In med det nya, ut med det gamla


...Året. Och slaggprodukter.

Sitter här på jobbet och räknar ner minuterna, inne på sista halvtimmen nu. Äntligen är det lugnt, har flera minuter mellan samtalen. Det var i den tron jag kom till jobbet imorse, "Gööh vilken skön dag detta ska bli, helgdag och allt!" men tji fick jag, röda köer hela dagen och minst en kvart i väntetid=samtal heeela tiden. Pust.

Nu blir det ett snabbt inlägg, men tänkte att jag trots allt måste lämna ett litet fotavtryck såhär på årets sista dag. Nu var då 2007 över, det känns som igår 2006 var över. Det går undan här i livskarusellen!
Hade jag varit ambitiösare, haft mer tid och befunnit mig på hemmaplan hade jag gjort någon chic summering av det gångna året. Men nu är jag i startgroparna på att rusa hem (10 minuter kvar...) till en minst sagt smarrig middag hos ma-pa. Oxfilé med västerbottensostgratinerad gorgonzolabakpotatis. MUUMS!

Spontant så är det egentligen en händelse som känns värd att nämna av 2007 (klart det varit många små händelser, man ska inte underskatta vardagen) och det är självskrivet min och Emmas resa. Årets upplevelse, årets lärdom, årets självutveckling, årets spänning.. Kniper många placeringar ;-)

Nyårslöften? Nej. Jag tror inte på det konceptet, en massa löften man sätter upp. Däremot har jag nyårsmål. Att gå framåt i personlig utveckling. Att komma till instikt om jaget. Att leva sunt (mat/träning).

Nu är det snart sluuuuuuuuut. På året och på dagen. Ska börja logga ut mig nu!

GOTT NYTT ÅR, hoppas 2008 bär med sig många hemligheter.

Getting old(er)


Jaha, då har det gått ett år sen sist igen och jag har nu blivit mycket klokare, lärt mig mycket mer av livet och mognat som person - eller?
Hur som helst blir jag nu 22 år, vilket på ett sätt känns ganska gammalt, men inte fullt så chockerande som januaribarnens åldersnojja, eftersom alla vänner redan har hunnit passera det gyllene sträcket. En fördel med att vara född så sent månne? Och som jag brukar säga, när alla passerat 30 ska jag suga på 29-års karamellen liiite längre. Muhaha.

Nackdelen är att det blir lite små hektiskt såhär i juletid. Jul-födelsedag-nyår. Kankse först nu jag börjat inse det, eftersom jag förut fått kalas fixat av föräldrarna ;-) Som mamma sa, det har aldrig varit jullov för dom, utan först fixa julbord, sedan sätta igång och baka inför barnkalas och sist men inte minst planera nyårsafton. Men att... Det var inte jag som planerade in att födas så sent på året!

På tal om att födas... Sen jag fick den något pikande julklappen från sis jag nämnde i förra inlägget.. Barntankarna finns ju där, helt klart. På sätt och vis glad att kroppsklockan verkar fungera som den ska, lite smått fundersam eftersom jag de sista 1½-2 åren varit totalt anti mot allt som har med barn att göra.

Nej du glade nu måste jag sätta fart här hemma innan hemmet överfylls av diverse släktingar. Här ska städas och dukas!

Är det någon som har vägarna förbi Luleå/Bergnäset är det bara att svänga förbi på en kopp kaffe och lite go'fika!

Take care!


image67
                                                                

Juletid och lite bilder


Ni kanske tror att jag gått och dött eller så, och ärligt talat är det snudd på fallet. Jag mötte döden i form av överätning. Med andra ord har de senaste dagarna spenderats med att äta, fika, smaska och äta lite till. Men det är ju sånt som hör julen till!

