dagens projekt

Dagens projekt har kan sammanfattas könsneutrala babykläder. Med andra ord har jag och Robert varit på stan för att hitta en grundgarderob till lillis. Så vi inte behöver skämmas på BB med en naken, frusen bebis. Detta var ju inte helt lätt! Vi har helt klart olika syn på könsneutrala kläder. Jag hittade t.ex. en lila body med mönster på (okej då, sömmarna var mörkrosa). Den sa Robert NEJ till. Fast funderar på att smyga iväg till veckan och köpa den i alla fall... Jag ville ha färgglada, lysande kläder. Robert ville ha mörka, enkelfärgade kläder. Vi kompromissade, så får vi shoppa loss på allvar när fröet är här!


Frökläder

Vi har blivit pensionärer. Bara att konstatera faktum. Robert skulle till Peter och se hockey igärkväll, jag funderade först på att följa med men bestämde mig för en mysig hemmakväll med godis och melodifestival istället. Så otroligt kvällstrött nu för tiden så ungefär den nivån jag oftast ligger på under kvällarna. Tyvärr. Robert tyckte helt plötsligt mitt förslag lät mycket bättre så han stannade hemma han också. Vi satt alltså i soffan med chips, dip och godis. Jag förstår vart uttryck som kärlekstjock och sambokilon kommer ifrån. Nä vi måste bättra oss, om inte annat börja socialisera på dagtid med folk! Vilket jag i och för sig gjorde igår då jag och Emlan-Semlan gjorde en runda på stan.

Haha, måste dela med mig av gårdagens skrattattack. Läggdags, Robert låg redan i sängen och jag höll på klä av mig. Han låg bortvänd och lekte med iphone, jag fick för mig att kasta en socka på honom. Bara sådär ni vet, en tvångstanke. Det var faktiskt inte meningen att pricka ansiktet alls utan skulle slänga den på hans rygg, han låg trots allt bortvänd. Precis då vänder han sig om mot mig, sockan hamnar rätt i munnen. Det roligaste är att han inte reagerar utan fryser till, ligger så några sekunder och ser chockad ut för att SEDAN ta ut sockan ur munnen och börja plocka sockludd. Ha ha ha! Vid det laget har jag dött bredvid honom i sängen och skrattar magen av mig, tårarna rinner. Robert rör inte en min. Jag skrattar ännu mer och får nästan andnöd. Svårt att förklara, men just det där när man själv tycker något är ASKUL och den andra inte rör en min. Det gör det hela ännu roligare.


Would you like to taste?

Nu ska jag skriva lite skolarbete, sedan står det paltkokning med tillhörande paltkoma på schemat. Goooott (och perfekt att göra en snöig dag som denna!



Take care!



mat

Borde egentligen byta namn från krutgumman till matgumman eller liknande. Bloggar ofta om mat, fika och bröd! Men samtidigt älskar jag att få tips och inspiration av andra bloggare på goda rätter. Så fortsätter nog med det ett tag till. Vi får väl se hur mycket matbloggande det blir när lilla fröet kommit, då lär det mer vara "idag tinade vi upp den matlådan, imorgon blir det fiskbullar". Hur som helst, mattips kommer längre ner... (jag såg för övrigt till min glädje att mozzarella fanns på livsmedelsverkets hemsida över ostar som var ok att äta när man är gravid, så länge den är nyförpackad. Hade ändå tänkt synda eftersom vi körde på ugnsvarm men nu behövde jag inte ens fundera på saken!).

Igår hade vi en effektiv dag. Robert hade ledigdag från när han jobbade förra helgen så vi passade på att göra bort en massa nyttogrejer. Tvättade, städade skåpar etc. Vi for även till Barnens hus för att hämta ut den kostnadsfria babyboxen man får där när det blir tillökning i familjen. Däremot var den tillfälligt slut, så blir att återkomma nästa vecka. Har även börjat gå igenom listan med vad som behöver köpas innan bebis anländer. Kollade bl.a. igenom babykläderna och kunde konstatera att vi behöver köpa mer.


Ska det rymmas en människa i den här?

När jag satt där med en mini-body i handen fick jag en otrolig längtan efter pyret. Tänk att en liten bebis snart ska fylla kläderna. Nästan jobbiga dessa stunder som gör att det gör ont i kroppen av toklängtan. Såhär långt innan och allt. Då föredrar jag faktiskt hellre lagom längtan med panik över hur snabbt tiden går ;-)

Bebis har fortfarande bra dygnsrytm, hoppas den ligger kvar även på utsidan. Varit lite smått orolig över att liten aldrig sover, känns som att det rör sig i magen mest hela dagarna. Morgon, middag, kväll. På skolan, hemma, på stan. Men det är ju klart - eftersom bebis sköter sig och sover på natten! Brukar ligga varje morgon innan jag stiger upp med händerna stilla på magen och känna hur liten börjar småbuffa för att sedan övergå till helvaken. Alltså rejäla sparkar och organvridningar. Mina organ då. Alltid ungefär 5 min efter att jag själv vaknat. Fascinerande.

Nu blir det mattips innan jag ska koka mig en kopp kanelkaffe och köra igång med dagens pluggande. Idag tänkte jag läsa en bok om kommunalrätt inför nästa veckas föreläsningar!


