Slask

Idag slaskar det ute, vilket innebar att jag blev dyngsur om fossingarna när jag gick till Emelie för plugg och kaffe. Riktigt stolt, vi lyckades faktiskt prestera en del! Vi satt även och pratade om aggressioner, hur lättirriterad man är etc.

Kunde inte vara mer aktuellt än under min andra slaskupplevelse för dagen. Började jobbet kl 16, for tidigare eftersom jag tänkte skriva ut lite saker m.m. Robert promenerade till jobbet så jag hade bilen. Halvvägs inser jag att jag glömt mobilen hemma. Shit! Efter en stunds panik beslutar jag mig för att inte vända om, utan klara dagen utan att vara kontaktbar. Vi är ändå så "online" hela tiden så kan gott klara mig utan mobilen en kväll. Eh...

Framme vid jobbet skulle jag parkera, och trixar in bilen när jag plötsligt känner att ena däcket sjunker ner. What?! Jo, då har jag fastnat i en vägbrunn, ni vet en sån där med galler. Hur jag än försöker (backa mjukt, backa hårt, lägga i ettan och gasa mycket, gasa lite, gunga etc etc) så står bilen pall. På sin höjd slirar lite.

Känner stressen öka, men andas långsamt. Går ut och kollar in läget. Provar hacka lite med isskrapan, ta bort lössnö. Gör ett nytt försök, samma sak. OCH JAG HAR INTE MOBILEN SÅ JAG KAN RINGA EFTER ROBERT!!!!!!!

I upplösningstillstånd springer jag till jobbet, hämtar Robert från hans telefonpass, vi letar rätt på grus och lyckas få loss bilen.

Lärdom av detta: glöm inte mobilen, för då kör du fast!

Nu jobb!


måndag...

...och denna måndag kan jag bara konstatera en sak: Enough is enough! Nu får det ta mig tusan vara nog med detta svullande!!!

Jag har alltid kunnat äta vad jag vill utan att det sätter sig på kroppen. På sista tiden kännt att jag trots detta faktum börjat nå gränsen i det onyttiga livet (allt handlar inte om utseende, psykiskt och fysiskt välbefinnande har mycket med kost/träning att göra). Efter en helg med diverse onyttigheter (och då pratar jag inte om det där lilla extra, godsakerna man unnar sig för att livet ska vara roligt - jag pratar om överflödet) såg jag denna dag som ett avstamp mot det friska, våriga jaget.

Tog mig till och med iväg till gymmet! Även handlat hem diverse grönt som jag saknat sista tiden i det ekande kylskåpet.

Well. Detta kom inte en dag för tidigt. Nu när jag höll på göra mig redo för jobbet (stängning) slängde jag en nogrannare koll på spegelbilden. Och höll på falla baklänges. För att kontrollera så att det inte var sviktande självkänsla som spökade provade jag ta på mig ett par jeans. Tyvärr, konstaterat faktum.

Så med andra ord: sista månadernas kärlekstjockande samt helt utebliven träning har slutligen satt stopp för min superförbränning.

Men men, ser detta som ett ypperligt tillfälle att komma igång med det sunda livet, som jag faktiskt saknat! Svårt att hålla första motivationen uppe, men nu har jag en liten morot.... ;-)

Dags för jobb. På torsdag flyttar Robert in till mig! Blir många körningar åt många håll...

Take care!

ledig lördag

Lördagmorgon, och gjorde bort min jobbhelg förra veckan så är ledig! Wieee!

Igår hade vi produktionsträff med jobbet, denna gång utan övernattning utan endast kvällsaktiviteter. Först hade vi möte innan vi for med buss ut till Ebbenjarka. Där väntade crosscart (förstärkt version av go-cart) med isbanekörning - verkligen jätteskoj!!!!

En slingrande bana med både kurvor och raksträckor. Fick världens adrenalinkick när man pressade crosscarten till max och med nöd och näppe klarade en kurva utan att få sladd och snurra runt. Farttårarna rann men det gjorde ingenting. Vi körde stafett (lag mot lag), vårat lag kom på delad första plats ;-)

Efter detta var det dags för middag. Lite smått besviken, var mer vardagsmat än festmat som det brukar bjudas på när vi har prodträffar. Men carten vägde upp det hela så gör absolut ingenting i alla fall!

