middag

Oj oj oj vad det känns mycket just nu i skolan! Mängder med småuppgifter som måste göras, tal som måste hållas, intervjua ett företag, tentaplugg... Uhh, strukturera mera! Fick i alla fall klart version 2 + studiejournal av ett referat idag efter lektionerna, trots en trötthetsnivå som låg under minus. Satt och pluggade både på lunchen och efter skolan med en klassis, gäller att ta till vara på tiden.

Efter skoldagen gick jag förbi Ica och köpte champinjoner till middagens omelett m. champinjonstuvning. Till detta tänkte jag servera en blandsallad. Något oförutsett hände:

Men...? Det ser ut som.... Kan det vara..... Maxmat?????? Näää... kan inte stämma, middagsmenyn var ju klar!


...Det ser onekligen ut som maxmat, suprememål närmare bestämt?!?! Well, sanningen är såhär då... Jag hade köpt hem och förberett middagen, jag skulle laga mat så både jag och Robert fick låda till imorgon... Men så pratade jag med Robert som just ätit på Max till middag, bannade lite på honom för alla onödiga kalorier (bäddar-ligga, någon?). Efter ett tag kände jag suget efter bacon på hamburgare. "Jag måste ha bacon på hamburgare". Alternativet var att gå på Ica (igen), köpa hamburgare, bröd, ost, dressing och bacon för att sedan ställa mig vid spisen. Eller gå till Max och kirra biffen där (bokstavligt talat), då jag dessutom skulle få flotta lite extra i form av pommes. Svårt val? Njet. Jag njöt av varje tugga, såååå gott! Dock flottmätt nu, nackdelen med flottmat (är ju bara att slänga ett getöga på pommes-påsen för att få en uppskattning av fettmängden).

Nu ska jag pallra mig över gatan till sis och se Idol! Robert har stängning så väldigt bra med syster som granne för ensamma kvällar - och annars också såklart ;-)!

Take care!



om att vara arg

Det finns ingen, och jag menar ingen, som kan få mig så tokigt j*vla snorförbannad som min sambo. Sitter och småskrattar för mig själv när jag tänker på det, kanske för att jag just haft en sån där hjärtattacksarg upplevelse. Vi behöver inte gå in på några detaljer men var ute och gick runt sjön idag och i början på promenaden pratade jag med Robert (som är och var på jobbet). Det hela slutar med att jag slänger på luren (moget, inte ett av mina stoltaste dramaqueen tilltag men nog rätt typiskt tjejigt. Hade han gjort detsamma då minsann...!), sätter på min no 1 arglåt Arch Enemy - Ravenous och rusar med snabba kliv vidare. Den låten har hängt med i 8-9 år och fyller fortfarande sin funktion. Den åtföljdes av Cult of Luna för i mitt tillstånd av total ilska fungerar ingenting annat än growling.

[ hormonhagga, någon? ]

Denna promenad var det ovanligt många som bytte sida av vägen, ni vet hur man annars får kryssa fram och tillbaka för att folk går blandat till höger och vänster [ man går till vänster och cyklar till höger, okeeeej? ]. Kanske för att jag gick omkring och såg ut såhär:


Efter ytterligare en sträcka börjar ilskan klinga av, stegen bli längre och Winnerbäck åker på i lurarna. Lagomt framme vid ytterdörren får jag ett gullsms av Robert, jag som just tänkt skicka iväg ett själv! Tss... Allt frid och fröjd! Är bara så komiskt att tänka på i efterhand, hur vi vet precis vilka knappar vi ska trycka på hos varandra, hur vi sedan sitter och blänger på varandra med armarna i kors som två barnungar innan någon av oss börjar skratta och allt löser sig. Vill även klarlägga att jag inte behöver bli arg särskilt ofta, är faktiskt rätt sällan vi bråkar i nyktert tillstånd. Småtjafs händer självklart när vi båda är trötta och måste handla/laga mat/tvätta etc.

