el stockholmo


Well... vad passar väl bättre än lite vinterspontanitet såhär veckorna innan julafton! Klappat och klart, jag och Emma har precis bokat flygbiljetter till Stockholm så imorgon bär det av på en liten nöjes-och shoppingtripp. Fylla på garderoben, införskaffa diverse julklappar och svänga sina lurviga tillsammans med Sture Af Plan (jag och Emsi ska leka fancy pancy för egen del lördagkväll, då våra värdar befinner sig på annan ort. Stockholm - watch out!)

Anledning 1: Jag fick en mer eller mindre påtvingad semestervecka att ta ut (efter en rad diskussioner med chefer, facket, lönekontoret och djup begrundning av semesterlagen gjorde vi en deal: tar ut 5 dagar, sparar 5 dagar. Typ.)
Anledning 2: Den rotlösa rastlösheten som ständigt söker spänning i nya upptåg
Anledning 3: Hälsa på lite gott folk nere i huvudstaden, bl.a. Lina & Dennis från Thailand-trippen. Nice!

image25
                                                                          
Impulsiva resepolers - dryga som fåSitter här och funderar på vad jag ska packa, inte för mycket - packar desto mer på hemresan. Halvvägs i Idol-semifinalen, där Andreas kan packa (på tal om packa..) sin skånska fotbollsväska och flyga söderöver.
Sett lil'sis rocka öronluddet av publiken tidigare ikväll, damn girl you looked hot! Kul att se Headcase på scen igen. Mer av den varan, tack! 

Det spökar här hemma. Eller mja. Skulle inte säga att det spökar, utan mer att någon hälsade på. Högst tillfälligt, hoppas jag. Det hela började med att jag i den lugnaste nattfriden ligger och sover min skönhetssömn, när det plötsligt smäller till bakom ryggen på mig. Klarvaken på en sekund, men vågar inte vända mig om eftersom jag legat HELT stilla, och det verkligen var en hög smäll. Efter ett par minuters mental förberedelse inför det värsta (dvs antingen en riktig människa, då av det manliga könet med kuslig rånarluva eller något sånt, eller det värre alternativet, ett drypande skelett från den värsta skräckfilm. Ett ont barn med svarta ögon. Ihhh.) vänder jag mig om, och möts av synen av min gardinstång liggandes på backen. Ett projekt som inte passar att ta itu med mitt i natten utan skjuts på morgondagen.

Morgonen efter äter jag frukost i lugnan ro, och går sedan in i sovrummet för att välja kläder. Klockan har passerat halv sju, och det är sådär tyst som det bara kan vara tidigt om morgonen då inte alla vardagsljud hunnit komma igång. Mitt morgondis skingras i all hast då klockradion (som jag aldrig använder, då det är pappas och jag föredrar mobilväckare) sätter igång på högsta volym och skrålar ut musik. Oh. My. God. Andra hjärtattacken på mindre än ett dygn. Inget inställt alarm, utan bara onknappen som är intryckt. Någon som ville göra sig sedd.

Nu ska jag gå och hämta en clementin, landa i soffan och sedan strukturera mitt packande.

Take care, på återseende om några dagar! (beräknas tillbak runt onsdag)

[ over and out]


Smile with me, Spiderpig


Jag bara fick ett infall att skriva här. För ovanlighetens skull fick jag lust att skriva för att jag bara är så där tillfreds med tillvaron. Just här och nu. Precis för stunden. Och vad är väl bättre än att skriva och låta andra smittas av lite optimism?! Oftast faller skrivandan på när det är som mörkast och man måste bli av med diverse tankar slash känslor. Men glöm inte det andra också, inte minst du Sara! (okej nu pratar jag med mig själv i andra person.. what so ever)

Men vilken SKÖN dag det varit! Promenerade in mot stan samtidigt som tupparna började gala, i vart fall hade de gjort det om jag bott mer avlägset till. Mörkret låg fortfarande, fötterna knarrade i decimeter djup nysnö, träden hade stora snöklumpar. Allt var så tyst och vintrigt mysigt att jag bara ville göra hela alltet till en stor snökramboll!
Sedan en gråzon (dvs jobbdag) innan jag mötte upp med Emma och stretchade ut både kropp och själ med yoga. Tröttheten efter gråzonen (måndagskunder, nämnt dem förut) släppte och vi beslutade oss för att ta en middag också. Snackade lite framtidsvisioner och syn på livet och tillvaron i allmänhet. Båda känner reslusten dra, även om det är så mycket ovisst just nu. Och allt detta Svensson-wannabe som ständigt kommer närmare från alla håll och kanter.