Bussen tillbak gick runt kl 22, vi for då hem till en i teamet innan de andra begav sig ut och jag for hem. Trött och sliten, ville bara sova! Vilket gör att jag kan njuta av även denna dag då jag inte är det minsta bakis!

Ska in på jobbet och jobba över ett par timmar, tänkte sitta och besvara lite kundmail. Sedan till mamma som fyller år och ska bjuda på middagsbuffé! Hinner förhoppningsvis hjälpa till lite där med.

Får skriva bättre sen, nu dags för dusch!

Lite bilder från igår, innan batteriet till kameran tog slut:


Johanna posar i skoteroverall, Anton med rallysparken och chefen med vanliga!


Crosscart för hela slanten!


Mini-jäger och lite teamisar!


motvind

Idag är inte min dag, vilket egentligen är en återspegling av gårdagskvällen som inte heller var min dag.

Ibland känns det som att jag kämpar och kämpar för att komma framåt i tillvaron, men att det trots detta bara blir ett kliv framåt och två kliv bakåt. Hamsterhjulet spinner på med krav på vad som borde, måste göras, samtidigt som handlingsförlamningen över själva tanken gör att jag inte gör ett piss! Vilket gör att kraven ökar, paniken ökar, passiviteten ökar...Jag är trött, jag vill ha semester från mig själv ett tag.

Och jobbet.. Varje dag är mer eller mindre en prövning. Hade jag kunnat hade jag sagt upp mig igår -  vilken känsla, vilken pånyttfödelse! Men verkligheten ser inte riktigt så ut (ekonomiskt oberoende?), så jag måste hålla ut. Hösten innebär  förhoppning om att jag börjar någon form av skola (5 månader kvar... try to be strong!).

Intalar mig själv att jobbet gör mycket för mitt psykiska välbefinnande. Kanske skulle stegen tillbak inte komma fullt så ofta om jag spenderade min tid med något jag tyckte om. Kanske skulle dagarna kännas lite mindre ångestladdade. Kanske, kanske, kanske...

Sol ute. Underbara sol. Måste försöka fokusera på det som är positivt och finna orken i det! En promenad står på dagens tapet minsann.

Ska gå och tigga lite kramar av R, fysiska plåster på själsliga sår.

Take care!

sushi uppehåll

Sitter här på jobbet och vill att tiden ska gå. Det gjorde jag däremot inte igår, satt på jobbet alltså. Varför inte, kan man fråga sig?

Well...

I torsdags var jag och R slöa. Vi kände inte för att laga mat, han slutade kl 18 och jag hade som sagt städat hela dagen. Sushi är ju perfekt för sådana kvällar, gott, snabbt och inte allt för onyttigt! Robert fick plocka upp maten på väg hem, och vi mumsade i oss för glatta livet.

Morgonen därpå är jag på G till jobbet, känner mig lite småmysko men skjuter bort det. Gör mig klar, tar på mig ytterkläderna och öppnar ytterdörren. Tvärstannar. Och får springa på toa. Resten av förmiddagen spenderas liggande på toagolvet med grova magsmärtor som gjorde det omöjligt att röra sig, alternativt sittandes på toa. Kom ett par attacker till, men vid 15-tiden kände jag mig så pass okej att jag kunde prova äta lite, och gick bra.

Med andra ord: no more sushi! Uhhhhh.... Inte mått sådär sedan jag var i Indien (men detta var tveklöst rena barnleken jämfört med det...).

Robert mådde bra, men vi tog några bitar olika. Ett tips: undvik makrill eller vad  nu den där gråaktiga fisken man brukar få är!

Underbara sol, som fortfarande är kvar! Vi promenerade till jobbet imorse, kl 08:15 skiner solen som mitt på dagen! Vintermörkret är verkligen borta, när man går till och kommer hem från jobbet. och det hela tiden är mörkt mörkt mörkt.

