skolpaus

Nej minsann, idag ska det inte pluggas många knop känner jag. Satt hela gårdagen, höll på att missa vattengympan eftersom jag inte kollade klockan. Känner att dagens motivation är ungefär minus 100, så därför tänkte jag göra något mycket trevligare: baka kladdmuffins! Eller om jag provar göra chokladfrysmuffins...  Blir i vart fall någon form av "välkommen-hem-bebis-fika", lika bra att börja bulla upp frysen redan nu.

På tal om plugg så startade en ny kurs i veckan, miljöekonomi. Jag säger bara en sak: fy faaan (jag svär visst i bloggen till och med) vad glad jag är att jag valde rättsvetenskap istället för nationalekonomi! Oh my... Detta blir mycket intressant, efter att ha läst första avsnitten gick jag in för att se om det fanns några andra kurser jag kunde göra sen anmälan på och ta istället. Det fanns det inte. Så bara att ta tjuren vid hornen och nöta, nöta, nöta. Sedan ska det bli en uppsats och skrivas en tenta av det hela. Som sagt, detta blir mycket intressant...

Påsk runt hörnet, blir en lugn påsk för vår del. Inga direkta planer - någon släktmiddag här, kusinfika där. Sedan ska vi fortsätta med bakandet, både inför Roberts födelsedag och bebis ankomst. Hoppas att vädergudarna bjuder på sol så kan vi grilla korv i stugan! Även snutta lite på katterna, mamma o pappa åkte till Thailand igår. Fick ett sms att de kommit fram och att det var varmt som i en bastu - kan inte riktigt säga detsamma om vädret här, nej.


Hemmaklädd mage v 33

 

Ny vecka också, graviditetsvecka 33 (32+2). Var hos barnmorskan förra veckan och glömde skriva upp siffrorna, sånt är bra när jag ska gå tillbaka och kolla! Bebis hjärtljud som legat på 148 slag/min alla gånger hittills låg nu på 135. Kanske tog en liten nap.

Blodtryck 100/60
Bebis ♥ 135 slag/min

SF-mått: 30 cm


Inga blodprover för järn/socker och ingen vägning, gör vi nästa vecka. Nu mot slutet är det tätare mellan besöken, kommer gå varannan vecka istället för var tredje.

Nu ska jag köra igång med muffinsbaket, kanske kollar vad sis gör sedan. Sitter hon och pluggar så kanske jag lyckas motivera mig själv att plugga jag också.


Take care!

IKEA

Nu minsann är IKEA avklarat! Känns väldans skönt - nu har bebis madrass, täcke, kudde etc. Vi var där hela gårdagen, liksom resten av norra Sverige/Finland. Löningslördag helgen innan påsk, vad säger man? Inte perfekta IKEA dagen men nu är det avklarat! Nu ska vi bara hämta hem sängen från mapa så kan vi börja boa så småningom. Myyyys.

Earth Hour igårkväll, så mellan 20.30-21.30 var det släckt här hemma. Var nog en nyttig upplevelse med tanke på att jag och Robert hann titta på varandra och säga "Vad ska vi göra utan elektricitet en timme?". Vi löste det hela med att spendera jordtimmen i sängen. Och då menar jag inte på det sättet. Tände värmeljus, jag fick en massage (konstaterade att jag hade ont i precis hela kroppen utom armarna - inte så konstigt efter en heldag på IKEA med nästan inga sittpauser!) och sedan låg vi och pratade. Vi överlevde en lördagskväll utan dator/tv. Mysigt var det också. Tror vi ska införa lite jordtimmar här och där.

