Kattmamma day 2


Sådär, har precis fixat ihop ett kattespöke till missan. Ett litet leksaksspöke gjort med lakan och snöre. Mycket uppskattat, det ligger just nu en däckad katt i soffan efter att ha gjort krumbukter och tokspringningar efter leksaken.

Hon kom igårkväll, bekantade sig med omgivningen. Sjukt social, och väldigt gosig. Natten gick bra, blev dock väckt några gånger. Inte van vid krafsande i kattlåda, att något varmt ligger under täcket eller att en spinnande boll ska bygga bo i håret uppe på kudden. Hm. När/om jag blir stödmamma åt ännu en kisse så ska jag sova med sovrumsdörren stängd. Då får dom snutta på varandra istället!

Nästa projekt jag ska göra är att bygga något litet krypin, t.ex. av en kartong fodrad med kudde. Så lillan får en egen vrå att krypa in i,

Hoppade träningen igår, idag och imorgon för att passa missan. Hur ska detta sluta?! Men är nu i början, hon ska inte behöva vara ensam först när jag jobbar och sedan under träningen.

Apropå ingenting, här i helgen så såg jag att det glimmade till utanför fönstret. Visade sig vara något som ligger och glittrar i solen högst uppe i en björk en bit bort. Det kryllar av skator här i trakterna, behöver jag säga mer? Nyfiken till tusen, ser framför mig min tryggade framtid hänga där i trädet. Kan ju också bara vara ett godispapper. Lär bli knepigt att få svar på den frågan.

Dags att leta på vinden efter någon lämplig kartong. Fortsättning följer...

Kattmamma


Vet ni vad? VET NI VAD?? Jag ska bli med katt!!! Är helt lyrisk, känner mig som en hypad studsboll hela jag.

Så här ligger det till: Sedan i somras har jag funderat på att bli stödhem för katter som behöver komma in i värmen och få mat/kärlek. Man tar hand om katten tills dess att ägaren hör av sig, eller en ny ägare tar över. Kan handla om allt mellan 3 dagar och 3 månader. Har dock inte kommit till skott att anmäla mig.

Nu slumpade det sig så att Jenny på jobbet, som redan adopterat två små barn från katthemmet, mailade åt mig igårkväll. Hon var tillfälligt stödhem åt en tredje katt, men kände att det blev för mycket. Så nu ska den damen flytta in hos mig! :-D

Helt underbart! Ska anmäla mig för ännu en katt, ser helst att det är två samtidigt så de får sällskap när jag jobbar.
Så nu ska jag gå och kattanpassa mitt hem, måste ta ner lite prydnader innan jag vet vad det är för misse som kommer (lugn som en filbunke eller blomkruksrivande virvelvind???).

Detta är ett jättebra sätt att få ha katter i sitt liv, då det finns så mycket hittekatter som ansvarslösa människor (läs förbannade idioter) lämnar ute. Behöver få någonstans att bo i väntan på ett "riktigt" hem. Och för mig, som inte vill binda upp mig 18 år framöver då jag inte är stadgad nog, så får jag ändå ha katter i hemmet.

Fortsättning följer.. Om inte något oväntat hinder dyker upp.

image80
Kolla vilken snygging! :D

Ehh...


I förra inlägget prisade jag solen, vad ska man då säga om dagens väderanalys? Alla som bor i Luleå (kanske även övriga norrbotten, såg ingen skymt av erat väder eftersom jag knappt såg ens 1 meter framför mig idag) vet att dagen kan sammanfattas med LOS - lots of snow. Och då snackar vi mycket. Massor. Mängder.

Så med andra ord slängde jag promenadskorna längst in i garderoben imorse och nötte lite på mitt busskort.
LLT blev nog rätt förvånade över att se min snöiga nuna på väg in till staden, kan tänkas.

