fogarna, men lutar åt att det trots allt var värt det. Jätteskönt att få ta en "längre" promenad! Sedan visste jag att Ida, som också var där, hade bil. Perfans för hemvägen! Nu sitter jag här och har nyligen ätit lunch. Robert ringde precis och frågade vad vi skulle äta till middag, han kommer hem kl 16:30. Förklarade att det nog blir sen middag idag eller så får vi äta var för sig. Lär inte vara det minsta hungrig vid 17-snåret.

Om jag skulle göra ett ryck med skolan också...


Take care!



back

Blivit en bloggpaus här några dagar, vet inte riktigt vad jag ska skylla på. Kan inte påstå att jag varit galet upptaget med annat, snarare tvärtom. Rastlös till tusen av all överskottsenergi jag haft i kroppen som inte fått utlopp, då mina promenader sträcker sig 10-15 min. Oj oj vad jag längtar tills bebis är ute och jag kan börja träna! Om inte annat ta låååånga promenader... Såklart längtar jag av andra anledningar också... ;-)

Vad har gjorts sen sist? Setts filmer, hälsat på Roberts föräldrar, hälsat på mina, plugg+lektioner, umgåtts med sis, snackat tyska med Robert i badrummet, köpt mängder med grape på Willys, bakat bröd... Som sagt, inget speciellt! Jo just det, fått tid på vattengympan! De hade satt in extrapass - perfans! Så nästa tisdag ska jag skvalpa runt tillsammans med andra preggos. Ser jag framemot, nästan mest till babymeditation då man ligger och slappnar av med magen. Lät som mysigt.

Fint väder idag? Nja. Snöstorm även kallat. Huuuh. Tänkte först dra täcket över huvudet och tillbringa dagen i sängen, men det går såklart inte! Nu blir det att masa sig iväg till universitetet för lite välbehövlig pluggtid tillsammans med sis. Varken hon eller jag har hunnit få viktiga böcker ännu, då är det tur att bibblan finns. För övrigt lär ju knappast leveransen ske snabbare i detta väder...

Här kommer ett par magbilder också! En klassiker (från sidan mot den vita väggen, tröjan uppdragen över magen) och en där Robert tjuvfotade när jag stod och speglade mig och magen. Tycker som om att stå framför spegeln och känna på bebis, se magen puta.


Magen igår, v 24 (23+1)

Vi är lite i valet och kvalet om vi ska göra ett könsultraljud i Torneå eller inte. Båda ville veta från början, Robert har vant sig vid tanken att inte veta. Jag vill veta. Tror jag. Mest för att jag inte pallar att hålla ut så länge. Vore fantastiskt att få en överraskning på BB, men jag är inte bra på detta med presenter/överraskningar/väntan. Vi får se, vi får båda känna efter.

Nu ska jag hasta ut i vackervädret och bege mig mot skolan! Burr.

Take care!



tidig start

Vad roligt med lite könsgissningar i förra inlägget! Kommer göra det seriöst längre fram då alla som vill får gissa kön och datum när fröet anländer. Klassikern ni vet.

Fredagmorgon och jag har varit uppe med tuppen. Det hör inte till vanligheterna vill jag lova! Kunde inte somna om efter att Robert steg upp före 7, tyckte det var lika att masa sig upp ur sängen då. Höll även på att svälta ihjäl så frukosten kändes mer lockande än kudden. Som sagt, inte ofta.

Låg och slumrade i soffan igår eftermiddag, märkte därför inte att Robert kom hem senare än vanligt. Då hade han gått förbi en blomaffär och införskaffat blommor - till mig! Händer inte varje dag, när jag tänker efter är det nog första gången jag får just blommor... Han är inte romantiskt lagd min käre, även om han är väldigt bra på många andra sätt och visar sin uppskattning genom annat än blommor. Men idag fick jag en bukett och visst är det något speciellt trots allt!


