Rock like a star

Snacka om att ha levt i tv-spelets värld senaste dygnet, något annat vill jag faktiskt inte komma och påstå. Jag och Pernilla visade rejält vart skåpet skulle stå under gårdagens turnering, där vi kom en bra bit på våran världskarriär ;-)
Detta förevigades tack vare att jag hade med mig kameran, bjuder här på ett par bilder från gårdagen! Måste understryka att det inte räcker med att känna rocken, man måste vara rocken. Med de resurser som huset bjuder. Rockandet har fortsatt idag efter att jag hämtat upp både Robert och hans nyinköpta Guitar Hero III kit som innefattar både trumset och mikrofon.

Nu är det dock hockey på projektorduken, sitter därför och knapprar på den bärbara. Matchen blev rätt rejält försenad eftersom det var snökaos för gästande Brynäs som skulle komma med planet.

Har väl inte så mycket mer att tillägga för stunden. Godissugen till tusen men får bannor från Robert som försöker få mig att vara stark och stå emot godissuget. Som ett tjuvknep har han fått mig att smutta på en öl så jag inte ens kan överväga möjligheten att ta bilen och ratta iväg mot godishuset. Men... Jag. Vill. Ha. Godis!



Rock on!


fredag!

Underbara fredag!! Tack för att du är här! Vad passar bättre än lite vackra toner ur högtalarna, som avnjuts tillsammans med en kopp kaffe och tjuv

Måste säga att jag är imponerad av mitt bloggande på sista tiden, verkligen gjort ett ryck efter en längre tids skrivkramp. Vi får väl se hur länge jag håller andan uppe....!

Är gräsänka idag då karln i huset befinner sig på nämnda produktionsträffen. Inte ensam för det, numera grannen Pernilla kommer över och håller mig sällskap! Vi ska bedöma [ hissa/dissa ] prestationerna i Idol och även rocka loss lite i Guitar hero. Yeeah! Köpt hem lite choklad och Loka vildäpple för att ha något att varva popcornen med. Blir en nice tjejkväll helt enkelt!



Har nu kommit ihåg att ta hit kameran så jag kan fota och lägga upp lite bilder. Var år och dagar sedan sist. Måste ju fota vad jag gör i livet, så jag har något att se tillbaka till och minnas åt på gamla dar.

Bara en vardagstanke som slog mig imorse vid frukostbordet. I ett förhållande är ju en av grunderna att man vill den andra parten väl och önskar den allt det bästa. Följdfrågan blir då vart gränsen går för omtänksamhet och uppoffring? När är det inte längre okej att "ge" och istället lära sig att "ta"? Tror jag är rätt duktig på det förstnämnda, kan vara små struntsaker som att alltid ge partnern den större tårtbiten, den bättre frukten, ge bort en öl trots att jag själv är übersugen för att jag vet att han tycker så mycket om det, fara ärenden bara för att han ska slippa. Och så ska det ju vara, att man verkligen vill skämma bort varandra in i det minsta. Men någonstans finns den gyllene gränsen då man förbiser sig själv och ger för mycket. Typiskt kvinnligt kan tänkas?! Inte för att jag på något sätt tror att jag är där ännu, men tänkvärt.

Dags att börja värma upp rockskillsen för närsomhelst kommer Pernilla! ROCK ON!


matkoma

Precis nyäten, idag bjöds det på lite exotiska tongångar här i köket, nämligen daal! Det du Emsi! Blev lite inspirerad av senaste numret av buffé, där de hade ett recept på en tillspexad linsgryta, med kokosmjölk och kittet. Blev riktigt gott, med varma naan bröd till! Receptet hittas här. 



Till efterrätt ska vi avnjuta tre olika sorters ostar och kex. Började rätt starkt med linsgryta, nyttigt och bra. Sprack totalt där vid ostarna. Men firar helgen idag istället för imorgon eftersom Robert då har sin produktionsträff. För mig bär det av nästa fredag, en övernattning på Pite havsbad väntar. Kommer nog bli trevligt! Vi kommer få gå på föreställningen Stormen också. Hoppas den är bättre än recensionerna säger...

Börjat känna av min stressmage igen, inte kul. Rätt mycket på jobbet på sista tiden, upptrissat tempo med chefer som jagar siffror och mäter allt och ingenting. Krydda det med skolstress (är så efter där att jag vet inte vad) och allmän framtidsplaneringsovisshet gör att min mage slår bakut och jag får magkatarr. Måste lära mig att varva ned. Lära mig att säga nej. Och framförallt lära mig att inte ha så höga krav på mig själv! Behöver inte alltid vara bäst och gå helhjärtad in i allt jag gör, utan vara nöjd med den insats jag gör. Sedan börja varva ner med lite avslappningsmusik och tända ljus mellan varven. Plus börja om med yogan som gör gott för både kropp och själ!

Nu dags för hockeyn!

Take care


wild n' crazy

Ibland måste man bara få släppa loss totalt, tappa alla hämningar - och bli wild and crazy! Fick ett sådant ryck idag, skulle ha gått på afro på Inpuls men eftersom Johanna bangade kände jag motivationen tryta. Kom hem, kände ändå rytmen i kroppen så fick ett infall att slå på lite sköna beats och flänga runt som en tok här hemma i vardagsrummet. Förnuftig som jag är tänkte jag på insynen och vickade för persiennerna. Sedan bara känna rytmen till diverse underground musik och afrikanska trummor! Hämningslöst, förlösande, energifyllt och en aning psyko. Kan jag rekommendera om man är ensam hemma någon gång!

mitt i veckan

Då var det snart dags för helg igen, ska bli mycket skönt eftersom jag denna gång är ledig!