Maten igår blev lika god som förväntat! Fick dock ont i magen efteråt, min stackars matsmältning är inte van att bearbeta en hel köttbit med mängder av potatisklyftor. Särskilt inte nu efter detoxen då den lärt sig att äta mer lättsmälta rätter! På kvällen gjorde jag en ansiktsmask som efteråt gjorde att mitt ansikte blev rött, sexigt värre. Måste ha reagerat på någon av de utlovat organiska ämnena.


Nu ska jag plugga lite grann innan jag snor ihop en potatispannkaka till middag!

Take care!



helg

Precis hemkommen från en dag i stugan med föräldrarna. Robert jobbar helg så då passar jag på att åka dit och säga hej! Först var jag och mamma på en shoppingrunda av de "manligare" slaget. Vi kollade alltså inte på kläder, prylar etc. utan mamma letade träribbor på diverse byggaffärer och jag letade sprayfärg på diverse färgaffärer... Har nämligen ett höstprojekt (var från början ett sommarprojekt men ni vet hur det blir....) i att pimpa ett gammalt bord Roberts kompis ägt. En glasskiva med tillhörande fot och det är foten i plast som ska gå från beige marmorimiterad 90-tals (mar)dröm till snygg metallicsilver. Dessutom hette det att färgen "hade hammarslagseffekt", så den inte blir jämnt silvrig utan lite struktur. Spännande att sätta igång, måste bara få bordet transporterat från Roberts päron...

När vi kom till stugan gick jag och mamma ut en sväng med katterna. Till alla som missat det är ju våra babysar rätt bortskämda, de har sin kattbur och ska de ut på annat sätt så är det sele som gäller! Alltid lika uppskattat att bara få gå och nosa på stranden, matte njuter minst lika mycket av höstdofter, gula löv och skorrande sjöfåglar. Husdrömmarna finns alltid där, även om ekonomin inte tillåter just nu...

Igår var jag och simmade! Inte illa pinkat. Det var jag och Emmlan som packade våra ryggsäckar (just like the old days, fick verkligen grundskoleflashback då klassen var och simmade) och begav oss mot simhallen. Blivit jättefint efter renoveringen! Tur det eftersom planen är att jag ska börja nöta stället ett par-tre gånger i veckan. Köpte ett studentbadkort, 200 kr för 4 mån - helt okej! En halvtimmes simning pallade vi, lite vattencykling vid kanten och sen in i bastun. Man ska inte börja för hårt... ;-)

Nu kommer Robert hem på några minuter, ska sätta igång och förbereda maten. Fick entrecôte i present av mamma och pappa, så här vankas det festmiddag! Mmmmmm.... Lite boursin (vitlöksost), hemmagjorda klyftpotatis och timjanstekta körsbärstomater till det.... Uppskattad present såhär med studentbudget!

Förresten. Någon mer som kokar sönder på den allsmäktiga Anna Anka? Vad är det med människan, hur mediakåt kan man vara? Och för hur lite är det egentligen acceptabelt att få hur mycket mediautrymme som helst?! I ren protest råkar jag inte ens zappa över till kändisfruar eller vad programmet heter (vill inte sponsra med ens en miniprocent tittarstatistik) och vägrar klicka in mig på en enda artikel som berör kvinnan. Tyvärr går det inte att undgå rubrikerna, den ena fånigare än den andra. Skulle ankan gå ut och säga att månen är lila, himlen är grön, arsenik är nyttigt etc. skulle det få lika stora rubriker och folk skulle förfasas över hur kan den där människan säga så. Ge henne inget mer utrymme så slipper man ens läsa hennes namn! Punkt.

Take care!

Karolin: Vad roligt att du hittat hit!! Och ännu roligare att du ska hit i december!!!! Ser jag redan framemot! Bara att höra av sig så styr vi ihop något, nu är det våran tur att bjuda på middag igen... ;-)




övernattning

Jo, jag överlevde gruppövningar etc, så inte p.g.a. detta jag inte skrivit här utan haft fullt upp med annat! Var helt okej, massa lekar bägge dagarna så Robert trodde jag börjat på lågstadiet istället för universitetet när jag berättade. Vi anlände på torsdagen och började direkt med träkull, ringövningar, brottning etc. På kvällen gjorde vi en friluftsmiddag bestående av potatis, lök och älgkött, även harr, grönsallad och hajkbanan till efterrätt! Mmmm...


