heeeeeej

Hallå hej!

Shame on me. Again. Again. And again. Känns som att bloggens öde är lite ovisst just nu men samtidigt vill jag så gärna ha kvar den för att kunna gå tillbaka och läsa. Sedan sist några rader sattes på print här har livet flutit på i sin vardagliga lunk. Det vanliga - barnvagsnpromenader, matgeggande, krångliga och mindre krångliga nätter osv. Två saker värda att nämna dock: vinterkräkis och dop.


Nydöpt

Vi tar det otrevliga först. Söndagkväll började Livia spy. Hejdå rena sängkläder. Trodde först det var en engångsgrej men konstaterade snabbt att så var inte fallet. Tack och lov för egen tvättmaskin. Som hon kräktes, gjorde ont i mammahjärtat. Dagarna som följde gick till att ta hand om sjuk bebis. Tänkte inte en tanke på att jag själv skulle kunna åka dit. Jag är aldrig magsjuk, sist var väl någon gång på 1800-talet. Samma med Robert, han hade eventuellt magsjuka på lågstadiet trodde han. Vad händer? Jo precis - hela familjen ligger däckad. Bådar gott inför det X antal kommande magsjukor Livia kommer ha.

De enda ord jag kommer på som kan beskriva det hela är fy fan. Magsjuka är bland det otrevligare saker jag vet (p.g.a. spyor). Att sedan rent praktiskt ta hand om en sjuk bebis när du själv ligger däckad i feber, ont i kroppen och svindel så fort du rör dig och sambon är i likadant skick... Usch! Vi fick köra teamwork. En stapplade upp, plockade ur lillan ur sängen och bytte blöja. Sedan tog den andre över och gav henne mat. Däremellan fick hon ligga och leka nedanför soffan. Om det finns något positivt överhuvudtaget med denna sjukdom så är det att den går över snabbt. Så nu är vi friska, krya och "smittfria"! Fått bacillnojja så hela lägenheten är sanerad. Allt i tygväg som är möjligt att tvätta är tvättat. Allt som är möjligt att skura är skurat. Kylen sanerad. You name it.

Nog om otrevligheter. Betydligt trevligare är det faktum att vi äntligen tog tjuren vid hornen och bokade dop till lillan! Så förra lördagen, 5/2, döptes Livia Maria i Örnäsets kyrka! Blev väldigt kort varsel men ändå många släktingar som kunde komma. Vi gjorde förresten så att vi "bara" bjöd släkten och inte vänner. Hamnade på ca 30 pers och det räckte mer än nog.

Från kyrkan:

Lilla familjen samt min moster och kusin som sjöng/spelade

Allting gick jättebra. Livla blev lite fundesam när prästen höll i henne men fick så snabbt komma tillbaka till oss så det gjorde ingenting. Hon orkade vara vaken och på gott humör vid hela det efterföljande fikat. Vi fick jättemycket hjälp av våra föräldrar som tog huvudansvar för servering osv. Livia fick en massa fina presenter - tack! Det var en toppendag helt enkelt!

Från fikat:
Fikat, lite gäster, Livias outfit efteråt samt presentbordet!

Nu hör jag att lilla damen slagit upp sina blå. Ändå dags för avfrostning av frysen. Perfekt syssla en kall dag som denna då balkongen kan fyllas av frysvaror! Det ska även gräddas våfflor till lunch och framåt eftermiddagen kommer Livias "mommo" och "moffa" på besök!


Take care!


Kommentarer
Postat av: Ema

Äntligen uppdatering! Skönt att höra att ni snabbt blev smittfria, även om själva sjukdomen var hemsk :S Och vilka fina bilder på familjen från dopet! Observerar nånting blänkande på Livets handled hihi ;) Så ledsen bara att jag inte kunde vara med... :/ Snart kommer moster heeem igen <3

2011-02-13 @ 15:00:04
URL: http://emmsso.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vad fina ni är , allehopa :) Hujja , usch och tvi. Kan tänka att det inte var roligt med denna magsjuka. Såg du serien? Annars kan man kika på den på svt play, värd att följa tycker jag :)

2011-02-13 @ 16:02:11
URL: http://lillstinta.blogg.se/
Postat av: Sandra

Nä fy vad eländigt med magsjuka. (Hjälp) Det är verkligen det värsta jag vet. Just dom där spyorna :/

Skönt att ni tillfrisknat iaf.Va kul att dopet gick så bra. Ni var jätte fina alla tre :)2011-02-14 @ 16:19:40
URL: http://sandrazzz.blogg.se/
Postat av: Karolin

Vilken bedårande liten tjej och vilka fina bilder från dopet. Kanske borde man nämna att man även har hört lite skönsång från det också.. via facebook. Skönt att ni är friska och pigga nu.

Varma kramar från Stockholm

2011-02-15 @ 16:36:13
Postat av: Sandra

Ja men vi satsar på nytt. Alla hjärtans dag 2012 here we come hahaJa man kan ju inte låta bli att tänka OM dom får för sig att gälla hela dagen- dopet rakt igenom. Emilio skötte sig också exemplariskt. Nu i efterhand när jag tänker efter så är det när det händer saker han trivs så det var kanske inte så konstigt ändå.Ja fy för magsjuka. Har ni någon aning om vart ni fått eländet. Vem är boven hehe. Jag hopppas verkligen att vi slipper.Några planer inför veckan nu när ni tillfrisknat?

2011-02-15 @ 19:52:03
URL: http://sandrazzz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0