Dagen före julafton var vi till farfar på hans 80-års dag. Efter kalaset for jag hem och städade och bakade (storasyster fick bl.a. hembakt bröd i julkapp). Och själva julafton for jag först över till mapa och hjälpte till med julbordet, sedan Kalle Anka, middag, tomte och julmys. Man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord, så lägger upp lite bilder här:

image51 image52
          Mamma skär skinkan             Jag med uppläggningsfat, Blizz leker med diskmaskinen

image53image54
              Hanna lagar grönsakspaj                                    Färdiga resultatet - MUMS!

image55image56
             Emanuel spanar in klapparna                                             Sis and I

image57image58
   Jultomten kikade förbi även i år                                         ..och här har vi mina klappar!

image59image60
                     Hanna, mamma och Ulle                                Pappa och jag i matkoma
image61image62
     Cindy smaskar på paketen           Babysarna ligger och myser under den nu tomma granen


Det hör ju till att gå ut juldagen/annandagen, stora hemvändar dagarna. Så igår blev det utgång. Var väl trevligt på sitt sätt även om det kändes som att all tid gick till att leta upp folk som försvann hela tiden, hittade man igen någon försvann någon annan i folkmassorna.

image63image64
   Markus provar sig fram bland ekologiska viner                                    Emsi!

image65image66
              Tur att Markus har Cia som stöd!                           Jag och Emlan-Semlan


Nu ska jag slänga mig i sängen och njuta av (ännu mer) julchoklad. Fick sista Harry Potter boken i julklapp, så tänkte börja med den också. På tal om böcker fick jag två stycken av lil'sis, den ena heter "Hur ett barn blir till" och den andra "Att vänta och föda barn". Hur ska jag tolka detta?! Inte blir det bättre av att mamma säger att hon längtar tills det kommer en liten baby till familjen... Oh my.

God fortsättning!

[ over and out ]

Feliz Navidad


Detta blir troligen sista inlägget innan julen skulle jag tro. Nu är det inte alls länge kvar tills julafton! Första stråket av julstämning kom igår (tack, var där ett tag orolig att den helt skulle utebli) när jag var ensam hemma hos mamma. Julgranen strålade, tände värmeljus, lyssnade på en avslappnad jul-cd och låg med en katt på magen och den andra bredvid i soffan. Mys!
Har nästan börjat vänja mig vid mammas nya moderna julgran också. Allt av de gamla traditionella julpyntet var spårlöst försvunnet när vi skulle pynta granen, frågade mamma vart det tagit vägen och hon såg storögt oskyldigt på mig: "Det där är julpyntet som finns": Feng shui kallas det vill jag minnas.

Sista minuten som jag är, trots att jag intalat mig själv "aldrig igen", så shoppade jag idag de sista klapparna. Började igår, klar idag. Eller nej, faktiskt inte klar. Men nästan. Och nästa år... då ska jag börja i tid!

Förstår inte hur det kan vara så lätt att hitta klappar till sig själv? Lyckas jag med utan problem, snarare tvärtom, svårt att låta bli. Denna stadsresa blev det nya ljuslyktor, en vacker skål och min egen julklapp: en detox-rening!
Så efter allt frossande i jul och nyår så ska jag göra en kroppsrensning, kan nog behövas efter 22-års påsamlande av diverse slaggprodukter. Detta är en tre veckors-kur, fanns tydligen en som endast var 24 timmar, väldigt effektiv. Men blev lite misstänksam. Vem vet vad den sätter fart på!? Bra för levern i vart fall...

Jag har blivit tigerfadder! Så för 100 kr i månaden hjälper jag Världsnaturfondens arbete. Vi har så gott om pengar så känns inte mer än rätt att hjälpa till någonstans, finns så många människor, djur och natur som behöver det.

