klar

Nu är provet avklarat. Gick inte som planerat (varför ha ett prov om två kapitel när en fråga handlar om det ena kapitlet och tretton om det andra? Gissa vilken jag pluggade in... I say no more). Känns lite trist om detta prov ska dra ner mina skriftliga prestationer i form av inlämningar och rapporter. Men ingen idé att gråta över spilld mjölk, nu får jag min behörighet och det är huvudsaken!

Så:

Jag är klaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar! Yeeeeeeeeeeey! Wieeeeeeeeeee!

För stunden är skallen rotmos och kan inte ta in det faktum att en enorm börda just lyfts från mina axlar. Men sanna mina ord, jag kommer förstå. Jag kommer njuta.

Funderar på om man skulle mysa till det med han Roberto ikväll, som slutar 18.30... Var planerat att vi direkt skulle ställa oss vid spisen, men rätt onödigt att kocka ikväll eftersom vi ändå inte behöver några matlådor tills imorgon. Då vi båda är lediga ska kosan (och den urholkade pengapungen) styras mot Ikea. Bättre att laga den tilltänkta maten imorgonkväll (vi tänkte prova ett nytt recept på rosmarinkyckling och chilispagetti) så har vi matlådor till fredag. Då kan vi istället göra något lättlagat/beställa hämtmat och hyra en film ikväll. Inte varit tidernas roligaste sambo sista veckorna med all flytthets, pluggrace etc. Hmmm.. Tål att funderas på.

[ Vad gör man när man inte har några måsten kvar? Jag är sysslolös. Vilken ovanlig känsla. Jag blir rastlös. ]

Kom på svaret på frågan själv: man går och lägger sig och läser en nylånad deckare. Punkt.

mjo

Usch, är inte på mitt bästa humör just nu, känner mig extremt o-glad. Kanske för att jag bara pluggat sista tiden och ändå känner att jag inte kan det nog bra. Trots att all ledig tid går till pluggandet och fritidsaktiviteter prioriterats till minus 10. Har i alla fall gjort klart 5 st inlämningar, bara skrivningspluggande kvar...

Sen ekonomin. Inte kul detta, fan också... Kommer vi kunna bo kvar? Tveksamt, med tanke på att jag nu får ut ungefär vad jag får när jag pluggar (vilket jag troligen ska till hösten).. Denna månad har jag kvar ganska precis 1700 kr efter alla räkningar. Det ska räcka till mat, nödvändigheter, eventuellt lite fritidsaktiviteter etc. En sak är då säker, kommer inte bli något shoppande för mig i juni! Vi hade tänkt fara till Ikea men får se hur det blir med den saken, eftersom enbart våra matkostnader går på ungefär 1500 kr per person. 200 kr kvar till övrigt. Skitkul!

Ja tack!

Nu tillbaks till pluggandet innan en stängning på jobbet väntar. Pricken över i:et, så att säga.

BLÄ!

Over and out

Well

Efter en dag med både plugg och jobb så tog jag en välbehövlig paus ikväll och segade ner mig i soffan. Vi köpte lite choklad (shame on me) trots att det bara är ett par dagar kvar på nyttiga veckan. Men vi får trösta oss med att vi bara köpte en 100-gramare, och dessutom 70%-ig. Med våra mått mätt är det rena "100 Kcal dieten". Gott var det, även om Robert gnällde resten av kvällen över hur sugen han var på choklad och hur blodad tand han fick. Den karln är värre än jag på choklad, och då kan jag ändå skylla på kvinnliga hormoner, tss...

Kvällens visning

Vi såg en film som hette "He's just not that into you", en romantisk komedi/drama. Lite tveksam mot sådana filmer, kan lätt bli lite mjäkigt. Men icket, sådär lagomt sockersött och väldigt igenkännande! Given för tjejkvällen, utan tvekan! Blödig som man är mellan varven kunde jag inte låta bli att sitta och småsnyfta för mig själv. Helt klart sevärd film i mina ögon! Bra skådislista: Jennifer Aniston, Jennifer Connelly (vilka ögon den kvinnan har!), Scarlett Johansson, Drew Barrymore, Bradley Cooper (Will från Alias, ni vetl) och Ben Affleck (är han verkligen så snygg som alla tycker?). Wow. Vilken lista. Måste varit fet budget på den filmen.

Nu kallar sängen och några timmars skönhetssömn innan det är dags att bege sig till rabota.

Take care!

hm

Plugg, plugg och åter plugg. Just nu andas, äter och sover jag skola. Jag blir tråkad av detta intensivpluggande!
Men har faktiskt bara mig själv att skylla. Min förmåga att alltid skjuta upp saker tills jag sitter där med kniven på strupen.