image24


Fick ny energi av detta samtal med en likasinnad själ. Och nu sitter jag här och ska börja förbereda morgondagens middag, ugnstekt kalkonfilé blir det då, mums! Innan jag så sött bäddar in mig själv för lite välbehövlig återhämtning. Vilket nyttighetskoncept man kan vara. Om man bortser från sötsuget.

Emma berättade om en film hon sett, där en kille "satt fast" i livet och fick rådet av sin psykolog att köpa en hund [okej...?]. Han gjorde detta, och som det brukar bli i filmernas värld så ledde detta självskrivet till en rad oanade konsekvenser och han fick en mening med livet. Typ. Kom osökt in på att dra det där som en parallell till här och nu, om man bortser från diverse Hollywood-flashlights. Tror ni inte att vi alla behöver en "hund" ibland? Något som leder till nya händelser som man inte anade i förväg, och som man lär sig något av och utvecklas som människa. Sedan att det inte behöver leda till enbart bra saker, även dåliga är ju en lärdom. Frågan lyder: Vad är din hund? Och har den dykt upp än?

Nu pallar inte mina iskalla fingrar att skriva mer (vad hände med det humana plusminusnoll vädret!?). Tror jag tar en varm dusch innan jag börjar med köksbestyren.

Take care, people.

[ over and out ]Crash boom bang, spiderpig


"Spiderpig, spiderpig does whatever a spiderpig does...". It´s still there, will it ever go away???

Kalaskrock bidde det idag, då Emma fyllde år igår och syster fyller år imorgon, och båda kom på den genialiska idén att lördag vore den ultimata kalasdagen. Så jag for på Ulles men åt nog för två kalasfiranden. Tanken var att jag skulle fara över till Emsi sedan och delta i vindrickandet, men pensionär som man är tog tröttheten överhand och soffpotatisen höll mig hemma. Jobbade ju faktiskt hela dagen, och förkyling på G, så är nog bra att stanna upp.

Ta tjuren vid hornen brukar man ju säga. Och många gånger är det väl en sanning. Ta tag i det man bävar inför och att förhoppingsvis gå stärkt ut ur det hela. Tog själv en liten tjur i hornen idag, samlade ihop mig för att se om isen bar. Och det gjorde den. Än så länge. Får vi se om det blir ett bakslag av det hela eller om det var plåstret som behövdes över det ömmande såret.

Idag är det en månad till julafton. Jag tänker blunda stenhårt iför julstressen, inte låta den förstöra stämningen. Utan rikta in mig på glöggen, julbaket, gemenskapen och de tända ljusen. Sådeså!

Vad händer nu då? Inga bra svar. Den som lever får se. Och den som inte lever får också se men ur en annan synvinkel.

[...Och så levde de lyckliga i alla sina dagar, amen. ]

Take care!

Åh just det. Höll på glömma. Jag har haft en sträckt muskel i axeln (jag med mina muskelåkommor) men den känns bättre nu.

Åh just det nr2. Vem fan är det som har ringt sönder Tv4:s växel och röstat kvar Andreas i Idol? Vem vem vem? Why why why? Skandal är för milt uttryck. Jens-flashback, och det är inte positivt. Uhhh...

Nytt försök: Godnatt.

Moj


Spiderpig är rastlös och rotlös...
 kl 23:32 - Uppdatering


(spiderpig temat fortsatte idag, suttit och nynnat hela dagen på jobbet)


