Home sweet home

Borta bra men hemma bäst heter det väl?! Till viss del håller jag med, så underbart skönt att komma hem till sina egna saker och dona runt i sitt eget kylskåp. Men man måste bort en sväng för att uppskatta det man har, och alltid trevligt med miljöombyte och träffa vänner på annan ort! Har saknat Robert som en tok men när jag kommer hem till honom så saknar jag Emsi-Pemsi som bor för långt bort. Knepigt värre. Spenderats en hel del pengar i el Stockholmo, uj uj. Typ en månadslön av det slag som jag har nu när jag jobbar halvtid så att säga. Blir en del övertid framöver...

Shoppat som sagt, tänkte vara seriös och fota mina fynd framöver och slänga upp här på bloggen. Annars har vi mest myst på, ätit gott både hemma och ute, sett film och även ett försök till utgång som slutade i hemmakläder ;-)
Var (självklart) in på min favoritbutik Monki. Hittade jag något? Nej! Inte ett plagg, aldrig någonsin hänt förut. Inte heller Emma, som även hon är ett stort fan av butiken i fråga, gjorde några fynd.

Däremot prövade Emma den kriminella banan när hon snodde en bikini (!!!). Haha... Hon hade provat två olika bikiniöverdelar på HM, köpte den ena och vi gick vidare i gallerian. Plötsligt utropar hon "Nämen!" och ser ner på sin halsduk. Där hänger den andra överdelen i sin lilla galge med larm och allting kvar. Rena turen att det inte pep när vi gick ut från butiken! I ren panik vänder vi tillbaka till HM, ser så kusten är klar och slänger in bikinin.

Sista dagen fick jag för mig att vara lite wild n' crazy, smet förbi Lush och köpte hennahårfärg. "Skitbra!", tänkte jag, naturligt och sliter inte på håret. Efter ett evighetsarbete med att riva färgen, gegga in, låta verka minst 4 timmar och sedan skölja håret under en 4-hårtvättarsprocess kunde jag konstatera en sak: det såg ut som att jag skinnflått en morot och limmat fast på skallen. Hett. Inte uppnått det resultat jag önskade med andra ord! Var min ljusa utväxt som ställde till det. Därför sitter jag nu med cellofan och hennafärg nr 2 på huvudet. Hoppas det ser bättre ut...!

Fettisdagen igår, semlor blev det minsann, riktig fettdag! Först semla med Emma på centralstationen, tänkte att det ändå inte skulle hinna bli någon mer semla den dagen - yeah right! Mamma hämtade mig från flyget, hade med sig... en semla! Kommer till jobbet, chefen har bakat.... just det, en semla! Så dagsintaget av semlor slutade på 3 st, personligt rekord.

Idag har vi varit lediga eftersom vi jobbar nu till helgen. Storhandlat på Maxi och även hunnit med en promenad i det underbara vädret! Var och kollade på en lägenhet på Östermalm, en 2½. Tredje våningen, snedtak med synliga takbjälkar, balkong.... Mysigt värre, även om det kommer bli trångt! Ska fundera tills imorgon, men lutar åt att vi tar den... Hihihi!

Haft storkok ikväll (nya livet efter resan, mhm-mm!), lagat kikärtsgryta med dinkelris, kidneybönsbiffar med salsa och sallad och även bakat ett klibröd! Så nu har vi mat och bröd i skåparna!!!

Dags för film nu!

Take care

cityterminalen

Då var jag framme i Stockholm, överlevde flygresan utan problem. Alltid varit rädd flygrädd av mig, men tror på något sätt att min rädlsa blev rätt botad när jag och Emma hade våran långsemester med alla olika flygningar mellan olika platser. Sitter nu på cityterminalen där jag har ett par timmar att fördriva innan Emma anländer från Orsa med tåget. Till min lycka hittade jag internet för 19 kr/h - bra priiiis! Varför inte surfa bort en överflödig timme lika gärna som att sitta själv och känna sig obekväm på ett fik?! Ska dock gå och ta mig en kopp kaffe när timmen är slut.

