update

Well, semester är ingen ursäkt för att inte uppdatera alls - möjligen för att uppdatera mer sällan?! ;-)

Vår semester har börjat bra, sovit ett par nätter i stugan och vad är det man gör bäst där? Ingenting alls. Vi har läst, kollat lite tv, surrat på med mamma och pappa, myst i solen, farit en sväng till Roberts päron i Sunderbyn och druckit kaffe, kommit hem, läst lite till.... Precis sånt som är så skönt att göra på semestern - kravlösa, icke krävande sysslor! Hade jag haft ett trädgårdsland hade jag tveklöst "påtat på" där.

Till helgen väntar lulekalaset, som bekant har jag noll och inget sug efter att kalasa. Kan det ha med det bristande artistutbudet att göra? Mina tappra slantar jag hellre lägger på annat? För det blir rätt dyra öl att betala in sig enbart för att sitta i öltält! Anyway, jag och Emsi tänkte kolla in stan ikväll (gratis är gott), suga på någon kall och leka helgfestival på eb torsdag. Robert skulle också ut eftersom Skaburbian spelar. Perfekt - se folk, äta festivalmat, digga något band - och allt är gratis! (utom öl och mat såklart).

Får se om vi har någon förfest till helgen för att känna lite partygung innan gästerna drar ut på kalaset. Eller om vi flyr fältet och hyr någon stuga i ingenmansland för att slippa suget....

Resten av semestern är ännu oklar, vi pendlar mellan sista minuten till exempelvis Grekland, hälsa på Roberts kusin på Ibiza (hyr hus där), något billigare alternativ som en weekend till exempelvis Prag/Paris/London, "bara" hälsa på i Stockholm..... Jag vill ut på bilsemester, styra bilen genom Sverige och se vart vi hamnar. Robert är anti eftersom han i så fall vill ta motorcykeln (blir lite svårt ja, har ingen lust att sitta och frenetiskt krama om hans midja på vägar med 110km/h utan "ryggstöd"). Vi får se!

Nu ska jag sluta nörda och göra mig redo, ska möta Emsi på udden snart och har lite rakning att utföra innan jag är redo för playan!

Take care!

semester!

Semeeeeeeeeeeeeeeeeeeeester! Yeeey!! ÄNTLIGEN!

Eftersom mitt liv kretsar kring SMHI:s och YR:s väderleksrapporter kunde det igår konstateras att vi utan dåligt samvete kunde sova en stund idag - de hade lovat regn. Sånt hör ju faktiskt semestern till, att få snarka längre än 06:15. Så snusade på tills väckarklockan ringde 11:30, väcktes mer död än levande. Har väl en del att sova igen...

Som sagt it's a rainy day, så tänkte börja semestern med lite nytto-ärenden på stan. En mathandling skulle nog också sitta på sin plats, dagens frukost bestod av kaffe och rostmackor med flottost. Inte riktigt min standard frukost om jag får välja!
Ikväll blir det mest troligt en sväng på Allstars, Emsi var i partytagen och även Emelie och Jakob verkar ha utgångstankar.

Nu ska jag återgå till mitt kaffe innan jag gör mig redo för dagen. Det jag egentligen ville ha sagt med detta inlägg var:

SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER SEMESTER!!!!!!!!!!!

Take care!

utbildningsvånda

Åååååhhhh.... Har fått sådan utbildningsvånda! Ringde en tjej idag: "Hej, jag läser till arbetsterapeut och ska börja sista året, tänkte kolla med dig om du har några frågor?". Lite ställd och smått generad fick jag mer eller mindre hitta på ett par frågor medan hon berättade lite allmänt om utbildningen. Blev jag säkrare? Svar nej.

Vill jag ens läsa arbetsterapi? Eller är det en desperat handling för att slippa ifrån ett jobb jag inte kan leva med?

I don't know.

Anledningen till att jag fick ännu kallare fötter var att jag sa att jag ville rikta in mig mot företagshälsovård, hon förklarade att det var en ytterst liten del som gick åt det hållet och att man då  måste vidareutbilda sig efter programmets slut. Största delen gick mot äldreomsorgen och strokepatienter. Eh, hmm. I sanning mycket givande, men inte riktigt vad jag sett framför mig. Även att den mesta litteraturen var på engelska, mycket anatomi och kunna namn på alla kroppens muskler (hello Emsi...). Jag känner bara.... panic.

