inflytt!

Yey, vi får nyckeln redan idag!!! Oj oj vad spännande! Vi hade till och med kunnat få nyckeln igår om inte hyresvärden ringt precis när vi kommit till Sunderbyn för Roberts släktmiddag. Men idag duger gott, hinner man kolla hur den ser ut och kanske ta ett lass eller två. Innan det bjuds på tacomiddag hos mamma och pappa.

På tal om släktmiddagen i Sunderbyn - vi avnjöt årets grillpremiär! Höll på äta ihjäl mig, kändes nästan lite pinsamt när man smet ett tredje varv förbi buffébordet och fyllde tallriken. Robert trodde inte jag skulle äta allt, tänkte att han kunde äta från min tallrik istälelt för att hämta mer själv. Well. Fel av honom, allt slank ner. Dock problem att hålla ihop midjebältet sen.

Första morgonen på länge som jag vaknat såhär tidigt. Blir bortskämd med alla mina kvällspass, i alla fall vad gäller sovmorgonsbiten. Kikade med sömndruckna ögon på termometern, övertygad om att den visade 13 grader. Fint läge för lite somrigare kläder tänker jag! Sagt och gjort, fram med klänning och strumpisar. Väl ute känns det en aning kyligt, när vi sätter oss i bilen visar termometern där en grad. En! Jag menar att termometern (ni vet, en sån där digital där man ser både inom-och utomhus termometer) hängde med båda trådarna inne, eftersom jag putsade fönstrerna igår och flyttade på den. Robert menar att jag läste fel, alltså 1,3 istället för 13. Jaaa, nog är det väl logiskt tänkt av honom. Men jag säger men, när det är 13 står det ju alltid tre tecken, t.ex 13,2. Inte kan jag väl ha sett så fel?! Vi får se när vi kommer hem...

Igår skrevs det för övrigt Nk-prov. Gick helt okej, framförallt otroligt skönt att ha bortgjort! En liten tyngd som lyftes från mina stressade axlar, en del kvar men ett steg i rätt riktning!

Känner mig lite ofokuserad, allt spinner runt lägenhet lägenhet lägenhet. Får inget mer vettigt ur mig här.

På återseende!

jobb

Sitter på jobbet, hur kul är det på en skala mellan 1-10? Minus 10. Well. Men men, jobb = pengar, pengar = shoppa!!!!

Någon mer än jag som är helt begiven på hjortonfil? Kan inte förstå vad det är, helt beroende. Hade jag fått bestämma hade jag ätit det morgon, middag, kväll. Nu begränsar jag mig till frukost och kvällsmål. Inte direkt smalfil, men det får vara. Inget i mitt liv just nu är smalt, men det får också vara. Så är det när man är mitt i karusellen!


Igår köpte vi en bäddmadrass. En stooor, så vi slipper ha en glipa mellan oss! Och idag mina vänner har vi spenderat på en säng! YEY! Hittade en på blocket för 2000 kr, ordinarie pris 5100 kr. Vi hade egentligen tänkt köpa en från IKEA för ordinariepris 1800 kr, så blev inte så mycket dyrare och nu fick vi en mer originell!



Ser ut som den på bilden fast våran är i valnöt. Lite mörkare trä alltså. Snygg som bara den! Nu måste det bara inhandlas lite konstverk till väggarna så kommer sovrummet vara komplett.

Snart inflytt, iiih! Spännande värre. Jag har en bild av lägenheten, men ska bli intressant att se den igen. Var ju endast där i max 10 minuter och gått en tid, så hjärnan kan nog ha hittat på en och annan detalj.

Känt mig riktigt harmonisk sista veckan, vilket jag för mitt liv inte kan förstå. Harmoniskare än på länge. Mitt i kaos och grådaskigt väder? Well. Jag tackar och tar emot! :-)

Nu dags att jobba lite. Väntar på 20:15 rasten då jag och Robert ska smita iväg till Kioskbaren och köpa... eh.. frukt. [ host host ]

Take care!

fullt upp

Inte blivit någon uppdatering på ett tag, har varit full rulle i det verkliga livet, utanför bloggvärlden........

Hela förra helgen gick åt till flyttstädning av Roberts lägenhet. Vi insåg rätt snabbt att en stor del av tiden fick ägnas åt alla fönster, bor man granne med SSAB och skurar fönstren cirka en gång vart åttonde år, då tar det tid! Phew...
Kände att allt flyttande tog knäcken på mig - mycket riktigt, i måndags började en förkylning nalkas som nu brutit ut så jag sitter hemma och snorar. Funny bunny.