Jag har börjat vakna konstiga tider. Igår vaknade jag kl 07, idag 07.30. Vad händer? Jag som älskar att sova! Perfekta sovtiden är till typ 10. Är min bebis-byggar-kropp inställd på tidiga uppvak månne? Hur som helst så passar tidiga morgontimmar perfekt till att ligga och tänka på. Så igår låg jag och tänkte på det lilla barnet. Att det är 8 veckor kvar nu. 8 veckor. Oh my. Alltså är det 8 veckor kvar av det liv vi hittills levt, jag och Robert. Både tillsammans och var för sig. Istället börjar ett nytt liv, såklart med delar av de gamla livet kvar. Men ändå ett nytt liv. För vi kommer ha ett nytt litet liv som vi kommer sätta först i allt och som ständigt kommer vara med oss på ett eller annat sätt. Wow. Kommer bli spännande, nytt, världsomvälvande och allt annat. Kommer vi sakna livet innan eller kommer vi inte förstå vad vi såg som meningsfullt innan barnet?

Ska plugga lite grann, sedan ska vi gå över till mapa och hjälpa till med förberedelserna inför mammas 60-års middag.

Både jag och Robert längtar alltmer efter dig lilla hjärterfrö! Din pappa vill nästan att du kommer ut nu men du får allt stanna inne ett tag till, lägga på hullet och låta mamma hinna klart med skolan!


Take care!


damn

He' bidde ingen lägenhet denna gång heller. Kändes som att budgivningen började spåra ur så vi la oss. Igen. Attans! Bara att ta nya tag... Börjat fundera kring hyresrätt igen, kanske kan fixa en bra bytesaffär? Har ju trots allt en 4a i centrum, brukar vara rätt så poppis. Vi ska i alla fall säga upp garaget så slipper vi den kostnaden tills vi hittat ny lya.

Jo, en ny upplevelse i graviddagboken: kramp i vaden - inte skönt! Nu imorse vaknade jag av att min högra vad krampade sönder, började gorma och väckte Robert. Han trodde minst det var förlossning på G, haha. Förklarade läget så han kunde bända upp benet. Aj aj aj. Släppte efter ett tag men är fortfarande öm. Hoppas det var en engångsföreteelse! Fick oavsett en spark i ändan vad gäller att fixa mig ett par stödstrumpor. Kan det både förebygga vätskefyllda ben, vadkramp och åderbråck så ser jag inte mycket till diskussion. Faktiskt.

Nu ska vi förbereda middagen, blir någon form av couscousröra med starka korvar. Har någon en miljon kronor till övers så hojta, fixar vi ett hus med stor gård.

[ Sitter och vi sen och myser i solen, lillhjärtat tumlar runt i gräset och vi knaprar egenodlade morötter och jordgubbar... *drömmer mig bort* ]Take care!

v 32

Bland det första jag gjorde efter att ha klivit ur sängen idag var att slå igång datorn och spana in inkomstdeklaration 1 hos skatteverket. Släpptes idag och denna gång verkar det vara på riktigt! ;-)
Det var goda nyheter, slipper betala tillbaka och kan med gott samvete införskaffa en bärbar dator! Slipper jag och Robert gruffas över den stationära vi har. Vilket konsumeringssamhälle för övrigt, där du behöver en dator per person!

Vi var på visning i söndags (och i måndags också för min del, så mapa fick se den), som sagt en ny trea på Björks. Nu får vi se vad som händer med budgivningen bara. Pluset är att hela lägenheten kändes fräsch, ingenting som behövde göras något med första tiden. Minus är att vi inte har eftermiddagssol för middagsgrillning. Men det får vi leva med. Ett till minus var inflyttningsdatumet: 1a juni. Vad skrev jag sist när jag listade upp vad som fanns att göra, att det sista som fattades var en flytt!? Men går säkert att lösa, 15 juni är helt klart bättre än 1a. Så kanske vi hinner hem från BB i alla fall...

Ny vecka än en gång, graviditetsvecka 32 (31+1). Nu börjar jag känna mig gravid på allvar. Äntligen har min hjärna förstått, eller snarare accepterat, att jag inte kan röra mig som vanligt. Jag kommer ihåg att gå promenader med myrsteg. Jag kommer ihåg att lägga mig ner och vila. Jag kommer ihåg att inte boka kalendern överfull. Jag skrattar åt när jag ligger som en sköldpadda i sängen/soffan och knappt tar mig upp. Magen växer explosionsartat, vart ska detta sluta??