Hade jag läst detta program om jag inte jobbat där jag jobbar? Hade jag läst detta program om jag inte varit en sådan coward och följt mina egentliga ambitioner och flyttat till ny ort? (läs; dietist, folkhälsovetare)
Borde jag istället läst något som inte är så inriktat mot ett visst yrke? Läser du arbetsterapi blir du arbetsterapeut, läser du beteendevetenskap kan du jobba med allt möjligt. Exempelvis.

Men. Fakta är att jag ger det en chans. Sant, jag sökte för att jag måste - men inget ont som inte för något gott med sig och om inte annat så får jag väl upp ögonen för vad jag vill plugga?! Och sant igen - jag vill inte flytta. Jag har inget behov av att flytta. Visst hade det varit trevligt för en kortare period på säg max ett å, men inte längre. Jag har min familj, min släkt, alla (nästintill) vänner, pojkvän, min hemstad med mera här. Min trygghet. Min grund. Varför sopa undan allt jag står på och börja om på nytt? Har alltid varit sådan, när jag skulle sluta på dagis våndades jag inför skolan, när jag skulle börja på mellanstadiet ville jag inte lämna lågstadiet, samma med högstadiet, med gymnasiet...

Visst, jag har lätt för att lära känna nya människor. Visst, man kan ta lärdom av förändring. Men jag vill inte.

Så - jag kommer börja läsa till hösten. Jag kommer ge det ett halvår/år. Jag kommer till och med ge det en ärlig chans. Fungerar det inte får jag ta det vidare därifrån. Kanske är jag då mogen att flytta någonstans? Kanske känns det lockande? Kanske har jag hittat ett program att läsa på distans från annan ort?

Oj nu blev det visst väldigt seriöst såhär på tisdagskvällen. Avrundar med lite pics från när släkten från Sundsvall var på besök förra veckan!


Mamma med hennes kusin Birgitta, även resten av Sundsvallssläktingarna


Sis förbereder så mycket som fem tacogratänger! (behöver jag säga att det blev kvar rester?!)


Tremänningen Josefine busar med bubben


Me and big'sis - ja det var varmt, nej jag hade inte puder med mig ;-)


Hade egentligen velat gå en promenad för att rensa skallen lite, blev så fint väder också. Men klockan är rätt sent och kan nog glömma att kunna övertala mr R om en nattlig promenad när han har öppning imorgon. Så får gå och dyka ner i någon av mina deckare istället!

Take care!


vill hem!

Åhhh vad jag vill hem, inte jobba! Rött rött rött, beordrad övertid hela veckan - sista veckan innan semestern. Vadå moraldödaren nr 1?!

Men. Som sagt: sista veckan innan semestern! Som jag längtar! Nu kommer jag aldrig (förhoppningsvis, i alla fall inte på länge) jobba en måndag förmiddag här, efter idag ingen mer måndag, efter imorgon ingen mer tisdag (eller stängning för den delen) osv. Så jag springer som en galning efter moroten jag har framför ögonen och försöker hålla modet uppe!
Igår var en väldigt skön dag, for ut till stugan där Hanna och Janne också var med lillklimpen Guldus. Vi låg allihop på en filt och myste i solen, läste lite grann och fikade go-fika som mapa fixade. På kvällen blev jag utbjuden av Robert på namnsdagsmiddag, han hade kollat upp för flera månader sedan när jag hade namnsdag och planerat in en middagsbjudning. Love. Vi åt på Waldorf, satt och försökte undvika värmedöden på deras uteservering. Åt någon halstrad lax som var riktigt delikat, mysigt var det också.

Funderar som bäst vad man ska hitta under semestern. Någon form av tripp vill jag göra, antingen med bil eller flyg. Gäller bara att få ihop alla trådar och viljor!

Nä nu är min rast slut sedan 5 min, svara svara svara!

Take care!


måndag

Måndag och två arbetsveckor återstår!