Fina blommor som huserar i vardagsrummet just nu

För övrigt har jag fått kramförbud av Robert. Eller snarare kramförbud på kvällen utan BH. Varför det kan man fråga sig? Jaa, det var ju då detta med alla dessa graviditetssymptom... Sedan en vecka tillbaka så har jag märkt att det då och då läcker mjölk ur brösten. Bara om kvällen/natten och inga direkta mängder. Kunnat vakna av att jag blivit lite blöt. Eller som första gången det hände, då jag anklagade Robert för att ha snorat/dreglat på min sida av sängen innan jag insåg att jag var precis lika blöt på armen som legat tryckt mot bröstet... I alla fall så låg vi och kramades igår medan vi planerade middag och kollade lägenheter på Roberts iphone. Mitt i allt detta inser Robert att han är nermjölkad på armen. Han får panik, börjar frenetiskt leta efter papper och springer iväg och tvättar armen. Som den förstående flickvän jag är ligger jag och gapskrattar. Ha ha ha. Efter ett tag går hans äckelpanik över men inget mer kramande. Efter det har Robert gjort en ny regel: inga kramar utan BH. Vi får väl se. Jag har sagt att det är lika att vänja sig, framöver kan det garanterat bli betydligt större läckage och dessutom bebisspyor. Man vänjer sig. Själv är jag mer fascinerad, wow hur kroppen fungerar!

Nu dags för morgonkaffe, sedan plugg följt av lunch på stan med Emelie. Vi tänkte inviga nya salladsbaren borta vid stadshuset. Ska tydligen vara riktigt gott!


Take care!



alltså

Är det någon som är en fena på att brygga kaffe med mockabryggare? Fick en sådan i julklapp som jag tänkte inviga, dock såg kaffet... annorlunda ut. Nu stod det att man skulle låta den göra några "testkok" som skulle spolas bort men i alla fall. Hur länge ska det koka på plattan? Ska plattan vara varm innan? Hur mycket kaffe tar man? Kan säga att dagens experiment slutade med den vanliga kaffebryggaren. Var för kaffesugen för att göra ett X antal provkok.



Nyss hemkommen från en promenadrunda. Hela 15 minuter, hör och häpna. Ungefär så länge rygg och höft klarar åt gången. Dock tänkte jag gå ut ett par svängar till, delar upp det istället för en långpromenad. Smällar man får ta när det växer ett busfrö i magen! ♥
På tal om lilla fröet så levde h*n rövare (som vanligt) i magen igår. Först satt vi bara och kollade på magen, sedan kände Robert med bara några fingrar åt gången istället för hela handen. Mitt i allt lyckas han fånga en liten hand! Kan det vara så? Kändes lite läskigt. Inte känt det själv men i och för sig skulle jag aldrig våga försöka, räcker gott med kraftiga sparkar både på in-och utsidan!

Hade ett test liggandes på datorn där man ska kunna se om bebisen blir en flicka eller pojke (glöm för guds skull inte en rejäl nypa salt också!). Tyckte att det kunde vara dags att testa det nu på skoj. Frågor om hur man mått, vad man varit sugen på, hur man känner, ser ut etc etc. Enligt testet så blir fröet en flicka, hade dubbelt så mycket poäng där som på pojksidan. Sedär! Varit övertygad om att det är en liten grabb som simmar runt i magen fram till v 19-20. Nu är jag inte alls säker. Börjat säga hon istället för han (innan testet kan tilläggas. tss). Men har ingen känsla alls för tillfället, ingen intuition - ingenting. Blir med andra ord en riktig överraskning när vi ligger där på BB, grovjobbet är avklarat och vi får höra barnmorskan tillkännage nyheten. Oj vad jag längtar!!!

Dags för plugg, tänkte vara duktig student och för en gångs skull läsa all kurslitteratur. Brukar gå utmärkt i alla fall men bra att förbereda mig inför djupare kurser. Nu har denna kurs sju kursböcker så lär nog bli en del skumläsning. Dock känns det bra att vara förberedd inför föreläsningarna och måste tänka smart denna termin då det kommer vara många faktorer som spelar in om jag hinner med att avsluta mina kurser!