Saras hushållsskola


Mattips 1: Snabba färsrutor med medelhavsfyllning. Hittade vi i ett nummer av Buffé. Uteslöt kapris då jag inte gillar det. Nästa gång pressar vi nog ner en vitlöksklyfta också och när jag inte är gravid tar vi "riktig" fetaost. Men riktigt gott var det! I receptet skulle biffarna serveras till en pastasallad med körsbärstomater, oliver och basilika. Vi gjorde en annan variant eftersom vi hade ätit lasagne nyligt: matvete, avocado, körsbärstomater, röd lök, bönor.. Till det en vinegrette med fransk senap och pressad vitlök.



400 g nötfärs
1/2 gul lök
2 msk dijonsenap
2 msk kapris (tog inte vi som sagt)
75-100 g fetaost
1 tsk timjan
2 msk japansk soja
1 dl vatten, vitt vin eller matlagningsgrädde (vi körde 50/50 av grädde och matlagningsvin)
smör
svartpeppar

Knåda ihop färsen och lägg mellan två stora bitar plastfolie/bakplåtspapper. Platta ut till en stor fyrkant (30*25cm), ta bort plasten och dela i fyra bitar. Bre senap på varje bit (lämna 1 cm runtom), strö över hackad lök, smulad fetaost, timjan och ev kapris. Vik ihop varje ruta och tryck till kanterna. Krydda med peppar och lite salt. Stek ca 3 min på varje sida, häll sedan på grädde/vatten/vin och låt biffarna småkoka någon minut.

Mattips 2: Räksallad. Detta snörde vi ihop igår med det som fanns hemma. Vi köper räkor när det är billigt som vi sedan har i frysen, när vi har matkris är det bara att tina och skala! Samma med baguette, brukar vi också ha liggandes i frysen. Så efter gårdagens fejjande fixade vi en god räksallad med vinegrette, till det varm baguette med hemmagjort vitlökssmör och mozzarella. Jag dregglar vid tanken.



Ta helt enkelt det som finns hemma och rör ner i en sallad. Smaksätt det hela med en god vinegrette. Vanlig ost fungerar lika bra för att piffa upp ett bröd tillsammans med vitlökssmör. Gott, relativt nyttigt och enkelt!


Take care!


soligt men kyligt

Vilket underbart vårväder det är ute - om man bortser från termometern. Legat i soffan och fantiserat om sommar i de solsken som letat sig in. Dock kändes sommaren ytterst avlägsen när jag gick till och från bussen imorse, buurrrr! Ge mig vårvinter på riktigt!

Försökt logga in via skatteverkets hemsida efter att ha läst att Madde lyckats få reda på vad hon ska få tillbaka. Vet inte, kanske inte går att se för alla? Hittade skattebesked med hur mycket jag skattat, dock ingenting om att få tillbaka/betala. Känns väldigt intressant i en ekonomiskt knaper framtid. En skatteåterbäring = vi införsökaffar (äntligen) en bärbar dator. Skatteskuld = visst skulle de höja panten på burkar till 1kr/st?

Har konstaterat ett par saker sedan sist:

* Jag är helt knäckt efter en halvdags grupparbete på skolan. En tidig start på morgonen spelar nog också in. Lärdom av detta: har jag grupparbete ska jag inte planera så mycket annat den dagen nu när jag arbetar heltid som bebisfabrik.

* Jag ska bli bättre på att tro på mig själv och min egen förmåga. Skrev en rapport med känslan bära eller brista, får väl komplettera om inte annat. Fick tillbaka den med idel upplyftande kritik. Dugga före det, kändes visserligen helt okej - spikad. Nu vill jag inte veta av någon ångest för hur det kan ha gått, oro för att misslyckas. Det räcker med höga krav! So what om jag fått tillbaka en uppsats med stämpel "Ok" punkt. Då är den ändå godkänd. Dags att sänka kraven och inse hur bra jag faktiskt är!

* Köra bil är roligt. Tog bilen igår till vattengympan, första gången för i vinter. Skitkul när jag väl sitter där och rattar, blivit lite harig och bekväm så varit Robert som kört hela vintern. Men jag vill inte ha körkortet som en lyxig legitimation. Så nu ska vi börja variera chaufförandet. Försvåras av att jag vägrar parkera i garaget (vi har absolut sämsta platsen, till och med Robert sitter och svär varje gång vi ska ut och in) så behöver in/utkörningshjälp därifrån.

* Avslappning är inte det lättaste med en busunge i magen. Igår på vattengympan låg vi och flöt till lugn musik. Bebis hade dansat med hela passet och var på inga som helst sätt redo för avslappning. Så blev inte mycket till avslappning för min del heller med karatesparkar åt höger och vänster. Måste sett komiskt ut uppifrån med en mage som hoppande stack upp precis över vattenytan.

Nu luktar det som att kanelkaffet jag provade koka efter ett tips av sis är färdigt. Spännande att smaka!


Take care!


ny vecka

Oh my, jag känner mig gravid. Ja alltså. Känslan jag hade innan jag blev gravid, hade ätit för mycket och yttrade orden - det är den jag menar. Kanske för att kvällen bestod av film och:


Godis!

Det blev måndagsgodis istället för lördagsgodis. Däremot måste jag lära mig att det numera inte ryms lika mycket i magsäcken som jag är van vid. Inte fått klämm på att det ligger en dryg linjal lång och dryga kilot tung liten busunge och tar plats. Hur som helst varit en skön kväll i soffan med film och bebissnurrar. Robert har sträckt ryggen så han är ungefär lika rörlig som jag. "Nu vet jag hur det känns att vara gravid", som han sa. Tss.

