*visslar*

Mange Schmidt och Petters "Giftig" har fastnat med lim i hjärnkontoret sedan i lördags. Går och visslar för mig själv...

Igår hade jag nattvaka, åtminstone enligt min dygnsrytm. Satt uppe och såg "Gladiator", kunde inte låta bli. Var ett par år sedan sist. En riktigt bra film om man frågar mig. Kände de sentimentala vågorna komma mot slutet så det var bara att hämta näsdukar. Jag är inte den som brukar lipa till filmer, på sin höjd bli tårögd. Men inte i detta fall.



Kom på att det faktiskt är Valborgs imorgon! Vad gör man då? Ser på majbrasa? Grillar? Vi får se, antingen umgås jag med familjen, Ulle och pojkarna skulle komma förbi. Eller så blir det något annat. Hur som helst näst intill nyktert, eftersom jag börjar 08:45 dagen därpå. Jobbar övertid, vilket passar mig perfekt då jag får två lediga dagar av att jobba en. Som planen är nu ska spendera dessa liggandes på stranden i Turkiet med en paraplydrink i handen. Oh yeah!

15:57 Uppdatering

Nu har jag precis gjort bort deklarationen, skönt och smidigt att göra via webben! Och en sak till.. Haft vädringsluckan öppen, and guess what? En mygga a.k.a. mosquito har susat in i lägenheten! En äkta sommarmygga. Vårtecken om något.

nåmen jo.


Väderleksrapport: Dimman har nu lättat över staden och solen börja skina igenom molnen. Jag hoppas det vill bli sådär soligt som det var förra veckan!

Lovade att lägga in lite bilder från helgen, efter närmare eftertanke känner jag att nä, jag orkar inte. Det går däremot jättebra att klicka in på bloggar tillhörande Pernilla eller Emelie för att kika på deras bilder, jag hade ändå ingen kamera med mig så hade hursomhelst fått sno bilderna av dem.
Istället lägger jag in en bild på dagens lunch, här i stugan bjöds det på röd quinoa med grönsakspytt, till det stekt halloumi. Egenkomponerat så har inga recept att dela med mig av.

image148

























Tanken var att jag skulle köra igång en liten vårstädning här hemma, och inte av lägenheten utan av kroppen. Dvs. en vår-detox. Men känner mig lite tveksam (sorry Emsi...!) till att köra en riktigt variant, utan funderar på att satsa på att äta lite närmare ursprunget så att säga, råa grönsaker, sallader, mycket frukt. Och samtidigt dricka mycket vatten och örttéer. Så sparar jag lite på den riktiga utrensningen...

Vi får väl se hur det blir, helt plötsligt får jag för mig att köpa en detoxkur. Men men...

(Texten nedanför bilden skulle inte vara centrerad men blogen verkar ha bestämt sig. I sten.)

ett par ord


 [ Man lever bara en gång. Lev hårt dö ung. Våga något för att vinna. You. Name. It ]

Partaj igår, var riktigt trevligt! Bjuder på bilder lite senare. Nu är jag för kvaddad i skallen av all instabil mat jag ätit idag och två nätters sömnlöshet. Jag återkommer. När hjärnan sitter där den ska.

Hakuna matata!

fredag!


UNDERBART! Äntligen fredag! Känns extra skönt med tanke på att jag jobbade förra helgen.

Så ikväll packar jag ihop både mig å katta' och far ut till stugan för skön avkoppling. Hade dock sett framemot ett något roligare väder, eftersom det varit konstant sol i typ två veckor. Men men... Blir nog avkopplande i alla fall! Sitta framför brasan och mysa. Sen imorgon så blir det klackarna i taket, Pernillas födelsedagsfest. Hon har hyrt lokal på Mjölkudden, blir lite lekar och sådant. Väldigt trevligt, hoppas jag...

Alltså. Nu är hon billig. Katten alltså. För det första.. Imorse gjorde jag dagen till ära frukostvälling. Stod och gottade ihop sig på spisen, och så ser jag katten stå och lapa direkt ur kastrullen. I mitt stressade morgontillstånd fick jag snudd på hjärnblödning. Sedan går jag in i vardagsrummet, och ser en 1*1 dm stor flaga tapet ligga på golvet. I fasa sneglar jag upp på väggen och ja - ett stort beige/vitt hål stirrar tillbaka.
Med andra ord kommer jag få tapetsera om. Och har snygga special tapeter med designstuk. Helvetti hei.