Om det är någon som ska äta tacos i helgen så kan jag rekommendera den varianten som vi gjorde förra veckan: tacogratäng! Fungerar också utmärkt att göra vegetariskt med quornfärs istället. Till denna brukar vi göra en piripirisås med sting: en burk lätt creme fraiche,  2 pressade vitlöksklyftor, 3 piripiri (stark torkad krydda som du mortlar, mortla nogrannt!) och lite salt.

Shit vad hungrig jag blev... Tror det bjuds matpaus innan pluggandet. Denna eviga hunger! Här kommer i alla fall receptet:


Tacogratäng

500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 stor ask philadelphiaost (ej light)
Om man vill, finstrimlad purjolök
Riven ost (mycket)

Slå på ugnen 200 grader.
Bred ut philadelphiaost i en ugnsfast form. Stek köttfärsen och tillsätt kryddpåsen.
Bred ut köttfärsen på philadelphiaosten. Bred på purjolök.
Strö riven ost över.
Gratinera i ugnen 20 min. Enjoy!


ekonomi

Varit tyst här på bloggen ett par dagar men det har pratats desto mer i verkliga livet. Det heta ämnet som berörts har varit EKONOMI. Vi fick oss en kalldusch häromdagen när jag insåg hur lite mammapenning jag kommer få (så går det när man jobbat halvtid), utdrygat med Roberts underbart höga Telia-support-lön. Well. Detta ledde till två sömnlösa nätter med massa prat, ångest och kramar. Gjort beräkningar på inkomster, utgifter, eventuella boenden m.m. Nu har vi kommit fram till att drömmar om större boende än en trea definitivt får vänta. Och att det kommer bli knapert. Men det som känns värst är att vi inte kommer kunna låta vårat lilla barn vara hemma längre än ett år och fyra månader. Totalt. Slut på dagar.

Allra tightast blir det halvåret när Robert är pappaledig och jag pluggar. Kanske måste ta ett extrajobb på helgerna då. Kommer jag vara motiverad att jobbaextra när jag pluggar heltid och har en 7-månaders bebis? Nej. Nej nej NEJ! Kommer vilja vara all ledig tid med mitt lilla barn! Åååh. Nåja. Den tiden är ett år bort. Vi kanske kommer ha blivit så bra på att vända på slantarna att så inte behöver bli fallet. Jag vet inte. Alltför många frågetecken, blir knäsvag av att tänka på det. Nästan mest ångest för Roberts skull som kommer måsta sälja hans älskade motorcykel... Jag vet hur mycket den betyder för honom, sinnessjukt mycket.

Trots alla gråa hår och rynkantal som skjutit i höjden har vi kommit fram till några saker: det kommer vara värt det. Vi kommer få uppleva all den glädje, kärlek och lycka som inte går att köpa för pengar. Vi har varandra, vi är två. Vi är friska och krya. Som mamma sa på ett ungefär, när jag sa att vi inte kommer ha pengar förrän Robert är 40 år: "Hade ni hellre velat ha pengar fram tills dess och istället varit barnlösa vid 40 år?". Så sant som det är sagt.

Inte fotat något nytt så drömmer mig istället bort till sommar, sol och stugan. Här frukost och morgonläsning på stranden... Geeee miiiiiig!




Nog om detta. Har min första lektion om ett par timmar, känns faktiskt nervöst! Nytt ämne, nya kurskamrater. Blivit lite ringrostig efter en månads jullov, vadå passa tider? Eftersom det är en fortsättning på Juridisk översiktskurs (som jag läste för fyra-fem år sedan) hoppas jag att läraren inte kallt räknar med att allt ligger kvar från första kursen. Gör det inte hos mig vill jag lova!