Idag har jag läst en miljörapport från SSAB. 80 sidor grekiska (nästintill). Inte klar utan får fortsätta imorgon. Vi ska börja med ett grupparbete som ska leda till en rapport med inlämning om ett par veckor. Eftersom det kändes som rätt betungande läsning passade det ypperligt med en lunchpaus med några från "mammagänget". Efter det gick jag förbi jobbet, ansökte om föräldraledighet och lite sådant. Blev såklart kvar där någon timme, så många att hinna prata med! Är som kul att komma tillbaka och kolla läget lite då och då.

Ny vecka också! Graviditetsvecka 28 here we come! 90 dagar prick till beräknad ankomst. Jag säger bara wow. Som vanligt. Här kommer en bild på lillmaggen som inte är så lite längre. Börjar bli rätt stor tycker jag! Och den otroligt sköna gravidkjolen jag fått låna av Cia.


v 28 (27+0)

Tiggde till mig en massage tidigare ikväll. Finns inget skönare för trött rygg och ömma höfter. Gjorde ett konststycke i att balansera mellan två täckeshögar. Alltså en under bröstet, en under rumpan. Så det blev som en liten ficka däremellan där magen fick rymmas. Kändes som att sova på magen. Vad jag saknar den sovställningen! Kommer aldrig sova i en annan när gravidandet är över. Bara magen.

Nu ska en trött mother-to-be övertala sin sambo att iPhone går lika bra att spela med i sängen som i soffan.


Take care!




plugglördag

Lördag igen, solen skiner men burrrr vad kallt! -25 fagra grader visade termometern imorse. Jag som såg framför mig några timmar sittandes i solskenet i stugan. Men tror vi sparar det till en annan helg. Jo.

Det är lustigt det där med hur lätt jag ständigt hittar nya kryphål ur det som måste göras. Vad smiter jag från idag då? Rebus:


+ = ?


Tror det kallas rapportskrivning. Egentligen helt för tidigt ute med att slutföra min lilla text, den ska ju faktiskt vara inne först imorgonkväll. Sista-minuten-människa som jag är får jag inte den rätta prestationskicken förrän deadline är närmare än nära. Men vad tusan - kanske bjuds på varmare grader imorgon och då vill jag minsann inte sitta inne och skriva! Skriver om miljövarudeklarationer typ I, dvs exempelvis svanenmärkt, KRAV etc. Rätt intressant faktiskt, förutom denna ständiga pytt-i-panna som huserar innanför pannbenet. När jag skrivit nog för dagen tänkte jag bege mig över till mapa för lite sällskap och middag!

Robert jobbar helg så han har precis knatat iväg till rabota. Också därför jag skriver idag, både för att jag skriver bäst när jag är ensam hemma och för att jag velat spendera hans lediga tid nu i veckan tillsammans med honom. Så kan jag plugga nu istället. Vi var och handlade igår, insåg en sak: där om någonstans finns det pengar att spara!

Nu ska jag göra som så. Från och med nu ska jag spara alla storhandlingskvitton och se vart pengarna flyger iväg. Insåg att vi nästan hade dubbelt så hög matkostnad som en vän. Inte okej. På detta första kvitto i högen ser jag helt klart vart pengarna flyger: frukt och grönt. Vill inte prioritera bort såna nyttigheter, däremot prioritera om. Kanske kan sitta och knapra på en morot istället för att festa på en avocado. När jag inte längre är gravid alltså. Nu äter jag det jag är sugen på, thank you very much. Kräsen som få. Förhoppningsvis kommer bönor och kyckling gå bra att äta sen också, finns pengar att spara där. Men är faktiskt först efter bebis anlänt vi behöver spara in, då jag får ersättning från försäkringskassan. Nu är det inga problem. Dock bra att redan nu börja bli medveten om vart pengarna försvinner!


Gårdagens nybakta rågkakor

Vi bakade även bröd igår, älskar doften av nybakt! Rågkakor blev det, ser så mysiga ut. Sedan storstädade vi toan efter att Robert hittat en pälsänger där. Usch usch usch! Misstänkte först en silverfisk eftersom den var i just badrummet, men såg onekligen ut som en pälsänger. Detta innebär att alla skåp, garderober, skafferi etc. ska få sig en genomgång nästa vecka när Robert är ledig. Med spray, skurning, vädring, utrensning m.m. Trodde vi klarat oss utan dessa små äcklen men tydligen inte. Bläää!

Dags att återgå till rapporten.


Take care!





sen sist

En bloggpaus, vet inte riktigt vad jag ska skylla på. Kanske trötthetsdimman jag simmat runt i sista dagarna? Börjat äta järntabletter varje dag nu istället för varannan för att ev råda bot på det. Tänkte även testa lägga mig tidigare på kvällarna!

Börjar med lite bebissnack. Fröet har hunnit bli en vecka äldre igen, är nu i graviditetsvecka 27 (26+3). Ser man på bebisbubblan till höger är vi nu nere i 94 dagar kvar. Vilket börjar kännas läskigt. Närmar oss 80 dagar, 70-60-50... Oj oj! Hur som helst. Bebis väger nu ca 1 kg och skulle nu ha goda chanser att klara sig utanför magen. Vilket inte betyder att jag tycker att det på något sätt är dags att anlända. Liten kan gott få ligga och sparka och gödas i alla fall en 10 veckor till.