Snart första rasten, då jag ska slurpa lite blåbärsthé och äta min macka med mosad avocado och groddar på - mmhmmm!!!

sträckning


Morgonstund, just nyanländ till jobbet. Inte ens hunnit få in mitt första samtal ännu...

Igår var det som sagt pajbuffé hos mapa. Åt mängder, låg särskilt hårt åt Ädelostpajen. På det fika i mängder - gott!
Stod och la upp fikabröd när jag gör en helomvändning för att säga något över axeln, och vips så sträcker det till i skuldran. Så nu sitter jag med en sträckning och knaprar pronaxen och smörjer med antiinflammatorisk gel.

Denna gjorde att jag knappt har sovit något alls inatt, eftersom jag bara legat och skruvat för att det smärtat i ryggen. När jag väl somnade drömde jag mardrömmar om att jag var ute och dök, att det då var späckhuggare överallt som försökte äta upp mig (betydelse där, någon?). Med andra ord var jag mer död än levande imorse.

Ställer mig framför spegeln och ska lägga lite mascara på fransarna - oh. My. God. Vilken chock jag möts av, ser ut som att jag målat lila ögonskugga på under ögat istället för ovanpå. Vi snackar riktigt lila. Var bara att gräva djupare i sminkväskan för att hitta någon form av räddare-i-nöden.

Men nu är jag fit for fight! Godmorgon.

mitt-i-veckan


Jag räknar dagarna till helgen...

Jag måste bara få citera Pernilla, efter att hon köpt blondering och färgat håret på hemmaplan:

"Det ser ut som att en morot har skitit på min skalle!! Åååhhh..."

Behöver jag inflika att hon illa kvickt bokade frisörtid nästa dag??? Haha!

Ganska lustigt egentligen, man tänker att man ska spara pengar och göra det själv. Alltför ofta slutar det med att man får panikboka första lediga tid hos första tillgängliga frisör - hur effektivt är det?!

Ikväll blir det födelsedagsmiddag för sis, pajbuffé. Gotti-gott!

ledig!


Min lediga dag idag - underbart!

Varit och handlat mat, jag och pensionärerna hängde på låset när Maxi slog upp portarna kl 9.  Spenderat det sista av lönen, hoppas maten nu räcker veckan ut men det lär den göra med tanke på de überfulla kassarna jag fick släpa hem.
Snart blir det promenad in mot stan för att möta upp Pernilla, mat och födelsedag står på schemat kan man väl säga. Vi ska först luncha någonstans, och sedan måste jag hitta födelsedagspresent till syster och Pernilla ska köpa "partystuffs" till hennes födelsedagsfest på lördag, även en outfit till densamma.

Missan har haft lite smådamp idag, tidigt imorse så gick hon loss på sitt leksaksrör, det prasslade hejvilt och smällde. La sig sedan flämtande på tvättmaskinen med knallröda trampdynor. Nu när jag kom hem med all mat gav hon sig på min påse med clementiner, bet och sparkade på frukterna. Okontrollerade vårkänslor, månne?

Bäst att jag går och städar undan lite. Emelie spridde medvetet eller omedvetet popcorn och russin runt hela sin del av soffa och golv igår. Men atte...
Hela popcorn är inga problem, krossade popcorn är otrevligare att plocka upp.

Och... GRATTIS syster Hanna som fyller 20 år idag! :-D

(Ujuj vad tiden går snabbt...)

slutspurt


Nu är det inte många minuter kvar, stänger ned butiken 17.15 idag. Detta betyder:

1. Jag har jobbat klart min första helg på supporten
2. Jag kan packa mig iväg till träningen.
3. Jag kan se framemot en ledig dag imorgon!

Idag ska jag inte slingra mig ur träningsfällan. Sist jag svängde mina lurviga mot Inpuls var förra söndagen. Med andra ord: på tiden. Sedan blir det söndagsfilm med Emelie, börjat bli lite av en tradition.

