Helgjobb

Goddag!

Dags för ett livstecken! Jobbar helgen, känns ändå helt okej måste jag säga. Sedan jag gick ner på 75% känns inte helgerna sådär fasligt övermäktiga. Eller också beror det på att det är höst och man ändå mest har lust att krypa upp i soffan framför en film med något gott att knapra på. En aktivitet som fungerar alldeles utmärkt även med helgjobb!

Var på hockey i torsdags, vi fick fribiljetter av Emelie och Jakob. Var faktiskt riktigt bra, hockey ska ses live. Bra match men surt avslut.

Annars då? Jag knegar på med stegen, försöker i alla fall komma upp i 10 000 steg per dag. Ibland ligger jag väldigt på gränsen, de dagar då jag tränar samtidigt blir det betydligt mer. Försöker även komma igång med träningen så jag i vart fall tränar ett par gånger i veckan, gått rätt bra hittills.

Till alla lulebor kan jag bara tipsa om att Ica Maxi har bra pris på godis just nu, 3,90 kr/kg (eller som det så fint heter numera: 39kr/kg). Vi var där och köpte ett kilo igår. Ni läste rätt, ett kilo. Gottegrisar de luxe.

Dags för jobb. Nedräkning mot lunchen. Sedan nedräkning mot rasten. Tillslut nedräkning mot SLUT PÅ DAGEN!


måndagsklubben

Helgen flög förbi, precis som den har en tendens att göra. Och nu är det måndag och jag sitter här och försöker ta tag i mitt pluggande. Måste säga att det går sådär, hittar ständigt på undanflytker. Som nu, skriva lite i bloggen. Har även satt på en kaffepanna och tänkte avnjuta kaffet med resterna av Roberts söndagsgodis. Mitt eget tog slut illa kvickt men hans är kvar och jag vet vart påsen är.. Haha! Behöver faktiskt lite uppmuntran mitt i allt plugg.

Igår var det en bakissöndag, rätt skönt med såna helslappa dagar när man tillåter sig själv att verkligen inte göra något vettigt alls. Var inställd på det sen förut så riktigt laddat upp inför en hemmadag. For ut två gånger, första för att hämta hem sushi och andra för att svänga förbi Godishuset. Kan ju tillägga att mitt stegräknande fick sig en rejäl svacka i formkurvan, slutade på ynka 2500 steg. En bra bit kvar till 10 000, tur att jag legat i överkant tidigare dagar så snittet ändå blir bra!

Nä dags att göra ett ryck med skolan. Börjar kl 18.15 idag, är för att jag har två heltidsdagar med utbildning nu tisdag-onsdag, och eftersom jag bara jobbar 75% så får jag tillgodoräkna mig timmarna jag jobbar extra nu under utbildningen. Så idag börjar jag två timmar senare, och fredag slutar jag kl 11.45! :-)

Slutar med att bjuda på en vimmelbild från i lördags, det blev att fara till Cleo eftersom resten av gänget ville dit. Trots mina och Roberts protester. Och hur det nu är så hamnar man alltid på vimmelbild efter ett par glas trots att jag varje gång efteråt (i nyktert tillstånd) säger aldrig mer.


trötter...

Fredagkväll och jag är trött som en mört. Har varit hos mamma och pappa, åt middag och såg Idol. Robert och hans fyra polare skulle ha NHL-turnering på Xboxen och dricka öl. Jag kände inte för att delta. Men nu sitter jag här hemma hos honom och känner mig väldigt, väldigt tjejig. Grabb snack i vardagsrummet, Robban glider in till mig här vid datorn och frågar varför jag sitter här och inte ute med dom framför tv-spelet. Eh. Ja. Kvinnor är från venus och män är från Mars, helt klart.

Njöt av lite Lindt choklad efter maten hos mapa. Mmmmmm... Den är riktigt fin den! Har kommit in i en sjukt godissvullande period, där det trycks godis och andra sötsaker. Dagligen. Jag menar alltså att jag ätit godis varje dag i två veckors tid. Jag är beroende. Kärlekstjock är ett begrepp som för stunden inte känns allt för långt borta haha.
Vi har börjat med en stegtävling på jobbet. Så numera bor det en stegräknare på min höft! Minst 10 000 steg per dag är det som gäller. Idag ligger den på ca 8200 steg (skulle promenerat till jobbet imorse och i så fall fått dagsdosen och mer därtill. Men spöregn. Mnae). Dock upptäckte jag just att både fil och mjölk är slut, så det blir att promenera till nattöppna Statoil = fler steg.

Nä om man skulle.. Ja.. Inte vet jag. Räkna minuterna tills morgondagen då jag får fara och parta med brudarna!

Take care!


inget vettigt

Sitter på jobbet och filosoferar, trött som stryk trots kaffedrickande. Kan det vara hösten som gör att man blir segare än vanligt? Dock var det fantastiskt väder idag, solen skiner och lagomt friskt ute. Helt underbart! Blir definitivt att ta en promenad efter jobbet, förutom den inbokade gymrundan.

Ser fram emot helgen då det blir partaj hos Emelie. Får köra ett pluggryck lördag för söndag lär jag ligga pall i soffan hehe. 

Inser ni att det redan är mitten på oktober? Om ca 2 ½ månad är det jul...! Kommer jobba både julafton och nyårsafton, funny bunny men behöver pengarna. Och pengar blir det då man jobbar! Förhoppningsvis är det lugna gatan då folk har bättre saker för sig än ringa in till oss. Med lite tur kanske det bjuds på något gott här på jobbet också...

Tänk om man i år skulle försöka vara ute i god tid vad gäller julklappsinköp för en gångs skull. Det vore något!

