el stockholmo

Nu är det sista framlagt och redo att packas ner i väskan. Imorgon blir det upphämtning kl 05.20 av Pernillas pappa. Well. Vi behöver ju inte gå in djupare på det tillstånd man kommer befinna sig i vid den tidpunkten. Tur att det finns kaffe på planet, om man säger så (min semesterlunk har hittills inte innefattat så tidiga morgnar).

Finns egentligen inte så mycket mer att tillägga. Ska bli riktigt skönt att se lite nya miljöer, njuta av att spendera och lyxa till det, träffa nytt folk. Damn nice!

So long!

Ps. Det alla borde göra någon gång i sitt liv, hellre förr än senare, är en lista med saker man vill ha gjort/sett/upplevt innan man går hädan. Sedan bocka av eftersom. Så man inte glömmer bort/förnekar sina drömmar och ambitioner. So - do it! DS.

biodags

Ikväll är det äntligen dags att bänka sig i biomörkret med något gott i handen och njuta av Sex&the city! Det är jag och Emma som ska se den, försöker hålla nere förväntningarna för att inte bli besviken men den sägs vara bra... Detta måste vara en av de mest typiska "tjejfilmerna" som visats på länge, om inte någonsin.


Sov i stugan natten till idag, behövde vara hemma och kurera mig. Har en förkylning på G, det vill jag inte veta av inför Stockholmsresan! På väg hem från stugan känner jag att det kryper något på handen, slänger ner ett snabbt öga eftersom jag gasar på längs en 70-väg. Uääh, en relativt stor spindel som kryper på handen. Känner paniken komma, men vad tusan, jag kör ju bil!!!! Skakar frenetiskt på handen, spindeln glider långsamt ner längs en tråd som har sitt fäste på MIN hand. I denna stund når jag Gäddviksbron, precisionskörning kallas det. Så då är det bara att bita ihop, lugna ner sig, och tänka att spindeln får väl krypa bäst den behagar eftersom jag trots allt kör bil. Lite sinnesnärvaro har jag, mellan varven. Sagan slutar lyckligt, överväger att fara in på en busshållplats och avsluta eländet men härdar ut tills jag är hemma. Var väldigt noggrann och släppte ut spindeln med hjälp av en gammal tuggummiförpackning. Nu är både jag och spindel gladare!

Oh and by the way. Lyckades med ett konststycke häromkvällen. Skulle se om jag hade Tv4 Guld, det hade jag inte men däremot hittade jag kanal 9. Bra tänkte jag, den ska jag ställa in. Huxflux så lyckas jag istället med att byta plats på alla andra kanaler, och flera av dom försvann. Under diverse mer eller mindre barnvänliga ramsor letar jag fram instruktionsboken till tv:n, men inte ens med hjälp av den lyckas jag få bukt på det hela. Det är vid såna här tillfällen det behövs en handyman i huset!

stadsbesök

Snart bär det av in till stan för att se vad nytt som har hänt i klädhyllor och inredningsbutiker. Emelie var ledig idag, och jag är ju alltid ledig för stunden, så bestämde oss att ses idag, vädret fick bestämma om det skulle bli stadsbesök eller stranden. Gissa vad det blev. Dock har det lovats finare väder till helgen! *håller tummarna*

Om det är vädret, eller om det är kaffeberoende... Hur som helst är jag grymt seg i skallen, kan inte längta nog tills vi sätter oss och tar en kopp kaffe! Jag skulle ju lägga ner kaffedrickandet på semestern, yeah right aldrig druckit så mycket kaffe utanför arbetstid som nu. By the way: löning idag - yey!


Koffein I need you...


regnigt värre

Vet inte vad jag ska säga om mitt semesterväder, inte är det fint i vart fall. Nå, får ju om inte annat varva ner och bara vara, så jag klagar inte!! =)

Midsommar är över för detta år, var riktigt trevligt. Grillning i Sunderbyn med Pernilla, Anna, Pernillas bror och kusin. Efter mat, efterrätt och nubbe drog vi vidare till grundet. Lite av en utomhusfestival kan man nästan säga, riggat upp en scen där ett reggaeband drog loss några glada toner som fick benen att sprätta. Snackade med alla möjliga folk, drogs igång lite boule och som avrundning på det hela gick vi ner till stranden och njöt av de sista solstrålarna, "lägereld" och akustisk gitarr - svensk sommar när den är som bäst!

