nattuggla

Numera kallas det nattuggleri att vara vaken vid 23-tiden. För inte så länge sedan, till och med som preggo, brukade jag slå igen mina blå runt midnatt. Numera rullar sömntåget betydligt tidigare. Men här hemma styr inte jag eller Robert längre, utan en bestämd liten dam som heter Livia. Ibland sover vi för natten före 22, ibland vid 01. Sedan har vi såklart nätterna när första sömnen kommer efter klockan 8 på morgonen. Nu ligger hon och sover (äntligen efter en hel dag med magont och övertrötthet där hon bara slumrat korta stunder) men bör bli hungrig när som helst. Eller så sover hon någon timme till. Välkommen till verkligheten.


Välkommen till verkligheten: köksbord à la småbarnsförälder

Midsommar firade vi i stugan med min familj. Det bjöds på grillat och gott var det! Jag och Robert åt i skift eftersom lillan också var hungrig och inledde en amningssession precis när maten var färdiggrillad och inburen. Välkommen till verkligheten. Ett tips på grillen i sommar är halloumi som penslas med olivolja, kryddas med oregano och sedan rullas in i en skiva bacon. Mmm-mm-mmm!


Vackerbarnet ligger och ska sövas i sängen

Annars då? Det går framåt. Hon går upp i vikt som hon ska (vägde 4145 g sist hos BVC) och vi kommer alltmer in i våra nya roller. Nu har Robert precis gått på semester vilket känns fantastiskt skönt. Underlättar att vara två! Vi brottas fortfarande med Livias magont och min amning, Jag dör lite inombords när hon har ont i magen i så långa perioder, inte kan sova och det inte finns något vi kan göra för att underlätta. Både jag och Robert har så smått nedräkning tills hon är runt tre månader och magen förhoppningsvis stabiliseras. Allt under det är en bonus. Amningen - well. Nu vet jag vad mjölkstockning är. Ett av såren började vara igen och då drog jag ner på amning/pumpning av det bröstet. Inte så smart med facit i hand, nej. Jag ger det en månad. Sedan får det vara bra om det inte vänder. Jag orkar inte. Jag mår för dåligt av det.


Mammas hjärterbarn slumrar efter period med magont

Åh just ja. Vi flyttar nästa vecka. Apropå sådär. I stort sett ingenting är packat pch städning är ett kapitel i sig. Välkommen till verkligheten. Men tur att vi har familj som ställer upp! Behöver knappast tilläggas att jag kommer njuuuuta när vi är färdigflyttade och sitter på vår nya balkong! Måste införskaffas grill illa kvickt för här ska grillas...!


Funderar på livets stora frågor

Nu har Livias uppvakningsfas börjat (den är lång). Ska förbereda allt annat så vi är redo att stupa i säng efter kvällsmålet!


Take care!


Kommentarer
Postat av: Malin

Kul med uppdatering! =)Vilket härlgit köksbord ni har, haha.. =) Hoppas lilla stumpan blir bättre i magen snart. Skönt att ni är lediga bägge två iallafall.2010-06-27 @ 07:14:32
URL: http://mammakarlsson.blogg.se/
Postat av: Josse

Känner igen det därmed att man precis ska till att äta (tror man) och så ska det ammas! Det slår aldrig fel!!! :)

2010-06-27 @ 09:20:17
Postat av: Pernilla

Fattar inte heller att Jussi blivit storkille, men det är han! Han klättrar, promenerar (fast ännu måste vi hålla handen, han vågar inte släppa riktigt), babblar på massor och är världens charmtroll! :D Hihi :) Men jag har inte sett Ebba som stortjej (eller ens blivande stortjej) innan lilla Livia kom...för det är skillnad på de små vackra tjejerna rent storleksmässigt :PÅh va skoj med flytt...inte själva flyttandet men att få flytta till nya stället, skaffa grill och hänga på ballisen hela sommaren! :D Vi kommer och våldgästar ;)Du är duktig och stark som kämpar med amning, sår, mjölkstockning och diverse annat! Jag är så imponerad av dig gumman!!! :) Men glöm inte dig själv, du ska också må bra! :)

2010-06-27 @ 10:03:28
URL: http://perdyy.blogspot.com
Postat av: Jenny

Ja , tänk när ni sitter där på balkongen och bara njuuuuuuuuter!:) Värt att längta till tror jag. Och söt är hon fortfarande dottern eran, hihi :) Hör av dig imorrn!