Min rastlösa rotlöshet blev till en biltur istället.Tanken var att jag skulle träna, men sis var slö [host]. Hade redan varit på spinning tidigare under dagen, men vad gör man inte för att bli av med överskottsenergi?! Istället hälsade jag på Pernilla ute i Bullerbyn, förlåt, Sunderbyn. Sak samma, med alla snöiga hus och ljus som strålar värme. Såg Underbara älskade, nice very nice. Gripande. Visste redan att den skulle vara bra, trots min syn på majoriteten av svenska filmer, men här och där finns det ju faktiskt pärlor. Glögg och pepparkakor bidde det också! Körde hemåt, precis framme vid gäddviksbron (som alla vet är det då inte många meter kvar till Bergnäset. Gäddvik-Bergnäset. Nästan som hemma.) Men tji fick jag, Gäddviksbron var avspärrad, och fråga mig inte varför för ingen vägarbetare så långt ögat kunde nå. Efter en del svordomar och en mer eller mindre graciös vändning av 740:n fick jag vända om. Och köra tillbaks mot Storheden. Köra längs E4:an. Passera Notvikens industriområde. Genom stan. SEDAN Bergnäset. Någon som hört uttrycket gå över ån efter vatten?


En tanke som slog mig såhär på tisdagskvällen: om du var riktigt ovän med din granne (nu snackar vi inte lite muttrande över att grannen får en torr tidning medan din blir regnblaskig i brevlådan, utan riktigt bitter grannrelation), skulle du då komma överens med denne att ni ska ställa upp i TV? Eller ännu hellre, om din älskade granne anmälde dig utan ditt vetande, skulle du hoppa på tåget? Inte jag. Den som har ett bra svar får gärna återkomma med det till mig, tack.


(detta handlade för de som inte fattade om 3:ans nya realityprogram grannsämja)


Imorgon är jag ledig. Jobbar lördag, så därför ett fripass mitt i veckan. Ska bli skönt! Trött i kropp och själ som en 90-årig gråsten.


Ska knyta ihop mig nu. Under mina dubbla täcken (vädringsluckan bredvid sängen går inte att stänga, efter diverse frostskador kom jag fram till att två täcken nog inte är en så dum idé).


Take care!


[ over and out ]


Beware of the virus...


Just nu känns det som att Luleå är en enda stor grön, slemmig förkylningsbakterie. Höger och vänster om mig hostar och nyser folk, och känner själv att jag håller på bli sjuk.. igen.. igen.. igen.
Så istället för att jag och sis körde på den inplanerade träningen bestämde vi oss att köpa massa godis och se film - där snackar vi äkta Sara-anda! Allt eller inget ;)

Såg Spiderman 3, den var bra. Och efter filmen och smånynnat Simpsonsfilmens parodi på Spiderman-låten.
"Spiderpiiig nanana". Till mina släktingars förtret!

Nyinköpt:

1. Köpt mig en ny mössa idag.
2. Köpt nya théer
3. Handcréme för mina vinternariga händer

Nu ska jag gå och koka en kopp kvällsro som varvar ner min sockertopp.


image23

"Spiderpig, spiderpig. Does whatever a spiderpig does. Can he swing from a web? No he can't, he's a pig. Look out, he´s the spiderpig"

Tack


Vill börja med att tacka alla fina människor som finns i mitt liv just för att ni finns där. Jag är så lyckligt lottad som får ha er runt omkring mig. Mina underbara vänner för alla galna upptåg, alla roliga stunder, alla skratten. Och för stödet och uppmuntran i de stunder när man mår som sämst och känner livets meningslöshet. Då ger ni mig livsgnistan åter. Familjen för deras trygga gemenskap som alltid består. Tryggheten. Kärleken. TACK.

[ Hade just ett långt samtal med en av ovan nämnda människor, som vände tårar till skratt. Det är inte ofta nog man stannar upp och reflekterar över det man har, och känner tacksamhet för detta. ]

Nå. Annars då! Sen sist har det hunnit personalfestats, och det med råger! :P Haha! Enda trösten är väl att chefen var onyktrare än jag...
Men var riktigt, riktigt roligt! Fasen så skoj! Först en dag med uteaktiviteter (i regnet, tur att jag hade gummistövlar), typ "nu ska hela teamet ta sig från punkt A till B och endast 23 ben i backen" etc etc. Sedan fick vi tillfälle att promenera på glödande kol. Jag avböjde, till skillnad från resten i min grupp. Sedan bastade vi innan vi gick till en god trerättersmiddag, liveunderhållning (folk var taggade redan under förrätten) och en kväll full av dans, vändor i baren och småflörtande med nattportiern efter nattmackor. Haha!

