onsdag

En bättre dag idag! Hormonerna har landat, men som Robert sa igårkväll: "Vilken prövning det kommer vara med alla berg-och dalbanor framöver! Ena stunden kommer du skratta, nästa gråta, nästa bli arg. Pust". Kan inte annat än hålla med men mycket hellre upp och ner än som igår!

Varit till Bergnäsets vårdcentral och tagit blodprov imorse, kolla hur värderna ser ut nu när jag knaprar 1½ levaxintablett istället för 1. Bestämde mig i förväg att oavsett väder skulle jag promenera hem, både få lite dagsljus och endorfiner. Vädergudarna var på mitt lag så slapp regn trots grådask enda tills jag var ca 200m hemifrån. Tur då!

Har självstudier idag, tänkte börja med att läsa in mig lite om avfall inför vårat projektmöte på fredag. Sedan utforma en enkät som vi ska skicka ut till studenterna på skolan med frågor kring deras sopsorteringsvanor. Känns som ett roligt projektarbete, detta att fixa en utställning. På måndag ska vi på studiebesök hos renhållningen för att se hur det ser ut där soporna anländer och även ett besök hos kommunen. Speeeennande.

Jag äter igen för övrigt. Som aldrig förr. Jag har till och med känt hunger sista veckan, ganska sensationsartat efter att ha tvingat i mig mat utan hungerskänslor i ett X antal veckor. Nu kan jag även äta sötsaker utan att det vänder upp (har jag sagt att jag trott det varit en kille just för att sötsaker varit så äckligt men flottmat så gott? Jag menar, vilken tjej skulle banga choklad?!). Att vi börjat äta normalt märks på kompostmängden här hemma. Efter att knappt ha fyllt en påse på flera dagar, den hinner börja ruttna och vattnas innan vi märker att den finns, har vi nu fyllt tre påsar på två dagar. Wow. Ikväll bjuds det som sagt på chicken tikka, kycklingen ligger i marinad sedan igårkväll. Godare ju längre den ligger! Bjuder på receptet (bilden är från detoxen, numera vitt ris of course):



Ingredienser:

600 g kycklingfilé av lår eller bröst
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt, 8%
3 msk pressad citron
1 tsk salt
2 tsk av vardera malen koriander och gurkmeja
1 tsk av vardera malen ingefära och paprikapulver
1 tsk chilipulver
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Citron eller lime

Gör så här:

Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka löken, pressa vitlöken. Blanda lök, yoghurt, citron, salt och kryddor i en skål. Lägg i kycklingbitarna och vänd runt. Täck ev över och låt stå i kylskåp ett par timmar eller över natten. Vänd bitarna någon gång under tiden. Lägg allt i en gryta, koka upp och sjud tills kycklingköttet är klart, ca 15 minuter. Servera med kokt ris, citron eller limeklyftor att pressa över och en blandsallad.


Nu ska jag koka mig en kopp thé och sätta igång med pluggandet!

Take care!

PS. Har ni sett min söta lilla bebisräknare där till höger? Countdown ;-) DS.


Kommentarer
Postat av: Elin G

Alltså jag måste säga grattis igen!! =D Skickade ett sms, men ett blogg-grattis kan ju vara på sin plats också;) (förresten vilket telnr använder du nu? hade visst två st i telefonboken märkte jag..!) Shit vad spännande med en bäbis alltså!!! =D

Det låter intressant med projektarbete om avfall, och kul med studiebesök! Vi har också varit på lite olika studiebesök, bl.a. här i Uppsala där det finns en biogasanläggning som gör biogas av komposten och så driver man lokaltrafiken med det, rätt smart :)

2009-11-18 @ 23:37:08
URL: http://eling.webblogg.se/
Postat av: E

nar ska du pa ultraljudet da? har ni bestamt om ni vill veta vilket kon det e? :)

haha som massagespecialist sager jag: man ska inte massera de forsta tre manaderna bara for sakerhets skull (men du har val redan gatt over tre), efter det e det fritt fram att massera. finns dock tre punkter som man inte ska trycka pa vilka jag bara kommer ihag tva; en punkt rakt ner i trapezius/axlarna och en muskeln mellan tumme och pekfinger. kan forsoka ta reda pa den tredje. kan massera dig nar jag kommer hem! e la dags nu :)) Aaah vad jag vill prata med dig!! och stryka pa maggen. Pysskram!!

2009-11-19 @ 12:24:47
URL: http://emmsso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0