BF+5

Vilket underbart väder det bjöds på igår! En riktig bonusdag, och extra bonus med ledig sambo! Blev som sagt Sunderbyn där vi satt i solen på altanen, läste tidningen och drack kaffe.


Två stycken blekfisar som solmyser

Efter att vi båda snudd på drabbats av värmeslag sa vi tack och bock till solen och checkade in i köksdelen istället. Där stod det bakning av dammsugare på schemat. Cia fyllde år igår så vi tänkte droppa förbi hos henne och Peter med en "blomma". Dammsugare är den enda godsaken hon tycker om så självklart fick det bli sådana! Vana bagare som vi är tänkte vi att detta blir en barnlek - well... Såhär såg det ut halvvägs:


Sugen?!

Ett fat med hundbajskorvar. Varsågod Cia. Det blev lite bättre med marsipan på men inte mycket. Marsipanen var dessutom vit istället för grön (vi tänkte inte på att den är vit naturligt och hade ingen karamellfärg), det gick även åt dubbelt så mycket som i receptet. Det blev alltså marsipankuddar med hundbajsfyllning. Men de är verkligen gjorda med kärlek!


Resultatet, kan nästan misstas för butiksköpta

Hädanefter kommer vi köpa gröna, färdiggjorda dammsugare då vi bjuder på fika. Det var inte värt besväret. Men bakandet bjöd på mycket skratt och nu är vi en erfarenhet rikare! Dessutom mycket uppskattat av födelsedagsbarnet när vi svängde förbi på hemvägen. Sammanfattningsvis en mycket bra dag, precis vad jag behövde!

Idag har vi precis ätit lunch på Kulturens hus (vardagslyx igen) så nu sitter jag här och jäser. Barnmorskebesök före det, inga nyheter där. Bebis är fortfarande på insidan av magen och inga tecken på något annat (även om barnmorskan sa att hon inte trodde det var länge kvar nu, hm?). Huvudet har gått från rörligt till ruckbart, alltså lite mer fastlåst. Fick inte min gynundersökning trots att jag bad om den, hade gärna fått veta om livmodertappen börjat bli mjuk etc. Kanske en hinnsvepning. Men icket!

Blodtryck 105/68
Bebis ♥ 128 slag/min
(aldrig varit så lågt, men tydligen ofarligt)
SF-mått: 36 cm


Vi fick tid hos specialistmödravården på Sunderbyn den 7/ 6 om inte bebis behagat titta fram tills dess - vilket jag vid alla högre makter hoppas att h*n har! Om inte får vi börja ränna i Sunderbyn varannan dag tills det blir igångsättning. "En vecka senare?" frågar Robert. Nääähä då, här i Norrbotten räcker det minsann inte att gå över tre veckor utan här får man gå ännu längre om allt ser bra ut! Kan säga såmycket som att sätts jag inte igång efter tre veckor får de istället lägga in mig på en helt annan avdelning på Sunderbyn.


Take care!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Ja det kan man kalla frihet haha. Har legat klubbad som en säl i soffan fram tills för en stund sedan. Ögonlocken är omöjliga att hålla uppe emellanåt så nog vilas det alltid.Ja vi får väl se vad som händer här längre fram men visar det sig att jag ska gå hela tiden ut så hoppas jag att jag får börja må lite bättre. Känns rätt tungt till och från.Nä, ska tillbaka på tisdag så länge inget förutsatt händer. Har ju nästan långledigt. 3 hela dagar!Jasså varför var du tidig då? Någon speciell anledning lr hade du bara bråttom?HAHA måste nästan hålla med dig om första bilden på damsugarna men sen vet jag inte om dom såg så farliga ut när dom väl var klara, snarare att dom var hembakade bara :-P Tycker för övrigt att eran prestation säger en det mesta.Det var ju jäkligt att hon inte ville undersöka nå närmre, är ju alltid kul och veta om än det nu inte spelar någon jätte stor roll. Den kommer ju när den kommer så att säga hur gärna man än hade velat att ni haft eran bebbe nu. Men den hade ju iaf tagit ett steg till i rätt riktning.Några trevliga tidsfördrivande helgsplaner?

2010-05-28 @ 16:12:10
URL: http://sandrazzz.blogg.se/
Postat av: Emo

JAG LANGTAR EFTER DIG!!! Vi rings imorn darl! :D vill höra alla senaste rapporterna om bebben! sa ska du fa höra lite skvaller av mig hihi. kommer sitta pa taget mellan 14-18 sa da har jag massa tid till övers för surr :)

p.s magen e battre nu men tanker nog ıaf ga till farbror doktor och kolla upp den nar jag e hemma sa det inte e nagra indien basılusker som spökar :S

2010-05-28 @ 16:15:16
URL: http://emmsso.blogg.se/
Postat av: Marie

WTF?! Får du gå över mer än 21 dagar? Till mig har de då sagt max 21 dagar båda gångerna jag varit på överburenhetskontroll (sen kan det väl ta någon dag efter igångsättning, men att de iaf alltid sätter igång senast på bf+21). Och varför ville inte BM göra gynundersökning? Var hon slö eller, haha? Finns väl ingen anledning att inte göra en om du nu vill det. Jävla sätt. ;)Snygga bajskorvar!Och ja, det blev en rosévin + sprite drink. Min första sedan never känns det som. Jag har som fegat med alkoholen när jag ammar, men så tänkte jag vaffan, alla andra kan ju unna sig ett glas nån gång då och då, så varför inte jag? ;D

2010-05-28 @ 19:50:28
URL: http://rudies.blogg.se/
Postat av: Malin

Ja jag har också hört max 21 dagar, precis som Marie. Har också hört att det är bland det längsta i landet, på de flesta andra ställen är det 14 dagar. Stå på dig om de segar!! :)

2010-05-28 @ 20:06:25
URL: http://alicesochastridsmamma.blogspot.com/
Postat av: Malin

Ja jag har också hört max 21 dagar, precis som Marie. Har också hört att det är bland det längsta i landet, på de flesta andra ställen är det 14 dagar. Stå på dig om de segar!! :)

2010-05-28 @ 20:09:15
URL: http://alicesochastridsmamma.blogspot.com/
Postat av: Linnea Nilsson

Jag gissar bebis på måndag! 31:a är ett bra datum att föda på.. ;)

2010-05-29 @ 10:08:28
Postat av: Sara

Linnea: Haha sedär, är det någon som fyller år då?:-)

2010-05-29 @ 12:24:42
URL: http://krutgumman.blogg.se/
Postat av: Linnea Nilsson

Ja, jag födde Mio den 31 mars. :) Själv fyller jag 2:a aug så det är inte jag!

2010-05-29 @ 14:09:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0