fredag part II

Precis hemkommen från en prövningsstund på Ica Maxi. Kommit rätt långt i min stressbearbetning, men vissa stunder känner jag att stressen kommer tillbaka i full styrka. Idag utsatte jag mig för två sådana stress-topp-situationer:
Jag handlade mat dagen innan helgen och jag körde bil i fredagsrusning.
Varit som en sol hela dagen, dock gick humöret i botten och irritationen steg så fort jag tagit mig halvvägs genom Ica. Robert fick en avhyvling eller två per telefon stackaren, men som tur är så är han inte den känsliga typen och vet när ilskan är befogad och när den beror på yttre faktorer. Hade dessutom "turen" att få kontrollera mina shoppingexpress varor, dvs packa upp allt jag blippat in och packat ner i påsar, lägga på bandet, packa ner på nytt. Just då kände jag att mord var nära till hands. (Kanske inte riktigt, men ni känner igen känslan)

Hursomhelst. Hemma nu. Och det goda humöret är redan på väg tillbaka! :-) Sitter och mumsar lite nyinköpta vindruvor (utan kärnor givetvis) i mina hemmakläder, kan man bli annat än avslappnad då?!

Antar en utmaning jag såg i Elins blogg, tyckte den var kul! Du går in i din bildmapp, väljer där ut fjärde mappen och i den tar du fjärde bilden och publicerar i bloggen. Helt random vilken bild det blir alltså! I mitt fall handlar det om en bild från Färjan sommaren 2007!




fredag...

...innebär full fart mot helgen!! Sitter och klunkar kaffe, tar mig en liten paus mitt bland alla samtal.

Fick ett ryck imorse, efter att jag låtit grottmänniskan Sara tvinga sig upp ur sängen. Tankeverksamheten låg runt en minus 10. Inte blev det bättre av ett par timmars vaka inatt, ïgårkväll tänkte jag för en gångs skull följa min egen sömnklocka och lägga mig före Robert. Tanken var god, somnade sött. Vaknade dock när han kom och la sig och kunde efter det inte somna om på 2 timmar. Sömnvinsten med det hela blev alltså minimal.

Hur som helst. Ugg-ugg imorse, sitter och läser "Extra" till morgonmackan och fruktsalladen. Snubblar över ett korsord och börjar klura. Först är tankarna som sirap (Betäckningen på svenska bilar? Öhh.... Öhh... U?), men efter ett tags knåpande vaknar hjärnan till liv och det har hållt i sig hela morgonen! Blev ännu piggare av promenaden in.

Så mitt tips till alla morgontrötta: lös korsord! Promenera till jobbet! Där väntar kaffekoppen ;-)

Slutar kl 12, då blir det Symfonilunch med Pernisen och Stina!


ledig kväll

Sitter här och har precis ätit upp de sista resterna på tallriken, blev en bit av gårdagens paj (har två stycken till som ligger infrysta i väntan på lämpligt tillfälle!). Pajen blev god, nästa gång ska jag dock tillsätta någon färsk örtkrydda, tror det förhöjer ännu mera!

Var och tränade idag, skulle kört bodypump men blev gym istället eftersom jag inte orkade vänta i stan två timmar innan passet skulle börja. Kommit igång rätt bra med träningen *peppar peppar*, körde spinning i tisdags och så gymmet idag. Där ett tag under spinningen trodde jag att det var det sista jag någonsin skulle göra, men jag överlevde. Phew.

Kom på att det nu på fredag är en månad sedan jag drack en droppe alkohol. Nu lät det kanske lite alkisvarning på den. Men har lätt kunnat bli ett glas vin eller en öl till maten under helgerna. Och så klart vinkvällar med damerna mellan varven! Men har inte varit det minsta sugen, sen körde jag ju detox också och där passar inte vinsurplande in i bilden. Får se, kanske avnjuter ett glas rött på lördag då vi ska laga go'middag och avrunda med att toffla i soffan med varsin (ni läste rätt, varsin) Ben & Jerrys med film. Myyyys! Eftersom jag numera är köttätare igen, blir det att göra kyckling med krämigt täcke och till det en matig sallad med cannellinibönor! (klicka på namnen för recepten).