Bebis är en vecka äldre, graviditetsvecka 23 (22+1). Stökar om i magen mest hela tiden, när sover du lilla frö? Vaknar när jag vaknar på morgonen (även vaken nu för övrigt), stilla ett tag för att sedan köra igång framåt eftermiddagen. Ju längre jag och Robert ligger och pratar på nätterna ju längre är lillis vaken. Inte bra. Jag kan inte sova när bebis är vaken, och jag vill inte köra in en ny nattlig dygnsrytm hos bebis. Nej tack. Börjat sparka högre också tycker jag, ovanför naveln. Hur mycket svängrum finns det egentligen? För nästa gång ligger bebis så långt ner att jag nästan skulle bli obekvämt om någon ville stoppa dit handen och känna. Om man säger så.

Nu ska jag sadla om inför en dag på universitetet. Måste fixa böcker också, vilken tur att jag som alltid är ute i god tid...!


Take care!



en vanlig handling

Friiiiiday friday friiiday... Fast den rätta fredagsstämningen infinner sig inte riktigt, kanske för att jag fortfarande har jullov. Alla dagar är fredagar! Men ändå något visst med fredag - tacomiddagen färdighandlad, tanken på glass och bär till efterrätt lockar, film i soffan... Mys. Det bjuds på tacogratäng istället för vanlig tacofärs, en kul och god variation. Undrar hur många svenskar som äter tacos idag? Gissar på ett X antal familjer. När blev Sverige ett sådant tacoinspirerat land? Ska man fixa bjudmiddag - perfa med tacos. Laga mat med tjejgänget - perfa med tacos. Vanlig helgmiddag - perfa med tacos. Tacos hela veckan lång.

Hursomhelst. Handlade som sagt, Kvantum idag då vi ville bli garanterade frukt och grönt. Vi var inte ensamma, Robert hade en tuff match med alla kundvagnsmarodörer. Men enligt honom själv gick han vinnande ur alla dueller. Vad han nu menar med det. Jag å min sida sprang omkring och slängde ner både dittan och dattan i kundvagnen. Synd bara att jag förutom allmän förvirrning också drabbats av klumpighet sedan jag blev preggo. Såhär var det:

Vi skulle ha gurka till tacosen. Gurkan var staplad i ett berg. Jag valde bland gurkorna, plockade hit och dit. Synd bara att berget började röra på sig och trots en tapper räddning från min sida smet en ynka gurka iväg ner mot golvet. Vad som var än mer synd var att nedanför gurkberget satt en gubbe bredvid sin matkorg. Vad händer? Jo, såklart studsar gurkan mitt på hans flintfläck och ner i hans matkorg. Jag antog samma färg som tomaterna i hyllan bredvid, visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen och bad om ursäkt medan jag norpade tag i gurkan. Ser i ögonvrån Robert stå och smygskratta. Ha-ha-ha. Efter att ha skämts ett tag (och även hunnit riva ett paprikaberg. Vi går inte in på några detaljer där) börjar jag själv småfnissa. Fnissar hela bilresan hem, får ständiga flashbacks av hur gurkan studsar mitt på kalfläcken på skallen. Det hade kunnat sluta illa, hela berget hade kunnat ramla på gubben och jag blivit stämd på miljonbelopp. Men så blev det inte.


Den skyldiga gurkan

Hade fotat massa skojiga magbilder men eftersom jag saknar bildredigeringsprogram till datorn och bilderna plockade fram diverse mindre smickrande skavanker så kan jag inte lägga upp dessa. Tyvärr. Istället får det bli en vanlig magbild! Igår fick för övrigt blivande mormor känna första sparken ♥ (nu lilla älskade frö måste du låta moster känna dig också!).


V 21+5

Imorgon blir det bio med Cia och Peter, Snabba cash. Söndag visning på ett par treor på Björkskatan, kaffe hos Johanna och sedan middag hos Roberts paranteser. Roberts "mini-semester" är över på måndag och jag börjar skola mig igen.

Nu ska vi köra igång med middagen! Massa vitlök!