Vid 21-tiden delades vi in i grupper om 3-4 personer och fick bege oss ut i skogen på någon form av mörkerorientering. Vi fick varsin ficklampa med en liten lysdiod så vi kunde lysa på kartan och se vart vi skulle för att hitta de 14 olika stationerna, men fick inte ha den tänd hela tiden för då kunde utomjordingarna se oss och kidnappa oss! Kan säga att man gick med hjärtat i halsgropen och höll armkrok där man trevade sig fram i beckmörker med vissheten att några smög omkring som odjur i skogen.... Huuuh. Så fort man hörde någon närma sig var man tvungen att slänga sig på backen och ligga blixtstilla, så slapp man bli upptäckt.... Det hela gick ut på att alla 14 stationerna gav varsin siffra som i sin tur gav en koordination på kartan där man skulle lämna av den glaskula man fick i början för att förhindra att utomjordingarna tog över jorden! Well.... Var kul till en början men efter 2½ timme ute i skogen mitt i natten kände jag humöret dala och jag blev gaggig och trött. Men vi klarade det hela så kunde återvända till lägret och mysa framför en öppen eld!

Liknande lekar dagen därpå innan jag äntligen fick åka hem, duscha av mig all rök och krypa ner under täcket! Fredagen gjorde vi inte mycket, i lördags hälsade vi på respektive föräldrapar och såg fotboll med några vänner till Robert. Ikväll blir det film med Emlan-Semlan och Jakob.

Nu ska jag skriva ett referat och skriva version 3 på min problemlösande text!

Take care!



självstudier

Well, detta med självstudier går ju verkligen skitbra....Not. Inte fått ett dyft gjort! Men nu på eftermiddagen ska jag sätta mig med boken framför näsan och får inte göra någonting annat förrän jag läst säg 30-40 sidor.

Innan jag gör det ska jag och handla inför morgondagen - och det är faktiskt inte en undanflykt! Ska på Teamwork och ledarskap i Strömsund så vi ska fixa hajkbomber och hajkbanan. Alla handlar lite olika ingredienser eftersom det är en gruppuppgift. Lagomt motiverad just nu, halvförkyld och trött och sova i en stuga som beskrivs som kall. Nja. Men går nog bra när vi väl är på plats!

Sovit som en kratta två nätter i rad, kanske kan förklara mitt nuvarande zoombiestadie. Låg och vred, korvade, sprattlade, vände på mig i natt (Robert vaknade tyvärr inte och höll mig sällskap, nej...). Ett par timmar höll jag på innan jag gav upp, gjorde en 180 graders vändning och byggde sovbo nere i fotändan. Efter ytterligare en halvtimme lyckades jag tillslut slumra med Roberts fossingar framför ansiktet.


Tappade räkningen på alla får...

Ikväll är tanken film och godismys eftersom vi inte kommer ses på ett dygn och vi (läs Robert) vill unna oss lite gott efter detoxen. Jag har hunnit avnjuta ett glas rött med lite kex/ost och choklad med mamma i stugan i måndags jag... För de flesta andra kanske det är no big deal att inte ses ett dygn men faktiskt riktigt ovanligt eftersom vi setts i stort sett 24-7 hela vårat förhållande! Jobbat ihop och bott ihop (även innan vi var "officiella sambos", bodde ihop redan efter en månad). Men har ju varit till Stockholm själv och överlevt det så är nog nemas problemas ;-)

Min hjärna går på högvarv nu och ligger minus på energi så förvänta er inga djupa svar den närmaste tiden! För många bollar i luften med skola (verkligen en helt ny värld, fem år med jobb och nu sitta och nöta in mängder med nya begrepp), ev flytt (för dyrt här *snyft*), självutveckling och allt annat. Så är jag lite enstavig och osocial så är det bara för att min hjärna måste komma ikapp för att kunna ta in nya intryck. Nothing personal.