Funderar på att prova "One cheesecake brownie", någon som testat den och kan ge ett utlåtande?
Tycker det är så roligt att prova nya smaker, samtidigt som jag har mina favoriter (strawberry...) och blev lite besviken sist jag gamblade. Säkert kort eller inte... Vi får se.

Nu ska jag göra något av min oplanerade kväll. Är ensam hemma, Robert stänger. Och har ingenting alls planerat. Hm. Känns rätt ovanligt, planeringsmänniska som man är. Funderar på att spola upp ett bad och läsa, alltid en klassiker.

Take care!

(matbloggandet fortsätter... får snart byta namn på bloggen!)

lunch

Sitter här framför datorn och njuter av dagens lunch: räksallad! Precis snott ihop den, och tur var det att det blev kall mat eftersom en tekniker höll på dona i trapphuset och bröt strömmen ca 30 min. Vad less jag blivit om jag stått och kokat mat på spisen!

"Skala räkor är det tråkigaste som finns!" tänkte jag medan jag stod och knåpade med skal, ben, räkrom och bajssträngar. Att jag dessutom lyckats välja den minsta storleken, som gör att jag måste skala 1000 räkor istället för 500 gjorde inte saken bättre. Okej, kanske inte riktigt så många. Nog för att räcka till dagens och morgondagens lunch.

Nu i efterhand kan jag utan tvekan konstatera att det var värt besväret! Älskar hemmagjord räksallad! Paprika, majs, avocado, sallad, räkor... Och en god vinägrett gjord på olivolja, dragonvinäger, fransk senap och salladskrydda! I lööööve it!

Blir nog en riktig slappardag idag. Ska gå ut och promenera snart tänkte jag, medan det fortfarande är ljust. Sedan fixa middag, hittade ett recept på grönkålspaj med fetaost och pumpakärnor (finns här) som jag ska prova göra. Tyckte det verkade riktigt smarrigt, får se vad karln i huset säger om saken. Men att... Det finns köttbullar i frysen för den som inte är intresserad av mina matkreationer! ;-)

Dagens middag!

Dags att äta upp det sista och se över köket. Det luktar räka där.

Take care!

(vilket mat-inlägg btw)

hemgång

Äntligen var denna stängning över!! Tack för det.

Att jag gick på detox för en vecka sedan kan man inte tro. Middagen avnjöts på Max, har även hunnit med en vända på kioskbaren där diverse chokladprodukter inhandlades. Hm! Inte bra Sara! Vill inte tillbak till samma onyttighetsspår. Men var så jäkla trött idag, behövde snabb energi, och vad är väl bättre då än choklad?!

From now on: skärpning!

Bye bye äppelpaj!

vinterutflykt

Då var helgen snart slut, tänkte avrunda med att packa oss mot mig på Bergnäset där vi ska se en film, "Bolt". Den verkar rätt rolig, gillar animerade filmer!
Precis ätit middag, idag blev det ugnstekt lax med basilika och tll det ett lass med grönsaker. Även nybakt fullkornsbröd - GOTT!

I fredags var jag hos mamma och pappa, även Ulle kom förbi. Vi åt Waldorfs-mat och såg Let's dance (rätt person åkte ut, ja tack. Eller en av de rätta, finns några till jag sett nog av). Lördagen spenderades först på stan med min födelsedagsfika på TA som jag fått av Pernilla, sedan bio (Benjamin Button) med densamma och även Stina med respektive.

Idag kände jag mig rastlös efter frukost, så föreslog att vi skulle göra något roligt. Trots allt en ledig dag och vi var uppe relativt tidigt. Sagt och gjort, en bilutflykt fick det lov att bli! Vi invigde isvägen ut till Hindersön, där vi stannade på Jopikgården och avnjöt kaffe och nygräddade våfflor med grädde och hjortronsylt. Satt och njöt av utsikten över det frusna havet. Det är såna saker man inte tänker på att göra, ta till vara på vintern! Ut på isvägarna, ut och åk skridskor, längdskidor, pulka, slalom, gör upp en eld och grilla... Så vintern också blir en genomlidlig tid!