        Some party-Telianer

Nu har jag kört tequila med bossen, druckit prima kvalitets rysk vodka, dansat bugg vid receptionen och fått en kollega smutskastad p.g.a. en kommentar ifall jag var gravid. Den ni!
[ För övrigt, kan meddela att dagen efter när utbildning/diskussion drog igång kl 9, var folk lagomt taggade och fräscha. Huvudvärkstabletterna gick laget runt... ]

 Lite slitnare dagen därpå...

Lite lustigt, hade precis bett att få låna Emelies Självkänsla nu! när vi fick just den boken som avslutning på lördagen. Passande!

Jobbade övertid söndag, så känns som att jag varit på G nu ett tag, ska bli gode skönt helg. Ska bara slappa, slöa, sova.. Och en del annat.

Nu ska jag iväg till stan och ta en fika med Emsi! Och sedan handla, första gången på tjaa, två veckor. Mja.

[ den som kan känna glädje för lite har mycket att vara glad för ]

Take care!

Uppe med tuppen...


Det var länge sedan jag satt uppe och helt klar vid denna tidpunkt på dygnet.. Men när jag vet att jag ska iväg någonstans måste jag stiga upp tidigare för att hinna packa klart det sista och självklart tar det ca 30 min under beräkning. Sedan är det bara att rulla tummarna.

Snart bär det iväg på personal-happenings. Ska bli spännande, och förhoppningsvis göö' roligt! Bussen går till Nordkalotten vid 12, sedan blir det lunch där innan vi spenderar eftermiddagen ute med olika aktiviteter (laddat upp med vinterjacka, täckisar, halsduk, pannband, tjocksockar - you name it). Framåt kvällen är det enligt schemat middag och sedan musikunderhållning.

Vi har fått en packlista också, med en del konstigheter...

- Liten handduk (som du inte är rädd om)
-1 trårdrulle
- 2 plåster
- Badkläder

Vad ska detta betyda.....?

Kommer hem igen imorgon, kl 9 drar aktiviteter igång igen och före det ska man ha hunnit klämma i sig frukost. Well... Dagsformen på alla lär vara lite smårisig ;) Vid 13-tiden är vi hemma igen.

Nej nu måste jag gå och packa på mig ett lass med kläder innan jag börjar knata ut till bussen.

Take care!

[ over and out ]


Vardag

En vanlig dag, en måndag som vilken annan.

Dagens + lista

1. Hela teamet blev utbjudna på lunch av chefen på Kulturens hus. Gott och trevligt!
2. Fått nytt team, 7 st nya har kommit till oss, kul!
3. Yoga direkt efter jobbet, en viss del av stressen släpptegenast. Och oviga musker töjdes ut.
4. Tagit fram min röda vinterjacka, glömt bort hur mycket jag gillar den!

Dagens - lista

1. Stort jävla minus för att jag i slutet av dagen fick veta att kund sökt mig och jag ska inleda morgondagen med ett obehagligt kundsamtal. Uuuh.
2. Irriterande känslan av att någonting ligger och pockar som måste göras (anldeningen, se ovan)

Längtar till fredag, då vi ska ha övernattning på Nordkalotten med alla fast/bredband team. Övningar och sedan mat/musik/partaj. Nytta och nöje ;-)
Brukar tydligen inte vara helt nykert... Och folks engagemang brukar tydligen vara starkare under fredag dag än lördag morgon, hee.

Nu ska jag dansa vidare, duscha, göra ansiktsbehandling och dega ihop med en bok. skönt.

Här hade det passat bra med en käck slutkläm, eller någon djup tankeväckande livsfilosofi. But I'm sorry, har kortslutning.

[ ...and I'm the greatest lie to walk this streets and I stumble on my own feet ]

Take care!

Uppdatering 15 min senare:

Kan bara kallt (ha-ha.) konstatera att någon tycker det är en bra idé att stänga av varmvattnet utan att meddela hyresgästerna. Detta upptäcktes väl på plats i duschen.

Halloween vs allhelgona


Detta är helgen då folk spökar ut sig (bokstavligt talat) på kvällarna, slår klackarna i taket och flänger runt, och under dagtid i stillhet tänder ett ljus och ägnar tid och tanke åt sina nära som inte finns kvar längre. Diskussionerna är många angående att vi tagit in amerikanska halloween hit till Sverige och att det ska ta ut vår egen högtid. Jag lever på visionen att det rör sig om två så pass olika ändamål att de inte tar ut varandra utan att man kan fira både och. Man kan inte jämföra dem mot varandra.