Nu dags för handling följt av skola skola SKOLA!

Take care!





slut!

Då var detoxen helt avslutad! Vägde mig imorse för att få slutresultat, -4kg! Wieee! Nu har jag bara 1-2kg kvar så är jag på min grundvikt. Roberts vägning visade på -5kg, bra det också! Hade dock varit spännande att mäta midjemåttet på honom, tror det hänt en del grejer där. Men vi hade inget måttband hemma när vi började så vi struntade i det...

Gått väldigt bra denna detox trots några svackor. Mestadels för att vi varit två skulle jag tro, kunnat motivera varandra. Inte alls samma sak att köra ensam, särskilt inte när Robert har gått och tryckt i sig en massa gott. Nu är det över för denna gång, får se när nästa "kroppsstädning" kommer, efter jul eller till nästa höst! Det som gäller nu är att hålla alla goda vanor, lättare sagt än gjort... Men ska verkligen försöka, i alla fall dra ner på gischkandet!

Skola idag, två lektioner med start kl 13. Före det ska vi fixa middag (idag bjuds det på Lax med ris- och bönsallad och sambalkryddad fraichedressing. Till lunch äter vi rester från gårdagen, sojabönsgratäng med broccoli från Älvsbyn!) och jag tänkte plugga lite! Blir att promenera hem idag, strålande väder!

That's it for today. Eller för stunden. Nu ska jag avnjuta en kopp kaffe och ta itu med dagen!

Oh and by the way. Igår när vi handlade på Kvantum hittade jag en dip med "naturliga ingredienser" - så naturliga det nu kan bli! Men inga smakförstärkare eller konserveringsmedel, som det annars är i alla såna dippar. Finally! Än så länge fanns det bara en smak (dill/gräslök) men lär ju komma fler, väldigt aktuellt! Smart drag av Estrella att vara först.... Så nu kan jag dippa mina popcorn med lite bättre samvete. Istället för att blanda ut dippen med gräddfil brukar vi blanda med Norrmejeriers Norrskensfil (4%), funkar lika bra!

Take care!



sunday!

Snart är detoxen över! Sista dagen idag, yeeeey! Uvärdering kommer imorgon...

Var på klassfest igår på Porsön, en som fyllde år. Kände att jag tackat nej till så många klassträffar att jag var tvungen att fara igår. Vill ju inte bli stämplad som torrboll. Var trevligt, lite lekar och så. Dock for jag inte ut på Stuk utan min kära sambo kom och hämtade upp mig så fick jag krypa i säng!

Igår gjorde vi chicken tikka till middag, mmmmm! Många smaker (malen ingefära, chilipulver, paprikapulver, malen koriander, gurkmeja, vitlök m.m.) som riktigt "gottat" till sig under ett dygns marinad. Till lunch åt vi daal (linsgryta) med hemmagjorda naanbröd som jag penslade med lite smör+vitlök och strödde sesamfrön över! Det du Emsi!


Chicken tikka, hel dinkel och grönsallad!

Något som är roligt är att Robert blivit helt taggad på detta med vegetarisk mat och tycker vi ska fortsätta med det flera gånger i veckan även efter detoxen! Även vant sig att äta mycket grönsaker till varje maträtt och t.o.m fruktsallad! Good stuff... Han känner även av hur mycket piggare han blivit under dessa veckor!

Varför sitter jag här när jag har mängder med skola att göra?!?! Gissa det... *pust*. Nu är det bara att känna piskan på ryggen och återgå till renskrivningen av min problemlösningstext (utkastet lästes av några klassisar som gav synpunkter och nu är det version 2 på G som ska in till läraren för att han i sin tur ska ge synpunkter och jag skriva VERSION 3!!!! Vadå höna av en fjäder?? Men är väl lärorikt... ). Har även ett X antal sidor engelsk geologi att läsa tills imorgon. Dagen är räddad! Moroten är att Emelie & Jakob kommer över på film ikväll, så för att hinna med det måste jag börja nyss!

Take care!



detox day..?