Har inte så mycket mer att säga för stunden. Ska packa ihop mina saker och maten (när ska vi slippa detta packande hit och dit?! Snart förhoppningsvis). Här är lite bilder från dagens utflykt och middag! Min kamera inte som den ska, måste hitta instruktionsboken och ställa om den. Men man ser ju om inte annat vad bilderna föreställer.

Take care!



(Robert geggar ut våfflan just som jag ska ta bild. Får fota min istället!)



smitning

Idag var jag med om en rätt otäck händelse. Hade varit och tränat och var på väg till mamma & pappa där jag parkerat bilen. Gick längs med stadsparken och kom fram till rödljusen vid stadshuset. Tryckte laglydigt på knappen vid övergångsstället, fick grön gubbe och började gå över. Är ju som dubbla körfält, hade hunnit gå över det ena och fortsatt mot det andra när det kommer en bil från vänster, från stadshotellet till. Såg att det var en bil där tidigare, men den körde rätt långsamt ungefär som att den avvaktade att fotgängarna skulle passera. Plötsligt börjar den gasa mitt i svängen, antagligen för att hinna före mig. Jag slänger mig bakåt, bilen träffar mig ändå i sidan och högerarmen smäller i backspegeln. Sedan fortsätter den vidare.

Kvinnan bakom mig skriker, en man som befann sig vid stadshuset ropade "Hur gick det?!". Jag måste befinna mig i någon form av chocktillstånd, gör bara tummen upp och fortsätter rakt fram. Är först när jag hunnit några meter som chocken kommer, ringer både Robert och pappa, börjar grina och skaka. Såhär i efterhand önskar jag ju att jag stannat på platsen, hört med de båda andra om det uppfatade registreringsskylten och inte bara dragit iväg med en klämkäck uppåttumme. Men vad tusan. Blev chockad.

Allt gick bra, fick inga skador alls. Polisanmälan är gjord (mamma som gjorde, polisen ringde sedan upp mig. Jag själv kände mig för fånig för att anmäla, hade ju egentligen nästan ingen info att ge). Det man får sig är en tankeställare. Ta inte livet för givet, det kan gå så snabbt. Om jag reagerat så snabbt och reflexmässigt hoppat bakåt, vart hade jag varit då? Hade jag klarat mig? Hade jag fått skador för livet? Inget man vet.

Min lärdom av detta: lita aldrig på grön gubbe, inte ens när du sett att bilarna stannar in. Man vet aldrig vem som sitter bakom ratten. Och var rädd om de du har!

Nu ska vi mysa med film och chips - detoxen är över! Kickstartar haha!

Take care!

drömmar

Jag vill ha sol.. Vill verkligen ha sol... Sitter och drömmer mig bort på bl.a. Vings hemsida, söker diverse resor. Gud så underbart med solsemester!!!!

Sitter även och kollar på olika hemsidor för lägenheter i stan. Har så smått börjat fundera på att flytta in till stan. Här ska letas på!

Bjuder på lite bilder, först från våran svenska sommar och längre ner från min och Emsis resa. Så får ni också drömma lite.



1. Denna var från sommaren 2007, då hela gänget låg på udden och myste med glass.
2. Jag och Emma grillade i stugan. Grillat...mmmmm!
3. Midsommar i Sunderbyn. Njuta vid vattnet i kvällssolen. Kan livet bli bättre?!
4. Ett par grabbar som badar för fullt hos Peppe på årets stugfest.



Haha blev många "utsiktsbilder" från resan. Men är väl det som lockar just nu, gröna blad och varma stränder.

*fortsätter drömma mig bort*

lista

Är som sagt inte mycket för listor, men snubblade över denna och var lite uttråkad. Så why not?!