Lite fredagsmys hann vi med i alla fall!

Lite drygt en vecka nu tills vi flyttar in i ny-lägenheten! Wieee! Måste bara packa oss ut härifrån Bnäset först. Och hinna fira alla som fyller år, vad är det med våren? Lämningen av alla sommarförälskelser.. ! Lil'sis fyllde år i tisdags (kalas igår), Pernilla fyller år på lördag (kalas då), Roberts bror på söndag (kalas då), Robert nästa helg (kalas då). Förutom att hinna fira alla födelsedagsbarn är vi som sagt mitt i diverse flyttar, plus att jag har prov nästa onsdag!!!! Gaaah! Ibland känns det som att livet snurrar för fort.

Men men,ska bli riktigt skönt när vi kan landa efter inflytt, provet är bortgjort, alla födelsedagar avklarade. Underbart att bara vara!

Inom det närmsta halvåret kommer det göras en hel del inköp, måste nästan börja göra en lista... Exempel på vad som behövs:

* Sänggavel (vi funderar på IKEAs Malm i ek...)
* Matchande sovrumsbyrå
* Bärbar dator
* Diskmaskin
* Tvättmaskin
* Golvlampa vardagsrum
* Bäddmadrass som är 180 cm bred
* Ev. nytt köksbord med tillhörande stolar

Well... En hel del.. Blir att jobba övertid framöver tror jag bestämt!

Nu ska jag fortsätta med pluggandet!

Take care!

sömndrucken

Haha, ja vad säger man. Ibland är man mer kvällstrött än annars, vilket jag var igår. Robert slutade 22.15 igår, kom hem vid 22.30. Jag var riktigt trött, lite småförkyld i kroppen dessutom. Alltså lagomt roligt sällskap. Jag övertalade honom att vi skulle gå och sova vid 23, då programmet jag kollade på tv slutade.

För säkerhetsskull pussades vi godnatt innan han borstade tänderna, litade inte på att jag skulle kunna hålla mig vaken. Mycket riktigt, slocknade så fort jag la mig i sängen. Han å sin sida låg och läste till halv två.

Mitt i allt vänder jag mig mot honom och utbrister: "Det luktar ormbett!!!!"

Öh. Ormbett?!?! Fråga inte.

Sen blev jag sur på honom för att vi inte hann ligga och kramas innan jag slocknade, så låg och småboxades på honom. Jag blev alltså sur på honom för att jag somnat. Haha. Drömlogik, säger jag.

Fredag idag, wieeee!

torsdag

En dag närmare helgen! Slutar 13.30 idag, Robert börjar 13.45. MEN inte är jag den som sörjer hemma för det, tänkte att det är ett mer än ypperligt tillfälle att sprätta lite pengar (vilka pengar?) på en lunch på stan med Pernilla! Tjejsnack sitter aldrig fel.

Vad kvällen har att bjuda på är fortfarande osäkert, kanske jag får ett ryck och tar mig iväg till gymmet? Annars blir det väl soffdegande.

I helgen står det flyttstädning på schemat, Roberts föräldrar ger oss en hjälpande hand med att skura hans 3a. Och det lär minst sagt behövas! Se framför er scenariot: en singelkille bor i en lägenhet ca 1 år. Sedan kommer en annan singelkille och flyttar in. De bor tillsammans 1 år, sedan flyttar den första singelkillen ut. Den andra singelkillen bor kvar själv i ytterligare 1 år. Sen kommer Sara in i bilden.

Well. Vi har ju gjort en del uppfräschningar sedan jag "flyttade in". Jag använder inte ett infekterat badrum eller lagar mat i ett flottfläckat kök, nej. Men finns fortfarande mängder att göra, så vi har nog helgen full! Skåp, fönster, bakom spis, fläkt.... Uhhh.

Nu ska jag ringa karln och se så han inte sover bort hela dagen!


okej

Sitter på jobbet, less som en räv. Moralsänkaren nummer uno är när man vinkar hejdå till Robert och själv har  tre härliga jobbtimmar kvar att se fram emot. Men men!