Kom in på skolan! Yiiiiah! Så till hösten sätter jag mig med näsan i skolboken och läser arbetsterapi, spännande och nervöst på samma gång.

I helgen var det dags för den årliga stugfesten hos Peppe, lika trevligt som vanligt. Kvällen bestod av grillning, brännboll, bastu och bad. Som vanligt satt jag spikad i bastun och väckte beundran hos karlarna eftersom jag var den enda tjejen som stannade kvar länge i bastun. Jag och Robert var först in och sist ut. Alla timmars bastubadande varvat med öldrickande (vatten? vad är det?) och värst - spritdrickande (någon som lät en flaska gå runt, smart idé det där - sprit i en varm bastu...) gjorde att min söndag inte riktigt kunde upplevas på rätt sätt. Varvade soffliggande framför tvn med pizzainköp och godissnaskande. Men men, är bara stugfest en gång per år!

Här kommer lite bilder från kvällen:Blev lite smått avis på Peppes coola vattenskoter... Som tyvärr var trasig kvällen till ära! (so he says...)

Nu ska jag göra mig redo för stugan, våra släktingar från Sundsvall är på väg upp så det bjuds på middag! Trevligt!!!

Take care!


nedräkning

Ugg... morgontrött

Nu arbetar jag mig in på tredje veckan innan semestern, nästa vecka blir det andra veckan innan semestern - sen går det segt! ;-) Sista dagarna brukar vara ohyggligt omotiverande... Men efter det: semesteeeeeeeeeeeeeeer!

Hallelujah

De röda köerna från helgen verkar onekligen ligga kvar. Det blir lite domino-effekt när det åskar: våra köer blir röda, nätsidans köer blir röda, teknikernas köer blir röda, kunderna ser rött... Denna åska!

Lyckades lägga mig i tid igår, somnade väl 22:45 eller så. Vaknade vid kvart i två, såg att sängen bredvid var tom. Gick upp och hittade Robert geekandes framför Xbox:en. Han kom och la sig och somnade då som en baby, själv lyckades jag inte somna om på ett bra tag. Så frågan är ju hur mycket sömnvinst jag fick av min tidiga kväll? Men bra att försöka få in en ny sovrutin om inte annat!

Dags att dra mitt strå till stacken och slänga mig in i svaret igen. Men först - mer koffein.

Take care!

Kiddo

Alltså. Detta med barn. Låg i sängen för att plöjja igenom min deckare, lagt mig i tid och allt. Istället började tankarna flyga iväg så då tänkte jag att det är lika att sätta sig här en sväng och ventilera.
Har diskuterat dessa barnfunderingar med de flesta men måste ventilera lite till.

Jag har kommit fram till att jag är en barnpendlare. Eller periodare, om man hellre vill. Mina jag-vill-ha-barn-nu svängningar går upp och ner. Från jul och några månader framåt var det illa, trots en nästintill 0%-ig chans till graviditet kunde jag nästan gråta när jag trots allt fick min mens. Min fysiska längtan har funnits där sedan jag var ca 15 år och har bara växt sig starkare med åren, så den nu kan vara rent av plågsam mellan varven.

Men. Nu är jag inne i en jag-är-inte-redo-period. Det skulle det komma väldigt olägligt just nu - utbildning till hösten (tack och hej supporten), eventuell utlandsresa till vintern och [framförallt] ett inplanerat motorcykelkort nästa år om allt går som jag vill.

Tar livet slut vid barn eller får det bara en ny vändning?

Skulle oavsett aldrig vara samma Sara, utan skulle vara Mamma-Sara. Som måste sätta mitt barns och på så sätt min egen säkerhet först. Glöm fallskärmshopp, exotiska resor och andra livskickar. Istället bamseklubben, lekparker och barnsnuttande. Allt har sin tid, men inte just nu. Vill hinna med alla drömmar först!
Skulle ödet vilja annorlunda och tillökning av storken knackade på dörren skulle jag utan tvekan bli överlycklig och anpassa mitt liv efter det. Hey kiddo!

Men får jag välja just nu så vill jag ha den oberoende friheten.

[ Back to bed, arbetsdag imorgon också! ]

Over and out!

RSS 2.0