less.nu


Så. Jävla. Less.

Ibland känner jag bara för att spy på allt som har med mänskligheten att göra, hur bittert nu inte det kan låta. Och då framförallt på brudar a.k.a tjejer. Varför ska alltid tjejer ha sådana spel emellan varandra? Jag är så förbannat trött på allt sån skit att jag drar öronen längre tillbak än innanför pannbenet så fort jag känner minsta vibb av dessa fasoner. Vi snackar två-och-två. Vi snackar bakomryggen.  Vi snackar alla dessa jävla spel som vi tjejer (jag kan ju inte skylla ifrån mig, sitter ju själv här i högsta grad som tjej, även om jag känner mig som en hyfsat rak och snäll individ - misstolka nu inte detta som självgodhet). Får lust att knöla in en stoppad strumpa innanför byxorna, spänna musklerna och säga "Men tjena grabbar, se här, jag är en av er, jag är en i g ä n g e t".

[ Usch! ]

image92
                                                   Funny fucking bunny

Kvällen blev inte riktigt som förväntat, sitter här och mår som en pytonorm (märks det?). Var kanske lite väl optimistiskt av mig att köra från 0 till 100 efter min detox. Inledde starkt med fika på eftermiddagen, både tårta och kletkaka i mångupplaga. På det förkväll med chips och vin följt av tre rätters (kolesterolhalt, någon?) på Cooks.
Nu mår jag rent utsagt piss-illa och är förbannat bitter och less. Känner för att dra på mig en gammal brun skabbig yllefilt och gömma mig från världen. Typ. Plantera mig som en röd blomma på mars eller något. Besitter du dessa magiska egenskaper så please.

Jag är inte alls bitter, inte alls. Inte det minsta. Nu ska jag gå och sova. Länge, djupt, skönt, läkande, glömmande. Hoppas jag vaknar och mår bättre till både kropp och själ.

Tack hej.

Snart helg!


Gud så skönt att det endast är en ynka pynka  arbetsdag kvar och sedan ledig helg. Dessutom är det verkligen bara en dag kvar på jobbet, min sista arbetsdag i kundtjänst. På måndag är det bara att sätta sig i skolbänken igen för supportutbildning.

Imorgonkväll blev det hux flux bestämt att vi ska ha en avslutning med teamet, eftersom ca hälften ska iväg på nya uppdrag. Ska bli riktigt roligt, först sitta hos en i stan och snacka, dricka lite vin och äta lite nötter/chips, för att sedan bege oss in till stan och äta på Cooks (vi blir bjudna, såklart ;-)..).
Blir andra utgången sen nyår, var teamet jag var ut sist också. Väldigt städat av mig. Så jnu är jag helpeppad! Inhandlat en ny garderob lagomt för tillfället, har nu två partykit jag väljer emellan. Hmm. Knepigt knepigt det där med klädval, eller vad säger ni alla tjejer?!

Och dessutom, högst lägligt: min detox är slut. Igår var sista dagen. Känns rätt ovanligt, nu får jag äta vad jag vill igen och inte gå och surpla en liter yerbadrain per dag. Nu är det bara back on track, och börja förgifta kroppen igen. Nä, ska vara snäll med mig själv, men dock inte hålla alls lika strikt som under själva detoxen.

Ska ju bjuda på fika imorgon på dagen, upptäckte nyss att jag inte har någon elvisp. Funny bunny att vispa 5 dl grädde för hand. Eh. Tror jag gör det på jobbet så folk sympatihjälper mig, trots allt är det väl det man har ett team för om jag förstått det hela rätt?!

Var på body pump idag efter jobbet, slut i kroppen kämpade jag mig upp för trapporna i ett utsvultet tillstånd. Tänk vilken energikick då jag hittar en blombukett på hallgolvet! Mamma och pappa som lagt in en bukett med tulpaner eftersom det är Maria-dagen (mitt andra namn). Så omtänksamt! Upptäckte dock att jag inte har någon lämplig "tulpanvas", fick duga med en glasvattenkanna. Något för önskelistan.

image90


Nu är det bäst att jag börjar förbereda inför morgondagen, mycket som ska packas och framförallt: vad ska jag ha på mig?! Sedan får man inte missa Skipper kl 20....

