varmare

Äntligen, äntligen, äntligen! Varmare temperaturer utomhus! Varmare är numera det som tidigare betraktades som kallt. Men i alla fall. Jag och Livia mötte upp Johanna och lille William för att rulla vagnarna ett varv runt Björks idag. Första gången på länge stor som liten fick en ordentlig luftning!


"Att vara eller att icke vara...". En fundersam böna.

Helgen är över för denna gång och vi ska strax slå igång en söndagsfilm som avrundning på veckan. Från att ha suttit mer eller mindre isolerad ett par veckor har vi haft en riktigt social helg. Igår bjöd vi Emelie och Jakob på middag innan det var dags för Melodifestivalen. Gästerna hade med sig både vin och öl. Med tanke på att mitt nuvarande alkoholintag består av en halv folköl någon helg här och där så räckte det med ett par vinglas för att jag skulle känna mig lite på pikalurven. Men trevligt var det! Synd bara att vi köpt hem 1,2 kg godis (för jag vet vilken godisråtta Emlan är) och det då visar sig att det nya livet för dem började i onsdags. Mitt och Roberts nya liv flyttades just fram ännu några mil.

Idag var det våran tur att få middagen serverad, denna gång hos Sandra, Petter och lille Emilio. En trevlig kväll det också! Fick tyvärr inte med mig några bilder hem eftersom det blev bebisgråt i kör just när kameran skulle fram. Istället får det bli lite bilder från igår när Livia fick bekanta sig med ett äpple:
Hmmm.... Vad är detta?

Och just det! Idag har Livias första tandsing börjat kännas! Ett litet vasst hörn sticker upp i underkäken. Dregglet forsar. Vi hoppas hon får sova gott i natt trots tandsprickning, annars åker alvedonen fram! Ingen mening med att hon ska lida i onödan.

Nåmen jo. Då var det dags för den där söndagsfilmen då. Och den eviga gottepåsen from hell som fortfarande finns kvar. Men inte så länge till. Tack Emelie, tack.


Take care!
fredagsplugg

Jamenvisst, här fredagspluggas det för fullt! I skrivande stund är det paus och vi får se om det hinner bli något mer gjort idag. Men jag är nöjd över det lilla och dessutom har de lovat extra mycket minusgrader under morgondagen så då lär inte denna nos stickas utanför dörren. Vilket innebär perfekt pluggtid!

Jag skulle egentligen ha farit till gymmet och boxats imorse. Men i valet mellan en varm säng (min sovmorgon) eller en kall utflykt per buss till gymmet så vägde helt klart sängalternativet över. Inte det bästa med tanke på att aktivitetsnivån legat under minimumsträcket ett par veckor p.g.a. sjukstuga och väder. På tal om träning hittade jag igår en oanvänd tränings-dvd jag fått vid något tillfälle. Mage/ryggövningar - perfekt! Efter mycket övertalning (med betoning på mycket) gick Robert med på att köra ett pass tillsammans med mig. Vi bänkar oss på varsin handduk på golvet framför tv:n ("För din skull älskling, bara för din") och slår igång skivan. Det visar sig att 90% fokus ligger på träning av bäckenbotten för att minska urininkontinens hos kvinnor. En blick på Robert räcker för att förstå att inte ens all kärlek i världen skulle få honom att gå med på detta. Jag utformade ett eget pass med diverse sit-ups och ryggövningar istället! Vi verkar befinna oss i ungefär samma (o)träningsskick jag och min man kunde vi konstatera. Men det ska det bli ändring på!

Igår åt hela familjen samma mellanmål! Tycker det är jättekul när Livia kan börja smaka mer och mer av våran mat. Igår åt vi mackor med avocadosmör. Hon fick avocado, basilika och citron som vi medan salt/peppar ströddes direkt på vuxenmackorna efteråt. Gottigott tyckte lillan!
Livia smaskar rån med avvosmör

Jag vet inte riktigt vad hon pysslar med på sista bilden, hon har börjat göra så mellan varven. Slänger bak huvudet, blundar och gapar. Busfia!

Nu ska här lunchas innan vi beger oss ut för mathandling och besök på Sunderby sjukhus. Inget allvarligt, bara ett nytt läkarintyg från sjukhusvistelsen i somras som behövs. Vi har väntat på pengar från Försäkringskassan men då visar det sig att läkaren skrivit juni istället för juli i intyget. Därav no money.


Take care!


Livia

Lillan sover för natten efter kvällsbad och Robert jobbar kväll. När han kommer hem ska vi äta en sen middag i form av mozzarellamackor och se sista delen i Boardwalk empires.

Äckelkallt ute, vad less jag blir! Ser så himla vackert och mysigt ut med solen men termometern visar en helt annan verklighet. Som om inte vi suttit inne nog med tanke på förra veckans sjukstuga! En fördel är att det blir nytta gjort här hemma. Kläderna jag haft i diverse högar för att de inte rymts i garderoben har jag idag fixat plats för. Sisådär en 7 månader efter inflytt. Vi har även plockat fram skivan Livia fick i doppresent av min moster Ewa och haft sångstund. Massa barnsånger som hon spelat in. "Kuuul!" tycker Livia!

Vid dagens eftermiddagsnap la jag lillan och trodde att hon somnat. Hör hur det skrattar från sovrummet, men det gör hon ibland i sömnen. Tyst ett tag, skratt igen. Tyst. Skratt. Smyger in för att se vad som är så roligt. Då har hon tagit av sig ena sockan och ligger och spänner ut den mellan händerna. Sedan släpper hon ena änden så den "snärtar till" - något som tydligen var helfestligt. Tokunge


Sockan i ett stadigt grepp

Min lilla bebis blev för övrigt 8 månader 6:e februari. Tänk vad tiden flyger iväg! Tänkte för en gångs skull göra en liten lista, är som kul att ha kvar.