Magis för 5 min sedan och festfin i lördags

Jenny från klassen har precis varit här, vi har varit mycket duktiga och gjort en räkneuppgift som är ett delmoment i kursen vi läser. Direkt vi såg uppgiften där det var text och siffror i samma uppgift slängde båda böckerna och ropade på respektive sambo. Men känns som att vi har koll på läget nu. I hope.

Det gick snabbare än väntat att bli klar, därför känner jag mig ledig nu. Fick genast lust att åka ut till stugan eller annat mys men förnuftet säger mig att det finns faktiskt annat att plugga! Så en liten promenad får räcka, sedan dags att ta tag i europarätten.


Take care!


saturday

Jag älskar avocado! Finns det överhuvudtaget någonting som är godare? Det vette tusan. Klart det finns en hel del som är otroligt gott men avocado är ständigt återkommande. Som den är, mosad,  i sallad, skivad eller i geggor - I just love it! Kan tilläggas att jag just mumsat mackor med avvosmör och groddar - mmmmmm!

Känns lite bättre med planeringen än igår, har gjort mitt skolschema och fått överblick på vad som gäller. IKEA blir det mest troligt nästa helg, löningshelg och allt. Vi gick ut en promenad igår eftersom jag behövde rensa huvudet och vad fungerar väl bättre än lite shopping som plåster på såren?! Bebis fick äntligen de byxor jag spanat in för några veckor sedan:


Ett par somriga byxor

Rosa tänker ni nu - vad hände med könsneutrala kläder? Jaa alltså, vi tänkte såhär... Kikade som sagt på dessa för några veckor sedan, de kostade då 79 kr på rean. Lite väl för att chansa. Nu kostade de 39 kr. Jag har inte släppt byxorna sedan sist, så nu var det verkligen som att brallsen skrek "Kööööp miiiig!". Är det en liten pojke för vi helt enkelt ge honom en väldigt grabbig överdel. Eller en blå tröja med namnet tryckt på framsidan. Undanröjer alla tvivel. För jag blev kär, och det är ju faktiskt barbafamiljen. Hur nostalgi är inte det på en skala! Studsande, formändrande barbisarna. Dessa bad om att få flytta hem till oss.

Ska på stan med Emlan nu, hitta present till Madde och hon skulle på bolaget för att inhandla dricka inför kvällen. Kanske provar mig på en alkoholfri öl igen och tar med, en som inte smakar socker. Bäst jag skyndar mig, Emelie blir så bitsk när jag är sen...!


Take care!
planering

Jag har som en obestämbar känsla av panik i kroppen. Känns som att det kommer vara så mycket de närmaste veckorna och så mycket som inte redan blivit gjort. Så dagens projekt blir att skissa upp en planering och skriva ner de saker som behöver fixas innan bebis ankomst i maj. Slipper de snurra runt i huvudet. Jag kommer helt enkelt leva efter min almanacka, vilket känns betydligt mer överskådligt. Särskilt vad gäller plugg, där kommer jag skriva upp exakt vad som ska göras vilka dagar. Ungefär såhär ser det ut just nu:

Skola


* Läsa kurslitteratur juridik
* Göra övningar/rättsseminarium juridik
* Uppsats miljöekonomi
* Tentaplugga miljöekonomi (6 hp tenta)
* Tentaplugga juridik (15 hp tenta)
* 4 rapporter miljöledning (grupparbeten + en enskild)


Bebis

* IKEA
* Föräldrapenning
* Fixa i ordning här hemma inför bebis ankomst
* Baka fika
* Göra matlådor


Övrigt


* Robert 30 år
* Flytta????? (Förhoppningsvis inte, kan få bli i sommar istället. Tack.)Jag känner att jag vill göra bort saker som IKEA så fort som möjligt. Blir nog att fara nästa helg, annars måste vi vänta tre veckor till p.g.a. Roberts arbetstider. Bara vetskapen om att allt här hemma är förberett inför bebis ankomst kommer göra mig betydligt lugnare. Okej om jag missar en tenta och måste göra om, jag har däremot ingen som helst lust att komma hem med en bebis utan vare sig blöjor eller säng hemma.

