snöigt värre

Ja, se detta fantastiska väder. Först -20 grader då jag och bebis inte vågat oss utanför dörren för att inte förfrysa näsor, lungor och tår. Kylan blev utbytt i snöstorm så jag och bebis känner fortfarande inte för några större utflykter. Ge mig sommar nuuuuu! Värme, sol, grönska, enkla påklädningar. En sommardrink i solen på balkongen, en frisk fläkt som luktar björk... Vill ha! Men först jul, och då är snön ett måste. Efter jul kan jag tänka mig några veckor fantastisk vårvinter med gnistrande snö och mysiga utflykter. Sedan sommar tack!

Vi har ändå roat oss, vädret till trots! Idag har vi haft besök av Pernilla och Ebba som vågade ratta ut bilen i snöstormen. Vi vuxna lyckades få i oss lite kaffe och kaka mellan matningar av barn och blöjbyten. Så himla sött när småflickorna leker med varandra! Smälter lite inombords. Gick även rätt bra med min lilla tjej som är känslig mot barn (som låter). En upp-och-ner-vänd-smiley just när de kom och sedan blev hon ledsen när Ebba blev ledsen. Men på det hela taget gick det toppen!


Bebiskommunikation


Livia med Ebba i släptåg - eller om det är Ebba som skjutsar runt Livia!

Igår var jag på dejt med en riktig snygging - min sambo! Eller dejt var väl att överdriva. Mamma kom till oss och passade Livia medan jag och Robert gjorde bort julklappsinköpen i lugn och ro. Lagom romantiskt att köpa julklappar, en smärre stress i sig. Men var faktiskt riktigt mysigt att bara vara han och jag trots situationen. Få gå armkrok, svamla lite, småprata och inte ha 110% fokus på lillan. Vi tog även en paus i shoppandet för en lunch på Waldorf och deras nya buffé - dit går jag gärna igen! Blev även några inköp till mamman i huset vilket inte händer varje dag!


Armband, hårblomma och klänning

Fick med mig ett par örhängnen och mönstrade strumpbyxor också. Med tanke på att jag gjorde en grovrensning i garderoben förra helgen med tre högar (kan ha, kan inte ha nu men går att åtgärda samt dream on=ge bort) så behövdes det lite nytt. Nu har jag outfit till jul och nyår klar! Inte för att jag alls har någon susning om vad nyår blir. Pratade om det jag och Pernilla: klurigt då vänner utan barn troligen vill festa loss och vänner med barn är bundna av sovtider (typ hem vid 19-20 tiden - kul jul sådär på nyårsafton). Nåja, vi får se vad det blir.

Allright. Lillhjärtat sover fortfarande, slutkörd efter dagens bus gissar jag. Ska passa på att äta lunch jag. Eller med tanke på klockan stadigt mellanmål, annars gråter Robert över middag kl 21!


Take care!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Vad det gäller gråt, så sympatiserar barnen med varandra. Ibland kan vi ha (på dagis) flera barn som gråter tillsammans. Några sitter och putar och darrar på underläppen :-(

2010-12-17 @ 17:44:22
Postat av: Sandra

Ja ibland önskar man att det fanns någon pausknapp samtidigt som man bara vill se mer av den roliga utvecklingen.



Ja jag minns också nyår förra året väldigt väl. Vi hade fixa fest och inte en kotte misstänkte bulle i ugnen, ändå smög jag inte med det. Jag hade bara bestämt mig för att inte säga något om ingen frågade. Alkoholen tog förmodligen över? hehe.



Ja jag undrar när man ska lyckas vända på eländet. Känns väl så där och låtsas bli nyttig nu för att sedan vräka i sig en hög med kaloribomber på en vecka :-P



Vi blir här på julafton för att sedan på juldagen åka till mina föräldrar. Jag är faktiskt inte så där jätte noga med att fira jul hemma så länge man ändå träffas, som i år tex som blir dagen efter. Men det är klart att om man alltid har gjort det så känns det väl lite konstigt.