Dagens mage v 27

Var på mammafika igår. Denna gång var det ovanligt många små bebisar med. Kan ärligt säga att jag fick lite panik. Redan innan jag for gick jag och funderade (tror jag befinner mig i en tänkarperiod) på hur tusan det var tänkt att jag och Robert skulle fixa att ha ett litet barn. Kan säga att det inte blev bättre av att se alla små liv. Hur ska vi veta när vi ska byta blöja? Vad som är för varmt/för kallt? Hur ska vi kunna ansvara för någon annan 24/7? Ännu en anledning till att de 94 återstående dagarna känns helt för lite. För att inte nämna allt jag vill hinna fixa innan bebis knackar på dörren i form av ny lägenhet och hinna klart terminen i skolan.

Det är inte själva förlossningen som skrämmer mig. Nej, inte alls. Jag ser den som en utmaning, faktiskt. Ett spännande sätt att se hur kropp och knopp klarar det den är född att göra. Testa mina gränser. Men sedan - när du sitter där med ett litet liv som är helt beroende av dig. Hur ska du veta vad du ska ta dig till?

Jag försöker lugna mina hormoniga nerver med att vi inte är de första föräldraparet i världen direkt. Och knappast de första som utöver glädjen känner smått panik inför föräldraskapet. Vi är dessutom vettiga personer bägge två så kommer nog ge med sig.

För övrigt har jag fått två nya namn här hemma: mjölkkon och bebisfabriken. För att slippa det första "smeknamnet" tänkte jag bege mig en runda på stan idag och införskaffa en skön BH eller liknande. Det andra dyker upp så fort jag nämner att det är väldigt varmt, att det sparkar i magen, råkar pusta lite när jag sätter mig i soffan etc. "Naaaaaw, bebisfabriken!" utropar Robert. That's me - en bebisfabrik alltså. Ser framför mig hur det byggs bebisar på rullande band typ.

Skolan är under kontroll, en rapport som ska skrivas till på söndag bara. I mars kommer jag börja läsa en till kurs så då kommer jag nog bo permanent med näsan i skolboken.

Nu ska jag borsta gaddarna innan jag beger mig till stan för en kaffe med Pernilla och Anna. Ikväll blir det att hänga gäng med Emelie och Jakob innan Jakob far med sin lillebror till Indien. Inte alls avundsjuk, inte alls...! Ska bli kul att höra hans resehistorier efteråt, om han varit till samma ställen som jag och Emsi var för tre år sedan!


Take care!



helgen som gått

Så var helgen över för denna gång och en ny vecka tagit fart. Tillbaka till vardagen! Hade en del som borde ha pluggats i helgen men nej. Inte varit läge, inte funnits motivation. Ska ta tag i det efter detta inlägg. Vi har haft en fantastisk helg som varit lagom slö, mysig, god mat och underbart väder. Presenteras som en bildbomb!

Lördagen var våran dag. Tog hjärtefirandet då istället, alltid trevligare med lördagar än söndagar. Planen var att vi skulle ut och äta frukost tillsammans på stan. Nu blev det som så att jag vaknade dryga timmen före Robert. Undvek att tänka på mat för att inte bli alltför hungrig (frukosten ÄR viktigaste målet för mig). Låg och tänkte på en hel del annat istället(förlossning etc). När väl Robert var vaken var mitt blodsocker i höjd med fotknölarna och hormonhaggan kikade fram. Det blev helt enkelt en snabb frukost hemma = betydligt trevligare flickvän. Istället tog vi en macka på TA till lunch samt en hjärteformad chokladbakelse till efterrätt.


Skål!

Hemma igen fortsatte firandet. Vi skålade i jordgubbsbubbel, inköpt på systembolaget och allt. Givetvis alkoholfri. Denna var riktigt god, äntligen ett alkoholfritt alternativ som föll mig i smaken! Kanske för att jag inte har något att jämföra med, som jag har med vanligt vin kontra alkoholfritt.


Robert hugger in

Förrätten bestod av stenbitskrabba (innehåller ingen krabba utan ska föreställa en krabba). Älskar verkligen denna rätt, skulle utan problem kunna äta den både till för- och huvudrätt! Eftersom jag är mer sugen på fisk än kött för stunden blev det lax till huvudrätt, västerbottenslax närmare bestämt! Efterrätten bestod av hemmagjord glass i en chokladform.


Godmiddagen och snygg-efterrätten

När denna matorgie var över dog vi i soffan framför en film. Det märks att vi älskar att äta gott, när vi ska fira något - då äter vi gott. Båda gillar att laga mat och fungerar som ett bra kockteam, därför kul att laga ihop något utöver korv och mackisar. Väl på plats i soffan smög Robert fram med lite hjärtegodis och ett kort. Jag som gått och trånat efter geléhjärtan i varje butik men blivit stoppad av Robert "eftersom det räcker med onyttigheter"! Yeah right! Sedan dess har jag smällt geléhjärta på geléhjärta. Snudd på ny craving alltså.


