kaffekopp

Sitter här med en kopp morgonkaffe, viktig dryck efter nätter med lite sömn! Livia fick diarré för ca 2½ vecka sedan, hållt i sig sedan dess. Var in till Sunderbyn för lite prover förrförra veckan, testat ge bara vätskeersättning osv. I förrgår kulminerade det totalt och hon bajsade minst varannan timme oavsett tid på dygnet. Ont i magen också av allt bajsande, lillstackaren. Höll på sätta hjärtat i halsgropen iförrgår när jag såg blod i bajset. Det är något respektingivande med blod på fel ställe. Verkligen. Men inte så konstigt eftersom tarmarna fått arbeta så mycket! Vi har en läkartid imorgon i Sunderbyn om det inte blivit bättre.


"Jag är glad ändå!" hälsar Livia

Vi diskuterar detta kring dop här hemma. Dop kommer det bli, frågan är bara hur - var - när? Var: förhoppningsvis domkyrkan. När: så snart som möjligt. Hur: oh my... Där vi fastnar. Robert tycker vi bara ska bjuda familjerna. Jag vill att min moster m. familj ska komma. Då vill såklart Roberts mostrar också komma - tre mostrar och två morbröder med barn och barnbarn. Blev det plötsligt ett stooort dop. Vänner? Jaa.. Det är frågan. En del att besluta i.

Innan Livias förmiddagsnap provade vi gåstolen här hemma. Hon fick såklart bara sitta några minuter med tanke på ryggen men ändå kul att testa. Kuuul tyckte Livia, mest för att få sitta upp. Och var allt ena festliga leksaker att snurra på där framme på stolen.




Stortjejen!

Just det. Planerna på det nya livet har inletts. Version 159 (eller var det kanske version 1658?!). Graviditet, nybliven mamma, flyttning och renovering - matvanorna har aldrig varit sämre. Levt på pizza sista veckorna - less! Robert har tröttnat på att se sin gubbmage (när blev det förresten gubbmage istället för ölkagge? När han fyllde 30? När han blev pappa? Måste fråga...) och jag har tröttnat på att hela tiden tänka "det syns inte på utsidan men känns på insidan!". Nej minsann, nya vanor! Enkel men nyttig matlagning. Bra vardagsmat. Godis på helgen. Fika bara vid speciella tillfällen (kalas etc). Fler barnvagnspromenader. Och nypremiär för mitt träningskort som började gälla igen 1a september. Beach 2011 here I come!

På tal om det måste jag införskaffa en ny garderob. Inga byxor passar längre då höfterna blivit bredare. Jahapp. Mina tighta fodral till tröjor och klänningar känns inte heller alltför smickrande. Mer tunikor åt folket! Får gå en shoppingrunda här framöver.

Okej för nu!


Take care!


Kommentarer
Postat av: Lina

Aaa, lite hygienartiklar har jag packat ner i väskan till mig själv! Blöjor snodde vi sist på BB ;) Hihi.. Vad skönt det måste kännas att komma igång med matvanorna och träningen! Vill verkligen börja träna så fort som möjligt efter förlossningen, annars blir det inte av!!! Och sen den efterlängtade shoppingen som kommer efter.. Wiiieehhooo!!

2010-09-15 @ 12:51:36
URL: http://lliinnaass.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Åh det där med dop...är ju skojigt att planera men den eviga frågan vilka man ska och inte ska bjuda dyker alltid upp!



Söt hon är i gåstolen, stora damen! Shit vad tiden går fort alltså! :D



Oh om du behöver en shoppingkompanjon så hojta! :D Jag är alltid på...nya kläder behövs! ;P

2010-09-15 @ 12:59:35
URL: http://perdyy.blogspot.com
Postat av: maja

men gud så söt!

2010-09-15 @ 13:19:22
URL: http://mcaria.blogg.se/
Postat av: JEnny

Jag är på fika anytime! Oavsett hur många som kommer, vore kul att ses bara och även se Johannas mage förståss och Livia ( om hon även är fikasugen vill säga ) , hihi :) SÖT UNGE!

2010-09-15 @ 13:26:25
URL: http://lillstinta.blogg.se/
Postat av: Maja

Åh vad bajs kan vara jobbigt. Oliwer har varit tvärtom, alltså förstoppad. Blev Sunderbysväng och ett vattelavemang... Kan inte skitungarna bara sköta sig så man slipper oroa sig? =)

2010-09-15 @ 13:48:09
URL: http://mcmajjsan.blogg.se/
Postat av: Sofia-mamma till Vilja född med läpp och käkspalt

Det var lättare än vad jag trodde att bryta med min "vän".skönt!



Jobbigt när dom har jobbigt med magen. Här har det varit förstoppning. Tänk,för några månader sedan trodde man aldrig att skulle fundera så mkt på bajs.

2010-09-15 @ 21:15:00
URL: http://underbaravilja.blogg.se/
Postat av: Evelina

Hoppas lilla Livia kryar på sig!

Hur blev det med tapeterna förresten, hittade ni något fint?

Nu har jag uppdaterat lite om läget i nya staden, som beordrat :)

2010-09-16 @ 00:05:17
URL: http://evski.blogg.se/
Postat av: Evelina

Ja, doftljusen är verkligen en gudagåva! Såg på Extreme home makeover och då hade de gjort ett skötbord med blöjlucka, som ledde rätt till soporna. Det hade varit nåt!

Sussie och hennes kille, som bor här i Gävle, pluggade i Lannavaara när jag bodde där. Så det känns skönt att ha någon man känner här, förutom Christofer då :)

Det är ju fördelen med att bo högt upp, man slipper fästingarna. Men ja, det finns ganska gott om mygg här också!

2010-09-16 @ 13:02:41
URL: http://evski.blogg.se/
Postat av: sanna

men stackars livia! först kolik, sen utslagen, och nu magen?! fyy, hoppas lillhjärtat får må bra snart igen! :S



ja, jag började jobba när c var kanske.. två månader? (minns inte riktigt, minnet duvet). jag tyckte faktiskt det var jätteskönt! dagens tips! :) dessutom jättetrevligt med lite extra penki ;)



hur går det för er i läggan, också uppe mitt i renoveringen? vi med, fast lite mindre slag (och jättestora planer som innefattar lite rivning av betóngväggar osv..) i mitt huvud, måste bara spara lite först :) det är ju så kul, och blir så fint!



och ja, vi ses jättegärna, gud vad roligt! säg till när ni börjar komma iordning, när livia mår bra igen och ni känner att vardagen funkar. kan ju vara rätt hektiskt ibland, eller ja, hela tiden egentligen ;)

2010-09-16 @ 22:05:05
URL: http://sannasannasanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0