Annars då? Jag är rädd för grisöron. Ni vet såna där torkade, rökta historier man ger till hundar. Ewwk. Aldrig varit svag för dessa, tacksam att jag aldrig haft hund som önskat sig ett knaprigt öra att gnaga på. Mina betänkligheter vad gäller dessa yewkiepewkie öron är nog påspädda. Satt och pratade i personalrummet när en kollega berättade att hon köpt sådana öron till sin hund, stoppat i en plastpåse och knutit igen den. Detta var i februari någon gång, och öronen blev liggande i skafferiet till april-maj. Hittade då den igenknutna påsen som var full i maggots! USCH! Får rysningar...
Hon hade pratat med en slaktare om fenomenet, och tydligen så har grisar överallt små flugägg, som trots att öronen torkats etc finns kvar. Yummi.

Nu ska jag sluta göra en höna av en fjäder och städa mitt kyffe så det blir ett hem igen.

Så till er alla... från mig och de mina... önskas en riktigt GOD JUL!!!


image50
I've been looking for freedom... Haha!


hard working woman



...back on track!

Well. Ja. Efter en veckas semester och en veckas sjukdom har jag nu kämpat mig igenom första arbetsdagen. Känns som att man blivit lite ringrostig, men kom snabbt tillbaka. Hur som helst känner jag mig helt slut nu, skönt att bara vara hemma. Fick nyss ett psykiskt sammanbrott i trappen då jag verkligen inte hittade min hemmanyckel hur djupt jag än grävde.
Frustrationen ökade av ett frenetiskt blinkande lysrör i taket. Shit, sätt mig under ett sådant en hel dag och jag skulle tugga av mig knogarna. Känns verkligen sjukhuskorridor med sterila väggar på väg emot Gröna milen, vet inte varför.
Nåväl, fick efter att ha tömt väskan på diverse mer eller mindre sannolika prylar rätt på hemmanyckeln och kom innanför dörren, där psyklampan ersattes med mysiga juleljus och skramlet av alla mina vaktmästarnycklar utbyttes till stämningsfull julmusik. Tack.

På tal om jobbet så fick vi en bonuspresent idag, för att vi sålt så många bredband (är vi bäst så är vi bäst). Ett  set med salt och pepparkarkvarn. Det var läckert, hittade t.o.m. en bild på nätet! Snyggt va?!

image49



Missade julbordet på jobbet förra veckan, damn it! Smaskade hela förra veckan, tyvärr kände dock ingen ansvaret för att bära ut resterna, så imorse möttes man av en minst sagt otrevlig stank när man äntrade köket. Folk konstaterade att det hade luktat redan under helgen, men blivit värre nu. Undrar varför...?
Var en frigolitkartong med köttbullar och prinskorv som stod i värmen, mitt på golvet, som spred väldoften. Som en kollega konstaterade, julmaten börjar snart leva igen. Uhh. [ kan för övrigt upplysa om att någon ansvarsfull själ kände sig manad mot slutet av dagen och såg till att eländet hamnade där det hörde hemma - sopcontainern ute på gården bland liknande doftgranar ].

And guess what? Hittat mina vinterskor! Haha.. Letade frenetiskt efter mina fina vinterstövlar, nyinköpta ifjol. På min vind, mammas vind, här i lägenheten... Men icket. Övertygad om att jag tappat bort dem i flytten så måste jag ju bara införskaffa nya, kan ju inte skutta runt i gympadojjor hela vintern. Men nu när jag tog fram julpyntet, gissa vad som låg i en kartong under julsakerna?! Man kan nästan fråga sig om mitt undermedvetna anat att de legat där hela tiden, men skofetischmen i mig dolde det och jag fick en anledning att shoppa ytterligare ett par. Så nu har det blivit 4 nya par skor sedan i höstas!

Nä du glade, nu ska jag gå och fixa mig något ätbart. Och sedan koppla bort verkligheten och bege mig in i min fantasybok som jag lever i all ledig tid just nu. Blir så, får en bok jag verkligen fastnar i som jag sträckläser innan livet kan fortsätta som vanligt.

Take care, glöm inte att andas i julstressen! Eller att se det mysiga med julen :-)


And E, my sweet Ganesha, vi borde kanske bli brandmän? Eller pyromaner? Ha elden som vardag eller tända den?


sagoillusion


...why can't this little spiderpig learn that the fire burns?