Skulle egentligen ha gjort provet idag, men eftersom det var valfritt om det skedde idag eller nästa onsdag så valde jag nästa. Istället har jag nu i veckan riktat in mig på att få klart alla eftersläpande inlämningsuppgifter. Så från i måndags har jag utöver provpluggande lämnat in fyra uppgifter! Nu är det bara en större kvar och sen provet. Sen är jag klar, hallelujah!

Om ni tycker att jag är tråkig, osocial eller liknande denna vecka och nästa så är det inte för att jag gått under jorden eller på annat sätt dissar någon. Utan jag har slutspurten och ser faktiskt målsnöret just nu.

Nu dags att göra ett sista ryck för dagen medan hjärnan fortfarande är alert. Be strong, Sara!

helgen

Vilket strålande väder det varit i helgen! Helt fantastiskt. Med detta sagt ska jag sammanfatta helgen enligt följande:

Fredag

Afterwork på Olivers med gammelgänget, först middag på Olivers (åt som aldrig förr, as usual) och sedan gick vi hit till oss så fick dom se nylägenheten och vi kunde dricka några öl hemma. Mer ekonomiskt än att dricka på krogen, om man säger så. Var riktigt, riktigt trevligt att träffas! Madde kom fram till att sist vi spenderade en helkväll med mat och dryck tillsammans var innan hon fick Tilde (som föddes 2006). Efter en hel del surrande for de andra ut på krogen, jag stannade hemma p.g.a. ägglossningsverk (inte att leka med, någon mer som känner av detta?! Nästan värre än mensvärk).


Snodde några bilder av Emelie eftersom jag glömt min egen kamera hemma (suck)

Lördag

Vaknade pigg som en lärka, en stor fördel när man inte far ut! Min pojkvän var inte fullt lika pigg och glad, han hade suttit till kl 1 på natten och spelat tv-spel/druckit öl med grapparna. MEN eftersom han lovat att vi inte skulle ligga inne bakis en hel dag, och det dessutom var sol utomhus, så for vi ut på stan en sväng.


Dagens look på en 60-tals pingla och en bakis Robert

Efter stadsturen plockade vi fram motorcykeln ur garaget, jag tog plats på bönpallen och sen bar det iväg! Vi tog sikte på stugan, tänkte kolla läget nu när snön smält bort. Mamma och pappa var också där, vi drack lite kaffe och njöt av försommarvärmen. Väl hemma igen åt vi middag innan vi gick tvärs över gatan till Hanna och Janne för Eurovision. En något motvillig Robert, men eftersom vi bara stannade en stund och inte såg hela programmet gick han att övertala. Vi provsmakade lite whiskey av Janne, trots den gedigna prislappen på ca 500 kr för 700 ml smakade den... Eh.. Inte gott. Möjligen som smaksättare i grytor.


Schlagergott. Vi hade även hjälp av expertkommentatorn Linnea, ett levande schlagerlexikon.

Söndag

Tvättstuga. Finns inget mer att säga, riktigt trist. Vi har kommit fram till att vi nog ska tvätta var för sig, båda blir på så dåligt humör eftersom båda avskyr att tvätta. Så för att undvika äktenskapligt gnabb är det nog bäst att vi tvättar var för sig, istället för att matcha in en kväll när ingen av oss jobbar och då ägna den till tvätt!
Förutom tvätta gick vi en promenad runt sjön och njöt av årets första mjukglass! Jättebra pris på Järnvägsgrillen, 20 kr och då ingår både topping och strössel! Mmmmmmmmm!



Haha, kanske borde skaffa en bilddagbok istället för en blogg. Väldans mycket bilder på sista tiden.

Nä nu får det vara färdigt med datorklickandet för idag, måste plugga! Slut på undanflykter nu!!!! En grej till: fick ett ryck imorse efter att ha legat hela natten och bearbetat röran i lägenheten. Så nu har jag fyllt "gästrummet" med kartonger, papper, prylar, elektronik.... Allt som legat utspritt runt om lägenheten i brist på permanent plats. Och stängt dörren till rummet. Även om det är en högst temporär lösning slipper vi i alla fall se eländet från morgon till kväll!

Nu: plugg.

Take care!


fredag

Freeeeedag! Imorgon ska jag sova länge, sista tre dagarna har det blivit ett X antal tryck på snooze.

Det är så himla skönt att ha börjat få tillbaka lite liv! Inte bara flytt, flytta, städa, flytta, packa. Som igår, ta en fika med Pernilla. Och idag after work med gammelbrudarna! Jag, Emelie, Madde och Linnea har ett bord bokat kl 18 på Olivers. Nice nice!