Helt tappat räkningen på detoxdagar, med lite enkel matematik ligger jag nu på dag 16! Anledningen är framförallt att jag nu istället räknar dagarna som är kvar, och även att vi lever närapå normalt just nu. Även om vi fortfarande undviker vetemjöl och rött kött (såklart alkohol och socker också)!

Promenerade hem från skolan idag, regnet hade övergått i solsken så kändes helt fantastiskt att få komma ut och lufta sig lite! Rensar huvudet rätt bra att promenera hem jämfört med till skolan. Sen är det ju trevligare att komma hem som en svettfläck än att komma till skolan som en! Kommer fortsätta med detta så ofta jag kan, ta bussen en av vägarna och promenera den andra. Blir samma visa som jag gjort från både Bergnäset och Örnäset. Mentalt har sträckan till Porsön kännts oändlig men tar inte mer än ca 45 min. Dock glömde jag headsetet hemma så fick knata utan mousika, mental note...

Klarade gårdagens sockersvacka utan att akut springa till nattöppna Statoil för att inhandla choklad. Istället gjorde jag mig ett fruktfat med körsbär och melon (hjälpte inte), ett glas med yoghurt, nötter & havreringar (hjälpte inte) och en kopp kakaothé (hjälpte inte)..... Efter det fick jag tack och lov gå och sova, annars hade ätandet fortsatt i en evighet. Min fråga är då följande:

Tjänar man verkligen några kalorier (eller vad man nu räknar) på att inte äta en bit choklad och istället gå och småäta?

Jag tror faktiskt inte det. Om det handlar om en liten mängd choklad och inte alltför ofta utan bara när du är sådär riktigt, pmstokigt sugen. By the way, på tal om känslig. Någon annan som såg Idol igår och fick medlidande med tjejen som grät hela tiden? Stackars människa! Sjöng helt okej men hur ska det gå att stå på scen?! Kommer sitta spikad framför tvn ikväll också, uttagningarna är bland det roligaste! Muhaha. Skadeglädje är den enda sanna glädjen....

Nu ska jag börja läsa en ny kursbok, sedan middag (framför tvn I guess, fotbollen är inbokad sen länge denna gång...) och sen: Idol!


Take care!





well

Alltså vilket gooodiiissug jag har just nu!!!!!! Och haft hela dagen! Det är helt sjukt, hade vi haft en påse hemma hade jag utan tvekan tryckt hela utan en sekunds samvetskval. Ge mig, ge mig, ge mig! När man är såhär toksugen så finns det faktiskt inga substitut. Robert föreslog rostade kikärtor men inte direkt någon sötma där inte...
Vi tjejer har helt klart ett handikapp när det gäller sockeravhållsamhet - när det närmar sig en viss tid på månaden är det ta mig f*n inte lätt! Gaaaahhhhhhh........

I övrigt har jag inte haft några lektioner idag = självstudier. Gick inte riktigt som planerat när Robert också var ledig, så istället för att plugga blev det tvättning, handling etc. Well, får stiga upp tidigare imorgon och läsa ikapp!


Ett av veckans bestyr - lingonsyltskokning!

Har även hunnit med att bada en blomma. Ni läste rätt. Den hade blivit sjuk... Fått äckelpäckel i form av vita grejer på bladen som sedan gör att bladen ramlar av, såg även lite småluddigt ut. Det var bara att ta in blomman i duschen, gegga in såpa, låta det verka och sedan skölja av. Nu ska käckblomman stå i karantän tills vi ser om behandlingen lyckades. Så vi inte måste slänga alla husets blommor! :S Helt ny växt, bara haft ett par månader eller så. Ikea......

Nu ska vi slänga igång en film och jag ska fortsätta mitt letande efter substitut. Jag hoppas jag inte faller dit!!!!!

PS. Börjat dricka kaffe nu. I need it, badly. DS

sunday

...but not sunny! I alla fall inte utomhus, på insidan känner jag mig solig eftersom jag ständigt gör nya framsteg i min självutveckling. Hur som helst. Jag hade tänkt fara till stugan men inte i detta väder. Istället ska jag träna, koka lingonsylt och plugga innan Robert slutar jobbet!