Kl 04:10 ringde väckaren imorse, var jag pigg? Nej. Mer död än levande. Planen var att ta igen lite förlorad sömn på planet, lyckades i och för sig komma till ro så jag hann slumra lite, dock i samma stund som planet tog i marken. Får bli en lugn kväll ikväll!

På flygbussen mot stan passerar man ju många olika hållplatser. Någon som sett "Se upp för dårarna"? Kunde inte låta bli att småskratta för mig själv när busschauffören med utlänsk brytning sa "Hagga norra". Korrekt är Haga med väldig betoning på A:et. Började spinna vidare på temat, Hagga plan, Hagga närbutik - U name it. När sedan nästa hållplats närmade sig och "Hagga södra" hördes i högtalarna hade jag svårt att hålla mig för skratt. Fick lite dåligt samvete, inte lätt att lära sig alla olika betoningar i ett nytt språk. Jag själv med min ringa språkbegåvning skulle nog göra en hel del snedsteg.

Även utrop för Karolinska sjukhuset, ett av Stockholms största sjukhus. Ser byggnaden från bussen, och alldeles mittemot ligger en kyrkogård. Någon mer än jag som ser det bisarra i ett sjukhus med utsikt över kyrkogården?! Blev nästan illa berörd... Hu.

Nu ska jag ta tag surfa vidare med de dagliga internet-måstena: lägenhetssidor som kan ha uppdaterats och bloggar!

Take care!

torsdag

Sitter här och smälter pizzan, beställde från Toscana, riktigt smarrigt med italiensk pizza! Tänkte toppa pizzan med godis, lagomt till Anna Skipper. Haha....

Well.

Kunde äntligen ta en promenad idag! "Bara" minus 15 grader, rena ökenhettan jämfört med minus 26 som det var för ett par dagar sen. Riktigt underbart! Saknat som tusan att promenera, särskilt nu med sista veckans smygande förkylning som gjort att jag inte kunnat träna. Inte velat riskera att bli sjuk inför min tripp!

Imorgon kl 06:00 går planet. Fy tusan! Enda lediga avgången förutom kvällen, och inge kul att komma fram hos Lina och Dennis vid 20-tiden. Så fick bita i det sura äpplet och ta ett übertidigt plan. Tur att Robert skjutsar mig, haaaa.

Nä du glade, dags för film och godis! På återseende efter Stockholmsresan!

Förresten ska vi och kolla på en annan lägenhet nu på onsdag, på Östermalm. Spännande att se hur den verkar!

Take care!

rast

Rabota da da...

Men just nu har jag rast, precis knaprat i mig ett äpple och en banan. Inledde dagen starkt med kaffe och choklad, snacka om kickstart!

Ringer på rätt duktigt (ovanligt?!), extra röda köer eftersom det är problem med lokala nyheter och pay-per-view matcherna i elitserien. Funny.

Vi fick inte lägenheten... Tyvärr bestämde de andra paret sig för att ta den! :-(
Men men vi får ta nya tag, tänkte sätta in en annons på blocket imorgon. Så får vi hoppas att vi får en toppen-mega-superduper-fin lägenhet!!!

Igår gjorde jag något jag tänkt göra väldigt, väldigt länge: jag rensade bland mina recept. Eftersom jag är mat-och bakfanatiker har det samlats ihop en del, för att inte nämna ett X antal buffétidningar. Legat i en slarvig hög, nästintill omöjligt att hitta rätt på de recept man velat ha. Nu är det andra bullar! Allt är indelat efter respektive kategori i en receptpärm. Gått igenom alla tidningarna och sparat de recept som är intressanta, slängt resten. Sedan klippt ut dessa och klistrat fast på papper så det både är lättöverskådligt och ser fint och lockande ut!