Däremellan vila. Samla krafter inför vad som komma skall. Njuta av stunden. Mentalt förbereda sig inför att vi snart ska bli föräldrar. En del i det kan vara att vi kommer fram till namn på pyret. Gjorde en lista i början av graviditeten med olika namn, kanske på tiden att plocka fram den igen månne?


Ett sätt att njuta av stunden

Från A till Ö
: det börjar bli ont om kläder som passar här i huset. Just nu sitter jag med ett linne som lämnar en dryg decimeter lång glipa till kjolen. Kanske ingenting jag skulle använda in public, nej. Mina kläder är helt enkelt inte anpassade för gravida magar.

Nu kom Robert hem, han har delat upp sitt stängningspass för att få mer tid på dagen. Jobbar 8-12, hemma nu på eftermiddagen för att sedan jobba 18.15-22.15. Mys att hinna ses några timmar, känns som att vi gått om varandra mest hela tiden på sistone. Ikväll ska jag och Pernilla hålla varandra sällskap, hon är gräsänka då Johan är i Levi så vi tänkte passa på att ta en tjejkväll tillsammans. Morgondagen bjuder på födelsedagsfirande hos Madde och söndag är det visning på 3an på Björks!


Take care!v 31

Tisdag idag, jag sitter och smuttar på morgonkaffet efter en runda runt kvarteret med Robert. Strålande sol men kallt kunde vi konstatera. Ungefär som igår när vi for från Porsön efter att ha uppvaktat syskonbarnet Emanuel (som blev hela 15 år, vart försvinner tiden?!) och biltermometern visade -15 fagra grader. Brrr...

Ny vecka också än en gång, graviditetsvecka 31 (30+1). Magen växer, vilket gett en bieffekt i form av halsbränna. Inte mycket plats kvar för magsäck med en växande busunge = magsyra som trycks uppåt. Men ingenting jag inte kan leva med, väldigt lindrigt. Har tabletter från apoteket som lindrar när det behövs. Typ som när jag käkat en flottig, stark pizza till middag. Eller smällt ett gäng med kiwis sent en kväll. Alltså när jag får skylla mig själv för att inte ha följt de allmäna råd som ges vid just halsbränna! Bebis stökar mest hela tiden som vanligt, dock märks det nu att det börjar bli rejält tilltaget sprattel. Kroppsdelarna känns större. Rörelserna och fina fullträffar på organ lika så. Inte så konstigt, denna vecka uppskattas bebis vara ca 40-42 cm lång och väga ungefär 1,8 kg.


Jag och min bebismage


Nu är det dags att lämna slösurfandet, få i mig lunch och bege mig mot skolan! Grupparbete med en ny rapport står på schemat. Ingen vattengympa ikväll då den är inställd p.g.a. utbildning. Vilket innebär att jag kan se Desperate housewives. Lagade en väldans god middag i förrgår, tomatpestokyckling med vitlöksfräst gnocchi. Så avslutar med det receptet!


500 g potatisgnocchi
600 g kycklinglårfiléer
½ msk olja
4 msk röd pesto
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl lätt créme fraiche tomat o basilika (vi tog vanlig)
½ dl vatten

2 vitlöksklyftor
1 påse färsk spenat (80 g)
½ kruka basilika (vi tog frusen)
½ msk olivolja
1 krm flingsalt
1 krm nymalen svartpepper


Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen, skölj den i kallt vatten och ställ åt sidan.

Hetta upp en stor stekpanna och stek kycklinglårfiléerna i olja och pesto, ca 2 minuter per sida till fin färg. Salta och peppra. Rör i créme fraiche och vatten, låt puttra på svag värme under lock ca 6 minuter.

