ojoj!

Här händer det grejer! Har tackat nej till platsen på arbetsterapeutprogrammet (!!!!!!!!). Ska börja på utbildningen jag nämnde i förra inlägget: Arena jordens resurser. Om allt går som planerat vill säga, gjorde en sen efteranmälan och det fanns platser kvar men ingenting är garanterat. Annars kan jag börja med kurser som har med ämnet att göra eller gå tillbaka till jobbet tills nästa intag (no thanks). Men kände att det var lika att tacka nej då jag var så tveksam och den utbildningen är så pass yrkesstyrd som den är.

Så nu ska jag (förhoppningsvis) gå en termin med alla som valt arenan där man läser om jordens resurser, människan och jordens resurser, teknik för hållbar resursanvändning och verktyg för kunskapsbyggande. Sedan välja inriktning, där det står mellan kanditatexamen i antingen nationalekonomi, rättsvetenskap eller statsvetenskap. Troligen försöka få ihop både rättsvetenskap och ekonomi så jag har dubbel kanditatexamen.

Oj oj oj vad spännande! Hoppas hoppas hoppas det går att lösa så jag kommer in....!! Känns helt rätt just nu, haft en orosklump i magen hela tiden angående arbetsterapeut, vill ha en bred utbildning som ger mig många möjligheter i framtiden. Så följde min intiution för det var den som fick bestämma i slutändan när hjärnan blev överkokt.

Nu ska jag till bibblan och lämna igen lite böcker, även hämta ut mina linser som har kommit.

Take care!

detox day 4

Idag känns det lite bättre, kanske för att vi fick oss en god middag i form av rårisfyllda paprikor, mmmmm! Och kanske för att vi nu till helgen börjar upptrappning där vi plockar in tofu, getost, bönor, linser etc. Kommer bli väldigt mycket lättare att äta då och finns fler rätter att välja mellan!

Kanske inte såg så god ut på bilden... Men det var den!

Precis kommit hem efter en runda runt sjön, behövde verkligen rensa tankarna (mer om det nedan). Väl tillbaka gjorde jag en god drink med blåbär, cantaloupemelon, färskpressad morotsjuice och riven ingefära. Låter kanske inte som en höjdare men var smaskigt! Och rik på nyttigheter, både antioxidanter (som behövs nu under detoxen), vitaminer och även ingefäran som har antiinflammatoriska egenskaper (lät som Ipren-reklamen det sista)!

Middagen i tisdags, coleslaw med valnötter -ingen hit enligt mig.

Alltså. Jag tänker och tänker och tänker på detta med utbildning. Det känns inte riktigt rätt, och det blir bara värre och värre. "Fine, ge det en chans", tänkte jag i somras. Nu när jag ser utbildningsplanen, hör mer om utbildningen och dessutom läser en artikel på aftonbladet där arbetsterapeut rankas som ett av de sämsta val du kan göra på högskola eftersom det inte lönar sig (du drar på dig lån och i slutändan har du nästan samma lön som dina vänner som arbetat under tiden utan utbildning) - det gör inte saken bättre! Jag har funderat, vridit och vänt på alla mina influenser, alla intressen, våndats, velat... Har nu mailat studievägledare vid universitet för att ha någon att bolla med. Kanske jag kan läsa in kurser till ett annat program redan i år och sedan börja nästa år? För några planer på att gå tillbaks till jobbet finns inte.

Hittade något som hette Arena jordens resurser som lät rätt spännande, antingen inrikta sig mot ekonomi eller rättsvetenskap. Tar jag rättsvetenskap har jag dessutom redan läst juridisk översiktskurs I så har en halv termin bortgjord där. Vill ändå ha ett arbete med karriärsmöjligheter, där man kan vidga sina vyer och klättra uppåt i kedjan. Med arbetsterapeut blir jag: arbetsterapeut.

Mycket att tänka på, minst sagt! Ska bli skönt att bolla med någon kunnig, se hur de tänker. Hoppas jag får tid så snabbt som möjligt!!! *håller tummarna*

Nu ska jag gå och handla lite potatis till middagens rotfruktsplättar. Försöker att inte se framför mig vanliga plättar när vi äter eftersom inte en enda "vanlig" plättingrediens finns med och därför lär det inte smaka plätta någonstans. Men blir nog bra!

Take care!




detox day 3...