Alltså. Jag känner mig lite träffad sådär. Av en bok jag läser just nu. Den heter Bitterfittan. Och med det menar jag inte att jag är en bitterfitta, inte ännu. Men att jag mycket väl kan gå i huvudkaraktärens fotspår och bli en. Hemka tanke! Min första bitterfittiga tanke är tänk om jag läser ett program här i Luleå bara för att jag inte riktigt vågar flytta någonstans, eller ännu värre - för att inte Robert vill flytta härifrån. Hur bittert lär inte jag bli på några år????

Står väldigt mycket om kvinnan och mannens roller i samhället. Om föräldraskapet. Och hur gamla könsroller fortfarande hänger kvar fortfarande inne i vårat moderna samhälle. Exempel: Ni har ett litet barn, du som mamma lämnar barnet i låt säga ett par dagar. Omgivningen ser dömande på dig för Hur kan du lämna ditt lilla barn ensammer?. Du som pappa kan lämna barnet utan att känna samma skuld, varken från dig själv eller från omgivningen.

Hur jävla nojjig blir inte jag som redan är hypernojjig för att tappa bort mig själv i ett förhållande av att läsa en sådan bok? Med exempel som att ogifta kvinnor har bättre psykisk hälsa än gifta, medan ogifta män har sämre än gifta män. Och jag känner igen mig i många saker, hemska tanke. Du som kvinna ska vara mer eller mindre uppoffrande, även om det numera är mer i det gömda eftersom vi faktiskt lever i ett jämställt samhälle. Småsakerna som att se till att det är snyggt hemma, ha koll på vad som behöver handlas, organisera vardagen... Och nu pratar jag om min egen vardag. Inte konstigt att hjärnan blir överkokt ibland! Tänk sedan när du har ett barn också... Oh my.

Nä får nog fortsätta läsa när jag kommer hem, förhoppningsvis kommer boken framåt och karaktären inser att hon inte alls är bitter över hur saker och ting blivit utan mer är trött, urtrött. Och jag får fortsätta tänka på hur jag vill se mitt framtida liv och mitt framtida förhållande.

färdigpåskat!

Då var påsken över för i år, blev väl inte riktigt som planerat men hade gott om tid att vila upp mig på! Eftersom vädret höll i sig (toksnöandet övergick till seg dimma) blev det varken stugbesök eller farmorbesök. Men igår kikade äntligen solen fram, och den var minst sagt välkommen! Underbara sol.

Så istället för att berätta om alla halvsega, zoombieliknande dagar då humöret skitftade i samma toner som dimman utanför så berättar jag om igår! Då satt vi minsann på balkongen iförda linne och t-shirt och drack kaffe! Sedan for vi på den dagliga kattvaktsrundan, passade på att stanna till vid Ica ute på Porsön för att köpa en glass och mysa på en bänk i solen (Emma, provade nya magnum temptation, var helt ok men ingen riktigt high-five).

Vi hann även med en utgång i söndags, krogfesten på Olivers. Emelie och Jakob kom förbi här innan, grabbarna spelade NHL på xboxen medan vi damer surrade på istället. Hade nästan kunna stanna där och skippat utgången eftersom den ändå inte var någon riktig höjdare. For förbi Emelie igårkväll, där vi diskuterade utekvällen över lite godis och popcorn. Hon hade lite smått fylleångest, jag kunde (kan) konstatera att alkohol och känslor inte alltid är den ultimata kombinationen.

Sol även idag, lovely. Får trösta mig med det eftersom jag är lite småtråkad av att jag och R kommer jobba om varandra hela denna vecka och även nästa. Och jag menar jobba om varandra. Jag börjar kl 16, han slutar 16.15. Jag slutar 13.30, han börjar 13.45. Osv. Skitkul.

Yeeeeah yeah. Nu ska jag masa mig ut på balle, som vi alltid kallat balkongen för hemma hos oss till vänners och klasskamraters stora glädje. Tänkte sitta i solen med en kaffekopp i näven och en Nk-bok i knät!

Take care!

nu är det påsk!

Och snacka om aprilväder! Det toksnöar ute, där rök mina påskplaner... Såg framför mig både en heldag i stugan med matsäck och sol på friggabron, även ett påskbesök hos farmor och farfar i Jämtön där vi skulle göra upp eld och mysa utomhus. Eh. Känns inte så lockande längre.

Så istället gör jag något annat som är påsk för mig: jag sitter och njuter av min Ben & Jerrys! På morgonen! Kommer ni inte ihåg när man var liten och fick ett överfullt påskägg med godis, som du fick äta när du ville, flera dagar i rad? För på den tiden var det minsann lyx, då åts det inte godis varje dag utan endast lördagar. Saker och ting har ändrats sedan jag fick bestämma själv...