Take care!



late

Precis sett klart fjärde Johan Falk-filmen, till det smaskade vi glass med bär. Mycket bär och lite glass. Faktiskt. I alla fall jag, Robert hade glass med glass, glass och lakritssås. Jag satt hela tiden och gnällde över hur dödligt sugen jag var på en varm korv med bröd och mängder med gurkmajonäs. Såklart senap och ketchup också. Hade kunnat betala dyrt, riktigt dyrt, för en sådan just då. Eftersom alla lämpliga korvkiosker stängt för dagen fick jag "nöja" mig med glass...

Idag har det varit mammafika, som inte blev av förra veckan p.g.a. kylan. Efter det for vi och handlade mat på ett utplockat Willys innan vi kom hem och städade ut julen (bättre sent än aldrig). Robert är ledig några dagar så vi har gjort en to-do-list med diverse skojigheter. Till exempel rensa extrarummet. Och köksskåparna. Tvätta. Etc etc.

I ett helt annat sammanhang skulle jag hitta några bilder på mig och Robert tillsammans. Grävde igenom bildmapp efter bildmapp och ganska snart kunde jag konstatera en sak: sådana bilder är minst sagt en bristvara! Okej, visst finns det bilder. Men på de flesta ser någon av oss, allt som oftast Robert (sorry love), lite diffus ut. Blundar, kisar, stirrar, gapar eller ser allmänt besvärad ut... På de bilder där Robert blivit bra är det min tur att ta över blunderrollen. Sedan finns det ett gäng med flummbilder där någon av oss eller båda gör diverse grimaser. Gills inte. Ville ha fina bilder! Jag hittade fyra stycken totalt. FYRA. Det är... ingenting! Och det ena är en pussbild så gills knappt, var mer söt sådär. (För övrigt en bild på mina blonda lockar, den nyansen som ska fram i sommar!)


Alltså - har någon fina bilder på oss båda så hojta! Mer än glad för fler än fyra bilder till samlingen... Ungefär såhär ser resten av bilderna ut:



Nåniii nu ska jag gå och natta mig själv och den tv-tittande sambon. Måste försöka vända tillbaka dygnet så smått nu. Men efter dagens väckning i ottan (kl 09:30) tror jag det får bli lite sovmorgon till i alla fall 10.30, sedan tidigare och tidigare.

Take care!




varmt

Äntligen har det kommit lite varmare grader utomhus! Fick en chock igårmorse när jag slängde ett öga på termometern och den inte visade -18 eller ännu värre. Firade gårdagen med att gräva fram preggokjolen, inte på något sätt välanvänd men är det många minus så föredrar jag byxor - alla gånger!

Det varma vädret, som dessutom bjöd på strålande sol, firades med en promenad tillsammans med Hanna och "bubben". Ingen lång runda, men ändå skönt med luft! Och det räckte för att få min rygg att kapseja. Försökte råda bot med diverse stretchövningar men hjälpte inte, så då var det bara att knata över till sis igen där jag fick låna deras badkar - TACK! Genast bättre! Oj oj vad jag saknar ett badkar i denna lägenhet! Tror inte bebis tyckte om att bada varmt, när jag klev upp kände jag att lillis var vaken men låg så långt in h*n kunde komma. Ingen idé för sis att ens försöka känna några sparkar, tyvärr. Nu däremot är fröet fortfarande vaken och nu minsann bopplar det längre ut, så det syns till och med.

Ny vecka än en gång, går in i graviditetsvecka 22. Bebis mäter nu ca 25 cm från rumpa till huvud och väger ca 510 g. Jag kan börja känna förvärkar (livmodern som tränar sig inför förlossning) och får ytligare blodkärl på bröstkorgen - JA! Stod igårkväll, innan jag läste detta, framför spegeln och tvättade ansiktet. Kollar upp och ser grenade blodkärl från brösten, längs hela bröstkorgen, upp mot nyckelben och hela vägen upp mot halsen. Eeww. Inte tokkänslig för blodådror, men det där var lite ofräscht.