Nu på tisdag så far jag och Pernilla till Stockholm på en liten tripp. Planet går i tidigaste laget, kl 06.25. Kommer inte vara människa.. Men var det enda lediga alternativet. Kommer tillbaks fredagkväll 22.15, eftersom det är personalfest på lördag. Troligtvis. Ska hur som helst bli riktigt roligt att få spenderamera i Stockholm, för pengar lär det gå, har hittills gått typ 2500kr utan att ens vara framme... ;-) Ska shoppa, äta gott, dricka vin på uteserveringar. Kanske till och med drar en runda med Anders Lundin och visar vart skåpet ska stå i Allsång på skansen. Haha.

Lite pics från midsommar kommer här! Min kamera dog tyvärr, slut batteri, så har inte många bilder alls. Får fixa mer när jag fått bilder av Pernilla och Anna.


Pernilla strålande glad över att få göra mat



Daniel har koll på mina quornfiléer


Solen kom lagomt till middagen!


Schhhhkåål ta mig fan!


cykelpremiär

Yo!

Igår hade jag min cykelpremiär, lite sen kan många tycka. Men faktum är att cykeln stått framme i några veckor, det är bara jag som har dragit ut på premiärturen. Varför? Jo. Vissa människor är det, andra inte - Cykelfantaster. Och jag kan för mitt liv inte förstå charmen med cykling. Det går snabbare än en promenad, men istället för att i min egen takt gå och lyssna på musik, filosofera och komma fram harmonisk får jag cykla som en dåre, kramp i benen, och kommer fram som en svetthög.
På vägen har jag hunnit bli av med tuggummit (fåglarna, tänk på fåglarna) och få proteintilskott i form av diverse flygfän eftersom jag håller på dö och måste andas med öppen mun. Får dessutom dålig karma eftersom jag blir irriterad på allt och alla då jag kämpar på i uppförsbackar.

Kan ju tänkas ge med sig efter några cykelturer. Men jag känner igen känslan från ifjol...

Idag är det midsommar! Mysigt värre, fattas bara lite sol. Ska bege mig ut till Sunderbyn där det bjuds på grillning med Pernilla och hennes nära å kära. Sedan blir det en årlig tradition, någon form av träffpunkt dit alla bybor går framåt kvällen. Ni vet, sådär lantligt gulligt och gemytligt... ;-)

Slutligen bjuds det nu på lite bilder från i onsdags, då jag och Emelie först gjorde middag och sedan for ut till färjan. Allt väldigt spontant, började med en kaffeslurk på dagen som sedan urartade. Emelie-stackaren började kl 7 dagen efter. Men var roligt att vina med Emelie igen, var ett tag sen! Och hon hade inte hunni inviga färjan för året, skandal.
Hade tyvärr inte med mig kameran så fått sno lite bilder från Emelie...

Färsk pasta med kräftstjärtssås Mat i solen på balkongen Em med vinglaset Em sotar lungorna i fyllan haha Jägermeistern åkte fram. Uh.
Öl och chilinötter på båten:-) Stina och jag Ida och Emelie

Trevlig midsommar!!!!!!

[ over and out ]

storstädning

Idag är första semesterdagen. Känner mig nästan lite ovan vid att ha så mycket tid, är väl fortfarande uppe i varv. Kommer säkert ta ett tag att komma in i "göra-ingenting-lunken":

Har dragit igång en storstädning här hemma. Just nu är det gardinerna som tvättas, ska snart gå ut och piska mattor och täcken. Upptäckte att jag inte hade någon mattpiska, var på stan med Stina så tänkte att då är det ju ypperligt att inhandla en sådan. Gick till Clas Ohlson (dom har det mesta) och hittade en mattpiska, ställer mig i kassan.