Igår står jag och förbereder lördagsmyset (skulle se en film så fixade ihop en exotisk fruktsallad) när Robert ringer på mobilen:

R: - Jo älskling, det är århundradets fotbollsmatch på tv ikväll
S: *tystnad*
R: - Jag tänkte att man kanske skulle kunna....
S: *tystnad*
R: - Se den?
S: *tystnad*
R: - Eh alltså, jag menar zappa över dit ibland och kolla ställningen, det var det jag menade!
S: - Okej.

Ibland talar tystnaden sitt tydliga språk! Har inget emot fotboll på den nivån förutom premier league (bryr jag mig om vem som vinner i England? Naaa...) även om jag föredrar hockey. Dock är det inte min defination av lördagsmys då vi äntligen har en kväll att bara ro om varandra och kramas i soffan! Det blev film, komedi. Var nog mest en "karla-komedi" eftersom det var två grabbkompisar den handlade om som höll på skämta etc så Robert satt och guppade av skratt hela tiden medan jag satt gravallvarlig. Nästa gång ska vi se en chicflic a la Sex and the city, då ska vi se vem som skrattar! ;-)

Nu ska jag göra mig redo för gymmet där jag ska påbörja förvandlingen från dallerdeg till stenhårt muskelpaket! Well...

Förresten. Hårsnoddar - vart tar dom vägen??? Jag kan för mitt liv inte förstå hur det alltid fattas hårsnoddar här hemma trots att jag ständigt köper nya multipack från HM! Små hårklämmor är det samma sak med, men det kan jag förstå eftersom de är just små. Men snoddar?! Är det en liten hustomte eller råtta som samlar på hårband? Blir att besöka HM - igen.


Take care!




hemma

Kära dagbok!

Jag har syndat. Och med det menar jag matsyndat. Lite. Ganska mycket. Vi hade kräftskiva med teamet i Beriths (chefens) stuga, årlig tradition kan man väl säga. Det bjöds på kräftor, surströmming, pajer etc. Tänkte fylla tallriken med kräftor och sallad eftersom vi trappat upp med fisk och kyckling nu till helgen. Well. Kräftpajen Berith gjort såg väldigt god ut. Även västerbottensostpajen. Nämnde jag brödet? Eller mineralvattnet? Och det var gott vill jag lova! Vi satt och pratade, skrattade, flummade och hade allmänt jättetrevligt. Inte går det väl att sätta stopp då utan fortsätter med en bit kladdkaka (underbart kletig), grädde och hallon!

Men trots mitt lilla (stora?) snedsteg så var det utan tvekan värt det för vi hade en toppenkväll! Länge sen det var så roligt med teamet. Kanske är det för att man träffat så mycket nytt folk och nya grupper i skolan att det var skönt att se alla kända ansikten? På hemväg fick jag och Johanna frispel, kalla det övertrötthet då den ene varit i skolan hela dagen och den andre är mitt i en flytt. Vi skrattade så tårarna sprutade åt diverse gamla minnen, min upprörda detoxmage fick ännu mer kramp! Tyvärr glömde jag kameran så har inga bilder!

Egentligen ska jag erkänna att fuskandet började redan tidigare. Kom hem vid kl 16:40, dead in och urblåst efter en hel dag i skolan med mängder av nya fakta att lära in. Skulle ha en halvtimme på mig att fixa mig i ordning inför kvällen - vadå hinna landa?! Var så trött att jag ville gråta, tänkte nästan banga teamfesten. Men istället tog jag en kopp kaffe (!!!!), det var som att livet återvände och den dimmridå jag kännt över ögon och hjärna de sista veckorna försvann i ett nafs. Hallelujah, koffeinkick! Och vilket bra initiativ det visade sig vara!

Nu ska jag gå och lägga mig och prata med min sambo. Har gått om varandra i veckan och han jobbar helgen så får ta tillvara på varje halvtimme! Vilken ballongmage jag har, stackars ovana mage. Chockar den totalt så det ser ut som att jag passerat åttonde månaden. Robert höll faktiskt med.