Mycket nöjd med resultatet! Tog nästan hela dagen (faktiskt!) men helt klart värt det.

Rasten slut. En och en halv timme kvar, sedan hem och avnjuta en bakpotatis som blev kvar från i helgen. Be strong!

Alla hjärtans dag

Idag är det den berömda Alla ♥-dag. En dag då försäljarna gnider sina händer i glädje över alla köpglada och singlarna har lust att dra täcket över huvudet någonstans. Har ju Robert att fira med detta år, var ett bra tag sedan som jag hade någon seriös nog att fira denna hjärtedag med så jag tänker njuta i stora drag!

Vi slår ihop Alla hjärtans dag med halvårsfirande ("wow") som egentligen är imorgon. Tänkte göra riktigt god middag med filé, gorgonzolabakpotatis och fint vin. Till förrätt blir det toast med gravad lax! Tänkte även hinna med lite bubbelbad med våran nya svartvinbärsdoftande badbomb från Lush. Gäller att passa på så länge vi har badkar...

Var och kollade på en lägenhet igår, en 3a på Kungsgatan. Dock ingen balkong, så vi tackade vänligt nej. Blir så instängt utan någon balkong, fanns inte ens en fransk! Hyresvärden har flera fastigheter så vi sa att han mer än gärna får höra av sig om han får någon annan ledig. Vi väntar även besked på den jag nämnt tidigare, bredvid sis. På måndag vet vi bestämt! Blev framflyttat eftersom paret före oss behövde betänketid. Tackar dom nej är den våran! *hoppas hoppas hoppas*

Igårkväll var jag och hälsade på Ulle och killarna på. Toppade håret och såg Let's dance (Kitty ut, ja tack. Nu kan Carl-Jan, George och Elisabeth ryka så är jag nöjd!), vi hann även köra ett par låtar på Guitar hero ;-)
Idag stod handling inför kvällen på schemat. Fyndade faktiskt en tröja på Ica Maxi, hör och häpna! 25 spänn, tyckte den var mer än okej för dom slantarna!


Hjärterkakan och min fyndtröja!

Bakade en hjärteformad kladdkaka till Robert som Alla -dag present. Där någonstans går gränsen för vad jag kan spendera i presentväg en dag som denna. Täckte den med grädde och ekologiska geléhjärtan, inte illa! God var den, hade stoppat i lite mörk apelsinchoklad. Mmm-mm-mmmm!

Nu dags att börja med middagen. Får se vad som händer med kvällen, mitt i allt struntar man i tofflandet och far ut med vännerna på krogen!

Take care!


kontakter

Är lite less just nu så därför kommer det vara en bitter ton i detta inlägg [ förvarning ].

ÅHHH vad less jag är på kontaktkö!!! Varför kan det inte finnas hederlig TURORDNINGSKÖ! Som ni kanske förstår är jag i lägenhetsbranschen. Och jag kan förstå varför man prioriterar sina kontakter framför andra, men just nu är jag bara så jäkla less (kanske för att jag inte har några fastighetskontakter och därför inte har några trådar att rycka i). Precis fått höra att några av de bostadsföretag där vi står anmälda mer eller mindre enbart ger lägenheter till kontakter. Pissråtta.

På lägenheten vi väntar besked på ser det mörkare ut än natten just nu, eftersom de andra paret är väldigt intresserade. Kom fram till att de fått lägenheten p.g.a - kontakter.

Är bara lite irri just nu, det går över snart. Men ville verkligen ha den där lägenheten! Suck.... Nu blir det väl ett B-alternativ någonstans där vi egentligen inte vill bo, eller så får man skaffa dubbla jobb för att ha råd att betala drömlägenheten.

Nu ska jag gå och göra en tröst-smoothie och hoppas på att mitt dåliga humör och tillfälliga uppgivenhet blir bättre. Finns ju fortfarande en mikroskopisk chans att hyresvärden ringer och säger att dom ångrade sig i sista stund.