Take care!

[ over and out ]

Nybakt

Det doftar nybakt här hemma, och för ovanlighetens skull är det inte matbröd som luktar! Eftersom jag tackat ja till supporten och det är dit jag kommer gå (efter viss beslutsångest), tänkte jag att det kan ju faktiskt vara trevligt att bjuda teamet på fika såhär sista arbetsveckan tillsammans. Så bakat en kletkaka, typ en chokladkaka med knäck-kokos-täcke. MUMMA god kan jag intyga...

Har en tendens att bli überhuslig på söndagar, så även nu. Städat klart kylen (dvs tagit ut alla hyllor, diskat dessa och skrubbat insidan av kylen), bakat kakan, tvättat, handlat och nu stundar matlagning*2 och kattlådeskrubbning. Det ena mer lockande än det andra.

Inte hört något mer om Lillans "ägare", det verkar tjorva, vilket gör mig lite orolig... Vad är det för människor egentligen? Hade jag tappat min kisse och sedan fått veta vart den befunnit sig hade jag  i illfart slängt mig i bilen och kört i 120km/h och hämtat upp den. Men men.. Vi får väl se.

Igår var en rätt skön dag, självvaknade halv sju (I say no more), lullade på här hemma innan jag for in till stan med Emelie för fika och shopping. Blev ett par träningsbyxor och ett nytt träningslinne, även en klänning som jag inte bestämt om jag ska behålla eller ej. Framåt kvällen for jag till mapa och åt middag (räksallad, göö' gott) för att sedan strosa iväg med sis och se bio, Sweeney Todd. Den var bra, men saknade dock den där Burtoncharmen, även om en del av hans speciella egenhet hängde över filmen. Och väl mycket blodiga scener, blev lite för mycket så man nästan kände sig illa berörd.

Snart ska jag göra mig redo för PSI med Pernilla. Ska bli skönt! Sedan ladda batterierna inför min sista arbetsvecka på kundtjänst. KAN NI FÖRSTÅ DETTA? Kan inte jag i vart fall. Spännande att se hur supporten blir, inga säljkrav men säkert en hel del strulärenden där också.

 [ En tanke har börjat gro.. Vi får se om den får rot och växer ut till en möjlig framtidslösning. ]

Dags för kattlådan... Hallelujah.

Update innan jobbet


Har sovmorgon idag, men kroppsklockan ringde kl 7.30 så särskilt mycket sovmorgon blev det inte. Många som säger att de inte kan sova så länge på morgonen numera, kan det ha med ljusare tider att göra?
Hursomhelst är det rätt skönt att hinna fixa runt lite här hemma, för att inte nämna att jag hinner fara och träna.

Känns riktigt skönt att 7-dagars passet efter idag är över för denna gång. Ska bli grymt härligt att vara ledig till helgen!

Igår hade jag också sovmorgon, då till 12.45, Var ute och körde eftersom jag varit på intervju (återkommer till det senare) och tänkte passa på att äta lite lunch. Hade hört talas om både Hockeyrestaurangen och "Volvorestaurangen" Spisman, så svängde först förbi Coop arena, men där hade de ingen mat som tilltalade mig, så for tvärs över gatan till volvo och lunchade. Det var en säregen upplevelse. Kom in i min röda filtjacka, svarta skinnväska, svarta knähöga stövlar och svarta baskerliknande mössa på sne, möts av en matsalsliknande restaurang med plaststolar, plastbrickor och massvis med olika arbetarmän (läs traktorgubbar, lastbilschaufförer etc.) som frågande tittar upp mot mig. En viss osäkerhet infinner sig, kulturkrocken och könsfördelningen är ett faktum, men tar friskt tag i min plastbricka och sätter mig vid ett smådaskigt bord i ett hörn. Det hela var inte så farligt som det låter, men väldigt lustigt. Och tror inte jag lunchar där igen! ;-)

Men att... Just det. Jobbintervjuer. Två styckna igår, först på Relacom hos deras nätregistersupport (underföretag till Telia, sitter och letar kopplingsvägar med hjälp av kopplingscheman, hjälper tekniker ute på arbete etc) och sedan på Telia hos bredbandssupporten (hjälper kunder med installation och felsökning av bredband, digitaltv, bredbandstelefoni). Båda fasta jobb, skulle dock hellre se mig själv på Relacom. Nu blev det så att jag har tackat ja till bredbandssupporten. Typ. Blev så ställd när jag fick jobbet redan under intervjun. Blir intressant att se hur jag ska hjälpa andra med tekniska problem när jag själv känner vissa... brister i mitt teknikkunnande. Men tack och lov 5-veckors utbildning!