Lusse lelle

Glad Lucia till er alla!! Hoppas dagen innehållit många smaskiga pepparkakor, lussekatter och ett å annat luciatåg!

[ Säger man förresten Glad Lucia? Trevlig/ljuv/mysig.. Whatever. ]

Jag förstår inte hur jag alltid lyckas komma åt insert-knappen på just detta tangentbord, som gör att det jag skriver äter upp det jag skrivit sen förut. Alltså, om jag går tillbak och måste skriva om ett ord så försvinner det jag skrivit efter ordet. Typ.

Har varit hemma nu hela veckan, till en början helt "golvad" men nu börjar jag känna mig riktigt pigg förutom snuvan som envist är kvar. Svängde förbi Emma på lite julfika, där jag dock upptäckte att rösten inte höll för så långa diskussioner. Så med andra ord blir det hemma imorgon också. (Alla som har jobbat/jobbar med att tala i telefon hela dagarna vet att det inte är någon hit att blanda förkylning och trevlig slash överhuvudtaget fungerande telefonröst. Mjaae).

Varit riktigt skönt att stanna upp, hinna landa och bara göra ingenting hemma. Hållt på joxa runt så mycket överallt och med allting samtidigt som jag jobbat att det kännts som att jag aldrig hunnit med att bara vara. Man får passa på när man är sjuk!

Nu ska jag knata (än så länge knata, snart springa) iväg till bussen. Så fort det närmar sig jul så ökar familjesuget. Med andra ord tänkte jag bege mig mot centrum för att gosa ner mig (insert igen.. damn!)  i soffan med familjen och katterna. Lil'sis har bakat lussekatter, så tänkte mumsa det också. Wie! :-D

image48


Avslutningsvis vill jag ta med ett citat jag läste i senaste numret av Buffé (trogen Ica kund som man är dimper den ner en gång i månaden. Ännu ett plus, utöver vuxenpoängen jag får för Ica-kortet).

"Det har ingen betydelse för hälsan vad man äter mellan jul och nyår. Det som betyder något är vad man äter mellan nyår och jul".

Ha! Så med andra ord: tryck i er med gott samvete! Vad ska man annars ha ett nyårslöfte till?! ;-)

Näsdukssöndag


Dunderförkyld - igen! Fast denna gång är jag förkyldförkyld, inte bara lite småsnorig.


image43 <----- My best friend, and for the moment my only friend.


Så denna helg blev inte riktigt som jag planerat, hade varit huslig och bokat tvättstuga till idag men tji fick jag för den tanken, när jag knappt tar mig ur sängen. Har suttit i soffan och sett Shrek 3 och knaprat pepparkakor (det är väl ett tecken på att man blir frisk, att man är sugen på "mat"?). Vilken bra film! När jag blir stor ska jag bli ett grönt träskmonster. Eller nja. MästerSara i stövlarna, I belive.


image44 
Pepparkakan i Shrek. I ate your buddies...


Men hallå tänker nu alla pepparkaksaktivister, hur fan kan du käka pepparkakor samtidigt som du ser en film där det är en jättesöt pepparkaka med i?! Well, sådan är jag. Säg att jag sett Hitta Nemo, då kan jag ändå äta fiskgratäng till middag. Utan problem. Ingen eftertanke. At all. Nu lät jag onödigt kallhjärtat, kanske är för att min massproducerade Mormor Annas (eller något liknande pepparkaksmärke) har ytterst lite att säga till mig och inte är det minsta karismatisk. Hade jag däremot sett ett program om djurplågeri hade det verkligen tagit emot att sitta och slafsa i mig en biff direkt på det.