Adjö.

underbara sol

Solen bokstavligt strålar utanför, shit vilken vårkänsla som infinner sig i kroppen! Var tvungen att gå ut på en kort promenad i vackervädret trots att jag ska promenera till jobbet senare. Men då kommer solen ha hunnit gå ner, det gäller att passa på!

Längtar till dagar i kjol, varma vindar, ljusa kvällspromenader... Sommar sommar sommar....

Var och kollade på lägenheten igår, den var fin! Inget badkar dock... Och endast ADSL-bredband ( = långsamt och dyrt). Men vi vill ändå ha den! Paret som kom och kollade efter oss (råkade vara ett annat "Telia-par" från samma avdelning som vi) ligger före i turordning, eftersom vi mer eller mindre halkade in på ett bananskal i efterhand. Imorgon får vi besked om vi fick den eller inte!

Dock är hela lägenheten målad, så antingen måste nuvarande hyresgäst tapetsera, vilket dom inte vill. Eller så tar vi över den men då också ansvaret för att tapetseringen sker. Hmm. Rätt mycket att tapetsera två sovrum, ett vardagsrum, ett kök och en hall. Vi vet ju inte om vi får den, men har resonerat för oss själva att vi kan ta på oss tapetseringen om vi får ta den från 1/4 istället för 1/3 (egentligen har dom uppsägningstid till april, men vill bli av med lägenheten snabbare). Gärna ett tapetseringsbidrag också! Blir för mycket för oss att både betala dubbla hyror mars-april och dessutom kosta på tapeter.

Inte länge kvar tills jag far ner på en weekend i Stockholm. Nästa fredag bär det av! Jag och Emma ska hälsa på Lina och Dennis. Sista svängen det bara är vi fyra, nästa gång har troligen liten hunnit ut och stockholmsfamiljen utökats! :-)
Känns kul att få se något annat än hederliga Luleå, och framförallt träffa Emma och de andra! Kommer kännas konstigt att vara ifrån Robert, första gången vi inte kommer ses dagligen.

Nu dags för lunchplanering. Känner noll motivation. Äter som en slusk, sluskar än mer i onyttigheter. Och kan inte träna p.g.a en smärtande axel. Oink oink.

Take care!

bostadsdrömmar

Sitter hos mamma och pappa, fördriver tid tills vi ska på 100-års kalas (moster och hennes man fyller båda 50 år, ihopslaget så blir det 100-års kalas). Planen var att vi skulle fara vid tretiden men blev framflyttat. Så nu har jag lite extra tid att klicka runt på internet och leta bostad!

Lite lustigt det där med vart man vill bygga bo. Just nu är planen centrum eller Malmudden. Där ser jag framför mig oss i några års tid. Sedan kommer bygga-bo-fasen, när man ska bilda familj. Då är inte stan ultimat, utan något närområde. Skurholmen, Mjölkudden, Kallkällan - första tiden. När ekonomin är stabil vill jag ha ett hus! Antingen i nämnda områden, eller något närliggande såsom Sunderbyn. Och slutligen, när barnen blivit myndiga och lämnat boet... Då vill jag ha ett litet hus med kanske 3 rum ute på landet någonstans. Kikade på ett sött i Orrbyn, perfekt.


Bild från Blocket

Till skillnad från både mor och syster, inbitna stadsälskare, så har jag alltid haft en dröm och känsla i kroppen av att vilja bo ute på landet. Skulle nästan kunna tänka mig det med kids i bagaget också, om det inte vore taskigt för dom med skola + skoltransport, vänner, aktiviteter etc.

Nä, ett hus på landet med lagomt stor tomt och massa grönområden runt omkring och närhet till vatten, det ska jag minsann ha en dag! Där jag ska odla egna grönsaker på somrarna och ha utekatter som springer och nosar.

