Livia

Lillan sover för natten efter kvällsbad och Robert jobbar kväll. När han kommer hem ska vi äta en sen middag i form av mozzarellamackor och se sista delen i Boardwalk empires.

Äckelkallt ute, vad less jag blir! Ser så himla vackert och mysigt ut med solen men termometern visar en helt annan verklighet. Som om inte vi suttit inne nog med tanke på förra veckans sjukstuga! En fördel är att det blir nytta gjort här hemma. Kläderna jag haft i diverse högar för att de inte rymts i garderoben har jag idag fixat plats för. Sisådär en 7 månader efter inflytt. Vi har även plockat fram skivan Livia fick i doppresent av min moster Ewa och haft sångstund. Massa barnsånger som hon spelat in. "Kuuul!" tycker Livia!

Vid dagens eftermiddagsnap la jag lillan och trodde att hon somnat. Hör hur det skrattar från sovrummet, men det gör hon ibland i sömnen. Tyst ett tag, skratt igen. Tyst. Skratt. Smyger in för att se vad som är så roligt. Då har hon tagit av sig ena sockan och ligger och spänner ut den mellan händerna. Sedan släpper hon ena änden så den "snärtar till" - något som tydligen var helfestligt. Tokunge


Sockan i ett stadigt grepp

Min lilla bebis blev för övrigt 8 månader 6:e februari. Tänk vad tiden flyger iväg! Tänkte för en gångs skull göra en liten lista, är som kul att ha kvar.


Sjuk liten 8-månaderstjej infiltad då vi snabbluftade lägenheten (bild från mobilen)

- På 8-månaderskontrollen vägde hon 8950 g och mätte 75 cm. Ta bort en del på vikten med tanke på magsjukan.

- Strl 74-80 på kläder. Pyjamasar och body's i strl 80, byxor och vissa tröjor i strl 74.

- Äter "själv". Rättare sagt ska hon och ingen annan föra in skeden i munnen. När all mat är uppäten från skeden släpper hon den för att vi ska kunna fylla på. Sedan tar hon den av oss igen. Och kom inte ens på tanken att någon av oss ska försöka vara den som använder skeden! All mat är hemlagad, fisk varannan dag. Med andra ord kommer jag och Robert snart börja äta mer fisk då hon går över på "vuxenmat".

- Livia vet vad hon vill och vad hon inte vill. Mer än en gång har jag och Robert kollat på varandra med skräckblandad förtjusning över vilka utbrott hon kan få för ingenting. Vi har sagt det förr och säger igen: trotsåldern kommer att bli intressant.

- Älskar när vi (jag) sjunger. Fullt fokus direkt. Även läsa böcker är kul. Mamma brukar passa på att njuta när hon är nöjd i famnen för dessa stunder är inte vanliga - tyvärr!


Mini-Livia myste gärna i famnen

- Det ska hända saker mest hela tiden. Inte den där filosofiska typen som kan ligga och undersöka något länge och nogrannt utan tar en snabbkoll och sedan vidare mot nästa stopp.

- Tar sig framåt genom att åla. Kryper inte ännu men är nog inte alltför långt borta. Står ständigt i krypposition i sängen (alternativt på händer och fötter), bara inte kommit på att göra det även på golvet.

- Sover ca 19:00-06:30. En flaska på natten som vi precis planerat att arbeta bort när hon blev magsjuk. Nya tag här framöver. Sover oftast i egen säng, ibland mellan oss.

- Mellan varven väldigt obekväm i nya situationer och med nytt folk. Beror på dagsformen.


Oj vad mycket klockan blev. Ska fixa mackor nu!


Take care!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Sötnos! Vore kul om man fick träffa hon någon gång, när du/ni törs släppa in främmande??!!:)

2011-02-15 @ 20:44:11
URL: http://lillstinta.blogg.se/
Postat av: Hanna

Härlig uppdatering =) Nu börjar det vara dags att hälsa på, var ju längesen sist, kanske tar en promenad över till er någon dag när termometern visar något mildare grader ;)

2011-02-15 @ 21:23:29
URL: http://tjattes.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ja kanske det. Otrevligt i vilket fall som helst. Men nu är ni ju friskförklarade och det är huvudsaken.



På prat om kallt= göra nytta hemma. Har precis landat efter hopplock och dammsugning av hela lägenheten samtidigt som jag har försökt roat en aning skeptisk gosse. Han är lite smårädd för den hemska lådan på hjul som rullar över golvet och låter konstigt.



Nå det blev ingen massage igår. Fy man törs verkligen inte sticka ut näsan i onödan i den här kylan- brr!

2011-02-16 @ 09:50:19
URL: http://sandrazzz.blogg.se/
Postat av: Elin G

hahaha, vad roligt med sockan :D

2011-02-16 @ 16:46:55
URL: http://eling.webblogg.se/
Postat av: emelie

Men GUD vad tiden går fort. Redan 8 månader!!?? Hon är så söt! =)

2011-02-17 @ 12:41:19
Postat av: Sandra

Ja det är nog så. Synd bara att det inte var roligt att städa så man hade kunnat köra en vända om dagen ;-P Då hade man sluppit upptäcka hur skitigt det är mellan varven. En upptorkning på köksgolvet var det som fick igång mig den här gången.



Om det ändå hade varit så att man hade haft lite "kul" när det händer men inte nån utav gångerna. Emilio är inte ens tillverkad i den sängen haha

2011-02-17 @ 14:18:04
URL: http://sandrazzz.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Nej har inte heller haft alltför mycket av Villervallas grejer men gillar det jag har köpt! :) Tänkte på de gula jag med, lite soligt fina och glada sådär :P



Så fort det blir lite mildare ute så måste vi ta en liten utflykt någonstans, ut på någon av isvägarna är ju ett hett alternativ! :D



Sötaste Livia inlindad i filten och tänk att det känns som att det var igår hon var sådär liten mini och låg och sov i din famn, nu är hon ju värsta stortjejen som vet vad hon vill ;P

2011-02-17 @ 17:59:28
URL: http://ebbasmorsa.blogspot.com
Postat av: Malin

Ja om T hade hunnit åka iväg innan jag och Astrid blev sjuka hade jag nog lagt mig ner och självdött eller nåt..



Vad bra att Livia gillar fisk. Astrid gör också det, men Alice har tvärvägrat ända tills nu. På fsk har hon ätit det 2 ggr så nu ska vi göra en nystart med fiskmatlagning.

2011-02-18 @ 12:21:54
URL: http://alicesochastridsmamma.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Nä man tycker ju inte att det borde vara det. Han vill ju så gärna men det är nästan bara krypposition som duger så får se....?



Ja fy jag vill verkligen inte sitta hemma hela långa dagen idag. P åkte bara för en stund sedan. Bara si så där 10 timmar tills han är hemma- suck!



Vi skulle ha planerat för en date. Antar att Robert också jobbar



Planer för helgen?

2011-02-18 @ 12:24:38
URL: http://sandrazzz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0