Man i kassan: "Vem ska du piska med den här? ;-)"
Jag: "Eh. Haha."
Man: "Aha, och en fotfil också..Sedär.. mhm mhm."
Jag: (försöker prata bort det hela) "Jo, jag skulle haft aceton också men det hittade jag inte"
Man: "Nej, vi har inte det. Vilken salig blandning du handlar. Får verkligen fantasin att flöda...*ler*"

Jag snabbar mig att packa mig bort därifrån och går fnissande ut från affären. Oh my. 40-års kris månne????

Inhandlade även en svart klänning på Indiska. Nu fattas bara en massa färgglada accessoarer i form av bälten och sjalar, ska ta Pernilla (experten på området) till hjälp. Kan ju säga att det inte finns många neonfärgade prylar i min garderob, men tänkte ändra på den saken.

Nu tillbaks till städningen! Åh. Ska jag orka träna? Jag borde verkligen göra någon form av träning, jogga eller gymma. Men motivationen.......

SEMESTER

OCH GUD SÅ FÖRBANNAT UNDERBART!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu slänger jag in handduken på jobbet för fyra veckor framöver. Känslan är obeskrivlig. Nu väntar en lunch på symfoni tillsammans med Emma, inte omöjligt att kalla alkoholhaltiga drycker åtnjutes ikväll på färjan för att fira.

SEMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESTER semester SEMESTER!!!! Wiieeee!

Brännboll

Nu är det snart dags för brännboll med jobbet. Det är vårat team mot de andra nya teamet. Dom kommer få riktigt mycket spö... Muhaha! Ska gå ner till hälsans hus och spela, där väntar även picknick. De bjuds på rostbiff och potatissallad, dock lax för mig. Ibland fördelar med att vara "halv-veggo".

Kan ni förstå att det endast är några få dagar kvar till min semester? Går halvdag på fredag, och sedan är det fyra veckors njutning som väntar. Så underbart!!!!!!!!!!

Dags att ladda upp inför matchen och peppa teamkamraterna...!


länge sen sist

Det var ett tag sen jag lämnade ett avtryck här. Tänkte skriva igår, men då skulle tydligen min blogg flyttas och jag fick avvakta tills detta var klart.

Varit rätt fullt upp sista tiden, student i torsdags då kusin Henrik gick ut och viftade med studentmössan. Lägger upp lite bilder senare, när jag är hemma. Fredag for jag ut till stugan och stannade där till söndag, helt underbart. Inte gjort något vettigt alls, mest bara "varit". Tagit skogspromenader, myst på med katterna (både föräldrarnas och Missan), ätit gott, umgåts med familjen... Behövligt, säger jag.

Sedan gör jag mitt bästa för att undvika fotbolls-EM. Till och med jag har märkt att det börjar lukta fotboll i knutarna, konstigt vore det ju annars eftersom man matas med EM 2008 överallt man vänder sig. I reklampausen spelar 2/3 snuttar på fotbollsfebern. Och med risk att få en boll i skallen: couldn't care less.

På tal om boll, lagt ner allt vad träning heter och kör stenhårt på glassfabrikens utbud. Jag har skapat en ny trend som passar EM: Boll 2008. Tänker fortsätta på denna femma nu under semestern också, då lär det sänkas rätt så många kalla. Mmm-m-mmm!

Sedan till tråkigare nyheter... Missan flyttade igår :-(
Usch vad hemskt... Känns riktigt, riktigt tråkigt. Hunnit fästa mig rejält under de 3-4 månader hon bott hos mig. Särskilt då hon är en så pass fin och go kisse. Städade undan kattlåda, kattmatskålar, leksaker och sådant igår, så får pappa hämta det idag när jag är på jobbet. Klarar inte av att ha det hemma, vill som inte se sakerna och komma ihåg. Känns som att jag svikit tjottobotten... Hujjans. Och är orolig att hon inte kommer trivas i sitt nya hem, var kanske inte det drömhem jag önskat henne.

Nu ska jag koppla bort verkligheten, slå på autopiloten och jobba vidare.

Take care!

RSS 2.0