Glad prosit

~


Söndagen bjöd på ett lika strålande väder. Efter att ha lånat lite ytterkläder av mamma (mina passar inte riktigt längre, nej) packade vi oss ut till stugan för att lapa sol i några timmar. Problemet var att vi var först ut med att besöka stugan denna vinter, vilket innebar en hel del snö utan upptrampad stig. Jag hade bättre skor och täckisar så jag tog täten. Vilken syn - jag som plumsar i snö ovanför knäna och håller på dö, Robert som hetsar på bakom mig eftersom han får snö i sina springskor. Lägger mig i en hög för att vila pulsen några gånger, gravid och förkyld, Robert studsar upp och ner för att få mig att fortsätta. Kan tilläggas att sträckan vi plumsade var max 150 meter. Väl på plats kunde vi njuta, hälla upp chokladen och plocka fram ostmackorna. Efter ett tag kom mamma och pappa också för att smutta några koppar kaffe i solskenet dom också!


Stugpremiär

Det bästa är att nu är stigen hyfsat upptrampad, liggunderlagen på plats inne i friggebodan (som vi huserar framför). Så i fortsättningen är det betydligt enklare att ta sig ut dit soliga vårvinterdagar!

Det var våran helg det. Blev som sagt inget flanerande i Stockholm bland restauranger och butiker, inte heller paraplydrinkar och snorkling i Egypten. Men en myshelg här hemma är inte fy skam det heller!

Pluggelipluggdags. Först en 10-minuters luftning i dagens solsken.


Take care!



recept

Här kommer efterfrågat recept på kycklingpaj! Jag skulle nog "pimpa" den lite grann. Mer pesto, mer fetaost, lite vitlök? Kanske creme fraiche eller något annat kladdigt? Är från en spara-kalorier-sida så kanske därför det inte är alltför krämigt... ;-) Väldigt lätt att göra dock och diggar konceptet med smördeg, går sedan att variera innehållet till tusen!



Kycklingpaj med tomat och fetaost
4 portioner

1 grillad kyckling
3 msk röd pesto
1 ask körsbärstomater
ca 6 ark vårrulledeg/smördeg (ca 130 g)
100 g fetaost
½ msk rapsolja
1 kruka basilika


Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur och skär kycklingen i grova bitar som du blandar med peston. Lägg vårrullearken omlott så de täcker en pajform med löstagbar kant. Fördela kyckling, hela tomater och smulad fetaost över botten. Peta ner de flikar med deg som sticker ut över kanten och pensla med olja. Grädda mitt i ugnen 20 min. Dekorera med basilikablad och servera med sallad.

~

Uppdaterar bättre ikväll, nu ska vi fånga dagen. Alla hjärtans dag och allt. Passa på att njuta av idag vare sig det är med en partner, familj, släkt eller vänner!


Lill-hjärtat

Glad alla hjärtans dag önskar Sara, Robert och lilla fröet!


godnatt

Jag är trött som få så blir ett ytterst kort inlägg. Det jag vill säga är:


Mmm...

Första semlan för året är nu uppäten. Men inte den sista! Denna åt jag kall, nästa ska jag äta med varm, saltad mjölk. Som man ska äta semlor. Det vet ni alla väl?


Kycklingpaj

Kvällens middag såg godare ut än den smakade, i alla fall enligt mig. Men då är jag fjompig vad gäller kyckling för stunden (Robert tyckte den var god). Dessa graviditetsryck, hoppas jag kan äta kyckling/annan fågel utan problem när bebis är färdigbakad!


2012

Kvällens film var otroligt amerikansk och övertänd. Vi satt nästan och skrattade. Så kan det vara.


Slutligen: vi fick inte lägenheten :-( Eller fick inte, vi la oss i budgivningen. Började bli för högt pris med tanke på saker som behövde fixas osv. Känns trist, gillade verkligen läggan. Men men, går fler tåg. Det var helt enkelt inte meningen att vi skulle flytta dit.

Nu kallar sängen med sina nytvättade sängkläder och kuddar!


Take care!



barnvagn!

Gårdagen spenderades med näsan i skolboken. La ner marknadsrätten efter ett tag eftersom det var så depressionstråkigt, istället tog jag fram och läste lite miljöledning. När det vankades middag kände jag mig som en disktrasa, Robert (som slutade 18.30) meddelade att han också kände sig som en disktrasa. Två trasor vid den tiden = snabbmat.


Hoppsan...

Tacka vet jag Waldorf, goda pizzor och god sallad! Mmm-mm-mmm. Som vanligt väljer vi ut två pizzor som vi delar, bra för mig med stadig och ständigt närvarande beslutsångest ;-)

Efter middagen tog vi itu med paketöppning - barnvagnen hade nämligen anlänt! Oj vad spännande! Vi slet ut alla delar ur kartongen, jag dök på skötväskan för att spana in alla fack och liknande medan Robert tog sig an manualen. Lite stereotypt sådär. Efter ett tag hör jag hur det börjar muttras bortifrån manualsidan. Med en suck lägger jag ner upppackningen av liggkorgen (skötväskan avklarad) och frågar vad som är felet. Tydligen är manualen en aning bristfällig eller så är vi helt kockobello. "Man måste vara raketforskare för att kunna sätta ihop en barnvagn!" morrar sambon. Ja, faktiskt. Vi kunde för våra liv inte förstå vad som var tänkt med hjulen slash bromsen.