Trist utan bilder och hade ingen som passade så bjuder på gårdagens plockmiddag/kvällsmål. Man tager vad man haver! Och gott blev det, särskilt fetaost i marinad och rostmackan med hummus. Mmmm.


Vi har två projekt på G. Som inte riktigt går hand i hand. Snarare att det ena utesluter det andra. Hursomhelst, först och främst ska vi fixa ett lånelöfte på banken så vi vet att vi kan fortsätta kika på insatslägenheter. Just nu lutar det åt Björkskatan, familjärt och nära till skolan för mig. Drömmen är såklart hus men där är vi inte ekonomiskt, utan får vänta något år. Projekt nr 2 är en resa. En utlandsresa till och med! Robert har tagit ledigt två veckor i februari för att täcka upp olika flygavgångar. Mycket som ska tänkas på om man ska flyga preggo, intyg hit och dit, vaccin etc. Men en sista minuten till varmare breddgrader hade verkligen inte suttit fel. Inte alls. Vi funderar på Egypten, snorkla och se pyramider.

Nu ska jag återgå till mitt morgonkaffe. Kan man säga morgonkaffe kl 18.20? Men det är dagens första kopp. Så mycket har jag inte förskjutit dygnet men nästan. Tur att allvaret kör igång på måndag!

Take care!



maggen

Som sagt dags för en magbild! Ser ut som en liten bula högst upp på magen, sedan går det inåt och sedan utåt igen. Kanske magsäcken? Ingen aning, ingen specialist på anatomi!


v 20+3

JAG KLARADE TENTAN!!!!!!!!!!!!!!!!! Loggade precis in och av en slump kikade jag på fastställda studieresultat och där fanns den minsann! Tentan vi hade innan jul alltså, mitt i en förkylning. Oh my vad skönt! Inga toppresultat antar jag, inte fått poängen. Men det blev godkänt och det är huvudsaken! Hade jag kunnat hade jag utan tvekan skålat imorgon! Nu blir det istället försenat födelsedagsfika då Pernilla, Johan och lilla Ebba kommer förbi. De var uppe i skogarna i norr när jag fyllde år men har fryst in fika så det räcker och blir över! Skåla som de vuxna nyblivna föräldrar/blivande föräldrar vi är - med kaffe och tårta. Well. För denna gång.

Vi har varit riktigt duktiga med matlagning nu ett par dagar. Broccoligratäng i förrgår, laxpaj med spenat igår och lasagne idag. Plus att jag gjorde en laxpaj till som vi frös in. Imorgon bjuds det på hemmagjorda hamburgare med fetaost - mmmm!

Nu ska jag smaska en blodapelsin innan jag kryper till kojs!


Take care!


brr...

Det är... kallt. Slängde ett öga på termometern nyss, närmare -26. Enligt Robert var det ännu kallare när han steg upp före 7. Skulle egentligen ha farit på en mammafika (eller "gravidfika") nu på förmiddagen, men blev inställt p.g.a kylan. Tror bestämt jag hoppar dagens promenad också! "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" - och de sistnämnda har jag!

Har tänkt bli blondie igen nu mot sommaren, men eftersom jag nu haft så mycket utväxt att jag sett på gränsen till flint ut (minuset när man färgar håret mörkt) så var det ändå dags för en mellantoning. Läst en del om att preggohormoner kan göra både ditt och datt med färgresultatet - yeah right tänkte jag. Brukar inte få missfärgat hår så varför skulle jag lägga ner en tusing på att gå till frisören? Well... Resultatet blev inte riktigt som planerat. Samma hårfärg som förut, annat resultat. Skiftningar av slaktad morot huserar numera i min hårbotten.


Svårt att få på bild...

På trettondagsafton blev det en sväng på Allstar (med lång hårstyling innan för att minimera morotseffekt) med Stina och Fredrik. Före det hann vi dimpa in på en fest. Denna gång orkade jag vara i gasen till kl 23, hör och häpna! Vet inte vad det är som gör att orken tryter, musiken, mängden folk, obekväm sittställning? För kan ändå inte somna förrän kl 01-01.30. Var i alla fall trevligt att se lite folk! Och fick mig en god alkoholfri drink, kul att det inte bara serveras cola! Sen njöt både jag och Robert av att få vara pensionärer och knata med vid 23-tiden medan resten av folket höll ställningarna.