Hetta upp olja i en kastrull, pressa i vitlök och tillsätt kokt gnocchi, spenat och basilikablad. Fräs 2 minuter under omrörning. Salta och peppra. Servera med kycklingen.


Take care!


dåligt med bloggande

Ja det har i sanning varit ont om blogginlägg sista veckan. Vet inte vad jag ska skylla på - omotivation, skola eller graviddemens?

Robert har jobbat mest hela tiden så jag har roat mig själv. I fredags var jag, mamma, Hanna och Guldus ut till stugan för en luftning i solen. Karlarna lämnade vi på jobbet. Vi roade oss i solen medan de tjänade pengar! Toppenskönt att sitta i solen och äta matsäck. Efter det for jag och Robert till hans bror med flickvän för fika!


Alla har full koll på vad jag pysslar med...


Guldus fyndar en gren och övar tiggteknik

Lördagen självvaknade jag kl 08:15, det var inte igår! Eller ja, sovit som en kratta hela veckan så vaknat rätt ofta och rätt tidigt. Men jag vaknade pigg och det är en helt annan femma! Gick över till mapa för att låna datorn, behövde skriva lite skolarbete och vårat word fungerar inte. Sedan bjöds det på fika hos Anders, inte igår vi träffades! Men trevligt att sitta och surra. Framåt kvällskvisten blev det en historisk krock: sista matchen för Luleå innan slutspel (avgörande matchen t.o.m) vs finalen i melodifestivalen. Jag utnyttjade första graviditetsparagrafen och orkade inte fara någonstans så Robert var den som fick röra sin ända mot en annan soffa. Emlan-Semlan kom och höll mig sällskap bland godis och chips. Föreslog att vi skulle göra en fruktsallad istället men det gick inte hem i stugan!


Anders visar sina nya glasögon, han såg väldigt professionell ut


Motsatsen till fruktsallad

Nu är det söndag, jag självvaknade kl 8 igen och har suttit och pluggat. Känner att jag är klar för dagen och förtjänar en totalt skolbefriad eftermiddag! Ska inte ens tänka plugg. Jag ska haka med mamma och pappa till stugan för lite luft (solen verkar tyvärr försvinna) och sedan får vi se vad dagen bjuder på!

Såhär såg det ut när jag var hos mapa igår och kollade mot isvägen. Nu hade dessutom solen försvunnit för dagen, ni kan ju föreställa er hur många prickar det är vid strålande solsken. Samma visa varje vår, luleborna vallfärdar ut på isen. Lulepsykosen som Robert kallar den.

 

Take care!

 

 


skolvecka

Jisses, denna vecka är det mycket i skolan! Mycket lektioner om inte annat, blivit bortskämd med självstudier. Har även insett en sak som ger mig lite smått panik, nämligen att jag just nu endast läser 75% och fr.o.m. nästa läsperiod (dvs början på april) kommer jag läsa 125%. Lagom till slutet på graviditeten och förlossningen, sådär. Andra trappar ner mot slutet - jag trappar upp. Inte riktigt planerat nej, men någonstans måste jag ha missat att ena kursen endast går i slutet på terminen istället för att gå hela. Ska försöka göra undan en del redan nu men det mesta måste göras sen. Läsa undan kurslitteratur etc kan jag i vart fall roa mig med. Detta innebär alltså att allt socialt liv kommer upphöra i slutet på mars. Vilket jag i och för sig kommer kunna ta igen så fort jag är mammaledig och kommer leta sysselsättningar.

Ny vecka också, graviditetsvecka 30 (29+1). Har insett att om säg 13 veckor har vi en bebis hos oss. 9 veckor enligt vad jag tror (bebis vill ut två veckor tidigigare än planerat datum). Robert tror precis tvärtom, att bebis vill stanna inne två veckor över BF. Ska detta nu vara demokratiskt kommer alltså lillhjärtat precis på beräknat datum. Hur som helst - herregud, kan ni förstå?!?!? Snart är lillis här! Jag kan inte alls förstå det. Vad jag längtar efter vårat lilla liv och vad jag längtar tills jag får tillbaka en något sånär fungerande kropp.