Nu rabota.

städmani

Åh herregud vilket drag det varit här hemma! Från att i godan ro legat och läst mina vampyrböcker i sängen till att fara runt som en manisk furie med såpa och alla fönster på vid gavel.

Ledig idag eftersom jag jobbar helgen, och planen var att plugga. Men. Jag säger bara m e n. Igår hittade jag en äckelpälsänger i larvstadiet i en ugnsform. Jag höll på att gå i taket, försökte i desperat panik få karln i huset att ta hand om krypet - yeah right. Han såg om möjligt mer panikslagen ut för den lilla larven, så jag fick ta mitt kvinnliga ansvar. Hittade sedan en till i ett kastrullock. Pricken över i:et var imorse när jag hittade ännu en under hallmattan.


Mysig, right?!

Så nu har jag dammsugit upp ton med dammråttor (såklart tagit ut och slängt dammsugarpåsen efteråt), vaskat, vädrat, tvättat filtar, sängkläder, handdukar etc (täcken och kuddar får vänta lite, måste ha tvättstuga för så stora saker). Alla husets mattor ligger ute på balkongen och där ska de stanna tills jag är 110% säker på att äckelpäcklerna har frusit ihjäl. Uuuuh.

Vi beslutade oss för ta ett par nätter på Bergnäset, inte sovit här på månader (troligen därför invasionen var ett faktum)och snart ska vi ju flytta hit. Och har ingen som helst lust att flytta hit förrän så många kryp som möjligt är borta!

Imorgon har Roberts team produktionsträff, mitt teams är nästa fredag. Så jag och Pernilla tänkte vara gräsänkor tillsammans, eftersom hennes pojkvän också är på vift. Blir nog att träna upp guitarhero-skillsen ;-)

Nu ska jag unna mig att läsa lite till innan Robban kommer hem, i ett alldeles underbart fräscht sovrum! Mmmm det luktar skurmedel och frisk luft! På tal om det, någon mer än jag som är vädringsmanisk??? Nu när det är vår i luften går det inte en dag utan att jag öppnar alla vädringsluckor, balkongdörr, småfönster.... Och Robert suckar och stänger dom igen. Men är ju så härligt med frisk luft!

Take care!

Underbara vårväder!

Åhhh vilket toppenväder det är idag! Solen skiner och termometern visar +7 grader! Promenerade in tidigare till jobbet för att ha avskedsfika för Emma i teamet, som ska bege sig mot nya äventyr i Norge. Njöt av varje ögonblick! Knäppte först upp jackan lite grann, sedan hela vägen (höll på svettas sönder). Hade tack och lov på mig gummistövlar, sexigt värre men kände verkligen inte för simskola mellan tårna.

Emma hade bakat jättegod morotskaka som jag var tvungen att smaka både en och två bitar av. Tråkigt när ännu en ur teamet försvinner, men samtidigt glad för hennes skull och, ska erkännas, smått avis på att hon slipper supporten ;-)
Passade även på att ge Robert en nybakt macka, bakat havregrynsfrallor under eftermiddagen! Uppskattat!

Stängning idag, så snart ska jag bege mig mot jobbet igen. Mitt bokpaket har kommit så tänkte plocka ut det först. Spännande läsning väntar ikväll med andra ord!!

Helgen har varit lugn och skön, precis som vi planerat. Fredag film/snaskmys, lördag storstädning (behövligt, ja), snabbfika hos Roberts föräldrar och sen melodifestivalen. Söndag småplock, syskonbarnkalas då Emanuel blev 14 år och slutligen hemmamys. Sköööönt!

Nu ska jag äta middag, frysa ner mina bröd och bege mig mot rabota (igen)!

Take care!

Nk B

Jaha ja... Då var naturkunskapsprovet avklarat. Efter att ha haft ett "studieuppehåll" (kalla det vad du vill, något åt det hållet) i en 3-4 månader tog jag nu tag i kursen igen. Verkligen slingrat mig inför pluggandet, på allvar. Där ett tag undrade jag om jag helt förlorat förmågan att läsa in. Men tillslut, närmare bestämt i onsdags, kunde jag äntligen begripa vad jag läste!