Nu har jag mailat magplasket, vattengympa för gravida. Känns väldigt välbehövligt, blir stelare/ondare i både rygg och höfter för varje dag som går. Ska gräva fram en extra bäddmadrass från källaren så jag sover bekvämt. Hjälper ingenting av detta får jag boka tid hos sjukgymnast. Vet dock inte vad de kan göra vid endast ett besök, visa hur man står rätt? Måste man kanske gå flera gånger. Med facit i hand önskar jag verkligen att jag tränat upp min kropp och framför allt rygg innan jag blev med barn. Tänktvärt inför framtida tvåa som då det kanske planeras lite bättre! ;-)

Nu ska jag ta en varm dusch, mjuka upp musklerna lite grann. Börjar bli dags med en magbild, fotas senare idag när jag har fotograf hemma!

Take care!




blommor

Har tänkt uppdatera hela dagen men inte blivit av förrän nu. Nu är jag så trött så jag nästan somnar sittande men en kort update får allt hinnas med i alla fall!

Något har hänt här hemma. Med våra gröna växter. Eller snarare f.d. gröna växter. Vi har mängder med blommor som levt i flera år men nu verkar något ha hänt - blomdöden är framme. De står i olika rum, är av olika sorter, har levande och gröna blomgrannar som mår hur bra som helst. Så vad kan orsaka dessa torrbuskar???


Feng shui? Nja.

Vi har haft några riktiga slappardagar här hemma. Igår gjorde vi det mest seriösa hittills. Först en sväng ut i skogen med Hanna, Janne och Guldus för lite hundbus. Sedan var jag och Robert impulsiva och gick ut och åt middag på Waldorf innan ett biobesök. Just sådan spontanitet man får passa på att njuta av innan maj. Inte för att vi inte kommer kunna gå ut och äta tillsammans, kommer dock behövas en helt annan planering. Till förrätt fick jag mina efterlängtade ostgratinerade vitlöksbröd med smarrig aioli. To die for. Varmrätt på det och sedan biodags. Det är nästan hemskt hur snabba vi är på äta, inte ens en timme och vi har hunnit avverka förrätt och varmrätt. Shame on us. Bion var bra, såg Avatar. Jag vill utan tvekan vara en Na’vi (blåa figurerna från reklamen). Precis den mentalitet jag skulle vilja leva efter, i samklang med naturen.


Jag och lillmagen igår (v. 19+5). Även vitlöksbröden - mmmm!

Dagen till ära är bebis färdigbakad till hälften! På dagen och allt. 140 dagar av 280 avklarade. Om 140 dagar till (+/-) får vi träffa den lilla piggelinen som ständigt busar runt i magen. Vem är du? Liknar du mamma eller pappa? Vad har du för personlighet? Det jag vet om dig än så länge är att du gillar att träna i magen och blir extra pigg när mamma dricker kaffe (hittills ett givet kort att fröet börjar tumla runt då). Lillis hade ett riktigt vakpass igår när vi låg i soffan, jag och Robert tittade på magen som ryckte till och buktade ut så smått. Nästan lite läskigt ibland när det blir för stora rörelser. Kittlas liksom inifrån på något konstigt sätt?

Mindre trevligt är att jag börjat få något som är misstänkt lik foglossning, även om jag hoppas hoppas hoppas att så inte är fallet utan bara någon tillfällig åkomma. Haft ont i ryggen under en längre tid, särskilt ner mot svanskotan. Nu har detta spridit sig till höfterna, strålar från svansis ut mot höfterna och även framtill mot ljumskarna. Gör som ondast djupt inne i höften, svårt att förklara. Som värst idag på Kvantum, gick bara omkring och grimarserade av smärta och fick tillslut sätta mig i bilen. Hållt i sig sedan dess, urkbulle. Men som sagt, tills jag haft det mer än i någon veckas tid så tänker jag hoppas på det bästa!