Tänker du mycket på ditt utseende?
Jupp. Inte överdrivet men tänker gör jag helt klart!
Bär du glasögon eller kontaktlinser?
Glasögon till vardags, linser till fest
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska?
Haha Robert! Eller boxning på gymmet. Mest Robert...
Hur länge varade ditt längsta förhållande?
Jaa få se nu.. 1 år och 2 mån?
Hur många förhållanden har du haft?
Inne på 4e nu
Bråkar du och dina syskon ofta?
Inte längre, gnabbats med lil'sis förut men nu är vi vuxna! ;-)
Vad föredrar du för sorts filmer?
Mystiska filmer, åt thriller hållet, med oförutsedda slut och som gärna innehåller oväntade saker!
Vad slösar du mest pengar på?
Mest pengar (förutom räkningar, såklart) går till bra mat, men det är inte att slösa. Lunch på stan, fika, kläder kanske?!
Vill du gifta dig?
Ja! Velat sen jag föddes, typ.
Vilken kändis är hetast?
Heee.. Johnny Depp. Always.
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport?
Nja.


Senaste?

Personen du ringde: Robban
Personen du tänkte på: Jaa var nog Emma faktiskt.
Låten du lyssnade på: Någon Coldplay låt, körde igenom en blandad mix av olika album så vet ej vilken som var sist.
Låten du laddade ner: Afrikanska rytmer! Fråga inte om namnet.
Saken du köpte: Kläder på Gina
Resan: Till Stockholm med Pfly i somras!
Present du fick: Pengar i försenad present av farmor och farfar


Antal?

Gånger du varit kär: Oj. 6 gånger kanske?
Gånger ditt hjärta brustit: Svårt detta.. 2 gånger kanske?
Gånger hjärtan brustit på grund av dig: Något liknande där, 2 gånger.
Killar du kysst: Har inte räknat.
Ärr du har på kroppen: Spontant kommer jag på 2st, höften och vaden.
Serier du följer: Ingen för stunden. Eller jo, Family guy haha.


kaffe

Nyss kommen till jobbet... Vette tusan hur jag ska klara denna dag utan kaffe! Är mer död än levande, tankarna vill som inte sammankoppla och jag håller på somna på stället. Går inge bra för mitt lag när det gäller att lägga sig i tid de dagar då jag ska upp tidigt. Somnar inte förrän efter kl 1, och när jag sen stiger upp runt 6-7 så blir det helt för lite sömn för min del. Kaffe kaffe kaffe kaffe....

När jag gick till jobbet idag fick jag syn på en skatsamling vid Malmuddsbron. Ett helt gäng med ett tiotal skator som satt på backen och pickade. När jag kom närmare såg jag vad det var dom hade hittat, en spya - äckligt!

Igår hade jag och Robert en fundering. Vi var rätt trötta och på väg till jobbet, när han säger:
-"Jobb heter jobb för att det är jobbigt"
Jag hade en annan syn på saken:
-"Jobbigt heter jobbigt för att det refererar till jobb "

Vem hade rätt?! Ingen aning. Kanske båda.

Nu - rabota.


guacamole

Ujuj vad det är gott med guacamole! Gjorde en "detoxanpassad" tacos igår och där stod självklart guacamolen för tacosåsandet. Blev inspirerad av sis som gjorde avocadodip förra helgen, har sedan dess gått i en veckas tid och varit sugen. Vad kan väl vara lägligare än tacos?!
Lätt att göra också! Vi gjorde en egen variant, finns väl tusen olika versioner av receptet.

3 st mogna avocados
2 st vitlöksklyftor
1/4 citron (pressas)
1/4 röd lök
salt
peppar
lite cayennepeppar


Kör alltihop i mixern och mm-mmm-mmm!