Ringer ett nödsamtal till Pernilla och Johan som har en likadan vagn fast årgången före. Dessvärre köpte det sin beggad så aldrig monterat den. Tillslut får Robert vålda loss det vi gissade var fotbromsen. Tack och lov var det så också, lagom kul att ringa butiken och försöka förklara "Eeh, vagnen verkar ha ett litet konstruktionsfel. En platsbit är helt avbruten, vet inte vad som kan ha hänt". Men det löste sig, vagnen blev monterad (efter mycket om och men) och vi kunde provköra i vardagsrummet!


Blev en ingefärssmoothie idag också för att motverka förkylningen. Har inga som helst planer på att ligga hemma och snora i helgen. Är ju alla -dag och allt! Vi tänkte fara och handla idag (på tiden, en ynka frukt och ett par deciliter mjölk kvar i kylen) inför helgen. Antingen blir det mysfrukost hemma och middag ute eller så gör vi tvärtom - frukost ute och gomiddag hemma. Blir en heldag tillsammans istället för tilltänkta Stockholmsresan-innan-bebis!


Take care!



segstartad

Sitter här och har nyligt ätit frukost. Idag blev det smoothie med mängder av ingefära (såklart med bär och avocado också, givna ingredienser i mina smoothies) då jag känner att en förkylning är på G - no thanks. Funderar på att hitta på något med rå vitlök till middag, typ tacos. Har noll och ingen matinspiration just nu, vi lever på frysta matlådor och halvfabrikat.


Smoothie och makrillmacka

Igår blev också en rätt späckad dag med mammafika följt av lunch med Pernilla, vattengympa och besök hos Johanna. Därför känns det faktiskt riktigt skönt att inte ha några direkta planer idag, motverka förkylning och plugg som enda punkter på agendan. Tänkte ta en runda runt kvarteret också, strålande sol idag med! Hoppas vackervädret håller i sig till helgen, då blir det minsann att packa matsäck och fara... Ja, någonstans där man kan njuta av solen!

Kan även tillägga att budgivning pågår på lägenheten, det är vi och en till som budar. Spänningen är oliiiidlig! Vi måste komma överens om en smärtgräns jag och Robert, ett maxbud. Och hoppas att de andra sällskapets gräns går lägre.

Slogs av en tanke igår när jag väntade på bussen till Björks. Jag fyller 25 i år. 25 bast. Herreminje vad gammalt! Att Robert hinner fylla 30 år innan jag blir 25 känns inte alls lika gammalt, det har jag som vant mig vid. Men jag - 25?!?! Känner mig verkligen inte som 25! Fast i och för sig... Ena dagen kan jag känna mig som 20 år, nästa 30 år. Då blir det rätt logiskt att ligga mittemellan. Men nej, 25 år är ändå gammalt. Betydligt äldre än 23 och 24. Då är man fortfarande närmare 20-strecket, nu närmar sig 30. Första slängen av åldersnojja månne?!

Nu dags för promenad så jag vaknar till liv. Kaffe på det och dagen är räddad! Slänger upp en bild på vad jag var tvungen att gräva fram ur frysen häromkvällen:



Tydligen har det gått länge nog sedan jul för att lussekatter ska vara lockande igen. Med kall mjölk till - mmmmm! Fortsättning följer med lägenheten....!!

Take care!



pytt-i-panna

Just nu känns det som att min hjärna enbart består av mängder av små, små bitar pytt-i-panna. Härligt mixade också. Men det gör ingenting, för nu är alla måsten över för stunden! Inledde dagen med att ringa och ligga på Nordea och Handelsbanken efter lite tips här på bloggen (tack!). Vi hade skickat in ansökan om lånelöfte till Nordea för flera veckor sedan, men inte fått något besked. Nu fick vi det: tack men nej tack. Icket sa nicket. Jahaaa. Handelsbanken fick vi en tid på imorgon. MEN då for jag och mamma in på Swedbank (Robert jobbade) för att undersöka borgenär etc, och hur det nu blev så fick vi lånelöfte - utan borgenär! Så skönt! Hon sa att jag kunde räkna föräldrapenning som min inkomst då jag ska ha det från maj någon gång. Så lånelöftet är fixat och klart, bara att börja buda på läggan.

Mellan rundringningar bland banker och besök direkt på plats har jag även ägnat någon timme åt att skriva duggan. Kändes bra, hoppas att den känslan stämmer.

Även hunnit vara hos barnmorskan, tog inga blodprov konstigt nog? Fått för mig att det alltid görs. Nåväl, känner inga symptom på några tokigheter så är nog ingen fara. Hjärtljud fick jag i alla fall lyssna på och även mätning av SF-mått (livmoderns storlek, så den växer som den ska).

Blodtryck 105/60

Bebis ♥ 148 slag/min

SF-mått: 25 cm

Vikt + 1,5 kg sedan start

Ny vecka idag, går in i graviditetsvecka 26 (25+0). Mein Gott vad det går undan! Eftersom Robert inte är hemma och det var dags for magfotning tänkte jag prova ge mig på den biten själv. Såhär blev det först:


Well... Man skymtar ju magen om inte annat

Försökte före det ta bild framför spegeln med resultat att allt blev en ljusfläck. Sedan kom jag på att det faktiskt går att stänga av blixten och då ta framför spegeln. Spegeln på Roberts toa var perfekt höjd också! På tal om det - vilken omställning att dela toa igen... Vant oss att alltid ha varsin, slipper det bli kö på morgonen med toabesök, sminkning, rakning, tvättning... Vi får vänja om oss!