2010-06-27 @ 11:37:55
URL: http://lillstinta.blogg.se/
Postat av: Sinne

Har du fått tips om det där får eller ullgrejset som man kan smörja bröstvårtorna med? Dom tog upp det på våran fub. Har hört någon som sa att det fungerade bra men jag har aldrig testat det själv. Tänkte bara ifall du inte hört talas om det! :) Duktig du är som kämpar med amningen. Jag fick också kämpa hur mycket som helst, det strulade massor. Till slut fungerade det rätt bra men jag ammade henne bara till 4 månader, då orkade jag inte när det började tjorva igen.Hoppas det går över med alla sår och magont snart!

2010-06-27 @ 12:02:51
URL: http://sinnesvarld.blogg.se/
Postat av: Paulina

Hoppas det löser sig med den lilla magen! Själv har jag också problem som läkarna tycker liknar kolik..hmm.. är lite stor för det kanske :PDet kostar ingenting att vara med i Buzzador, bara lite tid! Det är dock inte alltid man kommer med i kampanjer, men man kan ju testa. I och med att de söker gravida/småbarnsföräldrar just nu så borde ni ju ha stor chans tycker jag! Du går med genom att följa den här länken:https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?&file=u-regstep1&lang=SE&refstr=PaulinaHDet tog ganska länge innan jag fick vara med i en passande kampanj, men hoppas ni kommer med i detta med småbarn. Man får specificera saker man är intresserad av och det är sådana erbjudanden man får.

2010-06-27 @ 12:17:14
Postat av: Sandra

Hej å tack så mkt :) Kan inte annat än att hålla med hihi.Här hemma rullar det på, vi sover, skiter och äter i massor. Är noga med tider och sånt dag som natt fortfarande eftersom han blev tidig så vi kämpar på med det.Va jobbigt med lilla Livias mage. Får hoppas det vill ge med sig snart så hon får må bra.Fy för såriga bröst, sj har jag bara haft litegrann och det gör nog ont bara det. Lider med dig. Men går det inte så går det inte och det är absolut inge fel i det om än det kanske kan vara lite mysigt att amma.Hehe va lustigt, jag skrev också om våran flytt och att ingenting är packat :-P Känner bara stressen växa sig större -suck!

Det var inte bara våra småttingar som ville komma ungefär samtidigt ;)

2010-06-27 @ 13:46:58
URL: http://sandrazzz.blogg.se/
Postat av: Malin

Det är lustigt att de små alltid kommer på att de är hungriga precis när maten ligger på tallriken. Undrar om det är något inbyggt i dem :)

2010-06-27 @ 15:11:30
URL: http://alicesochastridsmamma.blogspot.com
Postat av: Maria

Hon är så söt eran lilla dam!!

Det där med amning är ett kapitel i sig. himla mysigt när allting funkar, Och rent ut sagt en helvette när det inte gör det! Jag låg och grinade nästan varje gång Holger skulle äta i början. Det blödde och gjorde ont! mådde dåligt inför varje amning:/ Och han var ingen snabbätare i början. Han åt ungefär i 1 timme!! Och så ungefär 8 ggr om dagen. Som ett heltidsjobb!!!