Nog med ordbajseriet. Dags för jobb.

Take care!


plugg

Sitter med näsan i boken och pluggar Nk. Måste säga att jag är imponerad av dagens insats! Särskilt med tanke på den låga nivå mitt studerande legat på hittills. Riktigt effektiv dag!

Snart är det dock färdigt för dagen, måste få känna lite helgkänsla också och göra roliga "helgaktiviteter". Vid kl 17.30 kommer Johanna och plockar upp mig, då åker hon, jag och Jenny på en sväng till Boden för att hälsa på Maria. En teamkväll kort och gott, om än i liten skala som lär gå mer i tjejkvällens tecken. Ska bli trevligt! Sedan hem och sova, för att stiga upp till ännu en pluggdag.

Är lite smått utesugen men ajabaja, inte ens tänka i den riktningen. Då går minsann pluggandet åt skogen vill jag lova! Får spara mig till nästa helg.

Ska göra ett sista ryck innan jag börjar klä om inför kvällen!

Åh förresten. Ingen som råkar ha en evolutionsrapport liggande hemma och samlar damm? ;-)


Helg!

Åh nu är det bara en och en halvtimme kvar till helg! Med lite tur ännu kortare tid eftersom jag sökt atk.

Upptäckt att jag är rätt flitig fredagsbloggare. Undrar vad det beror på? Är det först då man upplever den spontana glädjen att skriva, när måndagssegheten försvunnit sen länge? Eller är det att jag är slöare på att jobba när jag vet att det är helg snart? Tror mer på alternativ 2...

Robban jobbar helg, tråkigt. Men snart har vi samma helgrytm! I och för sig rätt bra att han är på jobbet eftersom det gör att jag kommer sätta mig ner och verkligen plugga. Tänkte slå påsarna ihop med Pernilla imorgon och göra ett race, tillsammans med en mängd kaffe.

Sitter just nu och äter en sallad med mungbönor som huvudingrediens. Pratade med Emma i telefon häromdagen, och som alltid blir man inspirerad att fixa och trixa med nyttiga livsmedel. Egentligen är det ingen bra idé från min sida att ha Emma på andra sidan tråden när jag besöker en matvaruaffär, eftersom det alltid resulterat i impulsinköp när vi handlat tillsammans på riktigt och bevisligen hade det samma effekt även över telefon. Men det är bra, lite nyttighet i tillvaron är aldrig fel! Nya livet version 269 är på gång haha.

Nä dags att ge sig in i svaret igen. Ha en toppenhelg, för det ska jag! Toppat med boxning på söndagkväll. Kan det bli bättre?

Take care.

Zombie

Det måste hända något. Nu. Mer än lovligt less på att knega dagarna i enda på supporten. Statistiken ligger i botten, väntar bara på att chefen ska begära ett samtal. Och efter jul är det dags för även våran avdelning att börja sälja i skarpt läge. En huvudanledning till varför jag lämnade kundtjänst var just att slippa ifrån säljet, eftersom det inte passar min person att sälja. Men attee. Sista veckorna har varit riktigt kämpiga, brukar ju komma och gå lite grann men nu känner jag nog nog nog.

Vem kan göra något åt situationen? Chefen? Föräldrarna? Du? Nej och åter nej, finns bara en person och den personen är jag. Summan av kardemumman: take me away! Så nu sitter jag och frenetiskt letar utbildningar inför våren, eftersom arbetsförmedlingens utbud inte verkat alltför lovande av det jag sett under sista halvåret. Känner på mig att det både bjuds på jobb och utbildningar på annan ort. Men om jag vill bo kvar i Luleå ett tag till? Vad gör man då? Verkligen lusläst utbildningarna som finns här i Luleå, Rättsvetenskap och Statsvetenskap är väl dom som verkar mest lockande med den behörighet jag har i dagens läge. Dock inget jag skulle valt i första hand om jag fick styra orten hur jag ville. Men är jag redo att flytta till exempelvis Uppsala, tränga in mig i en studentkorridor och leva det glada studentlivet? Det känns ohyggligt avlägset.

Och dietist... Mitt älskade dietistprogram. Realistiskt så kommer jag inte hinna läsa klart Nk B i tid, missar därmed intagningen som är till våren. Vänta ytterligare ett år till på att söka in??? Pensionen knackandes på dörren.

Vad göra, vad göra. Om jag inte startar eget företag (smart idé.. and then?), hoppas på lyckan med triss (TV4-soffan here I come) eller börjar panta burkar på heltid (hur många 50-öres tomburkar går det på en månadshyra?).

Need guidance from above.


Snö

Det snöar!!!!! Första snön för i år!!! Ojojojojoj!!!!

Lista

Jag är inte så mycket för alla dessa listor som finns i överflöd överallt, men fastnade för den här. Haha, roligt!

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Ja men plugga du så du får lite gjort idag

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Jag städar lite

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?

Haha jag vet allt om alla

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Kanske kan kika förbi imorgon på kvällen om du inte har nått annat för dig?

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

Jag behöver fundera lite och smälta dagen

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Hallå!

7. Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?
Haj tjejen, vad görs?

8. Vad vill du höra mest av allt?
Vad sägs om Anna Skipper ikväll?

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Tre män diskuterar sexställningar

10. Din romantiska replik?
Vad är det för likhet med att köpa ett IKEAbord och att plocka med sig en blondin hem?

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
King

Hahaha. Tycker dom slumpade sig rätt bra i många av fallen. Var ju verkligen bara kolla upp i taket, räkna till tio, skriva ner meningen, tillbak till inkorgen, fortsätta bläddra neråt under räkning. Men svaren blev ändå passande.

Full fart mot helgen. Som går i jobbandets tecken.


RSS 2.0