...och motivationen ligger inte på topp! Trött, seg, smått nedstämd.. Denna trötthetsdimma lämnar mig inte, en kopp kaffe och jag är alert! Suck... Kanske beror på att jag kommit in i en fas där mat äcklar mig. Eller rättare sagt maten som ingår i detox. Delvis därför jag fick lägga ner mitt liv som vegetarian, att jag började äcklas av alla rätter jag åt. Vilket just nu gör att jag inte äter ordentligt, något som inte direkt boostar upp humöret. Får se om det går över/jag kan hitta nya rätter, annars måste jag börja äta "vanlig" mat igen... :S

Såg en snutt av filmen Once häromkvällen innan jag snabbt zappade vidare, eftersom jag vill se den på riktigt någon gång. Hann i alla fall höra en låt och jag det var kärlek vid första öronkontakten.



I just love it! Nu kom Roberto hem från jobbet, ska gå och pussa lite på honom! Även ta ut mina äppelchips ur ugnen, lite kvällsgott.

Take care

detox day 2

Dag 2 av detoxen, jag klunkar vatten för fullt och knaprar i mig persikor till höger och vänster (blivit helt besatt av dessa små ludna frukter). Igår hade jag konstant huvudvärk hela dagen vilket jag vet hade gått över på ett kick om jag fått en kopp kaffe. Men icket, härdade ut. Bättre idag, huvudvärken har kommit i omgångar men inte lika ihållande.

[ kaffe, kaffe, kaffe...........]

Haft en effektiv dag idag, började starkt med morgonpromenad m. Johanna runt sjön. Efter det plockade jag i ordning här hemma, rensade papper, kläder, rengjorde köket etc. Vid 13-tiden till Kulturens hus för fika (läs; rött thé för mig, wienerbröd och kladdkaka för dem) med Ida och Åse, två vänner från förr. Uppdatera läget innan de drar söderut igen för skola! Även hunnit med att laga lunch (broccoli-och fänkålssoppa) och handla på Willys!
Well, det är vad jag kallar effektiv dag! Just därför tänkte jag ägna resten av dagen åt att inte göra någonting. Läsa, dega i soffan... Detox bygger ju mycket på avslappning, så därför ska jag finna lugnet under eftermiddagen.

Alltså detta med varma grönsaker... Not my piece of cake! Skulle egentligen ha ätit ugnsstekta rotsaker till middag, men efter broccolisoppan känner jag att mina smaklökar inte pallar mer varma grönsaker så istället blir det en coleslaw med valnötter! Mmm! Jag som verkligen älskar kalla grönsaker och rotsaker har extremt svårt med varma, vare sig det rör sig om ugnsstekta, kokta eller stekta i panna.


Kvällsfika med detoxthé

Var förbi bibblan en sväng idag, skulle låna en bok till skolan som jag igår kollade fanns inne. Inga lotter för mig idag eftersom den nu var utlånad! Buuhu... Blir en saftig nota detta med böcker, och behöver man alla?! Hur ska man veta??

Nu ska jag dyka ner i soffan och förbereda mig mentalt för morgondagens inskrivning, pirrigt....! Iiiiih!

Ps. Robert finner sig förvånansvärt bra i detoxandet, hittills är det mest jag som gråter krokodiltårar över den torftiga maten. Ds.


Han tar gårdagens paprika-och purjolökssoppa med ett leende

Take care!



detox day 1

Då har utrensningen av sommaren börjat! Sitter här med frukostdrink bestående av blåbär, hallon och rödbeta. Plus en skvitt linfröolja och vetegroddar! Lite kämpigt i början (rödbeta till frukost?!) men vant mig nu och den börjar bli riktigt god. Startade morgonen med hett vatten med pressad citron och gurkmeja, för att väcka igång magsaften och hjälpa till att rensa levern! Kan behövas efter semestern...

Inge kaffe idag, vet med mig att jag kommer vara trögtänkt både idag och i morgon just på grund av detta. Gjort matschema för hela veckan, mycket soppor väntar men även andra rätter, både varma och kalla. Och mot helgen plockar vi in lite bönor och tofu, inte bara grönsaker!

Gjorde en invägning inför hösten och det var mindre angenämt. Vågen visade plus 5 kg! Aldrig vägt så mycket i hela mitt liv, ligger alltid stadigt på ca 68-70 kg och gjort så sista sju åren, oavsett livsstil. Men nu minsann har sambolivet börjat sätta spår på kroppen. Märkt det när jag klär mig, inte riktigt bekväm med de platser mina nya kilon valt. Sen brukar det alltid bli något kilo uppåt efter semestern.... Men hur som haver: kickstart med tre veckors detox, förhoppningsvis blir vi båda av med semesterhullet för att sedan komma in i en karusell med bra mat, träning och lagomt sockerintag!
 