Ska gå och kolla läget med katterna nu, precis suttit och knådat (kind-och magmassage) Blizz som behövde kärlek, nu blev Cindy toksotis. Ska muta henne med dooodiis (godis på katt/babyspråk).

Take care!

freezing my ass off

Alltså, nog är det lustigt väder här hemma just nu! Pendlar otroligt mellan varmt, kallt, snöstorm, vanlig storm etc. Idag har det varit en kombination: snorkallt och snö (?!). Termometern visade på minus 20 grader imorse. Trots det bestämde jag mig för att promenera hem efter jobbet, för jag följer stenhårt mottot "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!" som gympalärarna på grundskolan frenetiskt försökte pracka på en.

Med andra ord var det dubbla tjocktröjor, dubbla huvor, mössa och stora halsduken som gällde. Förutom täckisar, jacka och vantar såklart! Såg ut som en blandning mellan ett michelinspektakel och en snöbollsterrorist. Men frös det gjorde jag minsann inte! =D



Vet ni vad? Jag har precis avnjutit ett glas rött vin och mörk choklad. Ni läste rätt, klockan 15 en lördagseftermiddag. Blev så otroligt sugen på vinsmaken, att få sitta i lugn och ro och smutta på ett glas rött. Helt underbart. Var inte oroliga, ingen vana. Har druckit vin själv en gång förut i hela mitt liv, även den gången (var ca 1 år sedan) för att jag blev sugen på smaken.

Nu ska jag se vad som finns att laga ihop till middag! Här kommer en bild på min snöiga uppenbarelse (galen eskimå), även en bild där Robert försökte få en grillad paprika att se ut som en tunga (mer eller mindre lyckat...) och en på min grönkålspaj!

Take care!





hoppas

Hoppas hoppas hoppas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Precis ringt på en lägenhet i stan, en 3:a på ca 80 kvm som ligger på Stationsgatan, upp mot Floras kulle. Hyran ligger på ca 6000 kr när man räknar in bilplats. Vi ska få komma och kolla på den nu på tisdag, tillsammans med några andra par.

HOPPAS VI FÅR DEN! Inte sett den ännu, men Hanna och Janne har sett den då de varit och kollat på två lägenheter i samma hus. Nu tackade de ja till den andra, som ligger vägg i vägg med "våran" på tredje våningen. 7 meter balkong!!! Ihhhh jag dör.....!!! Kommer gråta blod om vi inte får den! Ska göra allt i min makt för att fixa hem denna biffen.

Svarade på annonsen på Blocket igår som hyresgästen lagt ut, och som var bortplockad idag. "Fan" tänkte vi, men hade fått numret direkt till hyresvärden av Hanna så ringde honom. Vi surrade på ett tag och där bestämdes det att vi skulle få komma på visning. Ibland gäller det att vara pådrivande! Var verkligen övertrevlig, frågade om huset i allmänhet, hur nära det var Hanna och Janne etc.

Åh kan knappt sitta stilla. Så förväntansfull är jag! Tänk vad underbart roligt att bo granne med lil'sis! Och vilket läge!!!!

(Sara ha inte för höga förhoppningar. Andas Sara, andas!!!)

Nu ska jag studsa vidare! *Doink-doink-doink-hihihihihi-doink*

Jag SKA ha den här lägenheten. Jag SKA ha den.


laxmiddag

Sitter här med begynnande matkoma, middagen är undandiskad och jag är mätt & belåten.

Idag bjöds det på Fiskgratäng med lax och spenat, (klicka på texten för recept) något jag varmt kan rekommendera! Relativt enkelt att göra, och riktigt gott! Vi gjorde hemmagjort potatismos till, och tog riven västerbottens ost. Vilket gjorde det hela än mer smakrikt ;-)
Här i husliga stugan har det även bakats idag, grahamsbullar! Så nu finns det bröd i frysen igen. Imponerad av Roberts insatser i köket, han är med på allt, gillar att laga mat och nästan börjat ta över bakningen!