Och en sak till. Troligen är missans matte hittad :-(
Borde egentligen vara glad, och det är jag väl på sätt och vis, men samtidigt jättetråkigt att förlora lillan då hon som blivit min baby under den månad hon bott här. Men vet ju inte än om det är rätt ägare...

Dags att snöra på sig kläder och promenixa in mot staden!

Take care!

[ over and out ]



Säljes: lampa


Billigt. Riktigt billigt. Kan snudd på sträcka mig till att skänka bort schabraket. Right now I'm a bit pissed of.
Har en taklampa här i sovrummet som jag i 9 månaders tid klurat hur man får ner, p.g.a. dammet som ligger och samlas i den som syns väldigt tydligt när lyset är påslaget. Säkert många gäster som uppmärksammat denna sanitära olägenhet, även om det bara är systeryster som varit rapp nog att kommentera det.

Teknisk som man är har jag försökt få ner spektaklet ett par gånger men inte lyckats. Tills jag för ca 1 vecka sedan svängde förbi hos Anders och han hade en liknande lampa, så passade på att fråga honom vad hemligheten är.
"Eh, du skruvar loss den i piggen där nere?"
(dekorationen? jaha.)

Nu imorse gick en lampa, så tänkte att det blir ett alldeles ypperligt projekt att ta tag i efter jobbet! Said and done, iklädd hemmakläder (gud så skönt, kom på att det faktiskt är första gången på snart en vecka jag verkligen haft så mycket hemmatid att jag hunnit byta om) laddade jag upp med dammtrasor och nya glödlampor. Vips är lampan nere, jag duschar av den (så illa var det, ja) till missans stora glädje, alla är nöjda och glada TILLS jag ska få upp den igen.

Började försöken, glad i hågen. Efter ett tag landade en ondrynka mellan ögonen. Lite senare tillkom diverse svordomar. Och nu ligger lampan i badrummet igen, missan håller som bäst på dissekera den och jag bryr mig inte ett skvatt! Försöker nu undgå att bländas ihjäl av tre überstarka nakna glödlampor, men annars.
[ jag ser inte, jag ser inte - skygglappar ]

image89


För inte så många minuter sen var virrpannan Sara i full gång att leta sitt passerkort till jobbet med en alltmer tilltagande panik. Efter att ha tömt handväska, ryggsäck, jacka, jeans etc på innehåll ett X antal gånger är katastrofen ett faktum: jag har tappat mitt passerkort, Telia kommer stämma skiten ur mig och jag kommer bli ersättningsskyldig efter inbrott där 100-tals datorer försvunnit. Tack och lov hör en räddande ängel i form av Jenny av sig, hon har gjort en andra djupdykning i röran på desken och under en pappersbunt hittat kortet (det första jag gjorde när jag såg att det fattades var såklart att sms:a "Ligger mitt kort på skrivbordet?!). Phew!

Imorgon är det arbetsintervju gånger två, önska mig lycka till. För annars vet jag inte vad jag gör. Vad gör jag då?Tänk positivt, allt sker som det är menat att bli, kanske inte bäst för stunden men i långa loppet. Men jag hoppas hoppas hoppas på alternativ ett i intervjuföljden, so I can reach outside the box.

[ Imorgon är första dagen på resten av ditt liv ]

image88


Nej ni kanske man skulle traska in i köket och mumsa i sig en tallrik bulgursallad med kräftstjärtar och rökt lax - den du!
Sedan får vi se vad det blir av kvällen, hade egentligen varit bra om jag tog mig iväg till Inpuls för spinning/core, men samtidigt så skönt att bara vara hemma en kväll och pilla navelludd i soffan. We'll see.

Take care!

[ over and out ]

Den obducerande katten


Det var en gång en liten kisse (hon har garanterat ett namn, men eftersom hon inte valt att berätta det så får hon kallas för kisse)...