Min bästa vän den närmaste tiden (ny smak med hallon/tranbär, ska bli intressant)


Tänkte även införa träning i lugnare tempo under dessa veckor, t.ex. promenader och yoga. Sis och Janne kör också en detox, bra det så kan man peppa varandra!

På onsdag börjar skolan, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih! Typ en vecka senare än alla andra "nollor" men är för att min utbildning går på distans. Känns nervöst och roligt på samma gång! Måste kolla upp litteratur, inte gjort det ännu...! Ansökte om CSN förra veckan, inga problem att få igenom det.

För övrigt passar detox bra så att jag inte springer på krogen denna månad. Detta med tanke på min skrala ekonomi och en lön som gav mig typ 3000-4000 kr mindre än beräknat - KUL.

Nu ska jag skriva handlingslapp och bege mig mot willyssssssssss!

Take care!




Sara och Roberts hushållsskola

Yo yo!

Long time no see! Hemkomna från våran tripp i välbehållet skick! Kom egentligen hem redan i söndagskväll, men inte blivit tillfälle för livstecken här. Kommer tillbaka till resan strax...

Idag har vi hushållsskötsel på schemat - dvs storbak, tvättning, storstädning. Perfekta sysslor att göra bort en regnig dag som denna! Mina bröd har precis kommit ut från ugnen, Roberts gräddas. Jag gjorde bovetebröd med linfrön (recept här), riktigt gott matbröd! Kummin i så är man "kryddrädd" får man vara vaksam ;-)
Robert har knådat ihop klassikern grovbröd med fyra fina frön (recept här), storfavorit! Så nu finns det äntligen hembakt bröd hemma! Efter denna husliga dag har vi laddat upp med lite lyx till ikväll (som morot). Då ska det minsann avnjutas vin och ostbricka - vi har ju faktiskt semester fortfarande!

Denna vecka har även innehållit följande:

* Farfars begravning..
* Plockat bär i stugan. Blev dock inte så mycket blåbär, thank God för blocket där man kan köpa bär till rimlig penning
* Skaffat spotify! Yey! Bättre sent än aldrig
* Go-fika och girltalk hos Pernilla med damerna
* Ha en riktig slappardag. Gjorde nada - låg och läste hela dagen, beställde hämtmat... U name it.

Nästa vecka ska vi köra igång en detox för att rensa ut sommarlivet ur kroppen. Känns faktiskt skönt att hösten närmar sig, med alla vackra färger, rutiner och sundare liv. Jag kommer göra min vanliga detox, Robert gör en lightvariant som inkluderar kaffe och cigg (enda sättet att få med honom på tåget).

Här kommer en lite reseupdate!

Vi började med att ratta bilen ner till Sundsvall. Där blev vi bjudna på en delikat middag av släktingarna där - sill till förrätt, vegetarisk lasagne till huvudrätt och jordgubbar med glass till efterrätt. Framåt kvällen tog vi en rundtur i Sundsvall som följdes av en öl på bishop innan vi bäddade ner oss på madrasser hemma hos tremänningen Karolin!



Dagen därpå styrde vi kosan ännu längre söderut. Planen var från början att stanna i Orsa, men i sista stund blev det att fortsätta mot Stockholm. I Uppsalatrakten var vi båda vrålhungriga och toleransnivån låg en bra bit under minus så vi letade upp första bästa hotell där vi övernattade - vilket gav oss tillfälle att "göra-Uppsala" följande morgon! Riktigt mysig stad, först for vi till Gamla Uppsala och upplevde lite fornminnen (gamla kyrkan, gravhögar, offerlunder etc) sedan in till centrum där vi strosade runt och hittade det beryktade Café Linne med sina gigantiska bullar!


Från Uppsala brummade bilen mot 08-området, där vi började med en shoppingtur i Kista galleria. Efter detta prövade vi på en once-in-a-lifetime-experience: ta sig från norra Stockholm till södra mitt i rusningstrafiken. Well, Robert som satt bakom ratten var i upplösningstillstånd, vi satt fast i över en timme på den fyrfiliga vägen och jag försökte guida honom via GPS:en. Grädden på moset var när vi pratade med Dennis och han förklarade att istället för att ligga längst till höger som vi gjorde skulle vi ligga längst till vänster. Streeeess! Men det löste sig, Robert kommer dock aldrig göra om det och jag skulle inte ens komma på tanken! Väl framme hos Dennis och Lina blev vi bjudna på middag, surrade på och snuttade på deras två babysar Casper och Svinto (mjau).



