pluggpaus

Tagit mig en välbehövlig paus i pluggandet, passar på att läsa lite bloggar och klicka runt på internet. Kände mig riktigt duktig igår, satt uppe och mer eller mindre sträckläste till kl 24 då jag la mig. Fortsatte läsa vid 7-tiden imorse innan jag for iväg på blodprov för ämnesomsättningen på Bergnäset. Och på tal om det:

AJ! Aj aj aj!!!!!!
Vilket blodprovsfiasko det blev idag. Jag brukar vara rätt lugn inför blodprov, såklart inte skönt men så länge jag inte kollar på hur de suger ut blodet är det inga problem. Får alltid höra hur fina blodådror jag har och hur lätt det är att ta på mig. Kände inte igen sköterskan men inget mer med det. Gör som jag brukar, drar upp ärmen, får ett spänne runt, kollar bort. Känner direkt hon börjar sticka att det känns mer än vanligt, djupare och nästan snett. Säger ingenting och kollar inte dit. Efter ett tag säger hon osäkert "Men vad konstigt... Det kommer inge blod. Jag måste ha missat". Gör sedan om försöket igen. Och igen. Vid det här laget börjar det göra ont. Tillslut får hon tag på blod och jag skyndar mig illa kvickt därifrån. Svider fortfarande i armen, så jag och Robert kan ha en tycka-synd-om-varandras-armar-kväll (han tog svininfluensavaccin i måndags och varit väldigt hypokondrisk sen dess). Hoppas det fortfarande kommer kännas lugnt med nålstick framöver!

[ För övrigt har all smärta fått en ny dimension. Gör det ont i ryggen tänker jag "Snart kommer jag att föda barn, skärp dig", får jag ont i huvudet tänker jag "Snart dags för förlossning, skärp dig". Tss. ]

Maten blir inte vad den borde såhär i plugghektiska tider. Igår åt vi pyttipanna (inte hemmagjord), till lunch idag bjöds det på fiskbullar med potatis. Till middag tror jag bestämt det får bli hämtpizza från grannen (Exotic, not good att ha det en trappa ner och 10m till höger). Nyttigt värre. Jag har inte tid att stå och kocka, Robert slutar kl 18:30 = toksen middag om han ska laga.  Stackars fröet, inte mycket näring där inte! Försöker kompensera med att knapra morötter, körsbärstomater och frukt mellan varven. Avocadosmör på mackorna etc. Idag lär det dock snyltas på lussekattförrådet i frysen, sockerkick och motivationshöjare när jag håller på somna i böckerna.

Har i alla fall inte gått upp mer än till min startvikt så trots mitt osunde leverne visar vågen ingenting (so far). Shape up efter skolruschen, under mitt jullov ska jag njuta av långa promenader och kanske ta tag i simningen igen. Kommer garanterat hinna gå upp ett X antal kilo till nästa barnmorskebesök, då det är 29e december (my birthday!), alltså precis efter jul. Ååååh julmat.... Gud så gott!!!! Praliner... mmmmmm! Men mest m a t e n. Jag längtar mig grön.

Nu tillbaks till böckerna, tog en paus i läsandet om jordens bildning, sammansättning av grundämnen i dess inre och jämförelse med grannplaneterna. Avis?

Take care



Kommentarer
Postat av: emelie

snart är det dags för en till magbild!=)

2009-12-16 @ 19:30:12
Postat av: sanna

jobbigt att illamåendet kommer och går, men du som gillar (för visst gör du det?) ingefära, testa ingefära/citron teet från yogi. bra mot illamåendet!

2009-12-16 @ 21:05:03
URL: http://sannasannasanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0