Nej du glade, nu kallar John Blund. Det finns en morgondag också, då jag ska träffa Emsi innan hon drar ner till Orsa igen.

Take care!



2010

Så var ännu ett år till ände och ett nytt tagit vid. En kort resumé:

2009

* Jag fick lära mig hur man slappnar av, stressar ner och börjar lyssna till sig själv
* Jag fick lära mig att vissa saker måste bearbetas när du snubblar över dem och fortfarande påverkas
* Jag fick lära mig att riva mina murar och på så sätt få en starkare relation till min käraste
* Jag har insett vilken lycka det är att ha så fin familj och underbara vänner omkring mig
* Jag har slängt in handduken på Telia (inte en dag för tidigt) och istället tagit mig an nya utmaningar på universitetet
* Jag har varit dramaqueen mot Robert både en och tio gånger
* Jag har rest till Stockholm med Emsi och sedan roadtrip under sommaren med Robert
* Jag har spenderat för mycket men även på nödvändiga saker (typ möbler)
* Jag har flyttat till centrum och provat på känslan av att ha nära till det mesta
* Jag har börjat äta kött igen och blivit en riktig t-rex
* Sist men inte minst...! Jag har fått känna känslan av att ha ett frö som växer i magen. Först chocken, sedan oron, hela tiden glädjen. Lycka.

Nytt år, nya tider. Vad som gömmer sig runt hörnet är svårt att gissa, dock några punkter som finns på listan:

2010

* Vi får äntligen träffa vårat efterlängtade lilla frö ♥
* Allting nytt i samband med ovanstående. En helomställning som kommer bli otroligt spännande.
* Ny bostad. Billigare, barnvänligare.
* Slutspurt i skolan, göra klart så mycket som bara går
* Spendera kvalitetstid med mina vänner och familj. Umgås med dem som förgyller vardagen.
* Njuta av vuxentiden vi har kvar jag och Robert. Sedan njuta av familjetiden men fortfarande inte glömma varandra.

Så var det med det! Igår var det nyårsafton, tror inte någon missat det. Vi firade kvällen hos Cecilia och Peter, åt gott och spelade Trivial Pursuit fram till tolvslaget. Vi var ett bra team jag och Robert, ingen av oss känner att allmänbildning är det starkaste ämnet... Well. Men vi vann faktiskt trots allt! Vi fixade förrätt (stenbitskrabba) och potatisgratäng, de fixade ugnstekt oxfilé och pepparkakscheesecake till efterrätt. Behöver jag tillägga att vi rullade därifrån?! Lite bilder från gårdagen, dock ingen på mig eftersom Robert är med på alla bilder där jag är och inte fått hans godkännande att publicera just dessa ;-) Mitt nya armband syns dock, nyårsfint!


Det nya året firade vi med en promenad nu imorse. Robert konstaterade att det var första nyåret på väldigt länge som han vaknar upp pigg och inte tokbakis. Kan till viss del hålla med, även om nyår inte brukar höra till mina tyngsta partykvällar. Faktiskt.

Robert fick känna första puffen från bebis igår! På nyårsafton och allt! Kännt flera sen dess, äntligen vill lilla fröet visa sig för pappsen också. Många försök där fröis blivit blixtstilla så fort Roberts hand kommit, en alltmer besviken pappa för varje gång som tillslut knappt velat känna efter. Men nu minsann, nu kom de första fladdringarna! För övrigt snubblar vi på orden mest hela tiden, säger "han" eller "honom" allt som oftast. Båda har på känn att det är en liten grabb i magen men är såklart omöjligt att veta. Så vi får hela tiden rätta till oss till "bebis" eller "den" (personligt värre, det sistnämnda).

Nu ska jag mumsa lite cheesecake vi fick med oss innan jag lägger mig och läser!


Take care!


RSS 2.0