Var på stan med Emlan-Semlan idag efter jobbet. Pruttar och självkänsla avhandlades på dagens fikaagenda. Sedan var det bara ut och röjja i readjungeln, trots en ekonomi som för stunden inte har rum för några större utsvävningar hittade jag en kofta och en tröja med trekvartsärm. Slängde även med mig ett par trosor som jag spanade in i kassakön. Allt som allt gick shoppingen på 188 kr, helt okej med andra ord!

Efter stan styrde jag stegen mot mamma och pappa, där jag lekte tekniknisse och gjorde allt jag kunde för att speeda upp deras tröskverk till dator. Slängde gamla program, flyttade om bland hårddiskarna, gjorde virusscanningar och defragmenterade hårddisken. Så nu går den kanske liiite lite snabbare. Sedan åt jag middag där, grekisk paj, gottigott!

Nu är jag hemkommen, fortfarande hockey på tv men jag valde datorn. Ska dock gå och se slutet nu!

Take care!

cold as hell

Nu känns det minsann att vintern är här! Igår var både jag och Robban lediga då vi har jobbhelg, och tänkte promenera på isen - yeah right. Pallade 10 min utomhus innan vi akut sprang in och värmde oss. Samma sak idag, otroligt vackert ute med solen som skiner och snön som gnistrar. Men - jag säger bara ett riktigt Tony Irving klingande men.. Skenet bedrar. Idag visar termometern mysiga -20 grader och mina dagliga promenader blir utan tvekan skjutna på framtiden. Har inget som helst behov av att känna näsan stelna till is så man knappt vågar röra vid den av rädsla att det ska låta *klonk* och sen får du plocka upp den från backen.

Så - istället för promenad gör jag som Kajsa Varg: jag tager vad jag haver. Det vill säga en kropp, en knopp och ett gymkort. Alltså packade jag idag iväg mig mot Inpuls och körde årets första body pump, jag lever men kan inte säga detsamma om benen. Igår fick jag efter mycket letande på diverse sätt äntligen tag i lite afrikanska rytmer som kunde pulsera ur högtalarna. Stängde sedan in mig i sovrummet med stränga regler om att absolut inte få störas och kände rytmen i mer eller mindre improviserade rörelser och frigörande afro-Sara-dans. Sweet.



Resten av kvällen spenderades med näsan i en bok, satt helt fast i en av Dan Browns (Da vinci koden, Änglar och demoner) tidiga böcker. Riktigt skönt att bara ligga och ta igen sig med en bra bok! Fortsatte idag vid frukosten, och även nu en timme på eftermiddagen. Nu är den slut! Nästa bok i traven är "Män är från Mars, kvinnor är från Venus". Tror den boken kan bli riktigt intressant läsning med en hel del tankeställare! Vi har rätt många likheter men ibland undrar man verkligen om karlarna är från en annan planet. Är den bra är Robert förvarnad om att även får lov att läsa den!

Nu ska det bli gott med en kopp eftermiddagsthé innan kvällsmaten planeras. Blir att ta det riktigt piano ikväll, ligga framför en film och slappa så man orkar jobba imorgon.

Ha en trevlig helg!

selleri

Har fått ett nytt måste här i livet: selleri. Rätt länge sedan jag ätit det, pch ser man till de gånger jag själv köpt hem så talar vi som mest om ett par tillfällen. Men sen detoxen har jag blivit helt besatt av selleri. Går ständigt omkring och knaprar på en stjälk. Vet inte vad beroendet sitter i, om det är konsistensen eller smaken. Hur som helst avnjuter jag precis ett mellanmål bestående av selleri och grape!



Har haft ett par dippar i mitt detoxande. Igår kom Emelie och Jakob förbi på film, då åkte minsann popcornen fram med mängder av salt. Tog även ett par rutor mörk choklad... Sorry God! Annars sköter jag mig riktigt bra, trots en pojkvän som har för vana att sitta och mumsa på diverse sockerstinna produkter.

 För övrigt såg vi en skräckis, "Mirrors". Att jag aldrig lär mig: Jag ska inte se skräckisar!!! Nu skrek jag i och för sig bara en gång, och då för att jag var helt oförberedd. Men framåt läggdags fick Robert vara med inne på toan när jag skulle borsta tänder och tvätta ansiktet p.g.a. förnimmelser framför spegeln som hängde kvar från filmen.