Magen som bara växer och växer

Nu ska jag göra bort att skala räkor till min middag, som kommer bestå av räksallad. Sedan dö i soffan! Nya tag imorgon med skola, vattengympa och eventuell mammafika på morgonkvisten!


Take care!



jaha

Varit på visning idag på ännu en lägenhet på Björkskatan. Både jag och Robert fick en bra känsla denna gång, vi såg potentialen. Som Robert uttryckte sig: "Jag kan faktiskt se framför mig hur jag sitter på balkongen med en pilsner i handen". Jag såg mer framför mig vilka justeringar vi skulle dona med, vilka skåp som skulle bytas, rum som tapetseras etc. Hur som helst fick båda igång fantasin vilket är ett bra tecken.

Men då var det detta med lån. Suck och stön säger jag. Vi får nämligen inte lån eftersom jag som student räknas som nolltaxerad. Inget värde. Att jag sedan har en fast anställning jag är tjänstledig från spelade ingen som helst roll i världen. När vi båda söker lån får vi ingenting eftersom båda inte kan leva på Roberts lön. Hade vi sökt lån i somras hade det inte varit några problem, även om jag börjat plugga månaden efter. Men nu var vi inte där vi är idag i somras. Inga planer på trea på Björks och bulle i ugnen då inte. Nu ska jag försöka få tid på banken imorgon så jag och mor min kan gå dit, så får vi undersöka möjligheterna att hon är borgenär för min halva. Ska vi se vad banken tycker om det. Sedan håller vi tummar och tår för att lägenhetspriset inte skjuter i höjden. Please.

Hade en trevlig kväll igår hos Cia och Peter. Lilla Maya (tre år) är väldigt fascinerad av bebisar just nu, hon har önskat sig ett syskon av mamma och pappa, sitter och läser gravidböcker etc. Så hon tyckte såklart det var jättefestligt att få känna på min bebismage, och bebis var snäll och sparkade lite på hennes hand. Vi fick även låna ett babyskydd att ha i bilen, tack snälla! Då behöver vi inte fundera mer på det. Sedan skulle de gräva fram en bärsele och hoppgunga också ur förrådet. Verkligen toppen med vänner som har prylar som man kan få låna, småttingarna växer ju ur allt så fort. Robert bar babyskyddet till bilen, i brist på riktig bebis skaffade han sig en pastabebis (ja, vi tog med oss pasta).


Robert med hans pastabebis och den alkoholfria ölen jag provade igår - nej tack!

Nu ska vi börja fundera på middag. Tror bestämt det blir något snabbt och lätt, steka upp ett par hamburgare eller liknande. Känner att hjärnan är överkokt så tänka ut avancerad mat är inte aktuellt! För övrigt barnmorksebesök imorgon, ska bli spännande då det var drygt en månad sen sist. Hädanefter blir det oftare!


Take care!



underbara lördag!

Guuuuuud vilket underbart väder! Jag älskar vårvintern!!! Ge sig ut på isen med ryggsäck med varm choklad, tända en eld, fara ut på isvägarna, åka skidor... Blev jätteivrig när jag såg solen imorse, sa genast till Robert att vi måste knata ut till Gråsjälören. Well, sedan kom jag ihåg fogarna. Och Robert sa att isvägen inte ens är upplogad ännu. Vi kom överens om att vi ska skaffa en spark, kan jag sitta där och dirigera så får Robert göra grovjobbet. Haha. Bra träning för honom i alla fall.

Vi har trots allt hunnit vara ut på en morgonpromenad för att lapa sol. Före det åt vi en riktig hälsofrukost bestående av yoghurt, bär och havreringar. Till det en macka med avocadosmör, skinka och paprika. Varsågod fröet ♥
Som pricken över i sitter jag nu och njuter av mitt morgonkaffe i långkalsingar. Perfekt uppladdning inför några timmars pluggande! Sen bär det av mot Kallkällan för hockeykväll hos Cia och Peter. Vi kom på den brilijanta idén att beställa pizza, lördagslyx när det är som bäst. Det ville inte Cia höra talas om utan ska bli bjudna på middag (börjar bli våran tur att bjuda igen snart...). De kör tydligen LCHF-dieten så pizza är väl inte optimalt då (bortsett från fettet möjligen). Nu får vi istället äta kött med grädde, smör och grönsaker. Eller liknande. Kanske smugglar med mig lite pasta hemifrån, kolhydratsnarkoman som jag är.

Igår bjöds det på fiskmiddag här hemma, inte varje dag! Har lite dåligt med fiskrecept så har ni något i gömmorna får ni hemskt gärna dela med er! Fisk är god och nyttig mat. Igår lagade vi torsk provencale fast utan torsk, tog en annan vit fisk. Till det potatis, ärtor och majs. Jättegott!

Torsk provencale

600 g torskfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smält smör
1 vitlöksklyfta
(vi tog två)
½ dl hackad persilja
½ dl ströbröd
2 dl grädde
1 msk citronsaft


Lägg torskfilén på smort ugnsfat. Salta och peppra. Pressa vitlöken i det smälta smöret och pensla
fisken med smörblandningen. Strö över persilja och ströbröd. Häll grädde och citronsaft runt
fisken. Grädda i 225 grader ca 20 min om fisken är tinad, 30-40 min om den är frusen.