2010-12-17 @ 21:26:52
URL: http://sandrazzz.blogg.se/
Postat av: erica

vilka fina saker du har inhandlat. Hade också velat ha en dejt med min karl.

och visst är det jobbigt med nyårsfirande. speciellt nu med två, att få de till sömns hos ngn annan för att sedana väcka och kansek förstöra vår braiga rutin.

2010-12-17 @ 21:54:31
URL: http://humilis.blogg.se/
Postat av: Malin

Thomas tyckte de flesta plastgranar man kunde köpa här i butik var så glesa så då beställde han den där tallkottsgranen förra året och den är riktigt tät och fin. Men vi visste inte att det skulle vara tallkottar i vår gran så dem plockade jag helt enkelt bort:)



Jättefin jul/nyårsoutfit!

Vi kommer att fira nyår hemma hos oss med vänner på besök. De har barn, men vi fixar så att det finns sängar till alla barn (resesängar och sånt) och så får de somna här i stället för att de ska behöva åka hem kl 19. Och många barn somnar förstås bättre hemma i den miljö de är van att somna i, men det är kanske bra att då och då träna på att sova någon annanstans och iom att vi alla har barn så har ju alla en förståelse om det tjorvar och barnen gråter/skriker. Det blir nog bra tror jag:)

2010-12-18 @ 09:13:12
URL: http://alicesochastridsmamma.blogspot.com/
Postat av: Je´nny

Heeeeej! Surrar me Ida och vi funderar på att samlas ihop för en fika innan jul, hur ser det ut för dig? Kanske typ onsdag.. kramixxx

2010-12-18 @ 10:57:09
URL: http://lillstinta.blogg.se/
Postat av: Malin

Ja man blir lätt begränsad och med Alice valde vi många ggr att stanna hemma för att det var mer besvär att åka iväg på kvällen än det gav oss. Det går ju ofta i perioder så det lättar säkert med Livia framöver eller så gör det det inte och i så fall får ni ju göra det som känns bäst för er:)



Vi visste att det skulle vara kottar, men vi trodde att det var grankottar och inte tallkottar i en gran. Fast i kina där den nog var tillverkad kanske de inte har så bra koll, kottar som kottar:) Vi vägrade köpa gran här på stan för t o m "deluxgranarna" är ju rätt glesa och har ca 800 grenar, den här har ca 2700. Ska man ha plastgran så får den gärna ha tätt mellan grenarna:)

2010-12-18 @ 13:59:21
URL: http://alicesochastridsmamma.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Vem vet, kanske mer än salongs? Och andra sidan så drack jag alkoholfria drinkar för att göra det lite roligare än typ Cola/fanta så det kanske också var en bidragande orsak till att dom inte tänkte på det.



Ja fy vilket väder det har varit och det verkar aldrig vilja sluta heller om än det lugnat ner sig. Sen har dom väl lovat svinkallt till veckan?



Tjaa jag vet inte riktigt, får nog höras närmre i morgon. Vi är i stort behov av att tvätta vilket är ett MÅSTE om inte tvättkorgen ska sprängas. Så vi vet vad vi sysslesätter oss med under hela förmiddagen iaf-suck!

2010-12-18 @ 21:57:42
URL: http://sandrazzz.blogg.se/
Postat av: Emelie

Gud vad fin klänning!!

2010-12-19 @ 19:51:32
Postat av: Sandra

Ja bilen kunde verkligen inte ha kommit mer lämpligt om än man aldrig hade tyckt det men ändå.



Tack får man väl säga. Tyvärr känner jag mig inte så fräsch. Smink är ett nödvändigt måste just nu.



Får se om vi åker iväg eller om vi väntar en helg eller två för lite miljöombyte känns efterlängtat.



Angående strumporna så missade du uppenbart hålet vid stortån haha.



Kul att ses en sväng idag eller rättare sagt 3 hihi.

2010-12-22 @ 21:35:25
URL: http://sandrazzz.blogg.se/
Postat av: Malin

Grattis på födelsedagen!

Och ja, jag har också hört det där om att det är besvärligt att komma på både bra julklappar och födelsedagspresenter samtidigt:)

2010-12-29 @ 13:07:48
URL: http://alicesochastridsmamma.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0