snöigt värre

Ja, se detta fantastiska väder. Först -20 grader då jag och bebis inte vågat oss utanför dörren för att inte förfrysa näsor, lungor och tår. Kylan blev utbytt i snöstorm så jag och bebis känner fortfarande inte för några större utflykter. Ge mig sommar nuuuuu! Värme, sol, grönska, enkla påklädningar. En sommardrink i solen på balkongen, en frisk fläkt som luktar björk... Vill ha! Men först jul, och då är snön ett måste. Efter jul kan jag tänka mig några veckor fantastisk vårvinter med gnistrande snö och mysiga utflykter. Sedan sommar tack!

Vi har ändå roat oss, vädret till trots! Idag har vi haft besök av Pernilla och Ebba som vågade ratta ut bilen i snöstormen. Vi vuxna lyckades få i oss lite kaffe och kaka mellan matningar av barn och blöjbyten. Så himla sött när småflickorna leker med varandra! Smälter lite inombords. Gick även rätt bra med min lilla tjej som är känslig mot barn (som låter). En upp-och-ner-vänd-smiley just när de kom och sedan blev hon ledsen när Ebba blev ledsen. Men på det hela taget gick det toppen!


Bebiskommunikation


Livia med Ebba i släptåg - eller om det är Ebba som skjutsar runt Livia!

Igår var jag på dejt med en riktig snygging - min sambo! Eller dejt var väl att överdriva. Mamma kom till oss och passade Livia medan jag och Robert gjorde bort julklappsinköpen i lugn och ro. Lagom romantiskt att köpa julklappar, en smärre stress i sig. Men var faktiskt riktigt mysigt att bara vara han och jag trots situationen. Få gå armkrok, svamla lite, småprata och inte ha 110% fokus på lillan. Vi tog även en paus i shoppandet för en lunch på Waldorf och deras nya buffé - dit går jag gärna igen! Blev även några inköp till mamman i huset vilket inte händer varje dag!


Armband, hårblomma och klänning

Fick med mig ett par örhängnen och mönstrade strumpbyxor också. Med tanke på att jag gjorde en grovrensning i garderoben förra helgen med tre högar (kan ha, kan inte ha nu men går att åtgärda samt dream on=ge bort) så behövdes det lite nytt. Nu har jag outfit till jul och nyår klar! Inte för att jag alls har någon susning om vad nyår blir. Pratade om det jag och Pernilla: klurigt då vänner utan barn troligen vill festa loss och vänner med barn är bundna av sovtider (typ hem vid 19-20 tiden - kul jul sådär på nyårsafton). Nåja, vi får se vad det blir.

Allright. Lillhjärtat sover fortfarande, slutkörd efter dagens bus gissar jag. Ska passa på att äta lunch jag. Eller med tanke på klockan stadigt mellanmål, annars gråter Robert över middag kl 21!


Take care!


dagens

Uppdatering idag också, inte illa! Tänkte passa på när jag väl sitter vid datorn och läser rapport för opponering.

Eftersom Livia ska på kalas idag måste hon såklart vara lite extra fin! Efter att ha varit rosa eller med klänning på senaste tidens kalas tyckte jag att det var dags för att visa sin coola sida!


Cool snygging i t-shirt som hon fått från min tremänning Karolin

Nu ville det sig som så att det precis skedde en liten olycka här hemma. Ett obevakat ögonblick under rumpluftningen och nu är hennes outfit nerkissad. Så kan det gå. Då blev det såhär istället:


Snygg brud i andra nykläder

En gång rosa, alltid rosa. Nu ska jag packa ner gnällig bebis i vagnen för sömn och bege mig!


Take care!

check!

Uppsatsinlämning - check! Kvar på listan: seminarium + opponering på fredag. Redovisning kommer inte på min topp-5 lista över angenäma upplevelser, det gör det inte. Det ska nog gå bra ändå och sedan är jag färdig! Eller nu överdrev jag, "bara" lite tentaplugg till tentan efter jul. Men ska bli galet skönt att inte behöva stressa iväg till skolan för gruppträff flera gånger i veckan! Både jag och Robert är måttligt trötta på detta eviga pusslandet då vi bokstavligt talat löst av varandra i dörröppningen sista veckorna. Fått springa hem från skolan ibland för att han ska hinna till jobbet i tid. Han har fått söka panikledigt någon extra timme då jag för hundrade gången i ordningen inte velat vara den som alltid lämnar gruppmötet först. 

Livia ligger och sover, därför jag passade på att slå igång datorn. Hon har börjat gråta när jag lägger ner henne i sängen och säger "Mamma-ma-ma-ma!" och sträcker upp armarna mot mig. Får bita av mig läppen och halva tungan för att inte plocka upp henne igen utan ger henne i vanlig ordning snutte och tutte. Hinner inte ens ut genom sovrumsdörren så ligger hon och myser med sin snutte så inge allvarligare än så. Då hade jag förmodligen flugit fram till sängen och lyft upp lillis. Det känns som att hon snart kommer lära sig vilka knappar hon ska trycka på för att få mammahjärtat att smälta och få sin vilja igenom.


"Snääälla mamma???"

Hon har börjat vakna efter några timmar ett par gånger då hon somnat för natten och är ledsen. Även ett par extra vakenvarv på natten då hon dock somnar om själv utan att några tårar. Kanske något språng?! Mycket möjligt. Fortfarande reserverad mot nytt folk vilket både BVC-sköterska samt barnläkare fick erfara idag på 6-månaderskontrollen. "Hemska människor som ens tittar och än värre tar i mig!", hälsar Livia. Allt såg i alla fall bra ut och när hon fick sitta hos mamma/pappa en bit ifrån läkaren kunde hon t.o.m. bjuda på ett leende.


Stortjej som sitter vid bordet och äter smörgåsrån!

Kommer inte ihåg vad mer som hänt sen sist... Var förkyld förra veckan vilket inte riktigt gick hand i hand med 50% studier och 100% mammaledighet. Sådär lagom lägligt att få första förkylningen för året (men är väl när det minst passar och mest att göra som sjukdomarna kommer?!). Droppen blev när även Livia började nysa och jag tänkte "Faaaaan!". Men var bara av den lindrigare sorten med nästäppa och rinnsnuva - tack och lov!

Fira födelsedagar har jag också hunnit med. Födelsedagsfika hos Livias moster Ulle och Livias "moster" Emma samt tjejkväll med tillhörande bastu o smörgåstårta då Maria från jobbet fyllde år! Det har visst blivit advent men knappt hunnit hänga med på det. Efter fredag kommer jag inte göra många knop utan bara mysa och njuta av julen! Julmusik, glögg och tända ljus.


Livia och Emma

Imorgon står det bebishäng på tapeten hela dagen lång. Först fika med ett par mammor från föräldrautbildningen och sedan dags för uppvaktning av Ebba som hunnit bli ett helt år! Däremellan tänkte jag klämma in läsning av uppsatsen vi ska opponera på. Typ så.


Söttofsen på huvudet


Livia hittar ibland kontroller att gnaga på - don't tell daddy....

Robert jobbar kväll så det är jag och lillan som huserar här hemma. Tror Livia ska få prova på lite gröt till middag. Äter annars gröt till frukost, "riktig" mat till lunch och i övrigt ersättning. Vad jag ska äta till middag står skrivet i stjärnorna. Totalt omotiverad, trött och med ett kök som luktar gammal kompost. Inte upplagt för matlagning. Tur att vi har en korvring i kylen!


Take care!


RSS 2.0