Satt och letade på resor i slutet av maj, jag och Jenny har tagit "preliminär" semester då för en tilltänkt utlandsvistelse. Dock ser det ut som om stranden är långt borta, eftersom vår resa är slutsåld... Hoppas den bara är undangömd för att komma ut superbillig som sista-minuten!

Ojoj så slamsigt det har varit idag, särskilt nu mot slutet. Är bara jag, Johanna och Maria D som sitter och kurar här i ett hörn på jobbet. Minst 5 min mellan samtalen. Och söndag. Bäddar för övertrötthet så det sjunger om det! Det är riktigt skönt att jobba helg (om man bortser från det psykiska i att alla andra är lediga). Ljudnivån går ner radikalt, man behöver inte trängas och framförallt - kan visa mig i mjukisbyxor och osminkad på jobbet! Softish.

Nu ska jag ge mig en spark i ändan så jag verkligen far och tränar. Inga undanflykter är goda undanflykter!

Take care!


segt


Har man mycket att göra om man sitter och läser Amelias julspecial från 2006?

Svar: Nej

Inte så fasligt länge kvar... Hoppas jag kan gå redan kl 20. Är det lika lugnt som nu så är det grönt!

lördagsjobbare


Just anlänt till jobbet, blev lite tidig eftersom jag gjort bort lite ärenden nu innan jobbet och blev klar med detta snabbare än planerat.

Igår skickade jag äntligen in min ansökan till högskola! Blev inga program utan endast kurser. Får se vilka jag tar bland dessa: Rättspsykologi, Kvinnligt ledarskap, Psykologi - Personlighetspsykologi och sist men inte minst Ilska och aggression. Tycker alla kurserna verkar jätteintressanta, men kommer inte hinna läsa alla utan max två. Tänkte även ta tag i (fucking)Naturkunskap B nu till hösten. Kanske gå ner i 75% på jobbet så jag hinner med.

Skrev en handlingslapp imorse, hade tänkt hinna handla också men det blev överkurs. Hur som haver, skrev upp två sorters bönor! Har inte klarat av att äta bönor på jag vet inte hur länge, bara tanken har gjort mig illamående, men tänkte göra ett nytt försök. Ska jag försöka hålla min "vegetariska" linje är det ju ett plus om jag pallar att äta bönor och linser.

Nu ska jag hämta mig en kopp kaffe innan jag drar igång dagens arbetspass. NIce very niice.

Förresten, ett tips! Igår gjorde jag en omelett med gravad lax i - riktigt gott! Jag med mina omeletter...

snarra


Godis är gott, sa räven om rönnbär.

Well. Hade tänkt fota en bild och lägga upp på godispåsen, bara för att variera bilderna på nyttighet. Efter jobbet kände jag ett tilltagande halsont, så skippade träningen idag. Ringde istället och hörde vad systeryster (sispis) gjorde, och lämpligt nog så jobbade hon varken kväll eller var upptagen. Sagt och gjort, vi hyrde film och köpte godis på Hemmakväll.

Till alla som inte upptäckt deras godisurval - byt(switch) godisaffär(bread)! Det är som att komma till hilmen. I alla fall om man gillar choklad med en förkärlek för Anthon Berg. Vilket jag gör, godisgourmet som man är. Så att säga.

  


Det blev "Underbar och älskad av alla", trodde jag var den enda som inte hunnit se den men tur nog så hade inte sis hunnit se den heller. Den var ibland sådär läskigt pinsam att jag inte klarade av att titta, kände bara ångesten över alla fumligheter. Men det var en mysig film, sådär lagomt sockervaddsfluffig.

Till middag bjöds dagen till ära på favorit-i-repris, färsk spenattagliatelle och hajmal med fetaosttäcke.
Mm-m-mmh! Och nu har jag ett par matlådor av just detta - perfans. Lite rårivna morötter och rödbetor och du har en helt godkänd måltid!

Nej du glade, nu tror jag att refrängen börjar skrivas för dagen. Klockan är bara barnet, men tänkte försöka kurera bort min förkylning. Funderar starkt på att blanda en skräckhuskur med vitlök och ingefära. Hmm. Ja. Vi får se.

Natti!

ledig!