Nästa dag ägnade vi åt shopping tillsammans med Lina och lilla Casper. For in till centrum där vi även åt lunch och Ben and jerrys kulglass. Blev knappt något shoppande alls för min del, Robert stog för spenderandet. Lika bra det med tanke på min ekonomi som blivande student!
Efter staden tackade vi paret för denna gång och begav oss norrut mot Orsa och favvo Emsi. Kom fram sent, närmare midnatt. Som tur var hade de lagt ut en nyckel till den stuga vi skulle hyra för natten. Blev första och sista natten i campingstuga! Natten därpå sov vi på Orsa stadshotell eftersom det bara fanns lediga 6-bädds stugor på campingen och de då tappar hela sin charm att bo i stuga (ska ju vara litet och mysigt)

 

Vi for ut på en sightseeing runt Orsa där vi besökte Helvetesfallet och Storstupet. Vacker natur men jag var inte överförtjust i bron, iiihhh... Kvällen spenderades hemma hos Emma och hennes rumskamrat Kicki, såg film och myste på. Även frukost åt vi där medan stackarna tittade på (de höll på med en fasta just då, lägligt och bra...). Resterna av frukosten matade vi fiskarna med (Emsi poserar nedan) och sedan for vi vidare till Sundsvall igen!



Lördagkväll i Sundsvall innebar även 1-års firande för mig och Robert. Klart man måste lyxa till det lite extra då! Vi tog in på ett lite finare hotell och unnade oss en dyrare middag på stan. Först förrätt i form av två tapas-rätter. Sedan huvudrätt då jag åt kalventrecôte med sötpotatispuré och Robert åt lammracks med flera fina tillbehör (svårt att komma ihåg alla ingredienser när man äter finare, förkortas knappast "kött och potatis" utan titeln på maträtten upptar halva menyn). Efter maten drack vi kaffe nere i lobbyn innan vi tackade för oss och avrundade årets bilsemester för denna gång! Blev inte lika länge som planerat men en vecka räcker faktiskt. Haft det kanonbra men alltid skönt att komma hem!


Blev visst ett rätt långt inlägg, hoppsan hejsan. Vilket även Robert anmärker om eftersom han far runt och städar under tiden jag internetar... Bäst att ge honom en hjälpande hand för husefridens skull!

Take care!



roadtrip!

Yeeeaaah nu beger vi oss ut på roadtrip! Resvägen är inte riktigt klar, inte alls för att vara mer exakt. Några tilltänkta stopp:

* Sundsvall. Säga hej till släktingarna där antingen på vägen ner eller upp.

* El stockholmo. Shoppa loss lite och säga hej till Lina, Dennis och lilla Casper!

* Orsa och Dalarna - vilket Emma inte vet om ännu... ;-) Men nu kanske hon anar?!

* Norrköping, där Robert har en kompis

* Kanske ner mot Göteborg

* Kanske ner mot Småland och Skåne

Well många kansken på denna bilresa eftersom vi inte kollat med en endaste kotte om dom är hemma! Men man måste få vara lite impulsiv ibland och ta dagen som den kommer, har vi sagt att vi ska komma en dag och får lust att stanna en dag extra på föregående ställe blir det en massa tjorv i onödan.

Säkert är att vi stannar till inatt någonstans runt Sundsvall/Höga kusten. Robert har med sin iphone så kommer nog kunna uppdatera på resans gång!

Take care!

semester update

Dags för ett livstecken igen! Snart halvvägs på semestern, och tur med vädret har vi minsann haft! Med anledning av detta for vi häromdagen ut på en mc-tur tillsammans med Andre. Tog färjan över till Avan, sedan vidare till Selet, via Ersnäs-Vallen till Rosvik där vi både åt pizza och stannade till på kaffe hos en bekant till Andre. Slutligen spanade vi in Andres föräldrars hus i Vallen (kärlek vid första ögonkastet - där vill jag bo! I just deras hus. Tre små gårdar som sluttade ner mot vattnet med en stor, grön äng...!), drack ännu mera kaffe och sedan bar det hemåt.



Även hunnit med en del stugboende, suttit och läst i solen, snuttat på katterna etc. Ska dit idag också, grillning står på menyn denna gång! Nedan: frukost i solen

 


Även hänt en del tråkigheter, min farfar har gått bort. Känns väldigt tråkigt. Så även med anledning av detta som vi spenderat tid i stugan!

Blev ett rätt kort inlägg, har ingen författaranda för stunden. Ska strax möta upp Pernisen för lunch på stan, bäst att börja fixa stadslooken istället för stugslashas!

Take care!

Semesterlyx...


RSS 2.0