Och Jenny: Förlåt om jag försvann fast jag sa att jag skulle komma tillbaka! De andra drog och ville inte gå själv till bilen i mörkret. Men tycker absolut vi ska dra partaj någon gång framöver! Pratade även med brudarna om att ha tjejfika här hos mig, meddelar närmare inpå. Bara detoxen är klar ;-) Hoppas ni fick kul på krogen!!

Take care!



Utkast: Hur man ...

Hur man effektivt läser in 30 sidor engelsk geologi/biologi:


* Man ser slutet på en okänd film på canal+

* Efter det ser man reprisen av Du blir vad du äter (som du redan kan utantill för att du sett det förut)

* Man leker kylskåpsråtta och fyndar både det ena och det andra

* Man sms-terrar sin pojkvän på jobbet och skickar mms på hur du dött i skolboken


Well. Med andra ord går det inge bra för mitt lag idag! Jag skyller detta på orutin, såg först idag att det stod i kursplanen att vi skulle läsa ca 30 sidor + göra en uppgift tills imorgon i den engelska bibeln (i tyngd och storlek, ja). Detta kom som en överraskning, fint paketerad efter en heldag ute i skogen där vi artbestämt mängder med arter, gått upp och ner tills svetten lackat och jag även övat på de sociala skillsen med mina nya klasskamrater. Min kropp och knopp var (är) helt slut när jag kom hem och gjorde upptäckten.

Det tar minst dubbelt så länge när det är på engelska. Minst. Mängder med nya termer som måste slås upp, sammanhang som tappas bort för ordstakande... Antar att man måste vänja sig, har ju läst en del böcker på engelska och ser oftast filmer med engelsk text men bägge delarna av det skönlitterära slaget!


784 sidor engelsk bibel. 784 sidor!!!!!!

Var i alla fall skönt med en heldag ute i skogen, njuta av naturen (hette för övrigt Snöberget, ett naturreservat vid Niemesel ungefär) och få se en riktig skogsbäck där vi hittade musslor! Sagt till Robert att vi måste fara dit igen! Ta med sig en matsäck och slurpa i sig skog. Det blev en märklig uppdelning under dagen, "norrbottningarna" för sig och resten för sig. How come? Jo, för att de andra sjöng för full hals, skrek och brottades. För mig handlar en skogsupplevelse om relativ tystnad, du känner alla dofter, lyssnar till skogens egna ljud och förhoppningsvis får du en skymt av något vilt (vilket försvåras av en lekstuga). Robert tycker jag är gaggig som en gammal tant, haha!

Nu måste jag försöka på nytt med boken. Till och med övervägt att synda med kaffe för att orka. Men bestämt mig att jag läser det jag pallar, får spela frågetecken över resten "Va? Vadå läsa? Inte visste jag att man skulle kolla i kursplanen.......!!".

Oh and by the way, hade självskrivet med mig detoxmat på trippen och när de andra köpte glass plockade jag fram mitt äpple och en nötblandning. Synd bara att en klasskamrat ville kika på min blandning och jag spillde ut alltihop innanför dörren till butiken när jag skulle räcka över burken ;-) Den såg god ut iaf....

Take care!






detox day 9

Bra det där med detox, slipper jag fundera över rubriker! ;-)

Precis hemkommer från skolan och känns som att hjärnan än en gång håller på att koka över av alla nya intryck! Började dagen med en lektion som berörde jordens ursprung från Big Bang och framåt. Hann inte så mycket längre än till att beskriva vilka ämnen som bildades för X antal miljarder år sedan och knaggla oss igenom periodiska systemet. Behöver jag nämna att jag lär måsta plugga in på sidan om?! Tur att jag fick en kort repetition under Nk B, annars snackar vi att varken läst kemi eller fysik sedan högstadiet - och det är ju ett tag sedan!


Gårdagens middag: fänkålskryddad hirs med blandadegrönsaker, nötter, bönor och halloumi!