Helt underbart med en ledig dag. Känns faktiskt rätt så skönt att vara ledig en vardag, jag utnyttjar tiden mycket bättre än på exempelvis en söndag. Haken är ju såklart att sedan jobba helgen, men ska nog gå bra.

Städat klart det jag inte hann med igår, så nu finns det inte en endaste dammråtta kvar. Har i dennan stund sovrumsfönstret vidöppet, likaså balkongdörren. Så nu blir det korsdrag, friskt och härligt! (Missan är instängd på toaletten)

Gjort müsli idag, fått stå och knapra till sig i ugnen medan dammsugaren farit fram. Tack Emsi för receptet, delar med mig av det här nedan. Jättegott! Man kan ju alltid utforma det efter eget tycke.

 

GI-skafferiets müsli


5 dl dinkelflingor

5 dl fiberhavregryn

1 dl dinkelkli

1 dl vetegroddar

1 dl krossade linfrön

1 dl solroskärnor

1 dl grovhackade nötter

kanel och/eller kardemumma

4 msk rapsolja

flytande honung

1 dl vatten

1,5 dl hackad torkad frukt



Sätt ugnen på 175°.

Blanda alla ingredienser förutom kryddor, olja och vatten, häll upp blandningen i en stor långpanna. Pudra över rikligt med kanel och kardemumma. Ringla över lite honung och rapsoljan. Tillsätt vatten och knåda ihop blandningen. Rosta i ugn ca 20 min. Låt svalna och tillsätt torkad frukt.



Får akta mig lite så detta inte blir en matblogg... Nå. Nu ska jag börja göra mig redo för att promenera in till stan där en fika med Emelie väntar. Sedan svettas på spinning, och slutligen sushimiddag med Pernilla och Stina. Helt okej onsdag med andra ord!

Take care!

[ over and out ]

rastlös


Känner mig sådär poppigt rastlös, men samtidigt trött. Ska jag pallra mig iväg och träna eller inte...

image142
Dagens middag: Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater och blandade grönsaker till.
Recept på biffarna finns här.

Nu har jag bara ett par saker att tillägga:

1. Missan nös just på min arm, den blev genomblöt. Trevligt trevligt.
2. Tror banne mig att jag ska städa, hade tänkt göra det imorgon på min lediga dag men gör bort det ikväll.

[ får tyvärr inte bort den centrerade texten här i slutet ]


halvlek


Då var lunchen avklarad, halvlekssträcket passerat (nästan).

Åh vad det är soligt och härligt väder idag. Jag vill ut. Att dagen ska vara sluuuut...

Ledig imorgon, får hoppas solen håller i sig så kan jag njuta av dagen. Kanske sola min genomskinliga nuna lite grann, innan man börjar se blodådrorna genom det vita hudskiktet.

Hm. Står två datum som sista anmälningsdag till högskola. Både dagens och den 18:e. Så jag kanske kan spara ett par dagar till... Sista minuten forever.

mätt å gla


Trots att jag slutade kl 18 idag, vilket får det att kännas som att jag inte gjort mycket mer än jobbat, så känner jag mig glad och tillfreds.

Promenerade in till jobbet i snöstorm, iklädd perfekt snöstormsutstyrsel med täckisar och tjock halsduk. Gick även hem, denna gång i fullt solsken. Lite mer missanpassad klädstil kanske.

Idag har jag tagit 25 samtal, och jag är jättestolt! Varit väldigt lugnt på telefon, ibland så mycket som 10 min mellan samtalen. Hållt ner samtalstiden till ca 8 min vilket är det vi ska ligga på. Nu har jag inte haft några krångelärenden heller, men i alla fall. Lite nöjd måste man få vara!

Har dessutom lyckats få träningsvärk i magen, inte varje dag vill jag lova. Beror det på att jag slappat efter med träningen och därför reagerar min kropp så fort jag rör på mig, eller att jag tagit ut mig ordentligt? Jag tror bestämt på det senare.

[ Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne ] - Tänk att vädret gör så mycket för humöret!

Nu nedvarvning i soffan framför Anna Pihl. Softish.

image141

lovely monday


Måndag igen, och nu är det allvarets allvar - dvs nu går vi in på "riktigt" schema (förra veckan hade vi alla i teamet dagtid).