Även matvanorna har förbättrats, ätit hemlagat nu hela veckan. Sällan man uppskattar lagad mat som då man levt på skräp under en tid. Snart kommer förhoppningsvis träningen igång också. Fortfarande mycket kvar, så får ta det kanske nästnästa vecka. Har slutspurten med Nk:n nu, prov på onsdag och några inlämningar kvar. Och lägenheten ser fortfarande ut som om någon slängt in en handgranat. Dock fick vi fint i hallen igår, jag tackar och tar emot.

Nu ska jag fortsätta jobba och räkna ner timmarna mot helgen.

Take care!

sol ute

Rabota da da.. Men inte så länge till, snart färdig för dagen (tänker optimistiskt), då ska jag brygga upp en kanna kaffe, sätta mig på balkgonen och bara njuuuta! Förutsatt att solen håller i sig...
Tänkte även dyka ner i skolböckerna innan jag promenerar mot stan (eh... ja, långa promenader nu för tiden. Shit vilka slöfasoner jag börjat med sedan jag blev officiell stadsbo!) för fika med Perni!

Kan inte låta bli att småfnittra för mig själv när jag tänker på gårdagen. Jag och Robert skulle gå ner i förrådet, stod och väntade på hissen. Lyssnade så det var tyst i trapphuset, fick sedan för mig att psyka mig för R. Well, sagt och gjort. Börjar låta som en klämd smurf med hög nasal röst "oooooh nooo" (don't ask...) på repeat. Alltså: "Ooooh nooo! oooooh noooo! Ooooh noooooo!" etc.

Allt för att irritera Robert, så han tror att jag är psyko och har fått ett anfall eller så. Mitt i mitt smurfande hör jag obehagligt nära hur det plingar till ett sms i en mobil. Jaha, då stod det visst någon i det tysta en halvtrappa ner, personen vågar ge sig till känna efter att mobilen avslöjat henne och hon flänger förbi en våning upp. Hon ville väl stå så stilla som möjligt för att undvika upptäckt. Ett halvkvävt "Heeej" från min sida innan jag dör i hissen. Hahaha. Robert skrattar med, en aning generat.

Nu dags att jobba ner de illröda köerna. Vilket köläge vi haft sista veckorna, både vi och kunderna är less på alla köer!

Take care!

hemma igen

Sådär, då var "minisemestern" slut! Var riktigt skönt att komma iväg, behövde verkligen en paus från alla hemmakrav. Hotellet var toppen, vi hade tur med rum och fick ett högst upp med en liten terass med utsikt över torget. Fint väder när vi kom dit så vi knäckte varsin öl och satt och njöt i solen - mmmm, semesterfeelings! Middag ingick i paketet jag fixat, liksom rosor, en liten skål med frukt, choklad och två små mousserande vinflaskor.

Skulle egentligen ha ätit på hotellet, men eftersom hela restaurangen var abonnerad fick vi gå till en närliggande grekisk restaurang. Där kan tilläggas att vi såg anledningen till att restaurangen var tingad - E-type stod i receptionen när vi åkte ner för middag! Inte bara i Stockholm man ser "kändisar"! ;-)
Efter maten gick vi och strosade (strosa gör man endast på semestern, det är lika med långsam promenad utan bestämt mål) runt i centrum innan vi tog oss tillbaks till hotellet. Idag har vi varit på stan, shoppat lite och fikat. Skriver inget mer nu, är trött och ska sega ihop framför en film i soffan. Dessutom säger som sagt en bild mer än tusen ord!



Gotteskålen och delar av hotellrummet



Balkongmys + våran utsikt. Måste säga att båda ser ohälsosamt bleka ut...



Middag!



Upptäcksfärd i vårvädret. Och Sara-på-grönbete.

Avslutar det hela med en "klassisk pussbild", sånt hör väl bloggar till?! Men var ju trots allt ett kärlekspaket jag gett till älsklingen så lite romantik måste det ju bjudas på!




trötter

Oj vilken effektiv dag det varit! Först jobb, sedan inhandling av diverse prylar, bl.a. skohylla (yes sis, en likadan som eran!) och blomjord. Tanken var att det sistnämnda skulle användas till omplantering redan ikväll, men en överentasuastisk Sara fick erkänna sig besegrad av trött kropp och knopp vid 21-tiden. Men vi har i alla fall hunnit plocka om en massa kartonger, så nu har vi ett gäng nere i förrådet och fyra kartonger redo för Röda korset! Handlar ni där kanske ni köper något från oss, flummigt att se sina egna kasserade saker hos någon bekant igen, tsss.