På tal om det; det är inte så länge sen för resten av klassen. Högstadiet alltså. Nu är det officiellt - jag är äldst! En 86:a (thank God), några 88:or, resten 89:or och 90:or. Som jag sagt till många hade jag hellre sett att det skiljde fem år åt andra hållet, för då har man mer eller mindre hunnit uppleva samma saker, man bor hemifrån, hunnit skaffa sig livserfarenhet etc. Alla kommer väl ihåg hur grön man var direkt efter gymnasiet?! Aldrig jobbat, aldrig rest själv, bodde hemma.....
Nå, huvudsaken är att man kan plugga ihop. Jag har ju ändå mitt sociala liv här i stan så skulle jag nu inte orka festa två dagar varje helg och få pensiostämpeln så är det inte hela världen!

Imorrn ska vi ut och vandra på Råne-berget (vad är det?). Leta lavar, pärlmusslor etc. Matsäck, kläder-efter-väder och oömma skor för flera kilometers vandring medtages! Blir skoj, tusen gånger bättre än att sitta i skolbänken.

Och just det - jag har kommit in! Inte varit 100%-igt tidigare, men nu är det klart! Yey!

Ska försöka motivera iväg mig själv på en promme runt sjön nu!

Take care!

Ps. Vi klarade fikat igår galant, inte en mumstugga trots frestande fikafat och mumsande medfirare. En eloge till oss! Ds.


Ett säkert hösttecken: Sara goes brownie



detox day 8

Blivit snålt med uppdatering under helgen, inte haft tid och lust! Fredag kom Hanna och Janne förbi, vi hade detoxfredagsmys med rostade kikärtor (riktigt gott - kryddade med chilipeppar, paprikapulver, salt och olivolja!) och film. Lördag sprang jag på stan med Em, gjorde en del inköp bl.a. ett par strumpbyxor, hårtoning och höstkit med vantar, halsduk och mössa! Eftersom det var helg ville vi lyxa till det lite till middag (så gott det går, så att säga), vi åt ugnsrostad sötpotatis. Till det grönsaker (squash, paprika, morot) som vi dippade i guacamole och hummus! Mmmmmmm!
Söndag for vi ut till stugan och plockade lingon. 3½ kg blev det i alla fall, här ska kokas sylt till vintern!!! Kanske far ut någon till sväng, får se hur det blir.


Annars då? Detoxen går bra, mycket lättare nu när vi plockat in bönor, linser, getost, keso etc. Mot slutet av veckan kommer även fisk/kyckling komma upp på menyn! Kaffe saknar jag fortfarande, mest smaken nu. Vi har båda börjat känna oss mycket piggare, särskilt på Robert märker jag skillnad. Förut var han en riktig grottmänniska innan han fick första koppen morgonkaffe, nu är han pigg direkt på morgonen och kan göra en hel massa innan han dricker sitt kaffe! Vi gjorde en liten kontrollvägning igårkväll (ska ju egentligen vägas på morgonen...) och vågen visade -2kg för mig och -4kg för Robert! 4kg!!!! Gissa om han är stolt nu....

Var på första lektionen i skolan igår, trots att jag inte vet om jag kommit in eller inte ännu (vadå seeeeeeega). Verkar vara en vettig klass, bara 14 pers. Blivit tighta under 2 veckors nollning som jag missat, men ska väl ge med sig?! Enda minuset är att nästan alla är födda 89-90 - vadå pensionär!! Jag som trott att man kan börja plugga när man vill i livet men bevisligen ligger medelåldern rätt lågt!

Roliga grejer framöver i skolan! Om två veckor har vi övernattning en natt utanför Kalix. Då ska vi arbeta med gruppdynamik, ledarskap och samarbetsövningar. Veckan därpå är det tre dagars studieresa där vi besöker Aitikgruvan, Dundret, Jokkmokk, Storforsen och andra liknande "jordsresurser". Nice!

Nu ska jag börja planera middag, R slutar 18.15 och efter det far vi direkt till Ulle för att gratta Axel som fyller 12!

Take care!




RSS 2.0