Så två dagars intensivplugg och idag provet. Det gick utan att underdriva diarréblöja. Ni vet, alla säger ju alltid att det gick skit, jag kommer få IG, jag var sämst etc etc, men det gick verkligen inte bra. Lämnade flera frågor helt tomma. Men får  tänka som Robert försökt  intala mig efter att jag ett X antal gånger hittat på ursäkter för att inte göra provet: med tanke på där jag befinner mig just nu i livet så ska jag vara nöjd om jag "bara" får godkänt! I första hand klara kursen så jag får behörighet att söka in på högskola, behövs det någon gång i framtiden ett högre betyg - ja då får jag läsa upp den då.

...Men tar emot, det gör det verkligen. Är van att alltid satsa 110% och få ett högre betyg. Men jag måste lära mig att sänka kraven på mig sejälv och se realistiskt på verklighten.


Well. Nog om det. Fick min premie idag, börjat prenumerera på någon Laga lätt-tidning. Eller, ska ha den så länge jag måste, blev som kär i "presenterna". Två små söta muggar med underlägg och en grillvante+pannlapp. Mental notering: säg upp prenumerationen!



Sedan väntar jag på mitt bokpaket! Snacka om att man gör impulsiva handlingar trots sviktande ekonomi. Läste första delen i en bokserie (böckerna som filmen "Twilight" är baserade på), och blev så besatt att jag bara var tvungen att klicka hem de tre följande böckerna. [ Ehh... Well ] Hoppas hoppas jag får paketet idag!

Nu dags för nedvarvning efter 24/7-Nk plugg. Jag menar, det är ju trots allt fredag!!! Yey!

Take care!

kaffe

Sitter här och klunkar kaffe, funderar om jag ska gräva lite i frysen efter en bulle eller två att mumsa på till... Hm..

Årets semesterveckor är nu bokade. Jag blev tilldelad hela juli (som jag önskat), medan Robert fick sista veckan i juli och tre första i augusti. Eftersom det är snudd på omöjligt att byta till juli var det jag som fick byta bort mina veckor, buhuuu... Men nu får vi semester samtidigt och det är huvudsaken!

Får se vad som händer under semestern, enda säkra kortet än så länge är Lulekalaset, ett måste. Annars blir det nog en och annan tripp till stugan, ev resa söderut för att hälsa på Emma (om hon inte är i Luleå just då vill säga..) och Stockholm! Jag är lite sugen på att fara och fjällvandra en helg, har dock ytterst svårt att se framför mig min bekväma pojkvän traska omkring på en fjällstig med rosor på kind och en stor ryggsäck på ryggen. Ehh... Nä, får jag nog skjuta på framtiden tills jag fått annat sällskap! Robert ser jag framför mig sitta och njuta av öl och cigg i kvällssolen, och små dagsturer på motorcykeln. Lite mer hans stil ;-)

Blev grymt sugen på att sno ihop lite scones, sådär eftermiddagsmysigt ni vet. Men sparar mig nog till helgen så jag inte behöver äta en hel sats själv, plus att vi ska fixa ugnspannkaka till middag, så blir väl mjöligt med både nybakt och pannkis!

Dags för pluggäckel. Alla dessa måsten! Är väl för det bättre i längden.... Men först fixa en fruktsallad! Får bli det istället för bullar, bättre för kropp och samvete! Tror bestämt att jag har både passionsfrukt, sharon och ananas som ligger och skrotar....




Take care!


söndag igen

Då var helgen slut för denna gång! Alltid lika skönt med ledig helg veckan efter jobbhelgen. Kan sammanfatta den gågna veckan som veckan då det avnjöts ovanligt mycket alkohol! Först tisdagkväll, då jag och Emelie njöt av ett gott vitt dessertvin med frusna hallon. Torsdagen unnade jag och Pernilla oss ett glas rött tillsammans med godis framför kvällens elitseriematch (krossmatch till vår fördel). Fredagen myste jag och Robert på med ostbricka, röd vin och filmen Patrik 1,5. Sist men inte minst lördagens krossmatch (till vår nackdel), där det avnjöts både en, två och tre öl.