Rygg, nacke och axlar värkte som tusan efter dagens prövningar, så tog en lång, varm dusch innan jag la mig på spikis och satte igång lite avslappningsmusik. Underbara avkoppling! Nu ser jag nästan i kors av trötthet, det är först när man kommer ner i varv man märker hur slut man är.

Min spikmatta!

Börjat öva på något som kallas medveten närvaro, a.k.a mindfulness. Mjukstartat lite, måste läsa mig in mer på ämnet. Just nu är min personliga läxa att fyra gånger per dag stanna upp och iaktta omgivningen med respektive sinne i ca en halv minut. Vilka ljud hör jag? *du lyssnar i ca 30 sek*  Vad ser jag i rummet/platsen etc? *du ser dig omkring i ca 30 sek*(viktigt att vara objektiv och inte lägga in personliga värderingar som snygg, ful etc)... smak, känsel osv beroende på situation. Sägs vara ett bra sätt att bli mer avslappnad och nere i varv. Märker direkt att hjärtat slår långsammare då pulsen går ner, så ska fortsätta testa mig fram.

Nu kallar sängen! Imorgon bär det av till Skellefteå för en hotellövernattning, Roberts födelsedagspresent från mig! :-)

Take care!

stadsbo

Jag kan helt klart vänja mig vid att vara stadsbo, det är då ett som är säkert. Igår vaknade jag och när jag låg och sträckte på mig kom jag att tänka på turkisk yoghurt. Hade färska jordgubbar i kylen (hur gott är inte det förresten?!) och såg framför mig en härlig smoothie tillsammans med yoghurten. Sagt och gjort, hoppade ur sängen, klädde på mig och utan att ens kolla utsikten i spegeln mojsade jag mig iväg till Ica! Utlandskänsla på hög nivå, att handla frukosten samma morgon du ska ha den!

Samma sak idag, har ensamkväll eftersom Robert jobbar. Fick en impuls att laga någon form av thaigryta, trotsade regnet och gick de ca 200m till Ica. Nu står grytan på spisen och doftar kokosmjölk! Blev en salig blandning - kokosmjölk, green curry paste, vitlök, bambuskott, färsk minimajs, färska champinjoner, vattenkastanjer, ruccolasallad, stora vita bönor, cashewnötter och soya (för färgen)! Hoppas det smakar. Letade oystersauce och fishsauce men där gick lilla Ica bet, får hålla mig tills jag handlar på någon större affär!

Min gryta och matvete!

All min nyfunna ordning gick i stöpet när Roberts föräldrar kom med ännu ett gäng kartonger. Flyttlådor med saker som han inte använt på år. Vilket utrensande, hamstrande, slängande vi har framför oss! Dessutom krånglar det med installationen av nya diskmaskinen, rören passar inte ihop på något sätt (?). Jag lämnar över det till my handymen, men kan lugnt (eh, lugnt) konstatera att köket är kaos med verktygsstuffs, slangar, sopkärl (eftersom de arbetar inne i bänken måste allt som är undangömt där fram) m.m. Jag får helt enkelt kolla åt ett annat håll, kanske taket, när jag går omkring i lägenheten.

Färdig matskål som väntar på att avnjutas

Nu ska jag gå och provsmaka min veggogryta!

Take care!

mitt i flyttandet

Snacka om att bo i en flyttkartong. Mitt liv består av flyttkartonger. Jag äter med flyttkartonger, jag sover med flyttkartonger, jag ser på TV med flyttkartonger. Jag till och med går på toa med flyttkartonger.

Hur knäppt det än låter så har vi ont om plats. Fråga mig inte hur vi lyckas, med tanke på att vi trots allt har en fyrarummare. Framförallt brist på förvaringsplats - för lite skåpar i köket och för lite garderober. Så man kan stuva undan saker som inte används så ofta. Får nog lägga till en byrå av något slag på inköpslistan.

Läste en artikel på Aftonbladet (klicka här) som jag tycker ni också kan läsa. Om en kvinna som under flera års tid försökt att få barn, och när hon tillslut får positivt besked och går igenom hela graviditeten så är barnet dödfött vid förlossningen. Fick ta en paus i läsandet eftersom jag kände halsen snöras ihop. Inte blir det bättre av att jag befinner mig där man är som känsligast i månadscykeln heller! Historien slutade ändå så lyckligt den nu kan göra.

Dags för lite uppackning. Sedan en kaffe på balkongen. Sedan raboda. Urk för det sista!

Take care!

RSS 2.0