Igår var det iallafall afterwork med Emlan-semlan. Slutade halv fem, hastade in på toa och gjorde en snabbuppfräshning och drog på mig ett bälte - fit for fight! Hann även springa förbi systemet och inhandla en liten vinare (som för övrigt bodde i min väska under resten av kvällen eftersom vi aldrig fick rätt på en öppnare) innan jag mötte upp med Emelie utanför Bakfickan/Olivers vid 17.

image10

Massa mat av olika slag

image11
Jag låter mig väl smakaÅt en massa mat, allt möjligt gott. Gravad lax, räkor, ost m. kex m.m.m.m. Återvände en 3-4 gånger till buffébordet för att fylla på! For sedan hem till Emelies syster för lite öl and deep talk. Kvällen fortsatte med en sväng på O´learys innan vi kvart i elva for till Cleo. JA, vi var först. JA, de hade inte ens på musiken. Och JA det var pinsamt. Grymt pinsamt. Men Emelie envisades med att hon inte ides köa, och var ju trots allt hennes kväll så gav med mig. Pluset var att det fanns gott om sittplatser.

image12
Em dansar järnet! Haha

Folket strömmade till såsmåningom (efter 1½ timme), Stina och Pernilla kom ut även de. Sedan fortlöpte kvällen, inge speciellt hände utan var mjölkblaskigt medelmåttig sådär.

Ikväll ska jag ut till stugan var det tänkt, hälsa på mamma och pappa som jag inte sett på länge. Och äta tacos med vitlökssås -  MUMS! Sedan får vi se vad som händer och fötter, eventuellt möta upp med Markus efter att han slutat jobbet, den som lever får se.

Jag har en lagbok i kylen. Det är det faktiskt inte många som har. Det sägs vara bra för stämbanden (den där var så långsökt så ingen annan än jag fattar den). Saken är den att jag håller på grava lax (49 kr/kg på Kvantum - passade på!), och att den måste ha en tyngd på sig. Letade runt hela lägenheten efter något tungt som ryms i kylen, och då blev det en lagbok. Andra laxbiten ligger klämd under en tetra sangria. Haha!

Nu ska jag gå och äta något med mycket vitaminer. Morotssallad bland annat.

Take care!
[ "If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic." ]

-Dr. Gregory House


image13


 


Sträckt vad

Inte som att jag har en jättelång vad, eller att jag sitter och stretchar. Utan min höga ambitionsnivå i början av veckan med träningspepp upp över öronen resulterade i att Sara överpresterade sina gummislangar till muskler och nu sitter den stackaren här med en sträckt vadmuskel. Visste inte ens att man hade muskler på höger sida om smalbenet, men tydligen. Eller någon sena som hoppat ur gängorna.

Detta är en sån dag man önskar man kunde spola tillbaka tiden 22½-23 år, ge sina föräldrar en kondom och fylla i adoptionspapper istället. Med andra ord, en dag man önskar att man aldrig blivit född. Småless!
Mitt inplanerade yogapass gick om intet p.g.a. den ovannämnda vaden. Min säljbonus förra månaden gick om intet med några ynka pynka marginaler (hade jag sålt igår som jag gjorde idag hade jag festat med champagne).

Känner mig ungefär lika grinig som den värste surgubben. Surgubben Sara, sug på den! Men käkade nyss en rejäl middag, sitter nu här och väntar på att energin ska slå till och humöret studsa upp i topp igen.
Okeeej måste bara få ner ett sista gnäll: vart är ljuset? Alltså solen. Far till jobbet, mörkt ute. Kommer hem, mörkt ute. Varde ljus sade Gud, och ljust det blev. Come on, man!

Nej nu ska jag sluta kräla omkring som en likmask bland soporna. Fundera ut något roligt att göra. Och har ju morgondagen att se framemot, afterwork med Emelie på Bakfickan, hennes födelsedagspresent från mig! :-)
Ska bli damn nice! Länge sen vi satt och snackade över ett glas vin sådär. Lär väl komma någon festlig uppdatering därifrån så småningom hehe.

Sol ute, sol inne, sol i hjärtat sol i sinnet. [ Ehh..? ]

Take care!

[ over and out ]


RSS 2.0