Här kommer lite magbilder, en jämförelse med den första magbilden vi tog och nu. Alltså v 6 och v 30. Det har visst hänt en del trots allt. Jag hade en gång en midja, haha.


"Bebismagar" sida


"Bebismagar" framifrån

Ikväll blir det vattengympa, skönt att få en paus från allt vad skola heter. Imorgon ska vi snabba oss in på hemnet (som att det inte redan är det första vi gör när vi slagit igång datorn), fått höra att det är en 3:a på G på Björks! Nu gäller det bara att den ser okej ut, har rätt läge och rätt pris. Lite tidigt att drömma ännu men ska bli spännande att se vad det är för någon!


Take care!

one of those days

Jag har varit riktigt bitsk denna eftermiddag, humöret har gått i berg-och dalbana. Dagen började stabilt. Tog det lugnt på förmiddagen, drack kaffe och smaskade Ben and jerrys (strawberry cheesecake). Kaffe med Pernilla och Stina. Lunch. Sedan gick det utför...

Vi kan sammanfatta det hela med två misslyckade promenadförsök där mage och rygg krampat sönder efter 5 minuter (just det, 5 minuter - pensionären nummer uno), korv som Robert stekte i tärningar istället för i skivor , en film som inte fanns inne på hemmakväll trots att vi kollade att den fanns det några minuter innan... Helt enkelt en sådan dag då Robert klokt håller sig undan för att undvika att framkalla smärre hjärtattacker.

För att komma på andra tankar sitter jag och drömmer mig bort till The big trip (Indien/Thailand) jag och Emsi gjorde för några år sedan. Hon håller som bäst på att förbereda sig inför sin praktik utomlands - en ny Indienresa där hon ska träffa folk vi lärde känna, lära sig ayurveda och utöva yoga. Wow. Hade varit otroligt skoj att vara med, men känner samtidigt att var sak har sin tid och jag är nöjd där jag är just nu. Nu är det en ny tid på G i mitt liv, resetiden har varit och kommer komma igen sen. Tills dess får jag leva upptäcksresande-och självförverkligandelivet genom Emma, så får hon utforska familjelivet via mig. Lära av varandras erfarenheter ;-)


Robert har precis räddat kvällen ännu mer med orden: "Vi har fortsättningen på Twilight hemma, New moon eller vad den heter". Så nu ska jag dyka ner i soffan med lite vindruvor.

Mindre hormoner i omlopp imorgon, tack!


Take care!
föräldrautbildning del 1

Då var första föräldrautbildningen avklarad. Det var faktiskt över förväntan, hört mycket om hur totalt onödigt det är och mest mumbojumbo. Men icket! Gick igenom olika förlossningsfaser, fick se en film och lite sådant. Vad som händer i kropp och knopp under förlossningens olika delar. Särskilt bra för Robert som inte läst så mycket och trott att det är som på film - du får en värk och åker raka spåret in till BB.

Men då var det detta med andning. Jag har tränat på vattengympan, jag har tränat själv - går jättebra. Att göra det i grupp tillsammans med Robert gick inte fullt lika bra. Det började med att vi alla skulle vända oss mot våran partner (Robert i mitt fall). Så skulle han nypa mig på insidan av låret, hårdare och hårdare tills det gjorde ont. Detta skulle då symbolisera en värk och jag skulle anpassa min andning i takt med värkens intensitet ökade. Sedan skulle han lätta på trycket och värken klinga av.

Jag kunde för mitt liv inte få lårklämmandet att liknas vid en värk. Det var ett lårklämmande. Jag försökte behärska min andning (in genom näsan, ut genom munnen) och fick se Robert sitta och stirra förväntansfullt på mig mittemot. Väldigt nära mittemot eftersom han trots allt skulle nå insidan av mina lår. Kände skrattet komma men lyckades behärska mig. Tills de övriga paren börjar ropa uppmuntrande ord till varandra. "Bra jobbat älskling!", "Kämpa på nu, kom igeeen!", "Andas, andas! Du måste andas! Iiiiin uuuuut". Som på en förlossning. Fast vi alla sitter mittemot varandra och klämmer lår.