Emelie var på besök nu ikväll, hon plockade upp mig efter afron. Tänkte vara gästfriheten själv så plockade fram en stor skål med druvor. Em kände att hon nog skulle hoppa druvorna dagen till ära, med en upset stumack i åtanke, men inte hindrade det mig från att knapra en halv miljon av de små godingarna. Så nu väntar jag mig en magbaksmälla av sjunde graden.

image79


Imorgon blir det jobb till 20, mysigt värre sådär en fredagskväll. [ äta-jobba-sova-dö, någon? ]
Sedan vet jag inte så mycket mer, löningshelg och allt. Spenderbyxan på med pengar i handen, ska om inte annat unna mig frisörbesök. I need it.

[ over and out ]

Sol


Sitter här på jobbet och fick en lucka över, så följer slaviskt min impuls att skriva ett par rader här. Helt underbart väder ute! Solen skiner, snön gnistrar, -7 grader.. Toppenväder, bara kliar i skid-och utflyktsnerven. Tänk vad härligt att sitta utomhus med en mugg varm choklad och ostmackor. Lovely!

Var på styrkeintro imorse, bra att kunna vara i gymmet mellan varven, då jag exempelvis jobbar kväll och inte hinner med något pass. Efter detta tog jag en lång bastu innan jag pallrade mig hit, sitter här till 20 ikväll.

Känner mig sådär jätteharmonisk idag, träningsendorfinerna flödar, detoxen går bra (till skillnad från svackan i lördags..) och livet känns guld. Kan det vara solen som får tankarna att lätta?!

Nä du glade, back to work...

Ha en underbar dag allesammans! Glöm inte att det är fettisdag på ett par veckor...

...och löning till helgen... yey!

svacka


Upplever just nu en svacka i min nyttiga vardag. Det är megatråkigt ju! Anledningen till detta är att jag känner mig lite begränsad i mina sysslor. Emelie ringde just och frågade om jag ville dricka lite vin och snacka skit med henne. Ehh. Fortfarande nykterist. Så hon raggade vidare. Jag och lil'sis funderade på att ta en fika på stan, men båda kom fram till att "fika-på-stan" innefattar en kopp härligt doftande kaffe och gärna en liten gobit till det. INTE en kopp rött thé, som jag för närvarande är smått less på.

Men det är bara att härda ut den tristess jag för närvarande känner. Det varar ju inte för evigt tack och lov.
[ Hinder är vad du ser när du tappar målet ur sikte ]

Hittade denna fagra bild som jag var tvungen att lägga ut. Många brukar ju vaxa sig, något jag aldrig skulle våga mig på. Kanske för att jag anar en ohygglig smärta eftersom mina hårstrån sitter rätt duktigt där de sitter och det fortfarande gör ont att plocka ögonbrynen efter ett X antal år av denna syssla. Så njaee, vaxning är inget för mig. Tacka vet jag rakhyvlar!
I'm your venus, I'm your fire - your desire.


image78
Hahaha

[ Over and out ]
Husligt värre


Nu är jag mitt uppe i min långledighet, skönt. Idag har jag bara tagit det lugnt, tvättat lite och andra hushållsnära tjänster. For förbi ma-pa en sväng, och sedan Afro på kvällen. Morgondagen tänkte jag ägna åt bakning och städning. Julsakerna har jag visserligen plockat ner, men dom ligger för närvarande som en enda anti feng-shui hög i soffan. Egentligen borde man se till att ha fixat allt sånt efter arbetstid så man bara kan ha roligt på lediga dagar. Tänker arbeta snabbt så jag har dagen fri sen.

Detoxen fortskrider. Har dock börjat äta rätt normalt efter en hårdare vecka. Kan bara konstatera att Sara och dieter går inte ihop, skulle aldrig klara av att gå på någon sorts diet (tack och lov finns inget behov men vem vet vad som händer i klimakterieåldern). Pallade en vecka med salladsknaprande, och detta i syftet att rena kroppen. No more. Så nu tänker jag äta rätt så normalt återstoden av detoxen. Misströsta inte, det innebär fortarande no sugar, alkoholfritt, kött, koffein och vita kolhydrater.