Har en liten önskelista vad gäller nya lägenheten, även om allt knappast går att få:

* Jag vill ha ett stort kök, eftersom vi spenderar rätt mycket tid där. Stora arbetsytor, mycket svängrum, många skåpar. Även stor kyl/frys...!!!!

* En balkong är nästan ett måste. Sitta där på somrarna och njuta, skaffa fina utemöbler och sommarväxter.

* Badkar. Jag är badkarstokig, tar flera bad i veckan. Ligger och löser korsord, läser, skrubbar, lyssnar på musik...

* Ej lyhört. Gillar inte att höra vad mina grannar sysslar med, och mina grannar behöver inte höra mig heller. Som hos mig på Bergnäset där man hör grannen snarka om nätterna. Ehh... Too much.

Sedan självklara saker som bra planlösning, bra del av stan/närområde, trevliga grannar, acceptabel hyra etc etc.

Imorgon är planen spinning/core. Legat riktigt på latsidan vad gäller träning i veckan, skärpning bruden! Kommit på den ena ursäkten sämre än den andra.

Nu ska jag mata sockersvamparna i magen med lite godis. Jag är übersugen.

Take care!

livstecken

Inte haft så mycket blogganda sista dagarna, varit så mycket annat på G. Men här gör jag ett avtryck igen!

I lördags blev det vin för första gången på länge, Ben and jerrysen åt vi i fredags (och även till frukost lördag, är något visst med att äta glass till frukost ibland fast man "inte får") så lördagskvällen kände vi för att spendera någon annanstans än filmsoffan. Emelie kom förbi här, vi rockade några låtar innan vi drog till Roberts vänner. Efter det en sväng till Toscana där det bjöds på irlänsk livemusik och glad stämning. Jag och Robert testade våra skills i styrdans. Resultatet? Sensation. Jag var klart yngst på stället, Robert o co god tvåa. Men trevligt i alla fall!

Söndagen hade jag tre invigningar:

1. Av isvägen vid stan, under Bergnäsbron, där vi tog en promenad i solen. Precis när vi gått ut till isen såg jag mamma, hennes promenadkamrat låg däckad i influensa så hon hängde med på våran runda.

2. Av min matassistent jag fick i julklapp. Underbar uppfinning!

3. Palt! Var livspremiär för både mig och Robert vad gällde paltverkstad. Resultatet blev utan tvekan lyckat! Mmmmm.

Vi letar för fullt lägenhet i stan nu, har även börjat rensa, packa och slänga sådant som inte behövs akut i respektive hem. Alltså på väg att bli officiell sambo. Robert har sagt upp sin lägenhet, sagt att inflytt kan ske redan om en månad men eftersom han har tre månaders uppsägning är det nya hyresgästen som bestämmer när dom vill ha den. Han flyttar sedan in hos mig på Bergnäset, om vi inte hunnit få tag på någon ny lägenhet. Spännande spännande. Känns verkligen annorlunda att gå över till sambolivet. Men egentligen blir det ingen större skillnad eftersom vi bott  ihop 24/7och handlat ihop ett halvår. Enda skillnaden är att vi slipper det oändliga släpandet med alla grejer mellan två lägenheter.

Nu dags för film! Changeling. Fått bra kritik, har rätt höga förhoppningar...

Och förresten! Ännu en invigning, av min spikmatta! La mig ner första gången igår kväll, ett inte alltför taktiskt beslut från min sida då jag kom raka vägen från badkaret endast iförd ett linne. Min stackars nybadade, uppmjukade hud tyckte inte om behandlingen, fick ropa på Robert eftersom jag låg spetsad i sköldpadda-upp-och-ner-ställning utan möjlighet att ta mig upp. Efter det tog jag på mig en hoodtröja, gick mycket bättre då! Ska testa igen ikväll, utan att bada/duscha före!

Take care!

RSS 2.0