Har bestämt mig för att försöka införa ett realistiskt träningsschema med cirka tre träningstillfällen i veckan, förutom promenader. Kommer se ut ungefär som följande:

1. Styrka/muskler i någon form - gym, body pump, PSI (variant av kickboxning)
2. Kondition/svett - afro power dance, aerobic, spinning
3. Andning och mental träning - power yoga

Många flyter ihop, är både svettiga och muskler. För att inte nämna att yogan även den är rätt tung, åtminstone i mitt otränade skick. Men ett litet hum om hur min träningsdagbok kommer att se ut!

Nu tog min selleri slut och jag är sugen på mer. Dags att leka kylskåpsråtta.

Take care!

back in business

Nåjo, då var man tillbaka på jobbet. Igår var första arbetsdagen, jobbade endast tre timmar men var helt död efteråt, som en däckad höbal med huvudvärk. Mycket p.g.a psykisk anspänning kan jag tänka mig, ni vet när man går en hel dag och gruvar sig inför jobbet där man inte varit på länge. Vi hade flyttat om i teamet så var lite svårt att hitta min plats men med lite guidning kom jag rätt. Istället för att sitta inne mot hörnet sitter jag nu rakt framför chefen. Hmm. Men antar att det är någon annans tur att sitta bra till!

Sitter i telefonkö till Hermelinen, ska förnya ett recept. Efter att ha blivit ombedd att ringa åter ett X antal gånger p.g.a för mycket kö så har jag nu hamnat på plats 5. Suttit där snart 10 min. Men har ingen panik, börjar först kl 15.30. Före det ringde jag lönecenter och dubbelkollade så jag hade rätt antal semesterdagar och även till Komvux så jag är registrerad inför vårterminen. Prima ballerina med effektiva dagar!

Detoxen går rätt så bra, sitter just nu och dricker min dagliga morgondryck bestående av varmt vatten med pressad citron i. Sen blir det frukost. Egentligen är det morgondagen som kommer bli intressant ur detoxsynpunkt, eftersom jag då börjar kl 07:45 = riktigt tidig start = stort behov av morgonkaffe. Kommer jag snubbla halvvägs eller klarar jag det? Ska försöka lägga mig i tid ikväll så jag fixar det!



(Nu är jag på plats 2...)

Har tagit tag i träningen igen. Promenerat har jag gjort under hela julen men i söndags snörde jag på mig gymoutfiten och drog iväg till Inpuls. Tänkte köra favorit i repris idag innan jobbet, promenera in, köra gym och sen jobb. Men först lite bovetegröt med bär och frukt!

(Plats 1.. Dags att lägga ner bloggandet för stunden)

Take care!

kallt

Brrr kallt ute idag. Men väldigt fint väder, så klädde mig i flera lager plagg och tog en hurtig promenad in mot staden! Handlat lite mer grönsaker så detoxen kan fortgå. Ikväll blir det ugnssteka grönsaker med pressad vitlök, ska lyxa till det lite och smula fårost över. Mmmmm! Gottigott!

Sitter fortfarande och kollar utbildningar, arbetsterapeut finns i Luleå och verkar intressant! Dock råder det arbetsbrist i både Norrbotten och Västerbotten, åt andra hållet söderöver... Hmm.. Får man ta med i vågskålarna. Knåpar vidare!

Helt underbart att vara hemma på Bergnäset, vi har sovit här nu i två nätter och blir nog här inatt också. Få gå och stöka omkring i mina  grejer, min egen köksutrustning, min egen dusch, säng... Ojojoj vad jag saknat mitt hem upptäckte jag nu när jag kom hit! Inte blivit att vi sovit här på flera veckor. Men ska bli ändring på det!