Så idag jobbar jag till 18, sedan stundar en arbetshelg. Mja. Mja.

Imorgon är sista ansökan till högskolan. Känner att jag måste hitta på någon utbildning att söka, mest för sakens skull. Så jag har en back-up plan ifall allt skiter sig. Tror bestämt jag ska ställa en påminnelse så jag inte kommer ihåg det först i slutet av veckan.

Jag har lyxat till min veckohandel och köpt gravad lax att ha på morgonmackan. Det är nästan så man längtar tills väckarklockan ringer och man får stiga upp och njuta. Mmmm...

Tillbaka till telefonen. Jag. Vill. Inte.

matglatt


Då var man hemma igen efter ett dygn på konferensanläggningen i Brändön. Igår vid lunch gick bussen från Telia och väl på plats fick vi installera oss i stugorna innan dagens aktiviteter körde igång. Det var två team, vårat nya, relatvit unga team och ett annat äldre team, totalt ca 30 personer. Aktiviteterna gjorde vi teamvis, innebar bl.a. att presentera sig själv med drömmar, drömjobb, starka sidor etc inför gruppen och även att skriva ned en positiv egenskap hos var och en i teamet.

Sedan fick vi lite tid för styling innan det var middagsdags. En besvikelse måste jag säga! Hade i god tid sagt till att jag äter vegetarisk mat men fisk går superbra. Väl till bords bjuds det för dom andra på renfilé med potatis och morötter. Jag får precis samma, minus ren = potatis och morötter. Wow... Som tur var vägde desserten upp det hela, varm brownie (bild nedan) - mmmm....

Festen förflyttades till stugorna (av någon anledning hamnade vi i just våran stuga, den var inte så trevlig att vakna upp i imorse) innan folk drog sig ned för att sitta och prata strunt i bastu och badtunna. Aldrig badat badtunna förut, men var riktigt skönt. Varmt vatten, ville man svalka sig var det bara att ställa sig upp i den vinterkalla luften!

Kvällen fortskred, flaskor sprättades, glas skålades och stämningen höjdes. Toppen nådde då vårat team hittade kareoke utrustningen och tillsammans framförde den ena visan vackrare än den andra. Vilket idag resulterar i en sexig whiskeyröst och ångest över att en fullt inte så förfriskad kollega filmat spektaklet ;-)

Efterfesten hamnade även den i våran stuga, tills vi bokstavligen fick köra ut folk. Några timmars sömn, upp för frukost, fortsatta aktiviteter, fika, aktivitet, lunch och nu är jag hemma - trött, sliten och proppmätt. Men skoj har det varit! Dock underbart skönt att få komma hem...

Ikväll har mamma haft sin födelsedagsmiddag. Kände mig ungefär lika social som en dörrmatta och lika hungrig som en sten, men efter en uppfriskande promenad in till stan så kändes det lite bättre. Var trevligt och gott, matorgien fortsatte. Just nu känns det som om jag aldrig mer vill se åt mat, uuuuhh...

Lite pics från gårdagen kommer nedan! (klicka för att förstora)

    
Brownie, styling och presentation av en av aktiviteterna

   
Festen flyttade in i våran stuga

Och till sist... dessa bjuder jag på!

 
Hahaha... Sångfåglar!

Godnatt!

Rent hus


Jag måste säga att jag kände inspirationen flöda efter att ha besökt Emelie och sett "Rent hus". Kom hem och hittade en monsterdisk som täckte diskbänken, men efter att ha sett hur ohygieniskt det kan bli efter några veckors förslappning kändes plötsligt diskberget som en alldeles utmärkt utmaning såhär på onsdagskvällen.

Nu skiner köket, synd bara att klädmassorna fortfarande täcker sovrumsgolvet.

[ dålig feng shui, någon? ]

Monsterdisken kom från dagens middagslagning, första gången på länge jag vid allvar stod vid spakarna och snickrade ihop något seriösare än omelett. Bjöds på Hoki med spenatrisotto, gott!

Mmm...


Det bidde ingen träning idag. Nähä, vad bidde det då? En promenad runt sjön! Kände verkligen inte för att träna idag, behövde socialisera istället och koppla bort allt som hade med arbete, träning och sådant att göra.