Jaha. Loppet kört, jag lägger ner. Robert frågar högt varför jag skrattar istället för att andas. Jag föreslår att vi byter, jag nyper honom i låren så kan han prova fokusera på andning - han ska ju trots allt andas med mig när det är allvar. Han får inte ens till en enda liten inandning genom näsan. Vi gör en tyst överenskommelse att fortsätta träningen hemma. Utan lårnyp. Vi kan föreställa oss värkar istället.  

Tack och lov att inte Robert yttrade ord som "Kämpa Sara, du klarar detta! Du är stark!". Det får han mer än gärna säga under förlossningen. Hade han sagt det nu hade jag dött. Jag hade fått lämna rummet i skrattanfall.


onsdagkväll

Onsdagkväll och jag sitter här iklädd morgonrock och knaprar vindruvor. Robert har stängning så tänkte försöka hålla mig vaken tills han är hemma. Han har fått mycket sämre schema med fler kvällar - sånt tycker vi inte om!

Idag var det jag som stod för matlagningen här hemma, så fick Robert komma hem på lunchen (middagen) och äta. Det var han som lekte kock igår eftersom jag hade heldag i skolan + vattengympa. Igår bjöds det på ostkotletter, idag blev det en ny sorts kycklingpaj.


Kycklingpaj i min nya typ av pajform

Vi började dagen med att fixa faderskapsintyg. Robert godkände faderskapet och jag godkände honom som fader. Sedan skrev vi på för delad vårdnad. Nu finns det ingen återvändo! ;-)
Efter det for jag förbi Smaka där mammagänget lunchade. Blev endast en snabb kopp kaffe för min del, sedan tillbaks till skolböckerna. På dagens fika var det fem mammor som hunnit få sina bebisar och tre som var gravida,  var av de övriga två ska ha inom fyra veckor. Sedan är det bara jag med magen kvar i ett par månader till! Kommer kännas lite annorlunda... Om det inte dyker upp lite nya ansikten på fikaträffarna vill säga!

Imorgon är det ännu en tidig start (detta var helt klart veckan med de tidiga starttiderna) då vi ska på föräldrautbildning. Fyra torsdagar framöver ska vi lära oss allt för att bli fullfjädrade föräldrar. Då är det minsann bara för bebis att titta ut! Tss. Blir mest att diskutera funderingar kring allt detta med graviditet, föräldraskap, förlossning etc med andra blivande föräldrar. Om jag har förstått det hela rätt. Ska i alla fall bli kul att se vad det mer är för folk där. En av tjejerna från vattengympan kommer vara där, resten okända. Får hoppas det bjuds på kaffe, fungerar inte riktigt utan min morgonkopp och än värre för Roberts del som brukar sänka en kanna själv varje morgon.


Går att ana en bebisdel (fråga mig inte vad) som putar ut till höger om naveln

Lillprutten i magen har legat och pressat sig utåt på något vis. Som så ofta på höger sida. Har verkligen kännts som att huden ska spricka vilken sekund som helst. Värst var det när jag promenerade från vårdcentralen, kändes som en sammandragning fast bara på hela högra sidan av magen. Konstigt. Har även upptäckt att jag inte längre ser mina fötter när jag kollar ner. Jag ser en mage. Sedan har jag och Robert fått börja kramas snett istället för rakt framifrån. Detta på Roberts initiativ efter att vid varje kram få stå böjd som en ostkroke över magen. Inte bra för ryggen, så hädanefter blir det snea kramar och magpussar istället.

Tv-soffan here I come!