2010-06-27 @ 22:21:30
URL: http://mariahaa.blogg.se/
Postat av: Sara

Sinne: Jo, ullfett gissar jag du tänker på! Kört med det. Aha, men vad bra att du fixade det 4 mån iaf! :-) Nu har jag ställt in mig på delamning, känns ändå helt okej. Även om jag helst vill helamma men inom vissa gränser! Jag hoppas också magontet går över, så synd om lillan och påfrestande för oss! Visst hade Klara också problem med magen? Har för mig Robert nämnt det...Paulina: Men vad bra, ska fixa det! Dock inte nu, för jag hör minsann en fager röst som vaknat här hemma ;-)

2010-06-29 @ 22:34:01
URL: http://krutgumman.blogg.se/
Postat av: Sinne

Ja så heter det ja! Men attans att det inte funkade. Det är mysigt att amma men det ska inte behöva vara så att man ska må dåligt över att det är så jobbigt. Orättvist att det funkar så enkelt för vissa :P Joo Klara hade också magont när hon var mini. Vi körde med semper och minifom vi också och gungade henne på mage på nätterna. Men det går över snart, det släppte just före 3 månader för oss, men blev bättre och bättre ju äldre hon blev! Hur mkt minifom ger ni? Vi drog på med rätt mycket, det hjälpte inte alls med dom där 10 dropparna eller vad man nu skulle ge :P Det är visst ingen fara att ge mer, men det finns väl vissa gränser :)

2010-06-30 @ 19:31:50
URL: http://sinnesvarld.blogg.se/
Postat av: Sandra

OH JA han vaknar gärna om man får för sig att lägga ner honom. Det är sjukt hur fort det kan vända från djupt sovande till klarvaken. Är så mycket mysigare i famnen.Vi har turen att få låna P:s systers bärsele vilket är mkt uppskattat men än får den vänta eftersom han inte är uppe i dom rätta kilon ännu. 2700 sa vågen i måndags så det är en bit kvar.Usch flytten ja- Blä! Vill väl inte skryta precis. Tanken var att mamma skulle komma i morgon och hjälpa men så har hon blivit sjuk så nu står jag ändå sj här hemma i morgon. P ska väl dock försöka få flyttat lite grejer ändå med en lånad skåpbil. Hur känns det nu att bli lägenhetsägare? känns det bra?Du ska se att det löser sig till det bästa med amningen till slut

2010-06-30 @ 21:13:12
URL: http://sandrazzz.blogg.se/
Postat av: Carro

Har ni testat ge lilltjejen minifom? det har vi gett Neo när han haft ont i magen och det har hjälpt massor.

2010-07-01 @ 20:58:27
URL: http://carolinekarlsson.webblogg.se/
Postat av: Karolin

Hej!

Vilken sötnos ni har fått, verkligen. Jag förstår att det är fullt upp för er, jag hoppas ni får det lite lugnare nu när Robert har semester. Jag och Björn tänkte kanske komma upp och hälsa på er alla däruppe någon gång i mitten av juli..men bekymra er inte för logi eller dylikt..vi fixar det själva. Jag hoppas att det är ok med er, vore jättekul att få träffa er alla och nu när Livia precis har kommit till världen..men det är lugnt om det bara blir en timme eller så om de nyblivna föräldrarna är trötta...

Vi får höras något, sköt om er..

kram

Karolin

2010-07-02 @ 22:27:43
Postat av: Sara

Sinne: 10 droppar testade vi med typ första dagen, sedan ökade vi snabbt ;-) Vi testar en finsk variant just nu, samma princip men starkare doningar. Det där med gunga på mage gillar hon också! Synd bara att jag själv är klen som jag vet inte vad, men det kommer väl muskler snart av allt humpande/bärande/lyftande. Läser gärna din blogg, såklart beroende på om den är lösenordsskyddad för att du vill skriva privat eller bara för att ingen obehörig ska komma åt den :-)Karolin: Oh, vad kul! Får ni hälsa på oss i kaoset ;-) Mamma o pappa är i Sundsvall nu och hälsar på, men det har du säkert redan hört! Hör av dig när det närmar sig! Kram!

2010-07-07 @ 11:38:45
URL: http://krutgumman.blogg.se/
Postat av: Sinne

Jo T sa att ni hade fått något från Finland! Har aldrig hört talas om men ska garanterat lägga på minnet inför ett eventuellet syskon! :) Jag mailar lösen till dig på familjeliv! Jag antar att det inte finns så många krutgummor i Luleå :)

2010-07-07 @ 15:45:10
URL: http://sinnesvarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0