Igår hade både jag och Robert fripassdag eftersom vi jobbade förra helgen. Sovmorgon som följdes av en lunch ute. Vi valde att prova Kyrkbyns kök och matsal, något jag verkligen kan rekommendera! Var väl lite dyrare än lunch i stan, 95kr för en dagens. Men det var utan tvekan värt det! Hela upplägget och servicekänslan, kändes mer som att man åt en finmiddag. Fick en brödkorg på bordet med tre tillbehör (smör, någon olivröra och någon annan örtröra av något slag), sedan en skål sallad, en snygg flaska med vatten. Maten kom in snyggt upplagd, och som avslutning en liten pressobryggare vi själva fick hälla upp det ekologiska fairtrade kaffet ifrån. Jag tog dagens fisk och Robert tog dagens kött. Menyerna för dagen lät som följande (var tvungen att skriva av, lät så exlusivt):

Dagens kött: Örtgrillat lammrack serveras med sötpotatispuré smaksatt med chevré, soltorkad tomatröra samt en rosmarinsky

Dagens fisk: Panko halstrad barramundifilé serveras med rökt laxmousse, potatispuré samt en liten kräftsoppa.

Mmmmm!

Dagen avrundades med tvättstuga (not nice) och hockeykväll (trevligare). Idag blir det massage efter jobbet! Bokat tid för en halvtimmes nack och rygg massage. Ska bli väldigt skönt, känner mig extremt stel och börjat få ont i ryggen. Slarvar med träningen så kan mycket väl bero på det.

Dags att återgå till jobbet.

Take care!

söndag

Sitter på jobbet och räknar timmarna tills arbetsdagen och jobbhelgen är över för den här gången.

Promenerade till jobbet imorse, och kunde konstatera en sak: vintern har kommit till Luleå. Minst sagt. Hade två par byxor plus långkalasonger, kände ändå isvindarna tränga igenom. Väl på plats på Telia var jag tvungen att söka fram en karta för att se om det skett några geografiska förändringar och Luleå plötsligt hamnat granne med Arktis men icket, kartan såg ut som den skulle och jag har gjort en mental notering om att i fortsättningen gå omkring med fem par byxor.

Igår smaskade vi Ben and Jerrys. Den glassen, jag säger bara det! Mm-mmm-mmm. Vi köpte två paket, strawberry cheesecake och fussil fuel. Dom är grymma! Min favorit är ju den med jordgubb. Än så länge. Vi måste prova oss igenom fler sorter. Men får vänta ett tag, annars blir det pannkaka av glassen och man blir rund som en boll.

Dags att göra ett sista ryck innan lunchen, 15min kvar. Efter jobbet ska vi till Jämtön och gratta farmor. Hipp-hipp-hurra!

Take care!

julklapp

Fredag fredag fredag FREDAG!

Underbart med fredag, underbart med ledig helg. Som jag har längtat. En hel vecka!

Ikväll blir det after work med systrarna, ska bli trevligt! Bokat bord på Olivers kl 16. En något försenad julklapp, eller rättare sagt använder vi julklappen rätt sent. Nästan ett år efter vi fick den. Var en present av mamma och pappa, det och ett presentkort på bowling. Hade också tänkt bowla ikväll men där var det fullbokat.
Att det dröjt så länge beror till stor del på att vi alla tre är skiftjobbande, Hanna jobbar varannan helg, Ulle varannan, jag var tredje. Dessutom har Ulle barnen varannan helg och Hanna har sitt band och var en tur till London. Men nu blir det äntligen av! :-)


Får väl se vad som händer efter mat och någon sällskapsöl, inte omöjligt att vi ser det vi hinner av Idol. I alla fall om man frågar mig... Rocktema och allt!


Dags att snöra på sig partybootsen nu och börja ladda om en veckas slutkörda batterier.


Trevlig helg!



sängdags

Jobbat stängning idag, en riktig prövningsdag - urkbulle! Vaknade imorse och kände redan när jag var på väg till jobbet att detta inte var min dag. Försökte vända med tankens kraft, men funkade inte riktigt idag. Kämpade mig igenom dagen med en ärendetid från helvetet, nu väntar jag snudd på samtal från chefen imorgon. Men till slut var dagen slut och jag for hem. Kände att den där glada och kramgoa flickvänssidan inte riktigt ville komma fram, men istället för att snäsa av Robert så stängde jag in mig i badrummet, tände ljus och tog ett långt, skönt oljebad. Och nu känns det så mycket bättre! Människa igen!



Helgen gick fort som tusan, varit en riktigt bra helg med mycket slappande. Emma var uppe över helgen, så blev att umgås en del med henne. Verkar verkligen vara en intressant utbildning hon går, Spa och turism. Nu senast ett avsnitt om ayurveda, som jag minst sagt gärna hade gått jag också. Synd bara att turismbiten kräver bra engelskakunskaper och presentationer där, min akilleshäl ;-)

Nu ska jag gå och nanna kudden. Precis ätit lite kvällsfika bestående av fil och stekt ägg. Gott! Var och handlade idag, köptes bl.a. majskolvar som ska avnjutas vid tillfälle här i veckan någon gång. Blev som helt besatt av tanken på varm nykokt majskolv med smält smör så köpte trots ett inte alltför ekonomiskt pris. Vi har rätt tight budget för stunden, så det gäller att tänka smart. Men lite måste man få unna sig ibland!

Godnatt Luleå! (och Emma i Stockholm)

RSS 2.0