Därför kunde jag med gott samvete tacka nej till alkohol och ta ansvar för bilen under dagens middag på Waldorf! Vi blev bjudna av mamma och pappa på mat och dryck (cola i mitt fall), sedan gick vi på bio och såg "Män som hatar kvinnor". En riktigt trevlig kväll med andra ord! Tyckte filmen var jättebra, trots att jag läst boken och kände viss vaksamhet före eftersom alla andra som läst boken och sedan sett filmen blivit besvikna. Men icket! Lite väl brutal mellan varven. Eller så är det jag som är känslig.



Nu sitter Robert och "geekar" (spelar tv-spel med en kompis, sitter och mumlar i headsetet), så jag är förvisad till datorn eftersom tv:n just nu visar en blodig massaker. Spenderar jag hellre min tid med att klicka runt på internet!

Tog en långpromenad idag, runt sjön. Riktigt skönt! Imorgon är tanken att jag ska gymma, får se hur det blir med den saken. Och jag borde verkligen, verkligen plugga! Förstår inte vad som hänt, jag som alltid haft lätt för skola kan inte uppbåda motivation att sitta med näsan i böckerna! Vad göra?!?!! Åååhhhh....

Njet. Om man skulle bädda ner sig i sängen, vrida skärm och högtalare i rätt vinkel och sätta igång en serie. Kan bli en bra avrundning på söndagen! Och en perfekt ursäkt att inte plugga... Suck.

Take care!

uppdatering från soffan

Sitter med bärbara i famnen och skriver ner ett litet livstecken. Har svår matkoma efter att ha blivit bjuden på middag av karln i huset. Slutade kl 19.15, när jag kom hem stod maten på bordet: porterstek med sås, potatis och varma grönsaker. Riktigt "söndagsmiddag" - gottigott!!

Haft världens PMS-sväningar i ett par dagars tid. Inte förstått vartifrån förrän jag kom ihåg att jag missade ett p-piller i söndags (var inte oroliga, ett ofarligt piller att missa). På grund av detta har mina hormonella rubbningar gett mig ett minst sagt ojämnt humör. Igår skulle jag till Emelie vid halvsjutiden, vi skulle se film. Fick ett sms av Emelie om jag kunde tänka mig lite vin med frusna bär istället för film, och jag är inte den som är den! Sagt och gjort, äter middag, slänger ett öga på köksklockan: 17.40. Med andra ord gott om tid att diska undan maten, satte mig till och med ner och läste lite grann. Efter ett tag plingar mobilen till och får där en efterlysning av Emelie. Jag går in i köket för att se vad klockan är (fråga mig inte varför jag inte kollar mobilklockan), den visar - 17.40. Klockfan har stannat!

I mitt PMS-tillstånd blir jag så förbannad, vilken skiiiitklocka! Och ser framför mig Emelie som sitter och väntar med vinet upphällt. Blir så irriterad att jag slänger iväg mobilen i golvet ut mot hallen. Får ett ytterst skeptiskt ögonkast av Robert som undrar vart nödvändigheten i att ha sönder mobilen för att jag är sen till en kompis ligger i. Svårt att förklara, humörssvängningar ni vet. Humörssvängningar. Sekunden efter får jag lust att börja gråta, säger att jag måste ha en kram. Oj oj oj, killar måste känna sig som levande frågetecken ibland alltså! Historien slutade med att jag kom iväg till Emelie en timme sen men vi hann vina och surra på i alla fall, mobilen mår prima och köksklockan ligger instängd i kryddskåpet så jag slipper se fanskapet.

För övrigt så tackade vi faktiskt nej till lägenheten på Östermalm. Vi insåg att vi helt enkelt inte skulle rymmas. Mer och mer prylar som fick väljas bort: min soffa, Roberts högtalare, hans guitarhero, badkar.... Helt enkelt inte värt det! Så hittar vi ingenting inom en snar framtid så flyttar Robert in till mig på Bergis tillsvidare.

Nyttiga livet my ass - äter godis varje, varje dag. Ett senare problem, för mycket annat just nu som rullar. Låter som en rökare som ska sluta, skjuter upp det hela tiden "nästa vecka, nästa årstid, när det och det är perfekt...". Well...

RSS 2.0