Nu är jag ju faktiskt sjuk och har en anledning att inte träna och bara sitta och tycka synd om mig själv och unna mig en massa "krya-på-mig" gott. Men annars: vad hände med all tränings-friskus-anda jag lyckats båda upp innan resan? Gone with the wind, milt uttryckt. Hittat på den ena sämre undanflykten än den andra för att inte träna, och bara ätit skräp vid oregelbundna tider. Mitt onyttiga liv tar över så fort jag blir ledig, vad skulle hända om jag blev arbetslös? Eller fick semester? Lika träningsmotiverad som en gatsten...

Något jag däremot finner mycket större nöje och motivation i är att adventspynta. Gjorde det här om dagen, lite smått sådär. Nu till nästa helg (eller fuskar nog till det och tar det mitt i veckan istället) ska jag ta fram julsakerna. Yey! :-)

   
Se så mysigt det blev!

Nu ska jag pallra mig vidare. Typ till sängen. Göö' kul!

Take care!

[ over and out ]




home sweet home?

Hello!

This little Spiderpig is back on track. Eller ja. Hemma i Luleå iallafall, känner mig dock lätt ringrostig inför vardagen och vet inte hur jag ska ta till vara på de två semesterdagar jag har kvar. Gosch.
 Jag landade hemma i Luleå igår kväll, efter att få väntat lite extra på Arlanda på ett försenat plan. Emma blev kvar en dag till, då stackaren åkt på vinterkräksjukan som verkar härja runt hela Stockholm. Själv är jag inte heller tiptop på den fronten, liksom Lina och Dennis. Rena krankenhaus. Ihh.

Men har varit RIKTIGT skojiga dagar! Inte så mycket shopping som jag planerat men what the hack, gjort mycket annat istället. Det mesta har faktiskt kretsat kring mat/fika i olika former eller alkoholintag i olika former. I vart fall om man ska tro på bilderna, men bilder säger ju inte allt (eller var det så att en bild säger mer än tusen ord?). Vi har då hunnit med flera fikavarv, sushi, veg. lunchbuffé, McDonken, hemmalagad quornmiddag och småplocksmiddag m. ostar, oliver, grönsaksdip etc. Och faktiskt bara två utekvällar. Lördagen när vi var nyanlända for vi ut och svängde våra lurviga på Pigall, en rätt nyöppnad gaybar där jag och Emma var paret (haha). Såg även resans första och enda kändis (läs B-kändis) Linda Rosing. Sista kvällen, dvs tisdag (gå ut på en tisdag tänker ni nu, men hey nu snackar vi Stockholm, inte en liten håla som Luleå) kände vi behovet av en obligatorisk utekväll med våra värdar. En sorts reunion från Thailand. Kvällen slutade på Kelly´s, ett hårdrocksinspirerat ställe med lakritsshot för 19kr/st. Riktigt soft ställe, ett sånt där stammishak som man kan sitta och hänga på i goda vänners lag. I like.

Och som sagt, nu är jag hemma. Till frågan: home sweet home? Man kan säga såhär. Tycker om att ha mitt eget ställe, ja. Men känns inte särskilt bra att vara tillbaks i Luleå, redo för ännu en dag på Telia på måndag. Tack men nej tack. Jag och Emma, dessa rastlösa själar, har börjat spåna på att flytta ner till storstan. Bara för att prova på. Men det som tar emot i första läget är väl vart man ska jobba... Och med vad. Vore nästan bättre att plugga något. Nånii, den som lever får se.

Haha, något som ständigt kommit upp på tapeten denna resa förutom mitt och Emmas påstådda förhållande till varandra (ha-ha-haa) är detta med dialekter, och då syftar jag på norrlänskan. Våra hjoo, varsch, börsch, ids, tjorvigt... Alla dessa ord man inte tänker på men som folk söderöver reagerar på. Och att vi ofta säger jooo, när någon sagt en mening. "Vad ska vi göra?" "Jåå... vi kan ju se film". "Allt väl?" "Jåå.. Det är bra".

Tänkte avsluta detta inlägg with some pics, enjoy! Får skriva mer en annan dag när jag känner mig fräschare.

Take care!

      
     

RSS 2.0