Haha, måste få bjuda på lite mobilbilder (lite småsuddiga). Detta är ungefär som mitt liv ser ut.

 





Sara by Friday


 






Sara by Saturday

 






Sara by Monday



Bilderna är slumpvis tagna utan baktanke, och faktiskt inte från en och samma helg. Visar dock rätt tydligt hur jag spendear min tid! ;-)

Dags för skönhetssömnen!

Natti.


dålig på uppdatera


måste skärpa till mig lite på bloggisdan, inte uppdaterar nu på ett par dagar.

Sitter på jobbet och väntar på att samtal ska droppa in. Vi sitter fortfarande två och två då det är väldans ont om plats, men imorgon skulle de fixa så vi kan sitta själva. Känns sådär, rätt skönt att vara två. Hälften så lite jobb att göra om inte annat.... ;-)

Snart lunch - thank God! Håller på svälta magen av mig. Idag bjuds det på en blandsallad och till det en omellett som jag rört ner keso (fetaost/oliv) - gott! Min nya innerätt är just omellett med olika sorters keso i, riktigt gott.

Annars så flyter allting på. På fredag är det produktionsträff i Brändön. God mat och trevligt sällskap får man hoppas!

Back to work... 

hemmanisse - U wish


Min övertalning av mig själv verkar ha gått om stöpet, var helt inkörd på att ha en lugn helg men så blev inte fallet.
Utgång med damerna stod på schemat. Hemmakvällarna får väl hinnas med den dag jag har man och barn.

Återkommer senare idag med lite bilder och mer info, nu blir det stugan i solvädret! Varm choklad och ostmackor - kan det bli bättre?!

På återseende.

snöslask

Lovely weather outside.

Lite eftertänksamhet såhär på lördagsförmiddagen, aha-upplevelsen över de vägar i livet jag missat (vad har jag fått ut istället av de vägar jag valt?).

[...Jag skulle gjort så annorlunda,
om jag gick i andra skor...]

Jag och Pernilla ska på lördagsrock med sis på scen nu (ännu mer salt i timewastingsåret), sedan kaffetår.

Godmorgon.

fredag


Vilket innebär (halleluja)helg!!

Blev lunch ute idag också, salladsbuffé på Symfoni. Alla som inte provat den ännu - gör det!
Inte bra för min ekonomi detta med att äta ute hela tiden. Men trots allt sista utbildningsdagen idag vilket innebär att den dryga en timmes långa lunchrasten vi njutit av i 5 veckors tid är borta. Tllbaka till 30-minuters raster, och då blir det minsann inte springa på stan!

På tal om ekonomi...

Efter mycket letande hittade jag rätt på skatteverkets hemsida igår - trodde jag. Hur som helst visade sig mödan vara i onödan då jag ändå fick deklarationspapperna på posten idag, och fick den rätta summan, inte alls som igår men åt rätt håll! 6200 kr dimper ner på kontot innan midsommar - jag tackar och tar emot!!

Nu ska jag ladda om batterierna inför en kväll i Piteå. SMASK (studenternas egen schlager kan man väl säga) och träffa lite pit'bor man inte sett på länge - nice! Imorgon blir det hemmanisse. Det blir hemmanisse. Om jag skriver det nog många gånger lyckas jag nog övertyga mig själv om att det är de enda rätta. Hemmanisse!

Take care!


dampkatt


Yes, just nu har Missan smeknamnet dampkatt. Man märker när ett damputbrott är på intågande, då börjar hon ge sig på fötter och händer och allt vad det nu är. Har kommit på en lösning på detta, då det helt klart är någon form av aggression som vill ut: ett utreageringsmjukdjur. Så fort jag märker damptendenserna komma, slänger jag iväg gossedjuret åt henne - och den får spö vill jag lova! Hon tar ett rejält stryptag om leksaken och sparkar fanatiskt med bakbenen (dampkatt just nu 5 m åt vänster).

image124
Missan, här med sin kattkudde, inte dampleksaken

Försöker snoka reda på hur mycket skatteåterbäring jag ska få (för återbäring blir det, annars blir jag ledsen). Skaffat BankID men har inte hittat rätt på hemsidan ännu. Fått en eventuell summa som skulle kunna vara det jag får tillbaka...

