plugg

Ehh ja just det. Plugg var det. Varför jag då skriver här är en gåta men vi kan kalla det för pluggpaus. Robert och Livia har varit och köpt lite lister (så vi äntligen får upp lister runt vardagsrumsdörr och fönster). På vägen hem ska det plockas upp Maxmat så jag skyller på ett stort minus energimässigt.

Igår var det Roberts tur att få sovmorgon så jag tog upp barnet. Tycker mornarna är väldigt mysiga tillsammans med Livia, vi börjar alltid med att sitta några minuter och kramas/småbusa i soffan. Brer på oss en filt om vi är morgonfrusna. Gäller att passa på medan hon är nyvaken och kramsugen, annars finns det så mycket annat som är mer spännande än att sitta och kramas med mamma! Sedan in i köket för frukost och bus! Hon är så glad och pigg direkt på morgonen. Kom på att hon nog är tillräckligt stor för sin gåstol utan underrede. Vet inte varför jag haft kvar det så länge men igår åkte det väck! Livia tyckte det var lajbans, tog några steg fram, några åt sidan. Sedan upptäckte hon hur lätt det var att sparka sig baklänges och där är vi nu: hon backar överallt tills hon fastnar i ett hörn.


Hittade en blomma på sin upptäcktsresa...

...och spanar nyfiket in i "stökrummet" med "spöksängen". Men dit tar hon sig inte ännu!

Just denna morgon bestämde jag att det var dags att lösa in en punkt från Roberts presentkort han fick i födelsedagspresent - favoritfrukost på sängen. Sagt och gjort, efter en promenad till Coop stod nybakta frallor och hemmagjord smoothie med allt möjligt gott på soffbordet när Robert vaknade! Eftersom Livia snarkade i sin säng blev sängfrukosten uppäten i soffan. Det gäller att vara anpassningsbar numera.

Eftersom jag fortfarande är övertänd vad gäller detta med barnmat så fixade jag egen aprikospuré och katrinplommonpuré igår. Nu svämmar frysen över av katrinplommonpuré då jag tänkte att det är lika att slå på stort. Robert morrar över att det inte går att hitta något i frysen för all bebismat. Men som sagt - blivit besatt! Gjorde även en bärpuré igår att ha i gröten. Kvar på ska-göra-listan är broccolipuré och ghee, indisk smörolja. Kortfattat äkta smör som får småputtra under en timmes tid, sedan silas. Görs det på rätt sätt ska det vara fritt från både laktos och komjölksprotein. Därför jag ger det en chans! Slipper jag använda margarin som jag inte gillar. Äkta smör ska det vara!


Några av många plommonprickar

Slutligen - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Mycket riktigt fick jag äntligen mitt paket med kläder! Den rosa att använda nu, den blå om några månader.


Fiiina kläder!

Ingen idé att försöka plugga förrän jag fått mat i magen. Ska göra bort och hänga en tvätt tills man och barn anländer!


Take care!


matlagning

Ja, jag behöver knappast tillägga att jag är sämst på detta med uppdatering och datoranvändande. Men jag gör det ändå. Jag är sämst på detta med uppdatering.

Sitter här och håller ett vakande öga (öra) på min lilla dotter som fått vaccin idag. Stackars hjärtat! Räknar kallt med biverkningar då hon fick ont senast. Alvedonen ligger redo. I övrigt gick det bra på BVC. Lilla stora tjejen mäter numera 71 cm (!!!) och väger 7890 g. Det är bara att acceptera läget att en ny vinteroverall måste inhandlas. Eller kanske våroverall och ett par extra filtar...



Älskade, älskade barn

Sist skrev jag att jag mailat ett företag där vi beställt kläder. Förra veckan alltså. När jag ännu inte fått svar i måndags började jag bli riktigt irriterad så när kvällen kom mailade jag igen. Efter att ha jobbat med kundservice i olika former i flera år så vet jag att det räcker (tyvärr) inte alla gånger att vara snäll och trevlig. Det går mycket snabbare när du ställler krav. Så till skillnad från första mailet skrev jag ett nytt i betydligt drygare tongångar. Och sedär, nu när jag kollar inkorgen igen har jag inte bara fått svar utan två som skickades igår! Då gick det minsann undan. Kommer inte paketet idag ska jag kontakta dem igen så ska det gå till botten med vad som hänt.

Jag har lagat mycket mat sedan sist. Mest bebismat. Nu har Livia ny rotsakspuré (som hon älskar!), kycklingpuré, fiskpuré, fisksås m.m. i frysen! Efter att ha stått flera timmar vid spisen har motivationen att laga vuxenmiddag inte varit alltför hög. Mackisar och korv eller mackisar och köttbullar typ. Men igår tog jag mig i kragen och gjorde "hitta-på-middag" av det som fanns hemma. Jag älskar att improvisera fram mat! Läser jättegärna recept och mixar sedan hejvilt. Igår blev det curryris med kyckling. Till kycklingen utgick jag från de fyra S-en: salt, surt, starkt och sött. Fick jag och Emma lära oss på matlagningskurs i Thailand! Lite vitlök och ingefära på det. Sedan fick den tillagas i foliepaket, öppnade bara upp i slutet för lite yta. Blev mumma!


Äntligen god vuxenmat!

Förutom matlagning och bebisbus består mina dagar av plugg. Tre intensiva veckor framför mig då vi har en uppsats som ska in och sedan seminarium+opponering på det. Varit på skolan både måndag och tisdag (Robert har jobbat kväll så under förmiddagarna). Imorgon är det dags igen!