Take care!

uppe före tuppen

Ja så det kan gå. Här sitter jag före kl 6 en tisdagsmorgon, ätit frukost och allt. Hädanefter ska ett par öronproppar husera på nattduksbordet. Det är jättebra att vi har en snöig vinter, det är jättebra att vi här uppe i norr har kapacitet att ploga bort snön som faller. Det betyder inte att det är jättebra att ploga sönder vägen vid halv fem. Byggde täcke-och kuddbon över huvudet men icket. Kändes som att de plogade inside my head. Bredvid mig snusar Robert förnöjt utan att reagera. Gud vad jag önskar att jag var en sjusovare och inte en sån som vaknar för minsta lilla ljud! Inte på långa vägar blivit bättre sen graviditeten. Nåja, fick väl tre timmars sömn i alla fall. Jag ä' int' bitter.

Hur som helst. Efter en timmes maskande i sängen insåg jag att väckar klockan skulle ringa en timme senare och då kändes det lönlöst att somna om. När jag sedan snubblade in på tankar om IKEA - ja, då var det bara att inse sig besegrad. Började fundera ut saker vi skulle köpa där till bebis. Nu sitter jag med katalogen och gör en lista. Tror vi ska planera in ett besök hyfsat snart, känns vettigt att göra bort innan jag blir alltför stel och otymplig! Dessutom skönt att ha klart allt i god tid innan lilla hjärtat kikar fram. Som för övrigt höll mamma sällskap efter hon snurrat runt i sängen en halvtimme. Med hicka och allt, sådär på morgonkvisten.

Kaffe... Jag behöver kaffe... Sedan dags att sadla om inför skoldagen.

dagen som gått

Då har vi precis varit såna där bördor som varit sist kvar på Willys. De låste bokstavligt talat porten efter oss. Sånt är väl fantastiskt underbart, eller hur sis? Men nu är veckohandlingen gjord, äntligen. Blivit framflyttad flera dagar och kylen har ekat alltmer tom. Så idag bjöds det på stekta hamburgare med pommes utan en ynka grönsak till. Yummi!

Ny vecka idag, graviditetsvecka 29 (28+0). Detta innebar besök hos barnmorska. Blodprov ska jag ta först på onsdag då det även görs ett nytt blodgrupperingstest.

Blodtryck 120/55

Bebis ♥ 148 slag/min

SF-mått: 28 cm

Vikt + 3,2 kg sedan startDagens bebismage

Suttit och skrivit klart min del i vårat grupparbete. Imorgon ska vi sitta tillsammans från kl 8 för att lägga ihop allt och göra klart rapporten. Blir en heldag i skolan för min del, först detta och sedan lektion på eftermiddagen. Lägg till vattengympa på kvällskvisten också. Behöver jag säga att jag kommer stupa i säng?!

Dagen till ära använde jag det presentkort jag fick i födelsedagspresent av Pernilla - valfritt fika på valfritt fik! Eftersom hon hade en eftermiddag med egentid och mitt pyre inte kräver så värst mycket uppmärksamhet (än) så tyckte vi det passade ypperligt att ta en långfika nu. Vi landade på BOs efter en del besök på diverse klädbutiker. Babyavdelningarna då. Hittade mängder med flickkläder jag ville ha, hela tiden. Tänkte nästan köpa på chansning, men höll mig. Ekonomin. Pernilla hade hört en sägen om att de kläder du kollar på visar vilket kön barnet får...


Glömde som vanligt kameran så fick bli några bilder från ett annat liv, nej förlåt, sommaren för 1½ år sedan. Vinpimplande innan färjan, partypinglor redo för utgång i Stockholmsnatten och myggigt midsommarfirande i Sunderbyn. We'll be back. MILF 2011, så att säga.

Nu kallar John Blund och tur är väl det, så jag orkar morgondagen! På onsdag ska vi intyga att Robert är pappa hos familjerätten, på torsdag blir det första föräldrautbildningen. Spännande!


Take care!

Eeeh... Nähä, jag ska visst inte gå och sova. Fick just höra att Roberts föräldrar kommer förbi en sväng nu efter de gått av sitt skift. Hoppsan.RSS 2.0