Säljutbildningen var givande, blev jättepeppad! Kanske inte på att sälja dock, som var syftet. Utan på att lära mig nya saker och plugga vidare. Så den gav verkligen mig något, men inte enligt planen kanske... Jag tackar!

Imorgon blir det bio med för den delen, Försoning. Fått rätt bra kritik, så jag är försiktigt förväntasfull. Vi får vällan se!

image77Någon mer än jag som reflekterat över ett ostadigt Luleåväder? Minusgrader. Plusgrader. Regn. Snö. Aprilväder i januari, vart är vi på väg?!

Ska försöka peppa mig själv att fara ut och handla. Eller. Tjaa. Imorgon. Kanske. 
Undanflykternas mästare har tänkt till ;-)

Take care!

[ over and out ]söndag


Söndag idag, vilket känns rätt okej. Har en skön vecka framför mig, stängning måndag, tisdag-onsdag säljutbildning och ledig torsdag-fredag! Plus helgen... Långledig, thank God.

Just tagit en paus ur läsandet, sitter som klistrad med Stieg Larssons deckar-triologi, mitt uppe i andra boken. Spännande värre, pauser är egentligen överflödigt men lade läsandet åt sidan för lite mandlar, brämhults juice och vindruvor.. kombinerat med datasittande.

Tidigare imorse spände jag och kusinen på oss skidorna och for ut på isen. Härligt, med all nysnö och precis lagom temperatur, ett par minus grader. Synd bara att allmänkonditionen låg under medel, jag kan inte låta bli att undra vart allt slit på Inpuls/dagliga promenader tar vägen då lungorna krampar efter en halvtimme på isen. Skyller på detoxen.

Det är lustigt hur vi ständigt har koll på andra människors göranden och förehavanden. Många gånger är det antagligen frågan om ren artighet. Stötte på en f.d. klasskamrat häromdagen. "Jaha, vad gör du nu för tiden? Vad har du gjort sedan skolan? Vilka från klassen umgås du med?". Den typen av bekanta, d.v.s. gamla klasskamrater, kollegor, ytliga kontakter handlar mycket om dessa standardfrågor. Oftast har man inte tänkt på personen i fråga sedan man befann sig i varandras närhet (i detta fall i samma klassrum), och man kommer inte tänka på personen förrän nästa gång man stöter ihop. Så varför utbyta standardfraser? Egentligen, för det är ju bara tomprat. Kanske finns någon psykologisk anledning att vi vill visa oss välvilligt inställda.

Hur som helst. Reflekterade än en gång över detta utbyte av information då jag satt på bussen, och under den korta sträckan (i tid, vad kan det handla om? 5-7 min) kunde jag inte undgå två karlar som satt och snackade (det var faktiskt den enda högljudda konversationen som hördes på bussen) . Det började med termer som "Hur är läget?", innan de helt plötsligt snubblade in på svensk infrastruktur och Sveriges ekonomiska läge, för att huxflux gå över till besök hos sina åldrade föräldrar. Sedan steg en av dem av på samma hållplats som jag, så de avslutade med "Ha det bra!". Vi snackar om en tidsintervall på 5 minuter. Effektivt värre.

Nu ska jag återgå till mitt slappande innan jag tar tag i resterna av julen och stökar upp dom på vinden inför nästa jul.

ps. Detoxen går bra. Inga abstinens besvär. ds.

Take care!

Äta - jobba - sova - dö.


Ungefär så känns det just nu. Om någon undrar hur jag spenderat de sista dagarna så kan dessa sammanfattas: föda, sömnbehov, arbete och däremellan ett och annat träningsvarv. Jag ser det hela som en tillfällig svacka eftersom jag betar av mitt 7-dagars pass (den psykiska delen är större än ansträngningen), och ser framemot helgen och den ledighet den bjuder på. Jag har inga som helst planer på att spendera mitt liv på arbetsför rutin. God save me om jag vaknar upp 40+ med ågren över hur jag spenderat de sista 20 åren, eller rättare sagt hur jag inte spenderat dem. Sweet.