Lite mat i magen sedan författa handlingslapp. Ska prova göra egen välling åt Livia, tror hon ska få premiärsmaka ikväll om hon inte är för medtagen av vaccinet!



snöstorm

Jag älskar att det kommer snö både för julstämning och att det blir ljusare i novembermörkret. Snöstorm däremot kommer inte så högt upp på topp-10 listan. Nej, dagar som dessa sitter jag helst inne och myser i värmen!

Som sagt skola igår och jag kände mig smått som ett frågetecken. Kursen vi läser nu innehåller både miljörätt samt miljöekonomi, examineras som tenta och uppsats/seminarium. Miljörätt är helt klart överskådligt men miljöekonomi... Där snurrar jag till det rejält. Direkt jag ser en lång ekonomisk formel låser sig hjärnan och jag bestämmer mig för att det där är svåååårt! Inte så bra studieteknik nej. Jag vill förstå varför det är på ett visst sätt men oftast är det bara på ett visst sätt utan förklaring. Tack och lov att lil'sis börjat läsa till civilekonom i höstas, då har jag någon som kan hjälpa mig. Allt hade gått bra här hemma också för Livia och hennes mormor. Lillan hade hållt låda och visat upp hela sitt register!

Åååh, jag är sugen på babymassage! Missade den som var igår för att jag hade skola. I och för sig ändå inte kunnat gå då Livia fortfarande hostar o snorar. Nästa onsdag blir det inte heller någon massage då 5-månaderskontrollen på BVC blev framflyttad dit. Då vankas det spruta så inte riktigt läge. Ska bli intressant att mäta längd/vikt. Hon har tjorvat så mycket med maten så vi får se vad vågen visar.

Fick förresten ett mail med ett par bilder från förra veckan då vi träffade ett par av mammorna från föräldragruppen. Alltså utbildningen vid vårdcentralen, där vi fick hålla på och träna andning om ni minns. Sekunden efter bilden togs började hon gråta, fortfarande läskigt med andra barn! I alla fall när de låter. Lillfisen...


Alvar, Line och Livia. Så sött med bebishäng!

På tal om mail fick jag maila ett företag där vi beställt kläder till Livia ifrån. Förra tisdagen fick jag ett mail att varan var levererad men fortfarande inte fått någon avi/brev eller hört något. Typiskt att enda gången någonsin som vi gör en beställning på internet och på lite dyrare kläder ska det tjorva! Tacka vet jag shoppa på Lindex här i stan.


Take care!


kallt

Brr vad kallt det är ute enligt termometern! Kommer antagligen frysa nosen av mig eftersom det alltid tar ett tag för kroppen att vänja sig vid kylan. Är det nollgradigt i februari skulle jag nästan kunna gå omkring med t-shirt, i oktober räcker inte ens jacka och tjocktröja.

Läste igenom mitt föregående inlägg och såg att jag varit otydlig i fråga om föräldraledighet. Alltså: Robert kommer ta ut två pappadagar i veckan under våren. Sedan heltid pappaledigt hösten och beroende på hur mycket han kan/vill vara hemma börja jobba i januari, mars eller augusti. Nog om det.

Nu ska vi se... Väntar så länge mellan uppdateringarna att jag knappt kommer ihåg vad som ska printas ner. Gjort mycket vardagligt sedan sist men några saker som stuckit ut:

Jag skolade mig för första gången förra veckan. Jag överlevde och det gick till och med över förväntan. Sista halvtimmen av sista lektionen gick dock betydligt segare än vanligt för då ville jag hem hem hem till min plutt! Imorgon är det dags igen så då kommer mamma hit och umgås med Livia. Sedan är det inga lektioner förrän början på december. Vilket i och för sig inte är allt för långt borta, heeej jul runt hörnet!

After kidz med "mammagänget" i fredags. Inte varje dag vi umgås utan barn och dessutom på kvällstid! Det var trevligt och kvällen slutade på Olivers. Tack och lov att jag var trött så jag tog det rätt lugnt...

...För dagen därpå kunde det konstateras att lillan fått sin första förkylning! Stackars liten. Men piggare nu fastän hon fortfarande är snorig, täppt och hostig. Smakisar ligger helt på hyllan tills hon är frisk då hon inte tycker det är kul och bara grimaserar. Knappt att hon vill se åt flaskan ens. Men där trugar vi för vätska behövs!


Snorig tjej som ändå vill stå och busa

Något mer var det... Just ja: Träningspremiären är avklarad! I söndags tog jag mig iväg till gymmet med min personliga tränare Emsi. Muskler som inte fått arbeta på länge hittades på nytt. Det märks vilka muskler som inte används till vardags. Dagen hade jag härligt ömmande träningsvärk i mage, revben, bröstmuskel samt nedre skuldra. Rygg och ben däremot kände jag inte av. Men mage alltså... Vilket skämt! Jag blev uppriktigt chockad över hur otränad den var. Inte så konstigt då den delar på sig för gravidmagen. Men fortfarande oväntat.

Nu är jag i alla fall galet taggad inför träning och sund livsstil. Igår packade jag ner sjukt barn i vagnen och tog en långpromenad. Hittade en gångväg upp mot Ormberget lika med uppförsbacke hela vägen. Den hade sådär lagom mycket nysnö att jag fick mig en rejäl match när jag kämpade framåt och uppåt med vagnen. Väldans bra träning det här med barnvagn på vintern!

Allrigh, dags för lunch. I min övertända nyttighet snodde jag ihop en böngratäng med broccoli och currysås igår, resterna av den som väntar i kylen.


Take care!


RSS 2.0