...Och den lilla misssan har nu bitit sönder sin råtta. Målet är troligen att få ut de små sakerna inuti som får musen att låta "schaka schaka". Här är bildbeviset på kattmassakern part III. Hade tänkt bjuda på före/efter bilder eftersom hon har en till identisk leksaksråtta som är hel (eller var sist den skymtades), men den är spårlöst försvunnen, trots diverse utgrävningar under alla tänkbara möbler här i lägenheten. Fyndade dammråttor. Men ingen vit liten mus.

image85
En gång i tiden hade den päls och svans


Bjussar på lite pics på lillan också, varit dålig på den fronten!

                                          image86 
Haha början på en gäspning...

image87
Stenkoll på matte, hon kanske går mot kylskåpet...?

Idag är det Alla hjärtans dag, och faktiskt alla hjärtan, så inte enbart en parens dag som många tror. Själv ska jag i mitt förkylningsslitna tillstånd hälsa på hos la familia. Hade suttit bra med att baka en smarrig tårta, men eftersom hela familjen detoxar så får det väl bli morotsstavar eller något.

Hur som haver, ha en riktigt fin Alla Hjärtans dag alla fina människor i mitt liv, och ni andra med för den delen.

[ känner mig ambitiös som skrivit två dagar i rad.. ]

E: Well, var Sanna som jobbade på hälsokost och hon trodde att detoxen hade med förkylningen att göra. Rensa immunförsvaret lite.

Immunförsvarshaveri


Jaha. Då sitter man här igen (igen, igen, igen - IGEN) med täppt näsa och akuta nysningar som inträffar var och varannan minut. Min kropp är helt ur balans, vad är detta?! Förra veckan var jag hemma från jobbet ett par dagar p.g.a att halsen var täckt av svullna körtlar, både på sidorna och framme under hakan till. Nu fick jag gå hem från jobbet igen, akut förkyld och med feberfrossa.

This is no good!
1. Min träning haverar (totalt)
2. Kommer snart bli sparkad längre än till månen
3. Kommer få börja panta burkar varje månad den 25e av alla karänsdagar.

Så på vägen till bussen svängde jag in på Smedjan och besökte hälsokostaffären där. Inhandlade ett förråd med Mivitotal Plus och Probiotika, som tydligen är bra när man har symtom som jag - dvs blir sjuk hela tiden. Trodde att jag med mitt sunda leverne låg rätt bra till vad gällde immunförsvar, här knapras det vitlök, ingefära, färsk frukt/bär för glatta livet. Men tydligen inte.Damn. Nåja, jag hoppas mina slantar var välspenderade, återstår att se.

Innan jag avvek idag var teamet ut och åt lunch på Österns pärla. Och jag säger då det, det är inte lätt alla gånger att vara vegetarian. De hade en färdig lunch meny man fick välja från, lite olika rätter. Biff, kyckling, kyckling, kyckling, biff. Frågade lite diskret vart de vegetariska alternativen fanns:

"Ursäkta, har ni något vegetariskt?"
"Eh. Nja."
"Jaha...? Har ni något med fisk då?"
"Naae."
"Nähä?!"
"Vi kan fixa stekta grönsaker om du vill."
"Uhm.. Jaha. Jag antar att det blir bra."

Jag fick genast mycket större förståelse för alla vegetarianer som jag tidigare inte till 100% förstått då de sagt att det är knepigt med vissa restauranger. Frågade t.o.m. om jag kunde beställa någon av de thailänska kycklinggrytorna med grönsaker och kokosmjölk, bara ta bort kycklingen, men det gick inte. Icket sa nicket. So long, and thanks for all the fish, säger jag.

image84
Lite rått... jag menar råa grönsaker, mus-fillibabba. Bon appetit!

Annars? Detoxen går bra, katten mår bra, bilen rullar, stormen viner och choklad är gott. Nu ska jag gå och bädda ner mig under täcket, knapra på mina piller och bete mig som man ska då man är sjuk. Behave!

Take care!

[ over and out ]



Fettisdag!


Jag har brutit detoxen. Igen. Ytterst medvetet. Och helt utan ånger(rätt).