Sjuk liten 8-månaderstjej infiltad då vi snabbluftade lägenheten (bild från mobilen)

- På 8-månaderskontrollen vägde hon 8950 g och mätte 75 cm. Ta bort en del på vikten med tanke på magsjukan.

- Strl 74-80 på kläder. Pyjamasar och body's i strl 80, byxor och vissa tröjor i strl 74.

- Äter "själv". Rättare sagt ska hon och ingen annan föra in skeden i munnen. När all mat är uppäten från skeden släpper hon den för att vi ska kunna fylla på. Sedan tar hon den av oss igen. Och kom inte ens på tanken att någon av oss ska försöka vara den som använder skeden! All mat är hemlagad, fisk varannan dag. Med andra ord kommer jag och Robert snart börja äta mer fisk då hon går över på "vuxenmat".

- Livia vet vad hon vill och vad hon inte vill. Mer än en gång har jag och Robert kollat på varandra med skräckblandad förtjusning över vilka utbrott hon kan få för ingenting. Vi har sagt det förr och säger igen: trotsåldern kommer att bli intressant.

- Älskar när vi (jag) sjunger. Fullt fokus direkt. Även läsa böcker är kul. Mamma brukar passa på att njuta när hon är nöjd i famnen för dessa stunder är inte vanliga - tyvärr!


Mini-Livia myste gärna i famnen

- Det ska hända saker mest hela tiden. Inte den där filosofiska typen som kan ligga och undersöka något länge och nogrannt utan tar en snabbkoll och sedan vidare mot nästa stopp.

- Tar sig framåt genom att åla. Kryper inte ännu men är nog inte alltför långt borta. Står ständigt i krypposition i sängen (alternativt på händer och fötter), bara inte kommit på att göra det även på golvet.

- Sover ca 19:00-06:30. En flaska på natten som vi precis planerat att arbeta bort när hon blev magsjuk. Nya tag här framöver. Sover oftast i egen säng, ibland mellan oss.

- Mellan varven väldigt obekväm i nya situationer och med nytt folk. Beror på dagsformen.


Oj vad mycket klockan blev. Ska fixa mackor nu!


Take care!


heeeeeej

Hallå hej!

Shame on me. Again. Again. And again. Känns som att bloggens öde är lite ovisst just nu men samtidigt vill jag så gärna ha kvar den för att kunna gå tillbaka och läsa. Sedan sist några rader sattes på print här har livet flutit på i sin vardagliga lunk. Det vanliga - barnvagsnpromenader, matgeggande, krångliga och mindre krångliga nätter osv. Två saker värda att nämna dock: vinterkräkis och dop.


Nydöpt

Vi tar det otrevliga först. Söndagkväll började Livia spy. Hejdå rena sängkläder. Trodde först det var en engångsgrej men konstaterade snabbt att så var inte fallet. Tack och lov för egen tvättmaskin. Som hon kräktes, gjorde ont i mammahjärtat. Dagarna som följde gick till att ta hand om sjuk bebis. Tänkte inte en tanke på att jag själv skulle kunna åka dit. Jag är aldrig magsjuk, sist var väl någon gång på 1800-talet. Samma med Robert, han hade eventuellt magsjuka på lågstadiet trodde han. Vad händer? Jo precis - hela familjen ligger däckad. Bådar gott inför det X antal kommande magsjukor Livia kommer ha.

De enda ord jag kommer på som kan beskriva det hela är fy fan. Magsjuka är bland det otrevligare saker jag vet (p.g.a. spyor). Att sedan rent praktiskt ta hand om en sjuk bebis när du själv ligger däckad i feber, ont i kroppen och svindel så fort du rör dig och sambon är i likadant skick... Usch! Vi fick köra teamwork. En stapplade upp, plockade ur lillan ur sängen och bytte blöja. Sedan tog den andre över och gav henne mat. Däremellan fick hon ligga och leka nedanför soffan. Om det finns något positivt överhuvudtaget med denna sjukdom så är det att den går över snabbt. Så nu är vi friska, krya och "smittfria"! Fått bacillnojja så hela lägenheten är sanerad. Allt i tygväg som är möjligt att tvätta är tvättat. Allt som är möjligt att skura är skurat. Kylen sanerad. You name it.

Nog om otrevligheter. Betydligt trevligare är det faktum att vi äntligen tog tjuren vid hornen och bokade dop till lillan! Så förra lördagen, 5/2, döptes Livia Maria i Örnäsets kyrka! Blev väldigt kort varsel men ändå många släktingar som kunde komma. Vi gjorde förresten så att vi "bara" bjöd släkten och inte vänner. Hamnade på ca 30 pers och det räckte mer än nog.

Från kyrkan:

Lilla familjen samt min moster och kusin som sjöng/spelade

Allting gick jättebra. Livla blev lite fundesam när prästen höll i henne men fick så snabbt komma tillbaka till oss så det gjorde ingenting. Hon orkade vara vaken och på gott humör vid hela det efterföljande fikat. Vi fick jättemycket hjälp av våra föräldrar som tog huvudansvar för servering osv. Livia fick en massa fina presenter - tack! Det var en toppendag helt enkelt!

Från fikat:
Fikat, lite gäster, Livias outfit efteråt samt presentbordet!

Nu hör jag att lilla damen slagit upp sina blå. Ändå dags för avfrostning av frysen. Perfekt syssla en kall dag som denna då balkongen kan fyllas av frysvaror! Det ska även gräddas våfflor till lunch och framåt eftermiddagen kommer Livias "mommo" och "moffa" på besök!


Take care!


RSS 2.0