Mitt påskgodis

Känns lite ensamt såhär på långfredagen. Påsk är i allra högsta grad en familjehögtid för mig, med påskmiddag och stugmys. Nu är mamma, pappa, Ulle och killarna på Kanarieöarna och lever det goda livet, lil'sis far med Janne till Övertorneå idag. Kvar är jag och katterna. Vi får trösta oss tillsammans. Tänkte jag skulle fått en familjedoslight när det vankades familjemiddag hos Roberts föräldrar, men detta blev inställt då hans bror inte kunde.

Får leka minifamilj jag, Robert och katterna. Duka upp till påskmiddag tillsammans, kanske räkor så blir alla nöjda och glada.

be happy!

Försöker verkligen intala mig själv Don't worry, be happy, eftersom det känns som att hela jag just nu är ett oroa-sig-för-allt-paket. Det löser sig!

Nu är det framförallt några saker som maler. Hur kommer jag ha råd med nya lägenheten när jag börjar plugga till hösten (vilket är planen)? Vi har inte ens fått rätt på någon bilplats...! Nu när vi tar lägenheten, hur ska jag kunna få för mig att spontan säga upp mig från jobbet? Går inte ekonomiskt... Hur ska, hur ska, hur ska..... osv.

Får försöka att släppa framtidskollen och i stället leva i nuet. Saker och ting brukar alltid lösa sig till det bättre, vare sig jag vill eller inte. Och det mesta är ingenting jag kan påverka genom grubblerier!

Var på PSI igår med Pernilla, vilken energy boost! Verkligen überskönt. Har saknat träningen. Vi har även planerat en veckomeny, med rum för lättlagad snabbmat eftersom vi mer eller mindre jobbar om varandra och den tid vi ses måste vi hinna plocka ur det sista från Roberts lägenhet.

Irriterande, går inte att ladda in bilder... Hade tänkt bjuda på en bild från gårdagens frukost, min goda smoothie med macka till, fungerade inte att ladda in bilder här då heller. Dagens såg i stort sett likadan ut, men idag provade jag dessutom att sätta en halv avocado i smoothien, mmmmmm! Krämigt och gott!

Nu kaffe och plugg.

flytt för hela slanten

Om jag säger såhär, mitt liv består just nu av flytt.

Jag och Robert tog ledigt torsdag-fredag för att kunna flytta, så nu bor vi båda officiellt på Bergnäset. Hälften av hans prylar for ut till Sunderbyn, hälften hit. Medan R och hans far släpade på möbler konstaterade jag att jag gjorde mer nytta på Bergnäset istället för att stå och dirigera flyttkarlarna. Så jag har packat upp, packat ner, organiserat, packeterat, slängt och flyttat om möbler/kläder/inredningssaker här hemma.

Precis när jag fått ordning, igår förmiddag, ser jag en annons på Blocket. En 4a på Stationsgatan för 6700 kr! Okej, ett par hundra över maxhyran vi tänkt oss. Men kan ju vara värt att kika på?! Vi ringer på annonsen, vi är de första som hört av oss så hamnar först i kön. Far och kollar på lägenheten, medan vi är där ringer det flera gånger i hyresgästens mobil. Minst sagt poppis med lägenhetsannons på internet! Vi inser att här finns det inte plats för någon betänketid, utan tackar ja direkt.

Så nu har vi en lägenhet!!!! Flyttar in om en månad, 1a maj. Shit! En fyra!!! Två badrum, vilket passar alldeles utmärkt eftersom vi ofta krockar på morgonen när båda ska iväg på jobbet. Åhhhh vill börja inreda nu nu NU! Jag som precis fått till denna, men packar ner rum för rum så jag behåller de matchningar jag just fått till ;-)

Igårkväll for vi till Allstars, middag med Pernilla och Stina med respektive, även Anna från Uppsala, Pernillas bror och lite annat folk var på plats. God mat men stort minus för väntetid på 1½ timme från beställning! Jag och R blev gubb/tanttrötta runt 23-tiden så for hem och slocknade.

Nu ska jag göra mig redo för stan, måste inhandla lite nödvändigheter till lägenheten! I just love it!

Take care!

Jennifer: vad kul att du hittat hit!!! =) Har du någon blogg?

RSS 2.0