Nu ska jag gå och ta en dusch. Minuset med att vara här är att det inte finns något badkar, och vet inte om det beror på detox eller något annat men varit konstant frusen sista dagarna, så ett bad har stått som en daglig rutin. Får bli en lååång, varm dusch istället!

Take care!

trettondagen

Inledde dagen starkt med en sovmorgon till 12. Har totalt tappat allt vad dygnstrytm heter. Idag blev det tyvärr så att jag sov över Emmas avresa, hon lämnade stan vid tre-snåret och jag hade tänkt hinna dit och säga hejdå. Men icket sa nicket med sjusovar Sara och söndagstrafik på lokaltrafiken. Får ses till våren då jag ev. planerar att resa söderöver en sväng! :-)

Sitter så smått och kollar utbildningar, folkhälsovetare verkar ändå rätt så intressant. Men frågan är: vill jag/vågar jag flytta från Luleå? Och för så pass lång tid???? Tur att tiden fortfarande finns att hinna fundera och känna efter.

Detoxen.. Den fortskrider. Beslutat mig för att köra lite hårdare nu i en veckas tid, förutom självklara saker som inget kaffe, inget socker och ingen alkohol har jag nu i stort sett bara ätit frukt, grönsaker, rotfrukter, nötter, frön och även lite quinoa/hirs. Men från och med fredag ska jag ta in lite mer, äta rätt normalt men mer grönt och de förstnämnda självklarheterna kvarstår. Kaffesuget är kontrollerbart. Godissuget är... hemskt. Trodde inte jag var så illa däran men nu märker jag tydligt hur sockerberoende jag varit.

Först och främst sockersugen väldigt väldigt ofta. Sen får jag lite känslan av att om jag inte kan fara och köpa godis och hyra en film är det ingen mysig kväll. Fara och ta en kaffe på stan med en gobit till har varit vardagslyx. Något jag nu saknar. Känner mig smått irriterad också för att jag inte får mitt socker. Men handlar om att bryta vanan, och inte ens gått en vecka än. Så jag hoppas verkligen att det känns bättre framåt helgen!

På måndag är det dags att släpa sig till jobbet efter ledigheten. Blandade känslor, mest åt negativa hållet men försöker tänka positivt!

Nu ska jag gå och hitta på något smarrigt detoxkvällsmål (åh! grape kanske?).

Take care!


nytt år

Nu var det länge sen jag skrev, hunnit byta år och allt...! Låter i och för sig längre än det är när man lägger upp det så.

Idag är dag 1 på detoxen. Nu får det ta mig tusan vara nog! Vilket svullande det blivit under juletid, men som sagt, det är inte vad man äter mellan jul och nyår utan nyår och jul som är det viktiga! Så tänkte kickstarta det nya året med en detox. Detta gör att jag just nu sitter med ett svårt kaffesug och nästan lika svårt godissug. Jag hoppas verkligen det kommer bli bättre imorgon, annars får det vara!

Vad har hänt sen sist? Hunnit bli ett år äldre och klokare (?) och även firat in det nya året. Väldiga funderingar kring hur detta nyår skulle spenderas, både med att försöka sammafoga mina och Roberts planer och även för att ingen verkade ha riktigt klart för sig hur kvällen skulle se ut. Nu löste det sig rätt bra i alla fall, vi började med en middag hos mamma och pappa (tradition för mig) och avslutade kvällen med hans vänner i Sunderbyn (tradition för honom).

Ikväll ska vi på bio, se "The spirit". Gillade förra filmen han gjorde, "Sin city", så hoppas den här också håller måttet! Kanske jag glömmer kaffesuget. I och för sig är bio en prövning för sockerbegäret....

Nu dags att kolla potatisen på spisen! Bjuder på lite bilder från nyårsmiddagen.


Jag pussar Cindy istället för Robert..

..Lika glad är han för det!


Vi njuter av Irish coffee


Haha, vi började arbeta på temat "Arg". Tycker bara det är jag som övertygar!

Får vi hoppas 2009 blir ett bra år med många överraskningar!

 


RSS 2.0