~

Fick mail om att barnvagnen var skickad igår, så gissar att den kommer till veckan. Iiih vad spännande. Provköra omkring här hemma. Vette tusan vart vi ska förvara den bara. Får väl stå i vardagsrummet som en påminnelse om vad som komma skall. Som att jag någon sekund på dagen skulle glömma det (baby 24/7 var det här ja).


Take care!




barnvagn

Då var det fixat. Biffen alltså. Barnvagnsbiffen. Jag hade gärna fortsatt vela, grubbla och fundera några veckor till, typiskt mig. Fundera igenom allt hundra gånger, vänta ut en billig deal på blocket, läsa tester... You name it. Robert är precis tvärtom, impulsiv och priset är mindre viktigt. Dessutom ville han ha en ny vagn istället för beggad. Så det blev som så att vi köpte en ny vagn trots allt. Vi hittade ett rätt bra pris på nätet på Crescent Classic -09. En sådan (fast årsmodellen före) som Pernilla och Johan har och tycker funkar kanon. Vi fastnade faktiskt för crescent på Barnens hus också första vändan vi var där för några veckor sedan. Trots fyra hjul och klumpigare stadskörning! Vi ville egentligen ha den med röda sömmar:



...Men var fler än vi som spanat in dealen så sedan igår var den slut både i rött och vitt. Det fick bli en blå! Vilket i och för sig kommer passa ypperligt till min nyinköpta vindjacka jag fyndade igår (blåa toner där med). Planerat såklart, tss. Såhär ser den hemklickade vagnen alltså ut:



Wow. Då var dyraste inköpet bortgjort. Vi fixade även myggnät (till sommaren i stugan), regnskydd och tillhörande skötväska när vi lika var i farten. Kalaset landade på 4983 kr totalt.

Blev bjuden på lunch av big'sis idag. Var väldans länge sedan jag hälsade på, försökt några gånger men hon har alltid jobbat när jag haft lektion. Men idag lyckades det klaffa! Förhört henne om massa graviditets- och förlossningsdetaljer. Kan ibland slås av overklighetskänslor när det gäller tanken på att om ca 3½ månad nalkas det en liten knodd. Vadå barn? En bebis här hos oss - på riktigt??? Känns så oerhört avlägset och ändå så nära. Ungefär som när man drömmer, det händer saker hela tiden men du vet innerst inne att det är en dröm. Jag kommer nog inte fatta det till 100% förrän jag har pyret i famnen.

Nu ska jag smälta barnvagnsinköpet ett tag i soffan innan sängen kallar. Imorgon ska jag stiga upp och dugga-plugga tidigt! Kaffe is the shit.

Take care!



vattengympa

Var som sagt på vattengympa igår. Oj oj OJ vad bra att jag börjat gå där! Efter en stunds plaskande kände jag flåset komma och musklerna i både armar och ben krampa. Snacka om att det går snabbt för kroppen att förtvina! Först illamående som gjorde att jag knappt tog mig utanför dörren, sedan några veckor då jag gradvis började komma igång med promenaderna igen för att sedan stoppas av fogar. Detta med vattengympan är ju toppen, hur hade jag klarat av en förlossning om jag knappt kan plaska 5 min utan andnöd? Jag kommer fortsätta med vattengympandet så länge det bara går! Väntar bara på träningsvärken som ännu inte infunnit sig men som lär komma...

Gick förbi Johanna en sväng efter gympan och satt där och surrade ett tag. När Robert slutat var han snäll och plockade upp mig, slapp jag åka buss. Väl hemma slängde jag mig på kylskåpet och åt kvällsfika. Inte var jag mindre hungrig till frukost för det inte. Träning gör en hungrig, helt klart!

Ny vecka också, idag är bebis i v 25 (24+2). Det går undan. Jag som varit orolig över att liten aldrig sover då h*n håller igång mest hela dagarna har kommit fram till att vi nog sover samtidigt och mycket på nätterna. Jag kan omöjligt sova när bebben är vaken. Bebben vaknar inom några minuter från att jag vaknat. Värst var det igårmorse då jag vaknade efter en halvmardröm vid 6-tiden. Jag var irriterad (från drömmen) och kände hjärtat slå hårt. Vilket antagligen pyret också gjorde för det dröjde inte länge innan det blev kalabalik i magen. Sen fick jag snällt ligga och vänta ut vakenperioden. Fair deal - jag väckte pyret, pyret höll mig vaken.



Magen igår innan gympan. Min numera runda navel!

Fick äntligen ett sms om att min lagbok kommit, dock är fortfarande miljöledningsboken restnoterad. Suuuck, vi har en dugga i veckan så hade gärna sett att jag haft boken! Underlättat en aning. Dock hoppas jag att den kommit in på bibblan idag där sis reserverat den åt mig. Löser det sig i alla fall.

Vi tänkte även att det var dags att seriöst börja fundera på detta med barnvagn. Inte så väldigt länge kvar nu (109 dagar enligt bebisbubblan till höger). Kan vara skönt att börja ta tag i en del praktiska grejer, som t.ex. barnvagn. Vad ska man tänka på? Vad är bra? Robert vill ha en sån där med tre hjul alternativt två stora, två små hjul. Kan man verkligen köra med dessa i snön?! Vi ska hur som helst fara till Barnens hus idag och provköra vagnar. Spännande. Vuxet. Seriöst.

Nu ska jag slurpa i mig en kopp kaffe så jag blir människa, sedan väcka liv i slö-karln som sitter och spelar xbox i soffan.


Take care!



RSS 2.0