Bara en liten parantes om det här med tvåsamhet. Jag föredrar ensamhet framför påtvingad tvåsamhet. Sett lite olika kategorier av par (finns en miljon till, garanterat, men måste dra gränsen någonstans). Just nu tänker jag på de som är tillsammans av bekvämlighet. De som är tillsammans för att undvika ensamhet (nästan samma som föregående grupp). De som hittat någon de trivs med, kanske inte mr/ms Right men allt funkar helt OK . Och de som är som gjorda för varandra - [ touché ]. Vi vill väl alla tillhöra den sistnämnda kategorin, frågan är om livet är uppstyrt så att alla ska ha en själsfrände eller om det är lite av det vi kallar slumpen?

"Hej jag är en hand vilken snygg handske du är!"

Jag har börjat min detox-månad nu. Kör en easy-start-light vecka först, där jag dricker ett detox te och inte äter sötsaker eller andra sockerstinna påhitt, inge koffein (klurar på hur jag ska överleva 7.45 dagarna då jag knatar 7 hemifrån - som en nyvaken spillra) etc.
Man kan ju själv utforma sin detox, och ändamålet. Diskussionerna är många om det verkligen ger kroppen en utrensning på "slaggprodukter" eller inte, något som i sammanhanget inte är det viktigaste för mig. Visst - blir jag av med gammalt skrot är det ett stort +-poäng. Huvudsaken är att få lite rutin och göra något min kropp mår bra av.

image76


Min detox ser ut enligt följande, vilket handlar om en 4-veckors period:

* Inget godis, inget fika, inget vitt bröd etc.
* Utesluta snabbmat slash skräpmat
* Äta vegetariskt i den mån det går, ev några undantag för fiskmiddagar
* Inget koffein
* Inge alkohol

Hittills går det bra. Sockerabstinensen är lindrigare än jag trott, och kaffet ska jag nog överleva mig utan. Alkoholen känns bara skönt att slippa. Och veggo-mat äter jag rätt mycket av hur som helst, även om det mest ska bli i kokt/rå form framöver.

Nåjo. Nåjo.

Take care!

[ over and out ]
less.nu

(Detta inlägg skulle ha publicerats igårkväll men kunde bara spara det, inte publicera. Så därför kommer det först nu. Idag är jag ledig, då jag jobbar helg, så tänkte inleda starkt med body pump, sedan sushilunch - and then - den som lever får se.)


What a day! Tack gud att den är över. Första halvan var toppen, sovmorgon som jag ägnade åt pilates och sedan lugnt på jobbet. Men sen. K O R T S L U T N I N G. Gränsen blev nådd efter ett (o)trevligt samtal i ordalag som "du din jävla subba du kan dra åt helvete". Eh. Tack heeeeeeeeeeej.

Men det som inte dödar härdar. Och detta är ju faktiskt första inlägget på året, så måste fylla det med något intressant. Hoppas inte det stämmer som man brukar säga, att första dagen på nya året speglar hur resten kommer bli. För då innebär det för min del utskällningar, översnaskande, baksmälla och bevittnande av slagsmål där knivar glimmar förbi. Njae. När jag skådar mitt framtida år ser jag sundhet, jag ser träningsglädje, jag ser att meningen med livet hittas, jag ser framtidsvisioner. TACK 2008 för att du är här!

Nyårsafton firades först tillsammans med familjen till god mat och glatt sällskap, på det en Irish coffee som dessert. Sedan blev det skålande i goda vänners lag först på förfest, sedan till fyrverkerierna och sist på efterfest. Här kommer lite pics från kvällen!

image68
Middagsmaten - gott eller gott?!

image69
Me and my sis!

image72
Jag och Emelie är nyårsfina

image73
Jätteglada över det nya året

image74
Jakob sprättar skumpan för nyårsskålen

image75
Suddiga vänner, men glada ändå


RSS 2.0