Nu är det Skipper!

första egna samtalen

Sitter här på jobbet med en klump i magen, Johanna gick precis hem för dagen vilket innebär 3 timmar ensam i telefon. Oh mama... Nå lika bra, på måndag är det ju oavsett skarpt läge som gäller, måste ändå vänja mig!

Rätt lugnt på telefonen, därför jag hinner skriva här mellan varven.

Just käkat lunch ute med Emma och Jenny. Vi skulle gå på nyinvigda Down to earth, sett framemot denna lunch jättelänge! Väl på plats visar det sig att dom varken tar rikskuponger eller bankomatkort - knepigt värre. Närmaste bankomat ligger ju ett X antal meter bort, och har man bara en timmes lunch så blir det tight.

Så istället för en nyttig vegetarisk buffé gick vi på Olivers och åt av deras buffé, smaskade mängder och som krona på verket var det ju torsdag = plättar. Krydda det med rabarber/hallonpaj och kaffe och du har en riktigt fin dag. Kommit på att jag är varannandagare, varannan nyttig och varannan inte. Lite för ofta godsaker med andra ord!

Åh håller så smått på planera en eventuell utlandsvistelse i slutet på maj/början på juni. En vecka i Turkiet, få lite förbränna. Vore härligt! Vi får se vart det slutar...

Nu kommer ett samtal.. fy fan.

äntligen blogg

Blogg.se har legat nere nu några dagar, jag undrar just hur många flera-gånger-per-dag bloggare som klättrat på väggarna???

Sen sist då. Jag har överlevt att sitta i svaret. Tog 6 hela samtal i fredags, första dagen. Men då satt vi två-och-två, Johanna tog också 6 st så egentligen så tog vi faktiskt 12 st.

Gått rätt bra, känns visserligen som att jag famlar i mörkret eller söker utan karta men ger nog med sig.

Helgen var bra, ett riktigt skönt veckoslut. I fredags kom Pernilla och Stina förbi, vi frossade i chips och godis framför Surfs up. Vilken besvikelse! Filmen, inte tilltugget. 
Lördagen inleddes starkt med storhedenshopping följt av Sangriasurplande och drinkblandning här på Bergnäset med mig och Emma vid spakarna.
Fnittrigt värre blev det såsmåningom. Peppe hämtade upp oss och så for vi in till några polare till honom som bodde i stan. Vid 1-tiden (trodde vi) for vi in på Cleo, betalade glatt en hundring i inträde, hann gå några varv runt travbanan och vips, tack och hej - vi stänger nu. Sommartiden började, och krogbranschen verkar hålla stenhårt på detta, så när klockan var kl. 2 (men egentligen 3) så stängde stället. Hem och sova!


Haha, lite småkul när vi skulle fara från festen till Cleo, så pressade vi in oss 7 personer i Peppes lilla röda loppa till bil, och på skämt säger jag "Akta så inte polisen kommer!". Hinner knappt starta bilen så hojtar en av damerna i framsätet "Shit, polisbuss rakt framöver!" på den öde stationsgatan, så Peppe gör en rivstart och kör in på en liten bakgård tills kusten är klar. Jag satt och skrattade åt paniken som utbröt, hihihi.

Denna helgs onyttighet avslutades med lunch på Max (I needed it), brödbak och sedan besök hos Emelie med godis


     

[ Idag går vi in i april. Scheisse. ]

Mitt nya liv började igår, som så många andras verkar det som (en utbredd önskan att komma iform inför beach 2008 månne?). Lagt ner detta med nytt liv och brukar köra på Min nya vecka. Denna vecka gick omkull idag, gick riktigt bra måndag men så kom mammas födelsedag och go'fika.

Hörni-ni-ni Tosca-ni-ni dags att duscha innan det blir sängen, så jag förhoppningsvis orkar hålla upp mina blå imorgon på jobbet. Det måste vara fler än jag som varit totalkvaddade efter tidsomställningen, väckarn har ringt och jag har varit helt medvetslös. Skärpning bruden!


RSS 2.0