Men då är det ju bara semledagen en gång per år, och tvekade inte en sekund över om jag skulle smaska en semla eller inte. Den var god, grymt god. Hade lätt kunnat äta en till. Eller två. En tredje? Nja.
Till middag åt jag bruna bönor med stekta quornbitar, pappa åt bruna bönor med korv och mamma åt grönsakssoppa (sis jobbade). På det semla i sockersaltad varm mjölk, mmm!

image83


Missmosse ligger här i knät, fortfarande utpumpad efter gårdagens besök då Jenny och kissen Simba kom förbi. Simba och missan har ju bott ihop, så de lekte på för fulla muggar, till mattes stress (gardiner, prylar, möbler...).

Jag vill så grymt gärna fara utomlands, tänk Thailand eller liknande. Komma bort från all ovisshet, velande och framtidsmisströstan. Få en aha-upplevelse eller trilla över ett framtidsprojekt.

Tror inte det var något mer för stunden. Och nu börjar The Beach (på tal om Thailand, eller kanske därifrån suget kom?).

Take care!


In i dimman


Ja så kanske man kan säga. Om gårdagen. Och snedsteg från detoxen, med besked! Min stackars mage fick en chock, det fröjdades i lax, pommes, vitlöksbröd, chokladdessert (!!!) och alkohol. Betänk nu att jag i en månads tid käkat veggo, no sugar, inge fett (inte av det slaget i vart fall) och inge alkohol. Men hade riktigt skoj!
Ett vinglas och Sara är i sitt essä. Med inom situationstecken en tråkig månad bakom mig kändes det toppen att vara ute på banan igen, svamlade runt och skojade och socialiserade. Lite väl mycket, kan tänkas.

Roligt också att hänga med lite nytt folk från jobbet, slutade upp med en grupp som jag vanligtvis inte alls umgås med. Först bowling, då vi körde lag och vårat regerade (utan att vara självgod), sedan mat på Olearys, fortsättning Bishops och slutstation Olivers. Måste studera alla kvitton nu också. Eller kanske hoppar det. Hm.

Tog nattbussen hem 03.10, trött som en utter, hemma är det en hypersocial misse som varit ensam i stort sett hela dagen. Matte slänger sig i säng, misse är överallt. Misse väcker sedan matte metodiskt mellan en och två gånger varje timme under de fyra timmar den stackars matten försöker få lite sömn. Försöken ges upp, till mattes förtret och misses glädje. Och nu sitter jag här. Redo att fortsätta med min detox, körde på stort imorse med Anna Skipper-special (vatten med citron+gurkmeja) följt av fruktsallad.

Och känner mig oförskämt pigg. Vad är detta?

Nu ska jag in till stan för en fika. Ha det gott! Och du. Man lever bara en gång.

Take care!

image81
Mmm, fruktsallad, även om denna är från Indien-trippen.

Detox-paus


Väderleksrapporen för dagent: Snöstorm idag också, blåser och massvis med snö, så promenadskorna blev hemma och klackarna åkte på istället. Tror dock att det är lugnare storm denna gång.

Ikväll blir det en liten paus i min detox, se det som ett litet snedsteg. Skulle ju egentligen bara kört 3 veckor, men fick höra att det är bra att köra dubbel längd när man lika är igång. Så förlängde till 6 veckor. Skulle egentligen varit klar idag, perfa tänkte jag, afterwork med teamet! Men nu blev det ju inte så... Bättre med ett litet snedsteg dock än att göra en paus på ett par veckor som jag först tänkte, fick jag höra från hälsokostaffären.

Så ikväll blir det bowling och sedan middag på Olearys, skoj! Första gången sen nyår jag ens varit i närheten av utgång. YEY! *peppad*

Känner myrorna i brallan efter att inte ha tränat på över en vecka, så är det när man har en kissemisse som är ensam hemma. Går för övrigt bra med henne, fin katt! Lagt ut en annons i annonstidningen till nästa vecka, får se om någon hör av sig.

Back to work.. Longing for afterwork...

ps. hon den där Anna Skipper är tillbak i rutan, jag är salig. Dock upptäckt att jag jobbar i stort sett alla torsdagskvällar framöver, vad gör man då? ds.

RSS 2.0